Udogodnienia dla dzieci: brodzik, animacje, miniklub (4-12 lat).
Tuż przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża z pomostem (skała koralowa przy wejściu do morza).
Udogodnienia dla dzieci: brodzik, animacje, miniklub (4-12 lat).
Krótki transfer z lotniska - port lotniczy tylko 3 km od hotelu.
Przyjemny, niewielki hotel. Dobrze zorganizowany z bardzo przyzwoitym jedzeniem. Zaskoczeniem była obsługa - przemiła. Rafa przy hotelu dostępna z pomostu (kiedy wieje można udać się do zatoki - 6 min pieszo - tam rafa jest fantastyczna). Snorklować można również z plaży - rafa na wykończeniu, natomiast ryb, ośmiornic i płaszczek od groma. Możliwość korzystania z leżaków przy zatoce (reszta hoteli Jaz). Animacje w ciągu dnia dla chętnych - klasyczne, ekipa bardzo uśmiechnięta i miła. Wieczorne animacje na różnym poziomie. Można również udać się do hotelu obok (Grand Marsa) - korzystać można również z baru podczas wieczornych animacji - my nie mielismy potrzeby. 3 baseny - jeden dla dzieciaków, poolbar oraz basen z absolutną ciszą. Leżaki przy basenach bardzo wygodne. Na plaży leżaki klasyczne - bez materaca. Pokoje były przyzwoite. Przede wszystkim czyste! Materace twarde - bardzo wygodne. Aqua park - koszt 40€/os. Płatne raz na cały pobyt. 20€/os za jeden dzień. Ważne że większość zjeżdżalni jest dostępne dla dzieci powyżej 120 cm, Mniejsze dzieci będą się nudzić. Napoje - klasyczne przy all in. Cześć niepijalna a część dobra - wino/piwo. Napoje lane w niektórych miejscach z oryginalnych butli, w niektórych barach z dystrybutorów.
Obsługa zasługuje na uznanie. Porządek i czystość na terenie hotelu/i Jedzenie Aqua park oraz rafa w zatoce - urozmaicenie pobytu Blisko lotniska Duży teren spacerowy
Głośna klimatyzacja Średniej jakości jedzenie w snack barze
Stosunek ceny do jakości - bardzo ok Nie ma tłoków i ogólnie spokojnie -plaża i rafa ok
Dobra cena - ogólnie bez tłumów
Beach bar cienki
Hotel cudowny, czysty i zadbany bardzo miła obsługa oraz animatorzy. Hotel należy do tych cichych i spokojnych nie ma tam wieczornych głośnych imprez, ale i tak są codzienne występy oraz kids party, jeśli komuś zależy na imprezach może przejść do hotelu obok (jaz grand marsa) na czas niektórych imprez drinki również mamy w cenie i nie musimy za nic płacić. Rafa co prawda nie jest najpiękniejsza ale też nie najgorsza jeśli są mocne fale i będzie czerwona flaga można przejść się 5min spacerkiem na zatokę tam już dużo ładniejsze rafy. Jedzenie bardzo smaczne i bardzo duży wybór codziennie co innego np. Sushi lub różne ryby gulasze oraz makarony oraz miły pan kucharz który na zamówienie rano smaży świeżego omleta z wybranymi składnikami lub na kolacje przyrządza wybrany makaron z wybranym sosem, dla wybrednych codziennie pizza i frytki a na śniadanie gofry oraz pancake, na kolacji też dużą furorę robiły lody które można samemu sobie nakładać oraz kilka polew do wyboru. W barze na plaży bardzo dobre burgery. Można również zrobić zakupy w sklepikach na terenie hotelu lub przejść się spacerkiem okolo 8min na zakupy przy hotelu jaz maraya jest cała alejka sklepów oraz shisha bar. Tylko uwaga na bankomat w hotelu sol y mar ponieważ lubi wciągać karty i ich nie oddawać, naszej niestety nie oddał, ale obsługa hotelu była bardzo pomocna zadzwoniła do banku i na drugi dzień już mieliśmy kartę z powrotem. Polecam ten hotel dla osób szukających spokojnego hotelu by wypocząć i się zrelaksować. A odradzam tym którzy lubią głośne imprezy i zabawy oraz tańce
Czysto Smaczne jedzenie Miła i pomocna obsługa
Właśnie wróciliśmy z hotelu. Wspaniały hotel z przyjazną obsługą. Czystość i jedzenie pierwsza klasa. Czasami chłodno przy większym wietrze, ale nie przeszkodziło to w dobrej zabawie z animatorami na dziennych animacjach oraz wieczornych show.
Przepiękne miejsce, obsługa na najwyższym poziomie, zadbana zieleń, piękne morze, jedzenie jakiego nigdzie wcześniej nie próbowałem, ogromny wybór, wszystko super świeże i smaczne. Personel miły, uśmiechnięty i kulturalny. Goście większość w styczniu to emeryci z Niemiec, ale dla nas to nie był problem, cisza ,spokój, brak pijaków. Wieczorem robili animacje , była muzyka na żywo, niektóre zabawy nie wypaliły z uwagi na trochę za małą ilość gości.
Wszystko
Hotel i okolica ok ale miałem zabukowany pokój z.widokiem na morze lecz panowie w lobbe przy meldunku stwierdzili że nie mają wolnych pokoi z widokiem na morze dopiero w drugi dzień na spotkaniu z rezydentem wymusił to na nich momentalnie nastąpiła przeprowadzka ale jeden dzień stracony
Hotel i pokoje spoko codziennie sprzątane baseny zieleń kelnerzy ok
Pobyt w tym hotelu uważam za udany. Jednak jedzenie powinni bardziej urozmaicic ale obsługa super
HOTEL STARA SIĘ O 5 GWIAZDEK ALE MYŚLĘ ŻE JESZCZE NIE TEN CZAS, OGÓLNIE BARDZO ŁADNY KAMERALNY, CZYSTO, POKOJE DUŻE, NIE BYŁO PROBLEMU Z REZERWACJĄ LEŻAKÓW O KAŻDEJ PORZE, BASENY PŁYTKIE I MAŁE, PLAŻA BRZYDKA, ALE PRZY BRZEGU ŁADNA RAFA, MOŻNA KORZYSTAĆ Z AQUA PARKU- POLECAM, JEDZENIE BARDZO DOBRE, OBSŁUGA NA 6 .
MIŁO CZYSTO I SPOKOJNIE .
PODLEWANIE TRAWY W CIĄGU DNIA WODĄ Z FEKALIAMI- OKROPNY SMRÓD!!! FATALNI ANIMATORZY, TYLKO PODSTAWOWE ATRAKCJE TYPU AEROBIC ITP WIECZOREM ŚPIEWAJĄCA NA ŻYWO PANI, RESZTA TO KLAPA, W HOTELACH OBOK BARDZO ŁADNE ANIMACJE .
Hotel piękny z zewnątrz. Piękna rafa przy plaży. Obsługa miła pokoje czyste, sprzątane codziennie . Wymieniane ręczniki .
Pyszne i różnorodne jedzenie.
Brak możliwości przedłużenia doby hotelowej nawet odpłatnie ze względu na duże oblężenie .
Pobyt w tym hotelu uważam za bardzo udany. Przyjazd późno w nocy a mimo to przywitano nas kolacją. Cisza i spokój na terenie hotelu bez dzieci 😀 obok aquapark to też tam udawali się rodzice z dziećmi z racji tego, że był dostępny w innym hotelu ale można było korzystać. Jedzenie bardzo dobre drinki również. Obsługa cudowna. Kelnerzy mili ogólnie bardzo dobre wrażenie. Rafa cudowna wejście tylko w butach ale widok nieziemski. Polecamy!
Hotel super, wszystko na tak😄 Klima, pokoje, plaża, rafa, spokój, bezpiecznie, czysto.
Jedzenie, plaża, rafa, atmosfera.
Hotel rewelacyjny !!! Blisko plaży z pięknymi rafami koralowymi. Pokoje czyste ,jedzenie bez zarzutu -kolacje bardzo obfite i urozmaicone Obsługa hotelu bardzo sympatyczna i pomocna Gorąco polecam!!!
Wyjazd udany - byliśmy tam już drugi raz - poprzednio w hotelu LAMAYA.Obsługa hotelu - bez zarzutu.Kelnerzy nawet przynosili nam wino przy obiedzie i kolacji - oczywiście dostawali co trzeba. W pokoju też stroili różne kwiaty i zwierzątka. Animator Tito - rewelacyjny! Właściciele sklepików zapewniali, że ceny u nich są niższe niż w Biedronce. Niestety - musieliśmy dopłacić 55$ za oczekiwanie w pokoju do godziny 3.00 na autobus, ponieważ wylot był o 4.50 - zreszto opóźniony. Rezydentka ITAKI p.Ula - bez zarzutu.
Wyjazd udany - byliśmy tam już drugi raz - poprzednio w hotelu LAMAYA. Obsługa hotelu - bez zarzutu.Kelnerzy nawet przynosili nam wino przy obiedzie i kolacji - oczywiście dostawali co trzeba. W pokoju też stroili różne kwiaty i zwierzątka. Animator Tito - rewelacyjny! Właściciele sklepików zapewniali, że ceny u nich są niższe niż w Biedronce. Niestety -musieliśmy dopłacić 55$ za oczekiwanie w pokoju do godziny 3.00 na autobus, ponieważ wylot był o 4.50 - zreszto opóźniony. Rezydentka ITAKI p.Ula - bez zarzutu.
Będąc w tym hotelu możemy korzystać z plaży hoteli sieci Jaz. Przy hotelu bardzo fajna rafa- idealna dla wielbicieli snurkowania. Pokoje czyste , ładnie urządzone. Dużo atrakcji dla dzieci, aquapark w hotelu Coraya, bardzo dobry wybór w stosunku jakości do ceny. Przy hotelu ładna plaża z krystaliczną, lazurową wodą.. Polecam dla osób, które nie lubią bardzo dużych hoteli
długa rafa przy hotelu, dwa podgrzewane baseny
zaniedbane tereny dookoła hotelu
Nie wiem skąd się biorą same dobre lub bardzo dobre opinie o tym hotelu. Być może piszą ludzie, którzy pierwszy raz przyjechali do Egiptu, lub co gorsza sam hotel sobie je wystawia. Ogólnie jestem niezadowolona z tego hotelu. Powierzchnia mała, baseny mikroskopki. Pokoje małe,o dziwnym zapachu na parterze strach mieszkać. W recepcji wyceanili się, gdyż dają na dzień dobry najgorsze pokoje bo wiedzą że wróci turysta z dolarami by wymienić pokój. Barman koło lobby delikatnie pisząc bardzo niemiły. Jedzenie mniej niż przeciętne. Animacji nie ma żadnych, choć w ofercie jak i w samym hotelu jest wywieszka że codziennie odbywają się konkursy, kursy tańca, pływania itp itd.Jedna wielka bzdura i kłamstwo. Po terenie hotelowym raz, lub dwa razy dziennie przewija się jakaś śnięta dziewczyna z koszulką animatora mówiąc hello. I to tyle w temacie animacji. Kelnerzy nie dbają o czystość i higienę . Dużo by pisać w tym temacie. Jedynie mogę pochwalić osobę sprzątającą pokój, rzeczywiście widać było że dba i szanuje swoją pracę. Nie polecam tego hotelu, gdyż są w Marsa o niebo lepsze za podobną cenę.Pokaż mniej
Blisko do lotniska i nad morze. Dobry pokojowy.
Jest bardzo dużo. Brak animacji Brak rozgrywki dla dzieciakow Brak mini clubu Kelnerzy zlewają napoje i ponownie dają wczasowiczom
Właśnie dostałem informację , że rozpoczyna się budowa hotelu obok (od TUI). Napisałem do operatora, żeby mi zmienili hotel, lub zapewnili pokój, który nie będzie sąsiadował z budową. Jeśli wybieracie ten hotel, weźcie to pod uwagę.
Kameralny, przy morzu
Od tego roku budowa obok, w godzinach 9-17 bardzo głośno
Hotel godny polecenia dla osób ceniących sobie spokój.Za dnia można się relaksować w basenie ( szkoda że tylko jeden z podgrzewaną wodą) lub na plaży o ile dopisuje pogoda.My byliśmy na przełomie stycznia i lutego było dosyć ciepło od 20 stopni do 25 ale trochę wiało co nie przeszkadzało w tym żeby się opalić i ponurkować przy rafie.Posiłki typowe dla Egiptu ale obiady i kolacje dosyć zróżnicowane każdy mógł sobie coś wybrać.Obsługa miła nie nachalna jeśli chodzi o napiwki natomiast za 10 euro w paszporcie dostaliśmy super pokój z widokiem panoramicznym na cały obiekt i morze. Pozdrawiam znajomych z Jaworzna. Jacek z Gosią
Nie za duży hotel z ładnymi widokami z pokoi blisko do barów restauracji oraz plaży z pomostem i rafą koralową.
tylko jeden basen z podgrzewaną wodą.
witam w hotelu bylismy w grudniu na sylwetra pierwszy raz w egipcie ogolnie spoko nie jestemy bardzo wybredni pojechalismy odpoczac ale nie polecam tego hotelu sredni standart jedznie takie sobie drinki chrzczone na potenge kelnerzy zlewaja wino i piwo po klijentach ktorzy nie wypiji i potem wlewaja do dzbankow i leja klijenta nic sie nie zmarnuje warto pojechac to port gali 5 dolarow wyjad od osoby duzo sklepikow restauracji ne kupujcie nic w hotelu przeplacice 500% napewno pojedziemy jeszczcze do egiptu ale nie do tego hotelu
czysto w pokojach co dzienie sprzatane fajna rafa
srednie jedzienie codzienie to samo drinki dramat
Nie rozumiem negatywnych opinii, własnie wróciliśmy z tego hotelu i jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Hotel bardzo kameralny a pracujący w nim ludzie bardzo przyjaźni, życzliwi i zawsze uśmiechnięci, nie narzucający się. Atutem jest rafa przy samej plaży!Mieliśmy pokój rodzinny i nie możemy narzekać.Piszecie Państwo o słabym jedzeniu-nie zgadzam się , każdy mógł znaleźć coś dla siebie(drób,ryby,owoce, warzywa świeże i gotowane na parze). Będziemy polecać ten hotel i z dużą przyjemnością wrócimy tam jeszcze nie raz.
kameralny, przyjazny turystom, z klimatem, ma swoje lata ale jest bardzo czyściutko