Sol Principe

3.8

POŁOŻENIE Sol Principe nie leży w centralnej części Torremolinos, a nieco na uboczu, ale za to w pierwszej linii od plaży Playamar. Oddziela go od niej jedynie ulica i przyjemny deptak. Wiecie co? To super! Popołudniami można wyjść bezpośrednio na plażę lub pospacerować wzdłuż morza. Jeśli macie zaparcie sportowe, jest to super miejsce do joggingu, rolek lub przejażdżek rowerowych. Od strony plaży jest bramka, wyjście normalne, a wejście na kartę do pokoju. Nie trzeba iść naokoło. | HOTEL Sol Principe do najmniejszych nie należy. Początkowo trochę przestraszyła nas jego wielkość, czyli 2 wysokie budynki i 1 niski, ale okazało się, że liczba gości nie stanowiła problemu, choć czasem stołówka przypominała mrowisko. Część wspólna hotelu jest obszerna. Duże lobby, ogromne restauracje, bar, zapewniają miejsce dla wszystkich gości. Stylistyka wnętrz jest dyskretna, czyli raczej są to jasne, proste ściany niż architektoniczne cuda. Hotel ma duży parking (płatny), zaparkowanie auta latem nie będzie problemem. Zimą jest mnóstwo miejsc na ulicy od strony plaży. | POKOJE Mieliśmy pokój 2+1 na 7 piętrze, z bocznym widokiem na morze. Dość mały. W recepcji zaproponowano nam dopłatę do większego, z bezpośrednim widokiem na morze. Nie skorzystaliśmy. Nastawiliśmy się na zwiedzanie i praktycznie w pokoju nas nie było. Wystarczyło nam to, co dostaliśmy. Natomiast boczny widok na morze był super. Wyposażenie pokoju: czajnik, sejf, TV, szafa, kubki, no i łóżka. Rozsuwane, oszklone drzwi zapewniają ładny widok. Na balkonie są 2 krzesła i stolik. W łazience wanna, bidet, duże lustro i suszarka do włosów, szampon+odżywka, płyn do kąpieli i mydło. W pokoju jest skromnie, ale wystarczająco. Jest klimatyzacja i ogrzewanie ważna zwłaszcza zimą. Być może w innych jest inaczej/lepiej. Sprzątanie codzienne, aczkolwiek nie zawsze idealne. | ROZRYWKA Sol Principe oferuje gościom szeroką gamę atrakcji. Począwszy od zajęć dziennych: stretching, trening obwodowy, lekcje hiszpańskiego, pilates, nauka robienia drinków, po popołudniowe: muzyka na żywo, koncerty live, pokazy flamenco. Tygodniowy wykaz wyświetlany jest na monitorach w barze i przy windach, dzięki czemu, wszyscy wiedzą co i gdzie się odbędzie. Są tu też specjalne programy animacyjne dla dzieci, ale tych nie testowaliśmy. | BASENY Sol Principe posiada 2 strefy basenowe. Ta bardziej efektowna, to śliczna, palmowa oaza w strefie rodzinnej. Baseny nieregularnych kształtów, turkusowy kolor wody, palmy. Latem działa tu bar oraz food truck. Druga część, od strony morza (ulicy), to basen kameralny i prosty. Wieczorami na trawnikach spacerują zielone papugi. Zimą (ponieważ wtedy byliśmy w Sol Principe) otwarta jest tylko strefa od strony plaży. Nadzoruje ją ratownik, ale nie ma ograniczeń by odpoczywać w strefie rodzinnej; tylko nie można się tam kąpać. W hotelu jest też basen kryty. Nie zachwycił nas jednak, ponieważ nie było ani duży, ani jakiś klimatyczny. Taka prosta, niewielka pływalnia. Ręczniki za depozytem. | SIŁOWNIA w hotelu nie dość prosta, ale wystarczy by utrzymać formę. Latem organizowana jest strefa workout’u. | SALA GIER ELEKTRONICZNYCH To centrum współczesnej rozrywki dla dzieci. Obszerna sala z automatami; począwszy od symulatorów jazdy ścigaczem, po lasertag. Latem jest tu stoisko z lodami. Wygląda na to, że wieczorami dzieci się tu nie nudzą. Amatorzy sportu będą z pewnością zadowoleni ze Sport Baru. Można tu zagrać w bilard, obejrzeć mecz, czy np. koszulki z podpisami piłkarzy wielkich drużyn. | WYŻYWIENIE Restauracji jest kilka. Największa szczyci się widokiem na morze. Wschód słońca tutaj jest PRZEPIĘEEKNY! śniadania:7.30-10.30, lunch:13.00-15.00 kolacja:18.30.21.30. Na śniadania był m.in. boczek smażony, kiełbaski, churrosy, pancake’i, naleśniki, jajecznicę. Napisane wygląda skromnie, ale w rzeczywistości mieliśmy ogromny wybór wędlin, serów i dodatków. Pieczywo było nieziemskie! Obiadów nie jedliśmy. Obiadokolacje były pełne wszystkiego. Zazwyczaj było mięso i ryby smażone na blacie (live cooking), pyszne zupy oraz cudne warzywa. Na deser serwowano ciasta, ciastka oraz owoce, lody z automatu i żelki. Nie sposób było wszystkiego skosztować. Było dużo i pysznie! | INFORMACJA WIFI jest dostępne na terenie całego hotelu i w pokojach. Wszystkie informacje znajdują się w hotelowej aplikacji (po zeskanowaniu kodu QR) albo w telewizji hotelowej. Sprawnie i wygodnie. | ORGANIZACJA Wszystko jest wygodne: przy windach automaty z napojami i niezbędnymi lekami (za opłatą); po wcześniejszym check-oucie można zostawić rzeczy w przechowalni bagażu i poczekać do transferu na terenie hotelu; przy późnym check-inie najpierw poszliśmy na kolację, potem dokończyli rejestrację. Niby drobiazgi, ale miły. | ODLEGŁOŚCI Centrum Torremolinos 20 minut spacerem; apteka 3 min; sklep 1 min; lotnisko w Maladze 6 km (transfer do 20 minut); świetna lokalizacja na wycieczki: Benalmadena 5 km; Ronda 106 km; Caminito del Rey 65 km; stacja kolejki La Colina: 17 min; pojedź nią do Malagi za 2,3 euro.

Pokój wygodny, dobre zaciemnienie w nocy z balkonem. Duża łazienka, wygodne łóżka. Fantastyczna, miła i pomocna obsługa. O szerny hol, fajny bar gdzie odbywają się koncerty na żywo. Basen tylko na zewnątrz do 18.00. Pyszny wybór na śniadaniach. Blisko plaży, trochę dalej od stacji kolejowej. Blisko sklep (na przdciwko) i restauracje.

Hotel jego lokalizacja czystość oraz personel na wysokim poziomie, jedyny minus to skrzypiące łóżko w pokoju od wejścia.

Bardzo dobry hotel, przepyszne śniadania, bardzo dobra kawa. Ciekawa oferta rozrywkowa. Bardzo czysto, super uprzejma obsługa. Bardzo dobre położenie, super widoki za oknem.

Hotel dobrze zorganizowany, położony przy nadmorskiej promenadzie, przy ładnej piaszczystej plaży.

Nazwa  Sol Principe
Miejsce  Hiszpania / Costa del Sol / Torremolinos
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, bez paszportu, parking

Słoneczne plaże przez cały rok i ciepłe morze

Klimatyczne miasteczka jak Marbella i Mijas z andaluzyjską architekturą

Bogata oferta dla miłośników sportów wodnych i golfa

3.8

Wyświetlono 24 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Bez wątpienia zaletą jest lokalizacja. Na plażę i do autobusów są 3 kroki, do pociągu jest kroków 5 :) | Smaczne jedzenie i duży wybór. Słodycze i możliwość samodzielnego robienia sobie lodów z automatu to w ogóle sztos! | Ładna strefa basenów rodzinnych. Piękna roślinność robi tu robotę. | Uprzejmość i sprawność obsługi. | JAK SIĘ CZULIŚMY W HOTELU? Zaopiekowani i wykarmieni. Było miło i spokojnie, czego i Wam życzymy. Czy wybralibyśmy Sol Principe ponownie? Bez wahania!

Wady

W sumie nie mamy na co narzekać. Ale jeśli mielibyśmy coś znaleźć, to pokoje mogłyby zostać nieco unowocześnione. Trochę odstają od wyglądu części wspólnych hotelu. | Mamy niewielkie zarzuty do solidności sprzątania. Gdy przyjechaliśmy zastaliśmy w pokoju brudne(!) kubki, które nie zniknęły do końca pobytu. | W budynkach są po 3 malutkie windy. To nieco zbyt mało w godzinach posiłków. Ale można się doczekać. | Basen wewnętrzny mógłby mieć więcej klimatu. | Więcej wad naprawdę nie znaleźliśmy.

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Przyjazna i pomocna obsługa, możliwość późniejszego wymeldowania, i zamówienia wcześniejszych śniadań. Balkon. Duża łazienka. Mikrofalówka dla gości, przechowalnia bagażu i waga. Duży wygodne hol. Koncerty na żywo. Pyszny wybór posiłków i deserów.

Wady

Tylko 2 kontakty w pokoju. Basen tylko na zewnątrz

Oktawian

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Czystość, personel

Wady

Skrzypiące łóżko w przedpokoju gdzie było mi dane spać

Pobyt - Styczeń 2025

Zalety

Hotel bardzo duży i jednocześnie spokojny, cichy. super położony naprzeciwko moża z pięknymi widokami

Wady

Nie widziałam żadnych wad

Jan

Zalety

Zaletą hotelu jest położenie w pierwszej linii przy plaży.

Wady

Położenie pokoju po stronie, gdzie znajdowały się urządzenia wentylacyjne, generujące olbrzymi hałas uniemożliwiający odpoczynek na balkonie i spanie przy otwartym oknie.

Jowita

Pobyt - Luty 2024

Czysty,elegancki hotel. Jedzenie bardzo dobre. Obsługa kulturalna i pomocna. Polecam 👌

Zalety

Elegancki, czysty pokój z pięknym widokiem na morze.

Rafał

Pobyt - Luty 2024

Fajnie czysto jedzenie smaczne i duży wybór potraw,blisko wszędzie

Zalety

Czysto i bardzo miła obsługa hotelu i restauracji

Mariusz

Pobyt - Luty 2024

fajny hotel, blisko plaży, (wyjśie z hotelu na deptak i plażę), dobre jedzenie, korzystaliśmy ze sniadań i obiado kolacji. to co nam się podobało to można wybrać czy obiad zje się w porze lunczu czy kolacji, co pozwala na elastyczność w planowaniu atrakcji.

Zalety

plaza super blisko (plaza publiczna) blisko z lotniska 10 minut hotel czysty, nowoczesny animacje nawet w zimie

Wady

jedyny minusik to brak czajnika w pokoju

Pobyt - Styczeń 2024

Super jedzenie miła obsługa i bardzo dobra czystość

Zalety

Jedzenie i czystość

Marlena

Pobyt - Styczeń 2024

Świetny hotel, tuż przy pięknej plaży. Jedzenie bardzo smaczne, różnorodne i nie do przejedzenia. 15 min do lotniska.

Zalety

Jedzenie i lokalizacja

Wady

Akurat trafiliśmy na zjazd piłkarzy z Holandii. I momentami było dosyć głośno.

Duży obiekt z bardzo urozmaiconym menu. Jedzenie smaczne. Baseny świetne. Obsługa hotelu miła i pomocna. Widać jednak, że hotel nie jest pierwszej nowości i przydałoby mu się odnowienie - szczególnie w pokojach. Mogłyby być też porządniej sprzątane - kurz w rogach, na listwach i kontaktach, sporo kamienia w łazience. Lokalizacja na plus - bliskość do plaży, sklepów, knajp oraz przystanku.

Zalety

Basen, lokalizacja oraz smaczne jedzenie.

Wady

Średnio posprzątane pokoje oraz ich stary wystrój.

Daria

super duuuzy hotel,swietna komunikacja,wszystko blisko, polecam

Wanda I Norbert

Pobyt - Czerwiec 2023

Wspaniały hotel pod kazdym względem. Wyróżnia go bliskośc do plaży. Pokoje sprzątanie codziennie. Uprzejmy i pomocny personel. Szczególnie Pani Moriam,bardzo pomocna i uprzejma. Jedzenie nsrdzo urozmaicone i pyszne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Szczerze polecam ten hotel.

Zalety

Bliskosc do plaży. Pomocny i uprzejmy personel. Zadbany i czysty hotel

Wady

Nie ma wad

Danuta

Pobyt - Luty 2023

Pobyt wspaniały. Hotel bardzo zadbany, personel uczynny i miły, pokoje czyste, śniadania urozmaicone.

Zalety

Fantastyczne położenie - praktycznie przy plaży, blisko restauracje, sklepy, centrum miasta. Świetna miejscówka na zwiedzanie Malagi i okolicznych pięknych miasteczek. Dla dzieci gaming room. Jest też basen kryty z ratownikiem - byliśmy w lutym i mimo bardzo słonecznej pogody i 18-20 stopni,kąpiele w basenach zewnętrznych raczej odradzam (zimna woda)

Aldona

Pobyt - Styczeń 2022

Hotel niedaleko od lotniska, zatem transfery nie zajmują dużo czasu. Zadbany, prawie że nad samym morzem (przejście ulicy), duże studio dla rodziny 5-osobowej, wyciszone, z klimatyzacja (ochłodzenie/ ogrzewanie). Dużo miejsca, hotel przestrzenny. Czysto, świeża pościel, spory obiekt - duża ilość gości nie przytłacza, międzynarodowo, sporo sal konferencyjnych.

Zalety

Duże rozmiary. Świetnie jedzenie - śniadania bufet w ilości, którą trudno przejeść, duży wybór owoców, wędlin, warzyw, ciastek, naleśników, omletów, etc. Siłownia, baseny przy hotelu, sala z grami dla dzieci, duże lobby, uprzejma obsługa. Sprawny transfer do i z lotniska. Hotel w typowej miejscowości turystycznej, małe miasteczko ze sporą ilością restauracji, bardzo szeroka plaża, w styczniu całkiem sporo gości, ale nie było hałaśliwie. Świetna wypożyczalnia samochodów z obsługa polską.

Wady

W styczniu w hotelu prowadzono prace remontowe (np. basen hotelowy), ale nie były bardzo uciążliwe.

Pobyt - Styczeń 2022

Hotel Ok juz nie najnowszy co widac w pokojach, windy, korytarze. W pierwszej linii do morza, dobry dostep do plaży, promenada. Piekne widoki na morze. Jednak drugi bym go nie wybrała. Jest ogromny.

5.1
gość hotelowy

Pobyt - Październik 2022

Hotel sam budynek w miarę ok. Widać upływ czasu i wymaga zdecydowanie odświeżenia. Jedzenie potrafiło zaskoczyć dobrociami , ale przeważała monotonność w jadłospisie (frytki, jajecznica i fasolka). Soki z początku pobytu pyszne wyciskane jednakże po 2 dniach soki wlewane były już z kartonika , a to nie smakowało. Plus taki ze alkohole nie lane pod blatem z byle czego tylko oryginalne butelkowe napoje wyskokowe. Towarzystwo hotelowe to jakaś pomyłka. Średnia wieku to 75 lat... ludzie z balkonikami, wózkami i pod tlenem. Czułem się jak w sanatorium. Wyobraźcie sobie 95% starszych ludzi stojących za omletem w kolejce lub za owocami. Trzeba mieć mega cierpliwość i wyrozumiałość. Czego nie można mieć do "angoli" którzy opanowali cały hotel. Atrakcje tyko dla angoli, występy tylko dla angoli, panoszą się krzyczą piją i po nocy... tj grubo po 24:00 wszystkich budzą nie ponosząc przy tym żadnych konsekwencji. Sam upominałem ich kilka razy. Tak więc jeżeli chcecie użerać z angolami ludźmi przy których trzeba sobie przypomnieć stosowanie resuscytacji to polecamy. Ale jeżeli chcecie rodzinne spędzić wolny czas z rodziną i nie czuć się jako gość 3 kat. to zdecydowanie NIE. Pozdrowienia dla wszystkich gości hotelu i dużo zdrowia bo im się przyda.

Zalety

Alkohol lany z oryginalnych butelek.

Wady

Wymaga remontu.

Agata

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel bardzo fajny z dobrą lokalizacją naprawdę blisko do morza. Mieliśmy pokój z bocznym widokiem na morze i był to świetny wybór. Hotel bardzo ładny, obsługa sympatyczna i bardzo pomocna. Pokoje czyste i sprzątane. Jedzenie było bardzo dobre i zawsze świeże. Basenów jest kilka i są duże więc pomimo dużej ilości osób w hotelu nie było w nich bardzo tłoczno. Ogólnie bardzo fajny pobyt, polecam każdemu bo na prawdę warto w hotelu jest także sala zabaw a obok wypożyczalnia elektrycznych hulajnóg.

Zalety

Hotel ma bardzo dobrą lokalizację. Jest blisko do plazy oraz do deptaku gdzie za dnia i w nocy tętni życie! Przy hotelu dużo restauracji a także sklepów z pamiątkami. W pobliżu tez sklepy i apteka. Bardzo blisko do lotniska w Maladze. Deptak przy samej plazy prowadzi do różnych atrakcji np. minigolf. W hotelu wieczorne atrakcje dla gości: muzyka na żywo, pokaz ogni a także inne występy na żywo.

Wady

Pokoje czyste lecz nasze skrzydło remontowane dość dawno. Pomimo tego i tak ocenianiam warunki na te 4 gwiazdki. Brak odpowiedniej ilości leżaków przy basenie.

Jacek

Pobyt - Czerwiec 2022

Naprawdę fajny hotel. Należy do uznanej sieci Melia i trzyma stosowny poziom. Doskonałe jedzenie i obsługa. Codziennie świeże ryby, owoce morza itd, drinki robione z markowych alkoholi (whisky: Ballantines, JB, Jameson, gin: Gordon, Larios itp). Hotel położony w zasadzie przy samej plaży (publiczna, więc leżaki dodatkowo płatne). Pokoje może nie największe, ale zawsze czyściutkie. W zasadzie jedynym minusem jest za mała ilość leżaków przy basenach. Efekt o 9 większość jest pozajmowana przez gości w Wlk Brytanii (90% klientów)

Zalety

Wyżywienie, obsługa, położenie

Wady

Za mało leżaków

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel spory. Piękne baseny. Dobre jedzenie. Piękna okolica. Wieczorami jest gdzie spacerować . Do tego lokalne knajpki z muzyką na żywo. Do plaży wystarczy przejść przez jezdnie . Na plaży leżaki i parasole płatne . Blisko do stacji kolejki podmiejskiej , skąd można przemieszczać się po okolicznych kurortach i zwiedzać urokliwe miejsca . Hotel jest doskonałą bazą wypadową na zwiedzanie najlepszych atrakcji Andaluzji , łącznie z Gibraltarem . Transfer z lotniska trwa 15 minut. Drinki smaczne. Barmani nie żałują . Napoje importowane w cenie . Obsługa miła i pomocna . Największy minus hotelu to poranna walka o leżaki .

Zalety

Pokój z widokiem na morze . Jedzenie i drinki. Wszystko w zasięgu ręki .

Wady

Walka o leżaki .

Sol Principe