Dla dzieci: plac i pokój zabaw oraz miniklub.
Idealna lokalizacja: hotel położony w dużym, pięknie utrzymanym ogrodzie, 5 km od tętniącego życiem Platanias.
Przestronne i komfortowe pokoje z prywatnymi basenami.
Ok. 200 m do publicznej, żwirowo-kamienistej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Do hotelu wróciliśmy po 10 latach. Hotel położony w dogodnej lokalizacji która umożliwia zwiedzanie okolicznych miejscowości tj Platanias, Chania. Dobry dojazd na Elafonisi i Balos. Sam hotel bardzo zadbany, basen głęboki 140 cm + dodatkowo brodzik. Leżaki przy basenie wygodne i jest ich na tyle aby każdy miał dla siebie miejsce. Jest to spowodowane faktem , ze część pokoi ma swoje prywatne baseny.
Zaletami hotelu dla mnie jest to , ze jest przestronny, czysty, zadbany, pokoje bardzo duże, sprzątane codziennie, wymiana ręczników i pościeli co 2 dzień, reczniki basenowe bez kaucji wymieniane co 2 dzień. Możliwość skorzystania z restauracji ala carte - raz na pobyt. Jedzenie urozmaicone, każdy znalazł coś dla siebie. Napoje w restauracji są serwowane i to dla mnie duży plus. Kawa serwowana w restauracji bardzo dobra. Woda w butelkach.
Jak na 5 * hotel i np późny transfer brakuje tzw pokoju prysznicowego. Jest możliwość skorzystania z prysznicu przy toaletach przy basenie - ale warunki w nim nie są komfortowe. Przy późnym przybyciu po 22 - brak kolacji, nie którzy dostali bułkę. 10 lat temu o 23.30 czekała na nas kolacja. Plaża - jaka była 10 lat temu , taka jest. Są leżaki i parasole bezpłatne ale te same co 10 lat temu. Plaża jak w innych hotelach 5* greckich mogłaby być co jakiś czas ogarniana. Brak baru na plaży.
Pokoje duże czyste codziennie sprzą6tane. W pokoju czujesz się miło jak w domu, duży taras przestronna łazienka byłem miło zaskoczony.
Miła serdeczna przyjazna obsługa, bardzo dobre jedzenie. Spokojna okolica.
Może jakieś są ja nie widziałem moja żona też nie.
Byłam w tym hotelu przez dwa tygodnie w lipcu tego roku i jestem zachwycona właściwie wszystkim. Wspaniała obsługa, bardzo smaczne jedzenie, przepiękny, duży basen i ciche, kamerlane położenie. Naprawdę polecam nawet najabrdziej wymagającym.
Opcja all w tym hotelu to nieporozumienie czego nie zjadłeś na śniadanie przetworzone lądowało na kolacji wybór dań kiepski woda butelkowana płatna 14 miesięcznemu dziecku nie mogłam dosłownie nic dać do jedzenia z rzeczy jakie hotel proponował wszystko musiałam kupować w pobliskim sklepie aby otrzymać słodzik kelner musiał się pytać o zgodę szefa sali za każdym razem pytano nas dla ilu osób zamawiamy napoje Dostaliśmy pokój zaraz naprzeciwko baru skąd dobiegały odgłosy z wieczornych animacji na prośbę o zmianę pokoju wogóle nie chciano z nami rozmawiać zamykaliśmy więc balkon aby dziecko spokojnie mogło zasnąć klimatyzacja wogóle nie dawała rady Brak brodzika dla dzieci
Naczytałem się niepochlebnych opinii o tym hotelu i pojechałem z duszą na ramieniu. Tymczasem musze wam powiedzieć że w większości to bzdury, byłem na przełomie czerwiec/lipiec 2009, rzeczywiście sami polacy, ale świetna obsługa, czyste pokoje, elegancki basen, super animacje. Jedzenie bardzo dobre, choć stół szwedzki na śniadania nie zmienił się przez 14 dni. Ale był na tyle bogaty, że nie było to uciążliwe. Mankamenty : 1) drinki podają w kubkach plastikowych i leją 20 ml alkoholu (podwójnych nie robią) 2) woda w basenie po tygodniu zrobiła się gęsta od olejków i dopiero po awanturze rezydenta właściciel zdecydował się na jej wymianę 3) plaża koło hotelu bardzo. Generalnie polecam!
Po niektórych opiniach na temat Aegean Palace, bałam się, że mój wybór odnośnie hotelu nie jest trafiony i byłam przygotowane na najgorsze, jednak bardzo mile się rozczarowałam. Pokoje wygodne, przestronne, klimatyzacja działa, sejf w pokoju, TV - TVPPolonia, TVP2, TVP1. Do plaży ok. 200m. plaża faktycznie żwirowo - piaszczysta. Do Platanias spokojnie można przejść się plażą :)Jedzenie ok.Jedynym mankamentem jest to ,że woda w morzu jest bardzoo słonaa ;) Polecam ten hotel zdecydowanie!!
Byliśmy bardzo pozytywnie rozczarowani. Hotel ładny, czysty, miły. W porownaniu z innymi Greckimi hotelami naprawdę odpowiednie a nawet wyższe warunki w odniesieniu do zapłaconych pieniędzy. Duży minus dla Itaki za brak klimatyzacji w autobusach (tzn. włączaną klimatyzację, koszmar, wązóz Samaria to przy tym pikuś).
Obsługa dobra. Niezłe animacje dla dzieci. Przyzwoity plac zabaw. Posiłki bardzo monotonne. Jedzenie słabo przystosowane dla małych dzieci. Plaża fatalna (kamienista, mimo że wg zapewnień biura podróży miała być piaszczysta) w sporej odległości od hotelu (znacznie wiekszej niż podaje sprzedawca wakacji). Jedynie godne polecenia pokoje z prywatnym basenem. W innych bywały problemy z klimatyzacją. Ogólnie hotel wart swojej ceny.
Hotel na 3 , najsłabszy AllInclusive, rozwodnione napoje, ponoć soki, brak przekąsek w ciągu dnia, poza blachą kanapek o 15.30. Żenada. Starszy pan- manager hotelu świetnie wie,że tylko Polakom mógł wmówić że to allinc. Czy ITAKA to sprawdza??? Hotel ratują Animatorzy/gratulacje jak z własnych ubrań zrobić kostiumy sceniczne;jak zatańczyć dicopolo/. Gdyby nie oni i pokój z basenem i widokiem na morze - sama rozpacz za 14 tys na 2 tyg!!!
Tak jak większość mogę powiedzieć to samo iż allinc nie do końca zasługuje na to miano. Choć pod względem smaku to naprawdę główne posiłki były smaczne. Pokoje czyste i sprzątane codziennie. Najprzyjemniej wspominam jednak animacje, ekipa młodych animatorów naprawdę na najwyższym poziomie. Jak dla mnie bomba, mimo młodego wieku naprawdę profesjonalne podejście do gości, brak natarczywości, zabawy prowadzone z humorem i w rotacyjnym systemie dzięki temu nikt nie popadał w rutynę i codziennie odbieraliśmy pozytywną energię od Krzysia, Kasi, Tomka, Kamila, Madzi, Kamili, Marysi i Marty!
ANIMATORZY- REWELACJA !!!!!. To oni przez większość dnia organizują różnego rodzaju animacje dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Nie sposób się nudzić ! Animatorzy zachęcali do wspólnego spędzania czasu wszystkich gości hotelowych. Dzieci zachwycone Mini Clubem . Zespół Animacyjny Itaka Relax Club to przemili uśmiechnięci ludzie, bardzo zaangażowani ,profesjonalnie wykonujący swoją pracę.Niejednokrotnie swój wolny czas poświęcali na próby, aby wieczorem gości zaskoczyć czymś ekstra . Musical Grease, taneczny show ,kabareton wszystko w wykonaniu Animatorów ânaprawdę warto zobaczyć! Wkład pracy 100 % Można by było jeszcze dużo dobrego napisać o tej grupie animacyjnej, jednak polecam pojechać i się przekonać !!!
Hotel czysty,zadbany z bardzo dobrym, urozmaiconym jedzeniem i swietna obslugą.Piekny zadbany ogrod, plac zabaw dla dzieci. Animacje na najwyzszym poziomie.W formule all inclusive 3 urozmaicone posilki w formie bufetu, przekaski w formie kanapek i ciasta. Drinki do godz. 23.30. Plaza w odleglosci ok. 300 m, spokojne dojscie niewielka uliczka prowadzaca prosto z hotelu. Parasole, lezaki, reczniki plazowe bezplatne. Bylam pewna obaw kiedy wykupilam wycieczke i przeczytalam opinie na temat tego hotelu. naprawde nie ma sie do czego przyczepic, a jezeli ktos narzeka, naprawde musi byc sfrustrowanym czlowiekiem!
Hotel \\\"w polu\\\" (co oczywiście wiadomo już przy zakupie wyjazdu), ale wyjazd poza hotel (najblizej jest Platanias)-to juz pewna wyprawa, w zasięgu pieszego spaceru-nie ma nic.Hotel w 99% polski, dla małych dzieci i osób nie znających języków plusem sa animacje po polsku, dla pozostałych-brak okazji to wada.Jedzenie smaczne,ale monotonne. Poza napojami brak w tym hotelu opcji all incusive-miedzy posiłkami NIE MA NIC do jedzenia.Plaża ok 500m od hotelu,publiczna, brudna,15 lezaków zaledwie, nie tylko bez all inclusive ale w ogóle bez zadnego zaplecza,nawet odpłatnie nie kupisz wody mineralnej.Praktycznie pozostaje pobyt na basenie. Polecam jedynie osobom z małymi dziećmi oraz władajacym jedynie jezykiem polskim innym - odradzam!
Pięknie położony i utrzymany hotel, cichy i spokojny.
Gdyby nie niewielka liczba dużych minusów, to wszystko byłoby super. Do minusów tych należały: - mało pomocna pani rezydent Itaki; w wypadku wystąpienia problemów zwykle byliśmy zdani na siebie - słabe zabezpieczenie obiektu, co skończyło się na kradzieży nad ranem w kilku pokojach - malutki i źle urządzony brodzik dla dzieci (ślisko, za głęboko dla maluchów, nieodgrodzony od głównego basenu) Co do całej reszty nie można mieć zastrzeżeń. Animacje super. Świetny pomysł z mini-klubem dla maluchów. Plaża w porządku. Okolica cicha i spokojna.
Animatorzy wspaniali - głównie Kamil i spółka . Jedzenie i kucharz super jedynie czego brakuje to - lody . Hotel czysty , basen również. Jedyny minus to byle jaki kort do tenisa . Jeżeli ktoś szuka spokoju to tam wypocznie ! :) Plaże w okolicach ( jazda samochodem ) jak na Malediwach !!!! Obsługa ITAKI super ! Pozdrawiam wszystkich którzy przyczynili się do spędzenia miłego czasu :)
Jeżeli nie zdążyłem się ewakuować na zwiedzanie okolic Chani dośc wcześnie atakowało mnie Kombi, Doda, Fronczewski i inne polskie \"hity\" puszczane przez animatorów. Hotel TYLKO dla Polaków :( Może dobry dla kogoś kto nie zna języków, ale nieszczególny dla kogos kto chce od swojej ojczyzny odpocząć. Poza tym \"polski\" oszczędnościowy standardzik, czyli pokoje opuszczamy o 12:00, cały dzień na walizkach a transfer na lotnisko o 19:00. Jest wiele lepszych hoteli 4*. Ale ten jest po prostu tani i służył mi raczej jako noclegownia oraz bar all inclusive po powrocie ze zwiedzania. Tak wiec nie narzekam za bardzo.
Uwaga: wylatujący z Gdańska! Kłamstwem jest informacja o 7 noclegach - jest ich 6! W środę trzeba opuścić pokoje już o 12:00 [przedłużenie doby to kwota 25 Euro - tylko, dlaczego mamy dodatkowo płacić, skoro ITAKA w umowie zapewnia nam pobyt 7-dniowy?!]. Wyjazd na lotnisko o 19 - przez ten czas Wasz bagaż będzie stał bez nadzoru przy recepcji - hotel nie posiada pokoju do złożenia bagaży, a przy tym nie bierze odpowiedzialności za pozostawione walizki!!! O chamskim zachowaniu rezydentki ITAKI \"pani\" Jadwigi i właściciela hotelu, Niemca \"pana\" Thomasa [straszenie polskich turystów POLICJĄ!!!] w stosunku do \'grupy gdańskiej\' w dniu 20.05.2009 napiszę osobną opinię. ITAKA? NIE POLECAM NIKOMU!!!
Basen mnie zawiódł na zdjeciach w folderach wygląda na zdecydowanie wiekszy; - jedzenie BARDZO słabe. Oszczędzają na posiłkach - żadnych urozmaiceń; - klimatyzaja w pokojach nie działa w maju = spanie przy otwartym balkonie (słychać animacje do 23ciej); - pobudka z piosenką \"Wyginam śmiało ciało\" i śpiewanie \"Kocham Itake\"; - animacje dla dzieci fajne; - plac zabaw dla dzieci duży, ale przy wejściu na plac w krzakach stoi wentylator z którego śmierdzi starym olejem z kuchni; wykwaterowanie w dzien wylotu o 12tej, i czekanie w lobby; jednego wieczoru zaskoczył nas barman mówiąc, że skończyło się piwo bo wypiliśmy dzienny przydział; woda mineralna w barze nie do picia. NAJGORSZY hotel 4* w jakim byłam. Nie polecam hoteli tylko dla Polakow
Posiłki i obsługę [rezydentka, Rosjanka Olga z recepcji właściciel] pominę milczeniem = MASAKRA! Nikt nie wspomniał o plaży - takiego brudu i syfu w życiu nie widziałam! Plaża nie nadaje się do niczego, wszędzie papiery, potłuczone butelki, zużyte prezerwatywy (!), kamienie, gruz z jakiejś rozbiórki... Piszcie prawdę, a nie \'plaża piaszczysta\'. Brak leżaków, ręcznika nie odważyłam się rozłożyć w tym śmietniku. Jeśli ktoś jedzie z dziećmi, niech się nie łudzi - do kąpieli pozostanie tylko basen.