Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Spędziliśmy w hotelu 10 wspaniałych dni i jesteśmy mega zadowoleni z pobytu.Hotel i cały teren bardzo ładnie zaaranżowany.Niska bungalowa zabudowa.Pokoje czyste i przyjemne z tarasem lub balkonem.Leżaki przy basenie i na plaży bardzo wygodne. Jedzenia dużo i smacze.Obsługa bardzo miła,uśmiechnięta i pomocna.Przesympatyczni kelnerzy Grzegorz i Kostas.Świetna baza wypadowa do zwiedzania Krety zachodniej.Polecam
Świetny wygląd hotelu
Wybierając hotel kierowałam się opiniami innych. Warto było się dowiedzieć będąc, że pozytywne opinie stały się faktem. Spokojne miejsce z daleka od tłumów, hałasów. Idealny wypoczynek dla pragnących właśnie tego. Posiłki urozmaicone, dla każdego coś dobrego. W tle restauracujnym idealnie dobrana muzyka. Przemiła serdeczna obsługa.
Brak wad
Odradzam wszystkim! Wraz z mężem byliśmy przez tydzień. Okay: plaża, położenie, obiekt pod względem architektonicznym. basen. Kuchnia/jedzenie: recykling jedzenia na skale oburzającą i grożąca zatruciami. Czyli to czego nie zjedzono na ostatni posiłek było rasowane dodatkiem/zapiekane/przemielone i podane na kolejny posiłek. Wszystko niedopieczone, niedogotowane,. To dotyczyło 85% dań. Ciagle to samo do jedzenia. Brak greckich potraw (nikłe ilości oliwy, jeden rodzaj oliwek - sic!). Jedzenie bez smaku/przypraw (w miejscu gdzie aromaty i smaki ziół czuje sie w powietrzu?). Apogeum było podanie szaszłyków z grilla ktore nie zostały zjedzone na kolacje 2 dni wcześniej. Jajecznica z proszku, soki z koncentratów, podlej jakości wino stołowe. I do tego zmęczona obsługa kelnerska z którą na forum kłóci sie zarówno szef kuchni jak i manager obiektu. Ekspres do kawy nie czyszczony a mleko w nim jakieś dziwne w smaku. Nawet płatki śniadaniowe stare, zmęczone i pachnące stęchlizną. Po 2 dniach pobytu już nie było co jeść. W Grecji gdzie prostego i lokalnego jedzenia jest mega wybor. Mimo opcji all inclusive jeździliśmy do tawern. W kwestii barów: całe morze zarzutów. Zaczynajac od tego że nie znaja podstawowych drinków, po absurdy z tym co jest w pakiecie AI a za co trzeba płacić extra. Niejasne zasady i karty drinków. Spod baru używane zamienniki alkoholi mimo że miały być stosowane importowane i oryginalne alkohole. Barmanka pijąca rowno z tymi co zamawiają przy barze, Manager dobrze bawiący sie sie z barmanka (w tym czasie kolejka „petentów” grzeczne czekająca przy barze), opcja AI ktira kończy się godz. 23.00 (obiekt dla os. pow. 17 lat). Pokoje z pajęczynami, słabo sprzątane, a raczej omiatane i ścielone łóżka. Recepcja z nastawieniem „nie moge pomoc/nie zawracaj mi głowy”. Manager obiektu: niedoświadczony, przeświadczony że wszystko jest fantastycznie, niezainteresowany, nie wyznaczający standardów. Porywczy i widać że sobie nie radził z emocjami. Ogólne wrażenie mamy takie że nie ma nadzoru i wiedzy jak prowadzić tak fajny obiekt. (...). Rezydentka Gabriela - dramat do potęgi. Najlepsi są animatorzy polscy! Szacun dla nich za świetna robotę! Ich zapamiętany na długo bo klasa, styl i zaangażowanie.
Plaża, basen.
Znaleźliśmy się tu przez przypadek, mimo wszystko jesteśmy mega zadowolone. Obiekt wspaniały, obsługa bardzo życzliwa, empatyczna i bardzo przydatna
Jesteśmy pod wrażeniem zaopiekowania.. Na szczególne wyróżnienie zasługują pani z recepcji, Markus, Costas, Kristina
Łazienka niezbyt funkcjonalna, jeżeli trzeba się do czegoś doczepic
Bardzo fajny kameralny hotel, przepyszne jedzenie. Przy samym hotelu żwirowa plaża z leżakami. Hotel trochę na uboczu ale blisko do przystanku autobusowego. Polecam na spokojne wakacje.
Czysto i nowocześnie
Dla niektórych może być zbyt mały i kameralny dla mnie to był ogromny plus.
Nie wyobrażam sobie być w innym hotelu niż Solimar, kameralny hotelik położony w spokojnej Greckiej wiosce z bezpośrednim dostępem do morza. Przestronne pokoje z widokiem na morze to coś co pozwala na odcięcie się od rzeczywistości. Tak przyjaznej otwartej atmosfery jak w tym hotelu nie miałam okazji doznać już dawno. Po dwóch dniach pobytu czujesz się jak w domu. w Hotelu 80/90% turystów to Polacy. Wszystkie informacje hotel przygotował w języku polskim. Animatorzy w hotelu na najwyższym poziomie. Igor, Inga jesteście najlepsi!
Kameralny, czysty, pyszne jedzenie - codziennie inne, przestronne pokoje z widokiem na morze, wspaniała atmosfera.
BRAK
Nie , pokoje bardzo małe , słabo sprzątane, jedzenie słabiutkie, nie ma wyboru dań - monotonia. Naszych przyjaciól okradziony z pokoju , w pierwszy dzień . Zginął portfel z gotówką i dokumentami . Ze strony hotelu i rezydentki brak pomocy. Nigdy więcej nie wybierzemy się na urlop z Itaki , czujemy się oszukani . Miało być wspaniałe hotel 17+ w basenie pływają poszarpane papiery - chusteczki i inne śmieci już od paru dni., nikomu to nie przeszkadza.Itaka sprzedała ten hotel jako 5 gwiazdek , a to zaledwie może być 4 gwiazdki.
Zupełnie niczym nas nie zaskoczył .
Brud .
Jest to hotel 3 No może 3,5 gwiazdki. Domki jak domki, wc w pokoju za szybką :). Kuchnia świeża ale bardzo ograniczona, zero ryb a jak już coś było to panga. Animator i obsługa baru na plus. Plaża kamienista. Brak możliwości przedłużenia doby hotelowej ? Od 11 do 23 koczowanie w barze (sic!) pomimo wolnych pokoi. Osobiście nigdy tam nie wrócę bo to ściema. Hotel dla Polaków, sprzedawany jako atrakcyjny, a w rzeczywistości lądujecie w polu kukurydzy :)
Nic
Jak wyzej