Sol Principe

Hotel dobrze zorganizowany, położony przy nadmorskiej promenadzie, przy ładnej piaszczystej plaży.

Czysty,elegancki hotel. Jedzenie bardzo dobre. Obsługa kulturalna i pomocna. Polecam 👌

Fajnie czysto jedzenie smaczne i duży wybór potraw,blisko wszędzie

fajny hotel, blisko plaży, (wyjśie z hotelu na deptak i plażę), dobre jedzenie, korzystaliśmy ze sniadań i obiado kolacji. to co nam się podobało to można wybrać czy obiad zje się w porze lunczu czy kolacji, co pozwala na elastyczność w planowaniu atrakcji.

Super jedzenie miła obsługa i bardzo dobra czystość

Nazwa  Sol Principe
Miejsce  Hiszpania / Costa del Sol / Torremolinos
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, bez paszportu, parking

Słoneczne plaże przez cały rok i ciepłe morze

Klimatyczne miasteczka jak Marbella i Mijas z andaluzyjską architekturą

Bogata oferta dla miłośników sportów wodnych i golfa

Wyświetlono 20 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jan

Zalety

Zaletą hotelu jest położenie w pierwszej linii przy plaży.

Wady

Położenie pokoju po stronie, gdzie znajdowały się urządzenia wentylacyjne, generujące olbrzymi hałas uniemożliwiający odpoczynek na balkonie i spanie przy otwartym oknie.

Jowita

Pobyt - Luty 2024

Zalety

Elegancki, czysty pokój z pięknym widokiem na morze.

Rafał

Fajnie czysto jedzenie smaczne i duży wybór potraw,blisko wszędzie

Zalety

Czysto i bardzo miła obsługa hotelu i restauracji

Mariusz

Pobyt - Luty 2024

Zalety

plaza super blisko (plaza publiczna) blisko z lotniska 10 minut hotel czysty, nowoczesny animacje nawet w zimie

Wady

jedyny minusik to brak czajnika w pokoju

Pobyt - Styczeń 2024

Super jedzenie miła obsługa i bardzo dobra czystość

Zalety

Jedzenie i czystość

Marlena

Pobyt - Styczeń 2024

Świetny hotel, tuż przy pięknej plaży. Jedzenie bardzo smaczne, różnorodne i nie do przejedzenia. 15 min do lotniska.

Zalety

Jedzenie i lokalizacja

Wady

Akurat trafiliśmy na zjazd piłkarzy z Holandii. I momentami było dosyć głośno.

Duży obiekt z bardzo urozmaiconym menu. Jedzenie smaczne. Baseny świetne. Obsługa hotelu miła i pomocna. Widać jednak, że hotel nie jest pierwszej nowości i przydałoby mu się odnowienie - szczególnie w pokojach. Mogłyby być też porządniej sprzątane - kurz w rogach, na listwach i kontaktach, sporo kamienia w łazience. Lokalizacja na plus - bliskość do plaży, sklepów, knajp oraz przystanku.

Zalety

Basen, lokalizacja oraz smaczne jedzenie.

Wady

Średnio posprzątane pokoje oraz ich stary wystrój.

Daria

super duuuzy hotel,swietna komunikacja,wszystko blisko, polecam

Wanda I Norbert

Wspaniały hotel pod kazdym względem. Wyróżnia go bliskośc do plaży. Pokoje sprzątanie codziennie. Uprzejmy i pomocny personel. Szczególnie Pani Moriam,bardzo pomocna i uprzejma. Jedzenie nsrdzo urozmaicone i pyszne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Szczerze polecam ten hotel.

Zalety

Bliskosc do plaży. Pomocny i uprzejmy personel. Zadbany i czysty hotel

Wady

Nie ma wad

Danuta

Pobyt - Luty 2023

Pobyt wspaniały. Hotel bardzo zadbany, personel uczynny i miły, pokoje czyste, śniadania urozmaicone.

Zalety

Fantastyczne położenie - praktycznie przy plaży, blisko restauracje, sklepy, centrum miasta. Świetna miejscówka na zwiedzanie Malagi i okolicznych pięknych miasteczek. Dla dzieci gaming room. Jest też basen kryty z ratownikiem - byliśmy w lutym i mimo bardzo słonecznej pogody i 18-20 stopni,kąpiele w basenach zewnętrznych raczej odradzam (zimna woda)

Aldona

Pobyt - Styczeń 2022

Hotel niedaleko od lotniska, zatem transfery nie zajmują dużo czasu. Zadbany, prawie że nad samym morzem (przejście ulicy), duże studio dla rodziny 5-osobowej, wyciszone, z klimatyzacja (ochłodzenie/ ogrzewanie). Dużo miejsca, hotel przestrzenny. Czysto, świeża pościel, spory obiekt - duża ilość gości nie przytłacza, międzynarodowo, sporo sal konferencyjnych.

Zalety

Duże rozmiary. Świetnie jedzenie - śniadania bufet w ilości, którą trudno przejeść, duży wybór owoców, wędlin, warzyw, ciastek, naleśników, omletów, etc. Siłownia, baseny przy hotelu, sala z grami dla dzieci, duże lobby, uprzejma obsługa. Sprawny transfer do i z lotniska. Hotel w typowej miejscowości turystycznej, małe miasteczko ze sporą ilością restauracji, bardzo szeroka plaża, w styczniu całkiem sporo gości, ale nie było hałaśliwie. Świetna wypożyczalnia samochodów z obsługa polską.

Wady

W styczniu w hotelu prowadzono prace remontowe (np. basen hotelowy), ale nie były bardzo uciążliwe.

Pobyt - Styczeń 2022

Hotel Ok juz nie najnowszy co widac w pokojach, windy, korytarze. W pierwszej linii do morza, dobry dostep do plaży, promenada. Piekne widoki na morze. Jednak drugi bym go nie wybrała. Jest ogromny.

5.1
gość hotelowy

Pobyt - Październik 2022

Hotel sam budynek w miarę ok. Widać upływ czasu i wymaga zdecydowanie odświeżenia. Jedzenie potrafiło zaskoczyć dobrociami , ale przeważała monotonność w jadłospisie (frytki, jajecznica i fasolka). Soki z początku pobytu pyszne wyciskane jednakże po 2 dniach soki wlewane były już z kartonika , a to nie smakowało. Plus taki ze alkohole nie lane pod blatem z byle czego tylko oryginalne butelkowe napoje wyskokowe. Towarzystwo hotelowe to jakaś pomyłka. Średnia wieku to 75 lat... ludzie z balkonikami, wózkami i pod tlenem. Czułem się jak w sanatorium. Wyobraźcie sobie 95% starszych ludzi stojących za omletem w kolejce lub za owocami. Trzeba mieć mega cierpliwość i wyrozumiałość. Czego nie można mieć do "angoli" którzy opanowali cały hotel. Atrakcje tyko dla angoli, występy tylko dla angoli, panoszą się krzyczą piją i po nocy... tj grubo po 24:00 wszystkich budzą nie ponosząc przy tym żadnych konsekwencji. Sam upominałem ich kilka razy. Tak więc jeżeli chcecie użerać z angolami ludźmi przy których trzeba sobie przypomnieć stosowanie resuscytacji to polecamy. Ale jeżeli chcecie rodzinne spędzić wolny czas z rodziną i nie czuć się jako gość 3 kat. to zdecydowanie NIE. Pozdrowienia dla wszystkich gości hotelu i dużo zdrowia bo im się przyda.

Zalety

Alkohol lany z oryginalnych butelek.

Wady

Wymaga remontu.

Agata

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel bardzo fajny z dobrą lokalizacją naprawdę blisko do morza. Mieliśmy pokój z bocznym widokiem na morze i był to świetny wybór. Hotel bardzo ładny, obsługa sympatyczna i bardzo pomocna. Pokoje czyste i sprzątane. Jedzenie było bardzo dobre i zawsze świeże. Basenów jest kilka i są duże więc pomimo dużej ilości osób w hotelu nie było w nich bardzo tłoczno. Ogólnie bardzo fajny pobyt, polecam każdemu bo na prawdę warto w hotelu jest także sala zabaw a obok wypożyczalnia elektrycznych hulajnóg.

Zalety

Hotel ma bardzo dobrą lokalizację. Jest blisko do plazy oraz do deptaku gdzie za dnia i w nocy tętni życie! Przy hotelu dużo restauracji a także sklepów z pamiątkami. W pobliżu tez sklepy i apteka. Bardzo blisko do lotniska w Maladze. Deptak przy samej plazy prowadzi do różnych atrakcji np. minigolf. W hotelu wieczorne atrakcje dla gości: muzyka na żywo, pokaz ogni a także inne występy na żywo.

Wady

Pokoje czyste lecz nasze skrzydło remontowane dość dawno. Pomimo tego i tak ocenianiam warunki na te 4 gwiazdki. Brak odpowiedniej ilości leżaków przy basenie.

Jacek

Pobyt - Czerwiec 2022

Naprawdę fajny hotel. Należy do uznanej sieci Melia i trzyma stosowny poziom. Doskonałe jedzenie i obsługa. Codziennie świeże ryby, owoce morza itd, drinki robione z markowych alkoholi (whisky: Ballantines, JB, Jameson, gin: Gordon, Larios itp). Hotel położony w zasadzie przy samej plaży (publiczna, więc leżaki dodatkowo płatne). Pokoje może nie największe, ale zawsze czyściutkie. W zasadzie jedynym minusem jest za mała ilość leżaków przy basenach. Efekt o 9 większość jest pozajmowana przez gości w Wlk Brytanii (90% klientów)

Zalety

Wyżywienie, obsługa, położenie

Wady

Za mało leżaków

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel spory. Piękne baseny. Dobre jedzenie. Piękna okolica. Wieczorami jest gdzie spacerować . Do tego lokalne knajpki z muzyką na żywo. Do plaży wystarczy przejść przez jezdnie . Na plaży leżaki i parasole płatne . Blisko do stacji kolejki podmiejskiej , skąd można przemieszczać się po okolicznych kurortach i zwiedzać urokliwe miejsca . Hotel jest doskonałą bazą wypadową na zwiedzanie najlepszych atrakcji Andaluzji , łącznie z Gibraltarem . Transfer z lotniska trwa 15 minut. Drinki smaczne. Barmani nie żałują . Napoje importowane w cenie . Obsługa miła i pomocna . Największy minus hotelu to poranna walka o leżaki .

Zalety

Pokój z widokiem na morze . Jedzenie i drinki. Wszystko w zasięgu ręki .

Wady

Walka o leżaki .

Julia

Pobyt - Lipiec 2018

W hotelu Sol Principe spędziłam tydzień czasu.. Ogólne wrażenie - dobre, ale spotkała mnie jedna przykrość.. Pod moja nieobecność sprzątaczka musiała mi ukraść nowy porfel, wraz z torba ze sklepu. Rano wychodząc na basen leżała na krześle, po czym wróciłam z basenu ( bylo posprzątane) i portfela już nie było.. Ogólnie nic z tym nie zrobili, a portfela ani pieniędzy nie zobaczyłam. Zepsuty w pokoju miałam sejf oraz drzwi od balkonu, trudno było się doprosić, zeby pomogli to naprawić.. Ale w miedzy czasie też zmienić musieliśmy pokój, bo dali nam mała klitke na 3 osoby, po prostu 2-osobowy z dostawka.. ogólne hotel zadbany, ale uważać, bo KRADNA!!

Zalety

Dobra lokalizacja, dobre posiłki, duży basen

Wady

Kradzieze!!

Andrzej

Pobyt - Lipiec 2016

Jesteśmy jak najbardziej zadowoleni z hotelu. Obsługa na wysokim poziomie. Uznanie dla uwijających się kelnerów. Znakomitym pomysłem są śniadanie (wcześniejsze) i kolacje (późniejsze) dla uczestników wycieczek. All inclusive wg nas zbędne, chociaż oferta plażowych barów beznadziejna. Angielski Hiszpanów na pozimie naszych rodaków, czyli 2-. Wycieczki lokalne (byliśmy z Itaką) - zależy na jakiego trafimy przewodnika. Paweł - znakomity. Nadprzewodnik. Bartosz - nietstety beznadziejny. Nic nie wie o przedmiocie wycieczki, źle mówi po polsku, jednym słowem : unikajcie go. Wycieczka do Maroko - pełna wrażeń i zapachów. Cordoba - suuuper dużo lepsza od Sewilli. Grenada -trzeba koniecznie zobaczyć. Niestety wszędzie zalew chińskiego badziewia. Lokalna kultura i sztuka w odwrocie. Hotel z całym przekonanie polecamy. Wart swojej ceny. Gorąco. (35 -38 stopni w lipcu).

Zalety

Czysto, znakomita obsługa kelnerska, niezłe jedzenie, położenie blisko plaży i city, bez problemu z leżakami

Wady

Mały basen od strony \"dorosłej\"

Andrzej

Pobyt - Wrzesień 2015

Bardzo dobry hotel z ładnym basenem i dużą ilością atrakcji na miejscu. Jedyne \'\'wady\'\' ale dla niektórych zalety :) to fakt że jest to bardzo duży ośrodek i dużo turystów. To był pierwszy hotel który odwiedziliśmy na Costa del Sol. do Malagi można dojechać kolejką renfe która jest oddalona o 15 spacerem od hotelu. Podczas tego pobytu też zdecydowaliśmy się na wynajem auta od Malaga U Drive polska obsługa i bez karty kredytowej. Jesteśmy naprawdę wdzięczni rezydentce za polecenie tej firmy :) Wycieczki były kilka razy droższe. Hotel ma wyjście prawie na plażę, darmowy parking dla gości i mnóstwo restauracyjek gdzie można kupić świeże sardynki po 3 E za porcję :) Polecamy

Zalety

Pyszne jedzenie, olbrzymi wybór owoców morza

Wady

Trochę głośno

Arek

Pobyt - Sierpień 2015

Wakacje udane , dwójka dzieci zadowolona. Pierwsze 3 dni w ogóle nie wychodziliśmy z hotelu bo dzieci się dobrze bawili. Bardzo blisko, tuż przy hotelu fajna plaża . Później zwiedziliśmy Malagę i samochodem do Rondy , udane wycieczki. W hotelu wszystko głównie pod dzieci. Nawet późno wieczorne przedstawienia.

Zalety

Super jedzenie , świetny dla rodzin z dziećmi. Dużo basenów i organizowanych zabaw dla dzieci.

Wady

Mało atrakcji w bezpośredniej okolicy hotelu. Słabe miejsce dla młodzieży.

Sol Principe