Solimar Emerald

Cichy, spokojny hotel lekko na uboczu. Stosunkowo niewielki okolo 30 pokoi stad brak tłumu. Bardzo miła obsługa. Jesli chodzi o kuchnie to smaczna każdy dla siebie coś znajdzie. Przerozne drinki daja. Brzydka plaza w poblizu, lecz busik z pod hotelu wiezie do.pobliskiego miasta tam sa piękne plaże

Jedzenie to zarówno plus, jak i minus. Wszedzie dodawany anyż, ale w granicach tolerancji. Jedzenie czasami bez smaku, ale nikt sie nie otrul :D Po tygodniu jednak zaczelabym chyba sie stołować na mieście, ile razy można jeść to samo. Nie ma normalnej szynki, same mielonki. Ciasto mrożone, 90% to krem.

Hotel położony poza ścisłym centrum, kameralny, blisko plaży(wystarczy przejść przez ulice), ze sporym basenem, przystanek autobusowy przy hotelu. Do centrum ok. 7 min. pieszo, do większej miejscowości Rethymno 20-30 min. autobusem. Pokoje przestronne z dużym wygodnym łóżkiem małżeńskim. Obsługa bardzo pomocna. Wybór posiłków wystarczający, co dziennie można zjeść coś innego. Generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni. Takiego hotelu szukaliśmy.

Według mnie wszystko w najlepszym pożądku świetna obsluga bardzo mili ludzie .Chotel super blisko do centrum spacerkiem wycieczki polecam przejsc kawalem i wziasc u lokalnych ludzi obsluguje tez Polka Pani Karolina wycieczki dwa razy taniej niz z biura .Do miasta mozna wybrac sie autobusem bilety po 1.30 warto polecam zwiedzić miasteczko zajmuje to okolo 20 minut do Retimno

Warto pojechać jeśli ktoś ceni kameralną atmosferę, hotel jest niewielki, obsługa miła i pomocna. Jedzenie dobre, także grecka kuchnia, praktycznie codziennie coś innego. Pokój był czysty i zadbany, klimatyzacja działała bez zarzutu.

Nazwa  Solimar Emerald
Miejsce  Grecja / Kreta / Pigianos Kampos

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

Wyświetlono 35 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Mat

Pobyt - Czerwiec 2019

Zalety

Cichy, spokojny hotel lekko na uboczu. Stosunkowo niewielki okolo 30 pokoi stad brak tłumu. Bardzo miła obsługa. Jesli chodzi o kuchnie to smaczna każdy dla siebie coś znajdzie. Przerozne drinki daja rade. Ogolnie moge polecic hotel.

Ada

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Sympatyczna obsługa. Czyste pokoje. KOTY, kupiły mnie totalnie. Przystanek na przeciwko. 10 minut autem od Retymno.

Wady

Na początek odejmijcie sobie dwie gwiazdki i od tego mierzcie swoje oczekiwania wzgledem hotelu. Pokój opisywany jako 3 gwiazdki, opłatę klimatyczną za dobę ma 0.5? co daje jedną gwiazdkę lub zero :) Uciążliwy zapach (wilgoć?) unoszący sie w pokoju przez cały tygodniowy pobyt. Klimatyzacja z której czuć grzyba, zacinajaca się. Niedziałający telewizor, pokazujący brak sygnału czyli jest to stara usterka, której nikt nie chce naprawiać :) przez pierwsze dwa dni nas zbywano, później olano temat kompletnie. Rano i wieczorem bylo przez to bardzo cicho, a przyzwyczajeni jesteśmy do tego że cos w tle szumi. Niepomocna rezydentka z biura tui, dwie informacje na krzyż a później szukaj wiatru w polu. Pomocna typko gdy chodzi o wycieczki z biura albo autobus, wieksze problemy chyba ją przerastają. Ostatni raz leciałam z tui, to na pewno. 20? za wi fi, ktore w pokojach za basenem ma 1 kreske? Żenada.

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Praktycznie same zalety poza jednym drobnym minusem.

Wady

Jedyny mały minus to niezagospodarowana plaża-brak leżaków czy parasola, ale za to mało ludzi i duża swoboda wypoczynku.

Tomasz

Pobyt - Lipiec 2018

Zalety

dalbym nawet 4 gwiazdki super obsluga

Wady

Problemy z klimatyzacja Polecam pod klimatyzacja wcisniecia guzika reset i wszystko ok

Pobyt - Wrzesień 2017

Zalety

Czystość, dobre i urozmaicone jedzenie. Czysty duży basen, duża ilość leżaków. Kameralna atmosfera i miła obsługa.

Wady

Brak ładnej plaży w okolicy, daleko do miasta.

Sylwia

Pobyt - Lipiec 2017

Polecam ten hotel na pewno pojechalabym tam jeszcze raz

Zalety

Hotel polozony w cichym miejscu dla ludzi ktorzy chca odpoczac , nie dla dzieci .Sporo polakow, jedzenie dobre, pokoje duze wyposazone w klimatyzacje ;) polecam

Wady

Brak hotelowej plazy , brak animacji .

Rafał

Pobyt - Czerwiec 2017

Apartament lepszy niż we wszystkich 4 i 5 gwiazdkowych hotelach w Grecji w których dotąd byliśmy, jedzenie dobre na obiad i kolację sporo greckiej kuchni co mi odpowiada, świetna obsługa, basen czysty

Zalety

Piękny 2 poziomowy apartament z widokiem na morze w którym mieszkaliśmy, przemiła obsługa, dobre jedzenie, spokój

Wady

Dla mnie brak, tor kartingowy zupełnie nie przeszkadzał całodzienna aktywność na nim ok 3 h i to ludzi którzy sami wynajmowali karty 10 okrążeń za 10 Euro

Daria

Pobyt - Czerwiec 2017

Hotel ma więcej zalet niż wad, ponieważ główną wadą jest jedzenie, reszta to same plusy. Gdyby jedzenie było przygotwywane w hotelu a nie dowożone z innego hotelu to sprawa pewnie wyglądała by dużo lepiej..

Zalety

Największą zaletą hotelu z pewnością jest bardzo miła obsługa. Panie sprzątające miłe szczególnie w pierwszych dniach kiedy pokój posprzątany perfekcyjnie i liczą na napiwki. Z czasem jeśli jednak nic nie dostają sprzątają gorzej. Położenie hotelu dla nas było zaletą i nie szczególnie przeszkadzały nam gokarty na przeciw pokoju. Co do przeczytanych wcześniej opini że w hotelu pełno glizd i jaszczurek to ziarnko prawdy w tym jest ponieważ po ogrodzie biegają jaszczurki długości 30cm ale dla nas to była atrakcja. Co do reszty owadów to wiemy że hotel nie ma na to wpływu:). Hotel zadbany czysty. Codziennie sprzątany, wymieniane ręczniki. Woda w basenie czyściutka. Nigdy nie było problemu żeby znaleźć wolny leżak. Bardzo dobre drinki!

Wady

Jedzenie,jedzenie i jeszcze raz jedzenie... Lody które można sobie samemu nabierać do woli były by plusem, jakby nie fakt że są to lody perfumowane, najniższej jakości.polecam wybrać sie do Rethymnonu, gdzie znajdziecie przepyszne lody. Śniadania w miare ok, z czego nie ma co oczekiwać jakiejś normalnej szynki. Wszystko to mielonki parówki itd. Obiady i kolacje mało zróżnicowane, nie polecam brać ryb. Co do oferowanych ciast ciasteczek i owoców: ciasto to 2rodzaje babki serwowane dzień w dzień przez 7dni,ciasteczka zwykłe kruche a z owoców to bardzo dużo arbuza i czasami pokrojona jedna brzoskwinia na 15kawałków i to tyle! Z owoców byliśmy najmniej zadowoleni. Był również problem z klimatyzacją i po zgłaszaniu na recepcji po 4noclegach przyszli panowie aby ją naprawić. Więc wiekszość pobytu dusiliśmy się w pokoju.

Robert

Pobyt - Maj 2017

Dziwię się niektórym opiniom. Że hotel dla ludzi po 55 roku życia i nie dla młodych? Nie wszyscy młodzi jako sposób spędzania wolnego czasu widzą wychodzenie do klubów. My pojechaliśmy wypocząć. Bardzo miło spędziliśmy czas w tym hotelu. Bardzo blisko do przystanku komunikacji miejskiej z którego za 1,3 Euro można w pół godziny dojechać do Rethymno. Do fajnej plaży pieszo około 10 min. Hotel na uboczu, co jest dużą zaletą. Ale do Adelianos Kampos blisko, pieszo kilka minut, a tam tawerny, puby, lokalni operatorzy wycieczek i sklepy. Obsługa hotelu przemiła. Jedzenie super. Dużo i urozmaicone. Były potrawy które się powtarzały, ale na obiad i kolację zawsze było coś, czego wcześniej nie było. Jajecznica i kawa niezbyt dobre, ale wiele innych potraw to nadrabiało. Drinki w all inclusive słabe, ale wystarczające, nie o to chodzi aby się upijać. Gokardy nie były aż tak uciążliwe jak niektórzy piszą. Animacji nie było, ale pewnie przez to, że jechałem przed sezonem. To hotel 3 gwiazdkowy, więc jak tę klasę bardzo fajny. Polecam.

Zalety

Spokój i kameralna atmosfera. Wystarczająca ilość leżaków na basenie. Basen czysty, zadbany. Dobre jedzenie, głodni nie chodziliśmy. Przemiła obsługa. Czyste i przestrzenne pokoje. Kawa, herbata w pokoju.

Wady

Gokardy zaraz za płotem. Kiepskiej jakości kawa.

Dominika

Pobyt - Maj 2017

Hotel położony na uboczu więc jest cisza i spokój. Pokoje ładne, duże, wyposażenie wystarczające, klimatyzacja działała bez zarzutu. Obsługa hotelu świetna i bardzo miła. Jedzenie smaczne lecz mało urozmaicone. Basen czysty. W okolicy sporo knajpek więc można wieczorami posiedzieć. Polecam.

2.6
florr

Pobyt - Wrzesień 2016

Nie polecam hotel Itaki sami Polacy brud syf i smrud wszędzie daleko

Zalety

Miła obsługa

Wady

Hotel oceniam Na 2 gwiazdki w pokojach pelno glizd I jaszczurek . Z jednej strony tor gokardowyktory daje głośne odglosy z 2 strony pelno owiec które dają nieprzyjemne zapachy . Zero animacji zero życia nocnego . Hotel dla ludzi powyżej 55 roku życia .wszytkie młode pary co znajdowały się na hotelu pisały reklamacje . Jedzenie dobre Ale przewożone z 2 hotelu podgrzewane alkohole lokalne kicha plaża blisko Ale dzika brudna i niebezpieczna . NIE POLECAM strata kasy a co gorsza wakacji :(

2.4
Henryk Cichowski

Pobyt - Sierpień 2016

Dany obiekt, jest rozmieszczony w miejscowości która w ogóle się nie nadaje odpoczynku. Z jednej pastwisko dla kóz i owiec, a z drugiej strony tor kwadów, które jeździli do w północy, huk niesamowity, przy czym klimatyzacja działała aby działać. Pokoje sprzątane jako tako, telewizja--> 4 programy z czego 2 niemieckich+ 1 francuzki+1 polski-> eska, a piszą w ofercie że niby jest telewizja satelitarna. W łazience 0 środków ... Kuchni nie ma na miejscu tylko dowożą , śniadania same jajka i dżemy non stop, obiady beznadziejne, jak ktoś nie próbował kotleta schabowego prasowanego albo mielonki spalonej to, ten człowiek ma szczęście, ale można zapłacić i pojechać, a potem zostać głodnym abo zjeść. Owoce - to mielony i arbuzy, jeżeli chodzi o co inne to na wybór albo zgniłe brzoskwinie albo zielone śliwki. Piszą że to ma niby 4 gwiazdki, ale nawet przy samym budynku przy napisu nazwy niema żadnych gwiazdek)) ... Nie polecam tego miejsca ani ośrodka, to jest naprawdę dziadostwo !

Zalety

Mały, i nigdzie nie jest napisane że ma 4 gwiazdki, w sumie czemu i odpowiada.

Wady

Hotel?? To nie jest hotel tylko ośrodek wypoczynkowy mały i nie zadbany.

Mirek

Pobyt - Lipiec 2016

Hotel z wyposażeniem \"wczesny Gierek\" Koszt kompletnie nieadekwatny do tego co zastaliśmy na miejscu. Niedogodności związane z pobytem w tym hotelu zostały zrekompensowane towarzystwem ludzi z którymi mieliśmy przyjemność odpoczywać. Rezydent z Itaki- odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu-posiadający dużą wiedzę o regionie, pomocny w rozwiązywaniu problemów (w miarę swoich możliwości)

Zalety

Świetni i pomocni ludzie z obsługi Dagmara,Katrin i pozostali

Wady

nieprzyjemny zapach w pokojach jak i na zewnątrz, daleko do plaży,

1.2
gość113

Pobyt - Wrzesień 2015

dramat.. po wyjściu z autobusu asfalt przed hotelem znieksztalcony poprzez ogromne wyboje i dziury , przed wejsciem do pokoju hotelowego który był położony na samym końcu widać droge szybkiego ruchu , uschnieta trawę i kozy od których zapach przyprawiał co wieczór o zawrót glowy. po wejściu do pokoju : - w łazience urywajaca się rurka która trzyma zasłonę przy prysznicu, deska od klozetu także. W pokoju gorąco nie do wytrzymania a po włączeniu klimatyzacji która praktycznie nie chłodzi uwydatnia się okropny smród który świadczy o jej nie czyszczeniu. Wi-fi płatne 20 Euro na 7 dni. Telewizor z 3 kanałami w tym TVP POLONIA miniaturowej wielkości przymocowany linkami. W ostatnim dniu przed wyjazdem przy odpoczynku usłyszałam jakieś skrobanie co się okazało że w pokoju była mysz z którą Pan z recepcji walczył godzinę ! pokoje sprzątane codziennie lecz bardzo nie dokładnie zajmowało to paniom niecałe 5 minut. basen przed hotelem czysty. zamek dla dzieci poklejony w kilkunastu miejscach strach wpuszczać tam dzieci. Jedzenie codziennie praktycznie to samo , tłuste, niedoprawione. alkohole jak i soki w barze przy all inclusive rozcienczane z wodą i koncentratami. brak obiecywanego animatora. w hotelu sami Polacy których opinie były takie same na temat tego hotelu. Szczerze nie polecam i hotel nie ma 4 gwiazdek bo nawet na jedną nie zasługuje! dramat , dramat , dramat

Zalety

miła , uśmiechnięta obsługa.

Wady

brudno, brak mydła w łazience do mycia rąk, zaniedbane pokoje ,

3.2
SławekW

Pobyt - Sierpień 2015

Kilka porad dla podróżujących do Hotelu Solimar Emarald : Zabierz ze sobą : - wiatrak ( nie radze uruchamiać klimatyzacji smród nie do opisania ) - środek na ukąszenia - coś na komary - stopery - dla dzieci gumowce do zabawy na rozgrzanym do 100 stopni Celsiusza zamku dmuchanego , inaczej poparzenia 1, 2 i 3 stopnia ( w zależności jak dzieciak długo wytrzyma ). Plusem hotelu jest niesamowicie miła i pomocna obsługa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zalety

Bardzo miła obsługa !!!!!!!!!!!!!!

Wady

Niesamowity smród w pokojach, wydostający się z nieczyszczonej klimatyzacji.

er

Pobyt - Lipiec 2015

Polecam hotel. Polecam hotel. Polecam hotel. Polecam hotel.

Zalety

miła obsługa

Wady

monotonne posiłki

Gabrysia

Pobyt - Lipiec 2015

Witam. Hotel z całą pewnością godny polecenia. Miejsce ciche i spokojne, idealne dla rodzin z dziećmi, które mogą bawić się w brodziku lub trochę sfatygowanym dmuchanym zamku. Posiłki obfite i zróżnicowane, możliwość skosztowania tradycyjnej kuchni greckiej. Atmosfera w hotelu bardzo przyjemna, obsługa sympatyczna, pomocna i zawsze uśmiechnięta. Dużą zaletą jest obecność mówiącego po polsku pracownika obsługi- Pani Dagmary. Pokoje czyściutkie, wysprzątane i zadbane- stan bdb +. Wakacje z Itaką- rezydent koszmarny, nastawiony tylko na sprzedaż wycieczek. Hotel oddalony od portu lotniczego w Chanii o ok. 80 km więc należy nastawić się na drogę ok 1,5 h.

Zalety

Kameralny hotel dla rodzin z dziećmi

3.2
Jot

Pobyt - Lipiec 2015

Lokalizacja: daleko od cywilizacji Plaza: 500m ? dzika, nieprzyjazna i nrudna, w wodzie skaly uniemozliwiajace plywanie gdy sa fale, 1 km ? zagospodarowana, al enadla problemem sa skaly. Generalnie obydwie plaze nie dla dzieci. Baseny: Brodzik dla dzieci jest bardzo gleboki, dzieci nizsz eniz 100 cm nei maja tam co szukac, basen dla doroslych także gleboki, ale to akurat zaleta dla mnie Jedzenie: niesmaczne, tluste i monotonne, brak warzy i owocow, ryby podawane w stanie neimal surowym Atrakcje: praktycznie brak, bo dluchany zamek był w takim stanie rozkladu, ze strach było go uzywac, hotel polceany dla rodzin z dziecmi podczas gdy nie było tam ani placu zabaw dla dzieci ani animacji. Atrakcji dla doroslych tez brak. Po rpstu nic w tym hotelu si enie dzialo ? podawali jedzenie i picie i uznali, ze na tym poprzestana Hotel: na pewno nei 4 gwiazdki, nei jest wart swojej ceny ? mowa o infrastrukturze Pokoje: raczej standardowe, jak to w Grecji Obsluga: jedyny plus teog hotelu to fantastyczna obsluga, mili, przyjazni i pomocni ludzie. Raz mala wpadka pani sprztajacej, ale po zlozeniu reklamacji poprawa o 100% Generalnie nie wiem kto daje takie wysokie noty temu hotelowi, bo wszyscy z którymi rozmawialam na miejscu byli nie zadowoleni. Ja sama sporo podrozowalam i mam porownanie, także do innych greckich lokalizacji i musz epwiiedziec, ze ten hotel do dramat.

Zalety

Wady

Jedzenie Brak atrakcji

Natalia

Pobyt - Październik 2014

Hotel czysty, kameralny, położony blisko płazy, ale dojście na plaże niezbyt ciekawe - pole ze spora ilością śmieci. Pokój przestronny, starannie sprzątany, łazienka tylko dość średnia... W okol hotelu biegają króliki, jest tez paw. Basen zadbany. Z hotelu niedaleko do miasteczka ze sklepikami i restauracjami, dobre połączenie do Rethymno. Ogromny minus - kuchnia. Byliśmy tydzień przed zamknięciem hotelu, jedzenie było koszmarne, jedynie jadalne warzywa, owoce, baklawy i frytki. Gdyby nie jedzenie byłoby naprawdę w porządku.

marek

Pobyt - Wrzesień 2014

Mały, przytulny hotel dla osób które chcą odpocząć od tłoku. Polecam dla par i dla osób z dziećmi.

Zalety

cichy, kameralny, nie duży. ładnie położony.

Wady

piasek na dnie basenu

Solimar Emerald