Sol Nessebar Palace

Wyniosłam same miłe wrażenia z pobytu. Pokoje czyste. Panie wymieniają ręczniki jak dla mnie codziennie to trochę przesadnie. Zaskoczenie w pokoju brak wody do picia w butelkach bo nie załapaliśmy że szklane słoiczki trzeba samemu napełniać wodą dostępną na korytarzu w warniku. Język polski wręcz wszechobecny. Duże piękne baseny na zewnątrz. Jedzenie po prostu masa różnorodności. Obsługa miła i zawsze gotowa do pomocy. Mieliśmy odlot o 22 a pokój trzeba opuścić o 12 i tutaj miłe zaskoczenie, walizki do pokoju bagażowego a my oprócz pokoju korzystamy ze wszystkiego łącznie z jedzeniem.

Hotel godny polecenie, pokoje czyste, codziennie sprzątane, kilka basenów (w tym jeden duży kryty z ciepłą wodą), tuż przy morzu, świetne jedzenie, kilka barów, restauracji (choć większość w sezonie), miła, profesjonalna obsługa. W pobliżu dobry bar z pyszną rybką (ja polecam Tsatsa - caca). Odkryłem też najmierniej dwa sklepy, ale z tego co widziałem na Google jest ich więcej. Blisko miejscowość Rawda. Blisko Nesebaru, ale nie za blisko :-)

Hotel, jego położenie, obsługa są OK. Pokoje duże codziennie zmieniane ręczniki I słane łóżka, co nie jest normą na przykład w Turcji.

Bardzo ładny hotel, wszystko czysto i zadbane. Baseny są duże i czyste. Mogły; odrobinę cieplejsze. Trzeba pamiętać o okolo 80 schodków prowadzących na plażę.

Najlepszy hotelu w jakim byłem w Bułgarii a był to mój 3 wyjazd.

Nazwa  Sol Nessebar Palace
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Nesebyr
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rowery, golf, rozrywka i życie nocne, parking

Wyświetlono 67 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Bożenna

Zalety

Czystość. Miła i nienachalna obsługa. Bardzo duży wybór atrakcji dla dzieci. Dla dorosłych kameralne koncerty i różnorodne występy show. Mimo ogromu kompleksu hotelowego można czuć się swobodnie. Drinki przy barach, szacun dla obsługi za uprzejmość i pośpiech. Dodatkowe bary z przekąskami innych krajów to bardzo miłe zaskoczenie.

Wady

Naprawdę nie mamy do czego się przyczepić. Niektórzy narzekali na słabe drinki ja jestem bezalkoholowa więc mi smakowała woda z cytryną i dodatkami.

Mirosław

Zalety

- Czystość. - Świetne jedzenie. - Bliskość morza. - Baseny (dla mnie duży z ciepłą wodą). - Dużo leżaków. - Profesjonalna miła obsługa (w dużej mierze znająca język polski).

Wady

- Może są miejsca które by wymagały odświeżenia...

Mirek

Zalety

Polecam dla rodzin z dziecimi do 12 lat

Wady

Nie było czajnika w pokoju.

Maria

Zalety

Ładny, zadbany teren, dużo basenów i zjeżdżalen, bardzo dobre jedzenie (w tym owoce morza).

Wady

Jedyna wada to podłoga na piętrze zjeżdżalen jest okropna, małe kamyczki nagrzewane na słońcu - tortura dla dzieci i dorosłych.

Konrad

Najlepszy hotelu w jakim byłem w Bułgarii a był to mój 3 wyjazd.

Zalety

Posiłki

Wady

Plaża

Super hotel, czysty, duży pokój, obsługa miła. Jedzenie- Bardzo smaczne i dużo. Duża ilość basenów i leżaków. Jedyny minus to mała (wąska) plaża.

Wady

Mała plaża

1.6
Andrzej

Słaby hotel, 1 i ostatni raz w Bułgarii.nigdy więcej .

Zalety

Wady

zimny basen , słabe alkohole, słabe piwo, średnie jedzenie ,słabe pokoje.

Jadwiga

Hotel nienaganny. Pokoje bardzo wygody, duże, duże i wygodne łóżka, w łazience eannayi prysznic. Szampon i mydło w płynie. Pokój codziennie sprzątany, wymieniane ręczniki. Pokoje łączone, co nam się bardzo przydało, gdyż byliśmy z dwojgiem dzuecmiy.

Zalety

Klimatyzacja cicha, balkon, kawa i woda na korytarzu. Szybkie windy.

Wady

Oferta na wakacje.pl nic nie wspomniała, że od 1 października zamykane są główne atrakcje: park wodny, restauracje tematyczny; włoska, niemiecka. Gdybyśmy wiedzieli o tym, zmienilibyśmy termin pobytu. A tak, rozczarowanie ogromne. Jedzenia też, od 1 października dużo mniej.

Aga

Bardzo eksluzywny hotel, obsluga przemila, wiele atrakcji dodatkowych

Zalety

Wyzywienie

Wady

Niezbyt ladna plaza ale to nie wada hotelu

Łukasz

Hotel dobrze prowadzony i zarządzany. Pokoje bardzo wygodne. Kawa z maszyny na korytarzu, woda też. Jedzenie bardzo dobre. Codziennie owoce morza, prawie wszystko bardzo smaczne.

Zalety

Hotel tuż przy morzu, ładne baseny. Bardzo dobre drinki i inne alkohole, zczególnie te w hollu. Cała obsługa bardzo profesjonalna, właściwie niewidoczna i nienachalna.

Wady

Woda w basenach zewnętrznych bardzo zimna, w basenie wewnętrznym z przesadną ilością chloru. Od 1.10 hotel już działa na 1/3 obrotów. Szkoda, że tej informacji nie było w ofercie wakacje.pl. Przez to ogólny niesmak pozostał. W ofercie było, że 1 km od Nesebaru, a było ponad 3.

marzena

idealny dla rodzin, duży kompleks z wyborem różnych atrakcji

Zalety

bliskość lotniska, mini aquapark i udogodnienia dla dzieci, przyjazne zasady dla osób którym kończy się doba hotelowa a transfer jest w późniejszych godzinach

Wady

wąska plaża, dużo gości w sezonie

1.0

Witam wszystkich, niestety hotel nie spełnia oczekiwań,szkoda zainwestować pieniądze 💸 na wakacje dno... Masakra plaża zamknięta 4 dni dla hotelu, jedzenie 🤮🤮🤮 cały tydzień to samo,na nasz 10 pobyt w Bułgarii 🇧🇬❤️ uwielbianej najgorszy hotele never every.😓😓😓😓

Tomek

Hotel o bardzo wysokim standardzie . Niczego nie brakował . Czysto , duże przestronne pokoje , oraz bardzo dobre jedzenie .

Zalety

Duży wybór atrakcji dla , dzieci . Zjeżdżalnie i baseny dopasowane dla każdego wieku.

1.0

Dzień dobry, właśnie jestem na urlopie, hotel 🏨 nie spełnia oczekiwań i wymagań klienta szkoda zainwestować pieniądze na pobyt w tym hotelu, argumenty: daleko od plaży 🏝️ plaża przez nasz pobyt ,4 dni nie działa(przypływ),trzeba płacić za parasol i leżak,10lv, plaża totalnie dramat,🤮 najgorsze wakacje!!!!

Zalety

,🙈🙉🙊

Wady

Wszystko!!!

Pobyt oceniam bardzo pozytywnie, pokój czysty, obsługa miła.

Zalety

Duży, ładny basen z mnóstwem wygodnych leżaków, fajny aquapark, dobre jedzenie.

Wady

Dodatkowo płatne atrakcje np. popcorn, kule wodne umieszczone na głównym basenie i skuterki dla dzieci na basenie przy aquapark'u.

Sylwia

Pobyt - Lipiec 2023

Tydzień spędzony w hotelu nessebar bay, super jedzonko, bardzo różnorodne, pyszne, drinki i napoje bardzo dobre, oprócz trzech posiłków głównych dodatkowo przekąski w barach przy basenach typu owoce ,bułeczki, lody, cheeseburgery, hot-dogi, panini itp , baseny woda ciepła,możliwość korzystania z trzech hoteli tworzących cały kompleks, miejsce dla rodzin z dziećmi jak również dla par, atrakcje basenowe, animacje, wszyscy bardzo życzliwi i pomocni, pokój hotelowy ok, aquapark super atrakcją , kolejki do zjeżdżali ale nie jakieś duże więc warto skorzystać, nessebar jako turystyczna atrakcja stare miasto ok 3 km można wieczorem się wybrać busem lub spacerkiem, w ciągu dnia nie polecam bo bardzooo gorąco :/ każdego wieczora było show time w formie 60 min pokazu na małej scenie np tańce, magia itp, plaża mała ale bardzo urokliwa, zdecydowanie polecam;))

Zalety

Atrakcje, pyszne jedzenie i napoje, blisko plaza, akuapark, możliwość korzystania z trzech basenów oraz z całego kompleksu, wszędzie blisko.

Sylwia

Pobyt - Lipiec 2023

Bardzo ładny hotel, pokój komfortowy duży z widokiem na morze 8 piętro piękny taras, dużo animacji , zjeżdżalnie dla dzieci i inne atrakcje, jedzenie dobre , kulka restauracji i barów tematycznych. Plaża dla nas taka sobie, ale to porównanie z plażami w Chorwacji. Byliśmy w Bułgarii pierwszy raz.

Zalety

Usytuowanie hotelu w bliskim otoczeniu miasta , możliwość przeprawy tramwajem wodnym do Old Nesebyr.

Wady

My nie widzieliśmy wad

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel czysty (codziennie sprzątany pokój i zmieniane ręczniki) położony 20 minut pieszo od starego miasta Nessebar. Jedzenie urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa miła, nienachalna. Polecam.

Zalety

- czystość w obiekcie - dobre jedzenie - bliskość innych atrakcji

Wady

- brak

Pobyt - Czerwiec 2023

Serdecznie polecam ten hotel. Byłam,a właściwie nadal w nim jestem z synem od 23.06. Obsluga bardzo miła,już od 12:00 dostaliśmy po przyjeździe pokój jak i wyżywienie,wybór oprócz tego standardowego typu mieso,sałaty,to i pizza,hamburgery,polskie lody,różnego rodzaje owoce morza,zawsze 2 rodzaje ryby czy sushi. Tak powtarza się jedzenie to prawda,ale uważam że to nie problem. My jednego dnia jedliśmy mięso,drugiego ryby itp. Leżaki na plaży w cenie,obsługa pilnuje terenu by goście z Bay/Mare nie zabierali leżaków przy Palace,animatorzy się starają,teren bardzo duży,ciągle coś się dzieje. Owszem każdego kolejnego dnia napływają nowi klienci i robi się coraz tloczniej,są kolejki,czy jest też głośniej,aczkolwiek to zapewne urok początku sezonu.Chociaz ja się cieszę że mieliśmy okazję pobyć tu jak było spokojniej. Pogoda jak na czerwiec przyjemna,wieczory i poranki rześkie,w dzień słoneczko,czasem pod chmurka,zdarzył się też deszcz,wtedy można się udac na basen kryty,bądź w końcu zwiedzić okolice. W basenach woda zimna to prawda,morze jest cieplejsze. Aczkolwiek nie jest to jakiś wielki dyskomfort. Myślę że to kwestia nagrzania w następnych miesiącach wakacji.Aqua park czynny wg wyznaczonych godzin,nam to nie przeszkadzalo. Bo i tak głównie działał do około obiadu i później od 15. Bułgaria dosyć tania i moim zdaniem bezpieczna. Poruszaliśmy się pieszo czy autobusem bez problemow i stresów. My pewnie tu nie wrócimy,bo lubimy nowe miejsca. Ale jak ktoś wybiera Bułgarię to absolutnie sieć hoteli SOL.

Zalety

+ widok z pokoju + Linia brzegowa + wygodne łóżka + odpoczynek + Leżaki na plaży w cenie (hotel Palace tylko) + Dużo zieleni na terenie

Wady

-troche dużo ludzi momentami,nie chciałabym być tu w środku sezonu przez co większy hałas i kolejki - czasem nie dziala dobrze wifi - tatuaże dla dzieci na terenie hotelu - zmywają się po jednym myciu. (Szkoda od 8-20lewow) - upierdliwe mewy na głównym basenie

Pobyt - Maj 2023

Hotel bardzo duży i przyjemny. Z pewnością 5 gwiazek bym mu nie dała ale tragedii nie ma. Dużo atrakcji dla dzieci, fajne animacje, pyszne jedzenie i trochę za zimna woda w basenie. Poza tym Ok. Polecam szczerze

Zalety

Wielkość. Przestrzeń, miła obsługa i pyszne jedzenie

Wady

Zbyt zimna woda w basenie, brudna plaża.

Sol Nessebar Palace