Sol Nessebar Mare

Ładny zadbany hotel i smaczne jedzenie i to raczej na tyle.

Hotel bardzo fajny, blisko morza, czysty, zadbany, miła obsługa. Najlepsze wifi w hotelu jakie widziałam.

Spędziliśmy tydzień w drugim tygodniu września. Pogoda była dobra i wyjazd ogólnie bardzo udany. Hotel, to tak naprawdę trzy hotele stanowiące jeden duży, dobrze zorganizowany kompleks. Położony jest w cichej okolicy, choć poza hotelem nic ciekawego w bezpośrednim sąsiedztwie. Dobry punkt wypadowy na stare miasto. Atut, to na pewno bezpośrednie zejście z terenu hotelu do morza. Plaża wąska, ale czysta. Tylko wodorosty w wodzie trochę przeszkadzają. Dużo basenów i zjeżdżalni dla małych i dużych. Tylko woda w basenach bardzo zimna. Dość duży basen wewnętrzny z trochę cieplejszą wodą. Trzy place zabaw i animacje dla dzieci, ale też i dla dorosłych. Szczególnie polecam wieczorne mini disco dla dzieci i show dla dorosłych i starszych dzieciaków. Pokoje duże i czyste. Obsługa hotelowa profesjonalna i bardzo sprawna. Jedzenie w restauracjach dobre, choć mogło by być lepiej doprawione. Wybór dań duży, choć trochę monotonny. UWAGA. Kupując wyjazd mieliśmy zapisane 5 wizyt w restauracjach na terenie kompleksu Ala Carte. Włoska, Japońska, Niemiecka, itd. Na miejscu okazało się, że tak naprawdę, to zapisać trzeba było się tylko do restauracji Włoskiej, ale jedzenie było w formie bufetu, ale to akurat atut, bo było bardzo dobre i można było popróbować różnych dań. Pozostałe ,,restauracje\", to tak naprawdę budki na terenie kompleksu, które w określonych wąskich godzinach wydają jedno, dwa dania (np. kiełbaski i precle albo kanapki grilowane). Japońska już nie działała, bo była tylko do końca sierpnia. To było słabe, ale i tak polecamy ten hotel i może jeszcze tam wrócimy.

Super Hotel:) Polecam na wypoczynek z dziećmi. Obsługa bardzo miła, różnorodność na śniadaniu, obiedzie każdy znajdzie coś co lubi. Obsługa Rezydenta godna polecenia. Pani punktualna, znająca się na swojej pracy. Pokoje bardzo czyste, sprzątane codziennie. Mimo że urlop we wrześniu to były Najlepsze Wakacje :)

Lokalizacja hotelu dobra . Pokoje ok . Byliśmy poza sezonem czyli we wrześniu pokój na 7 pietrze z widokiem na morze i nie mieliśmy problemów z ciepła woda w godzinach ? szczytu kąpieli dzieci czyli 19-20h. BRAK CZAJNIKA wiec rodzice karmiący młodych mlekiem MM musza kupic swój . Woda w basenach i zjeżdzalniach lodowata wiec naprawdę ponad 85% ludzi nie wchodziła i wolała isc nad morze lub na kryty basen w palace hotel. W brodziku dla dzieci ze zjeżdżalniami było lepiej ale bez szaleństw. Place zabaw zatłoczone wieczorami ( słabo oświetlone :( ) i tylko jedna huśtawka dla maluszków. Natomiast dużo atrakcji dla starszych 4l + . Większość płatna : gokarty, piłki na wodzie, dmuchane zamki , karuzele, itp. Dla malutkich od 10-17 dostępna mała sala zabaw. Plus LEKARZ W HOTELU ponieważ nam się niestety przydał, który diagnozuje dzieci i ma leki na miejscu . Jedzenie. Oczywiście są gusta i guściki :) My lubimy dobre jedzenie ze smakiem i nie ukrywam lubimy stołować się w smacznych knajpach w naszym kraju wiec jeśli ktoś lubi jak potrawy maja smak moze być zawiedziony jedzeniem na ?stołówce?. Nam nie przypadło do gustu - jasne nie było tragedii człowiek zawsze cos znalazł ale większość szło do kosza. Morze : W hotelu zejście do morza dość męczące bo duzo schodów wiec rodzice z małymi dziećmi maja wyprawę . Dla reszty trochę sportu :) Sama plaża nie daje ochoty przez algi które hotel nie usuwa . Lepiej isc 5-10 min wzdłuż morza na plaże miejscowych która jest utrzymana i woda nie ma tylu alg . Woda zdecydowanie ciepła mimo końca lata. Leżaki i parasole płatne 7-8 le.

Nazwa  Sol Nessebar Mare
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Nesebyr
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, sporty wodne, żeglarstwo, tenis, bez paszportu

Aquapark (czynny od początku czerwca do końca września)

Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: miniklub, place zabaw, brodzik ze zjeżdżalniami, animacje.

Bogata oferta rekreacyjna: centrum fitness, siatkówka plażowa, aerobik, boisko wielofunkcyjne, centrum SPA (płatne).

Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża.

Wyświetlono 50 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Czerwiec 2022

Ładny zadbany hotel i smaczne jedzenie i to raczej na tyle.

Wady

Przy sprzątaniu giną rzeczy jak kosmetyki czy pieniądze !!! Hotel nic sobie z tego nie robi! Jeden dzień 4 pokoje okradzione ! Zimna woda w basenie . Najlepsze atrakcje dla dzieci są od 12 roku życia :/

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

Blisko morza, czystość, uprzejma obsługa, wi fi doskonałe.

Jakub

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

Odległość do morza. Atrakcje dla dzieci. Sprawna obsługa.

Wady

Zimna woda w basenach.

Edyta

Roksana

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

Poza sezonem spokojny Dla rodzin Plus za kryty podgrzewany basen Lekarz na miejscu

Wady

Zimna woda brak ogrzewania jest wielkim minusem Jedzenie bez smaku i monotonne Słabo oświetlone płace zabaw Hotel nie dba o plaże

Pobyt - Sierpień 2019

Byłam w hotelu z dziećmi, 2 lata i 8 lat. Z pozytywnych rzeczy na pewno bliskość morza (ciepła woda), w miarę dobre jedzenie, można cos dla siebie znaleźć, aquapark. Z rzeczy, które mniej mi się podobały to na pewno zimna woda w basenach, wszystkich, łącznie z brodzikiem dla maluchów, maks 22 stopnie, totalnie nie polecam opcji all incl. strata pieniędzy, piwo dobre, bo zimne, nie mniej jednak mocno rozwodnione, drinki z automatu, wszystkie mega słodkie, nie widziały raczej normalnego alkoholu, jedzenie pomiędzy głównymi posiłkami mega słabe, głównie patrząc z punktu widzenia dzieci, mój synek 2 lata nie bardzo chciał jeść śniadania, kiełbaski, jajecznica, naleśniki słabej jakości. W barach przy basenie podawane tylko były hot dogi i mega słodkie napoje. Kawa - jeden normlany express - mega kolejki, trzeba było stać 20 minut, aby zrobić sobie kawę. Podsumowując, nie było źle, morze przyjemne, wszystko zależy od oczekiwań, na pewno prawie 15 tys za 10 nocy jest nie adekwatne do tego co otrzymujemy,

Zalety

Hotel położony nad samym morzem, aquapark. W hotelu i na terenie hotelu bardzo czysto.

Wady

zimna woda w basenach 22 stopnie, słabe mini disco dla dzieci

Beata Trzcina

Pobyt - Sierpień 2019

Godny polecenia! Wspaniałe miejsce na spędzenie wakacji z dziećmi. Bezpieczny, czysty z mnóstwem atrakcji.

Zalety

Przestronny, czysty, dobrze utrzymany.

Mateusz

Pobyt - Sierpień 2019

Polecam hotel dla rodzin z dziecmi, na pewno nie beda sie nudzic. Sporo mozliwosci, atrakcji, zabawy, animacji. Hotel zajmuje spora przestrzen, nie ma wiec nadmiernego tloku. Jedzenie rowniez bardzo dobre i zroznicowane, takze kazdy znajdzie cos dla siebie. Caly kompleks to 3 hotele i mozna korzystac z udogodnien kazdego z nich.

Zalety

Idealny dla rodzin z dziecmi, duzo atrakcji, animacji. Jedzenie bardzo dobre - kazdy znajdzie cos dla siebie. Obsluga bardzo mila i zawsze usmiechnieta. Zejscie na plaze bezposrednio z terenow hotelowych.

Wady

Zimna woda w basenach. Przy temperaturze 30 stopni na dworze (sierpien) woda w basenach na poziomie 22. Dziwna forma przekasek - czynne od do (np paczki od 10 do 12.30.)

Jadwiga

Pobyt - Sierpień 2019

Wg mojej rodziny wyjazd do Panstwa to strzal w 10.A menu najlepsze jakie byc moze.POLECAM,POLECAM,POLECAM??????????????

Zalety

Wszystko na miare luxusu.Czysciutko,muzyczka w w ndach i na korytarzach.Obsluga od pan sprzatajacych ,kuchnie po osoby dbajace o czystosc i roslinnosc na placu hotelu solidna ,mila,kulturalna.

Wady

Brak.

Łukasz

Pobyt - Sierpień 2019

Pobyt w terminie końcówka sierpnia-początek września. Rewelacja dla rodzin z dziećmi. Jechaliśmy z dwójką dzieci- jedzą, bawią się, szaleją w aquaparku a ty jedynie musisz za nimi nadążyć bo jest co robić. Pakuj dzieciaki, zabierz najlepiej kogoś do pomocy ( znajomi, dziadkowie), bo samemu, przy takiej ilości atrakcji to nie będziesz miał czasu na odpoczynek. Nie szukaj

Zalety

-Transfer z lotniska-25min. Dzieciaki nie będą marudzić \\\\\\\"czy długo jeszcze\\\\\\\" -Ogromna ilość basenów do wyboru.Dzieciaki nie będą marudzić \\\\\\\"A czemu tu tak głęboko/płytko\\\\\\\" -Super aquapark na terenie.Dzieciaki nie będą marudzić \\\\\\\"A co tam będziemy robić cały dzień?\\\\\\\" -Ogromna ilość zajęć dodatkowych.Dzieciaki nie będą marudzić \\\\\\\"A co będziemy robić wieczorem ?\\\\\\\" -Duża restauracja i ogromny wybór posiłków. Dzieciaki nie będą marudzić \\\\\\\"Nie mam co zjeść...\\\\\\\" -Przemiła i uśmiechnięta obsługa hotelu.Od kelnerek po ogrodników. Dzieciaki nie bedą marudzić \\\\\\\"A czemu ta pani tak dziwnie na mnie patrzy ? \\\\\\\" -Bardzo ładnie utrzymany hotel i teren wokół hotelu. Dzieciaki nie będą marudzić \\\\\\\"A czemu tutaj tak brudno? łeeee...\\\\\\\" -Bardzo blisko do morza z łagodnym zejściem dla wózków. Dzieciaki nie będą marudzić , że daleko, ani po kamieniach, ani po piachu, ani przez wydmy, ani przez las. -Na terenie znajdziesz SPA, siłownię, fryzjera, bary, cymbergaja i nawet pingponga, jakbyś miał już dosyć, że dzieciaki marudzą :) -Przeszklona winda - bajer -Dla rodzin z dziećmi- strzał w dziesiątkę

Wady

-Brak nadzoru na niektórych zjeżdżalniach. Dzieciaki zjeżdżają jak chcą, kiedy chcą bez żadnych zasad. Nie dla osób o słabych nerwach z jakimkolwiek poczuciem odpowiedzialności. -Wieczorki dla dzieci jedynie z piosenkami niemieckimi i angielskimi. Jak dzieciak nie zna języków- nie pośpiewa. Może to i lepiej, niech się uczy, g... -Może to nie sprawa hotelu ale ludzi- rezerwowanie leżaków swoimi ręcznikami. Niby zabronione a każdy to robi.Druga sprawa to ubiór w restauracji. Niby obowiązuje drescode, ale i tak bebzony w klapkach na wierzchu. -Nie szukaj wad na siłę- bierz tam dzieciaki i baw się fantastycznie.

Pobyt - Sierpień 2019

Pobyt 27.08.-10.09.2019r. Rodzina z dwójką dzieci (8 i 6 lat). Zacznę od rzeczy najgorszej ale i najważniejszej. Choć od razu trzeba zaznaczyć że trudno w tym upatrywać winy hotelu czy miejsca. Od samego początku przyjazdu przez cały czas pobytu panował rotawirus. Oczywiście nie dotyczyło to wszystkich gości, ale bardzo wiele osób z którymi rozmawialiśmy miało to samo. Myśmy chyba jednak mieli najgorzej. Kończyło się jednej osobie to zarażała drugą itd. Mało tego, jak wydawało się już że najgorsze za nami, to rozpoczęła się druga tura i znowu wszystko od nowa. Skutki tego niestety odczuwamy do dziś a jesteśmy już trzecią dobę w domu. Młodsza córka miała największy atak, odwodniła się i skończyło się szpitalem (a raczej prywatną kliniką). I tutaj trzeba podkreślić pełen profesjonalizm biura (Neckermann) jak i firmy ubezpieczeniowej (Allianz). Wszyscy stanęli na wysokości zadania. A podejścia, opieki jak i standardu samej kliniki (St Nicholas medical center, chyba w Słonecznym Brzegu), można sobie życzyć w Polsce. Jedynie pan który przyjechał do hotelu (chyba ratownik bo raczej wątpliwe czy lekarz) i transport (stary osobowy gruchot) mógł być na lepszym poziomie. Ogólnie jednak duży plus i podziękowania. Istnieje prawdopodobieństwo że przywieźliśmy to cholerstwo już w naszym samolocie w tamtą stronę. Ciężko osądzać. A z pozostałych kwestii. Wszystkie pozytywne komentarze w naszym odczuciu jak najbardziej prawdziwe. W zasadzie wszystko zostało już napisane. Z minimalnych minusików wymieniłbym faktycznie zimną wodę w basenach. O tej porze wydawało nam się że zdąży się już nagrzać od słońca. Za to w morzu cieplutka więc lepiej było zażywać kąpieli w morzu. Troszkę w moim odczuciu brakowało dodatkowych toalet przy basenach. Za potrzebą trzeba było chodzić do hotelowych ubikacji lub ewentualnie do kid\\\'s clubu. Polecamy wszystkim restaurację włoską. Można zarezerwować sobie raz na tydzień. Przepyszne jedzenie. O kulturze ludzi nie ma co dyskutować, ale faktycznie raził brak kultury z ręcznikami na leżakach i z ubiorem w restauracji. To był mój bodajże dziesiąty pobyt i hotel w Bułgarii i oceniam go bardzo ale to bardzo pozytywnie. Acha, co do drinków. Bary hotelowe chwalą się ponad 50 rodzajami różnych drinków w pakiecie all inclusive. Mam mieszane uczucia (a spróbowałem prawie wszystkich). Są to drinki z automatu, robione jednym przyciśnięciem guzika i po trzech sekundach jest gotowy drink. Mimo iż z pozoru dobre i słodkie, to jednak mam wewnętrzne przeczucie, że nie są najwyższej jakości i mogły też w pewnym sensie powodować rewolucje żołądkowe. To samo niestety dotyczy piwa. Niby Kamenitza, ale smakuje nijak. Nie wiem, może to kwestia papierowych kubków w których jest serwowane. Ale jak wyszliśmy na miasto, to zimne duże Burgasko w knajpie robiło różnicę. Co do mocniejszych trunków to zamiast tych kolorowych drinków polecam normalny alkohol który serwują jedynie w lobby barze. Rakija, whisky, wódka, vermouth i jeszcze parę innych. Chyba zdrowiej wyjdzie;) Ostatnia kwestia- wycieczki. Ale nie te zorganizowane tylko na własną rękę. Oczywiście stare miasto nie podlega dyskusji. Można jeździć codziennie (lub raczej co wieczór). Natomiast na zakupy, to w drugą stronę - do Ravdy. Dużo taniej a wybór nie mały. Autobus zwykły 1,3l, odkryty 3l, taxa w zależności od umiejętności targującego, od 8 do 15. Do starego miasta trochę drożej.

Hania

Pobyt - Lipiec 2019

Bardzo polecam ten hotel, szczególnie dla rodzin z dziećmi

Zalety

jedzenie, atrakcje, czystość, położenie, blisko od lotniska

Anna M. , Białystok

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel DOSKONAŁY dla rodzin z dziećmi! Atrakcji na terenie hotelu całe mnóstwo, każdy znajdzie coś dla siebie. Aquapark super. Kilka placów zabaw, sporo basenów i zjeżdżalni, siłownia, strzelnica itp. Teren hotelu bardzo duży (kompleks 3 hoteli), zielony, zadbany, czysto wokół. Obsługa miła. Pokoje czyste, z klimatyzacją, lodówką . Jedzenie bardzo dobre, zawsze świeże (nie było tłoku w restauracji, zawsze były wolne stoliki). Dużo barów w różnych miejscach na teranie hotelu (pyszne pączki). Dużo animacji. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Polecamy!

Zalety

same zalety

Wady

wad brak

Sławek

Pobyt - Lipiec 2019

Mega polecam ten hotel pokoje czyste codziennie sprzątane niwe ręczniki woda 1.5 L , jedzenie bardzo dobre , super są snaky pizza, tak naprawdę na każdy kroku jest jakaś knajpka niemiecka , włoska z deserami i dobra kawa , chamubrgery , na płazy super zapiekane kanapki , Aquapark wystarczający , bez problemu z leżakiem Pomimo ze do ogromny kompleks hoteli to miejsca sporo bez tłumów, piwo najlepsze w knajpie ńiemieckiem Beck drinki słabe ale to norma

Zalety

Hotel czysty , bardzo dużo atrakcji , animacje na najwyższym poziome plaża blisko , jedzenie mega dobre najlepsze knajpka niemiecka Piwko i precle

Wady

Nie znalazłem

Malwa

Pobyt - Czerwiec 2019

Ogólnie polecam tylko proszę nie zostawiać telefonu w pokoju bo pokojówki wydzwaniają do znajomych z nich.

Zalety

Byliśmy tam dwa razy ,bardzo polecam. Dużo atrakcji dla dzieci, bliskość morza.

Wady

Z hotelu jestem bardzo zadowolona. Dopiero po powrocie do domu i sprawdzeniu w kolejnym miesiącu billingu z telefonu zauważyłam że gdy czasami zostawiałam telefon w pokoju to pokojówka wydzwaniała na Bułgarskie nr telefonów. Ostrzegam przed zostawianiem telefonu w pokoju.

Gość

Pobyt - Sierpień 2018

Ogólnie hotel godny polecenia głownie dla rodzin z dziećmi. Wspaniałe baseny ze zjeżdzalniami, mnóstwo terenu na spacery, a do morza wystarczy zejść po schodkach. Posiłki pyszne. Duży wybór dań. Nawet mój syn niejadek znajdował coś dla siebie. Hotel czysty. Pokoje sprzątane codziennie. Polecam!!!????

Zalety

Dobre jedzenie, dużo basenów, wieczorne animacje

Wady

Brak czajnika w pokoju

Jaro

Pobyt - Lipiec 2017

Aquapark czynny na godzinę potem przerwa, różne zjeżdżalnie puszczane o różnych porach. W chotelu 4 i wiecej gwiazdkoeym powinien działać min. Od 9.00 do 17.00. Jedzenie monotonne. Pokoje zalatują już starością i zużyciem. Brak dotepu do choćby mikrofalówki żeby podgrzać słoiczek dla dziecka a to chotel nastawiony na rodziny. Mikrofala jest ale w restauracji która jest zamykana na klucz. Sejf w pokoju płatny 5Lewa za dzień. Zdzierstwo. Na wyższych piętrach w szczycie kompieli mogło brakować wody. Tak 4 gwiazdki hotel i brakowało wody. Po kilku minutach się pojawiała gdy na niższych pietrach skończyli się myć. Brak czajnika w pokoju, co jest uciążliwe przy małym dziecku. A już szczytem było zbieranie ręczników z leżaków przez obsługę hotelową. Zbierali i rzucali na kupkę czy ktoś na czysty czy brudny. Czy ktoś ma jakąś chorobę czy nie to i tak wszytkie leżały jak wyciągnięte psu z gardła. Nie polecam wręcz odradzam ten hotel jeśli ktoś ma płacić za 4 gwiazdki a otrzymać jakieś wg. Mnie 2 gwiazdki.

Zalety

Duży teren, dużo basenów jako cały resort i aquapark, mimo że monotonne to smaczne jedzenie

Wady

Godziny Aquaparku, pokoje stare, braki w hotelu, chamskie działania, cena z byt wysoka do jakości

Emilka

Pobyt - Czerwiec 2017

Hotel położony w spokojnej okolicy. Bardzo dobre możliwości komunikacyjne. Hotel o dużym obszarze, składa się z budynku Palace, Mare i Bay. Przy każdym budynku duży basen, przy części Mare super aquapark-zjeżdżalnia pontonowa, 2 małe dla maluszków i 4 dla dużych i odważnych. O każdej porze są wolne leżaki. Stołówka bardzo duża, ogromny wybór jedzenia. Codzienne wieczorne animacje, oraz zajęcia typu strzelanie z łuku i wiatrówki, salsa i piłka wodna w ciągu dnia. Pobyt zaliczam do tych udanych :-) Mam zamiar tam wrócić.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, duży wybór. Super aquapark.

Kokos

Pobyt - Sierpień 2016

Byłam zakwaterowana w części mare. Generalnie kompleks sklada się z 3 części mare (najbliżej aquaparku, palace- na bogato i bay). Nie mam się do czego przyczepić. Bardzo udane wakacje, dla dzieci raj, dla dorosłych również, mnóstwo świeżych owoców, pokoje czyste, sam hotel bardzo zadbany. Do miasteczka można podjechać taksówką. Trochę gorzej w sezonie wyglada z leżakami, po godzinie 10 znaleźć wolne miejsce to cud. Plaża bez szału. Ja jestem typem basenowym, więc w sumie brak plaży mi nie doskwieral. Jak najbardziej polecam.

Zalety

świetny aquapark, bogate all inclusive

Ullala

Pobyt - Wrzesień 2015

Hotel wart ceny, Nessebar przeuroczy. Wycieczka na degustację wina, to wielka pomyłka. Na koniec degustacji można było zakupić butelki wina - przeciętna cena to ok.20 lew, prawie takie same wina w innym sklepie to cena 8-15 lew.

Zalety

kompleks hotelowy, trzy hotele : dwa czterogwiazdkowe i jeden pięciogwiazdkowy. Kryty basen, piękny teren, kilka barów

Wady

pod koniec sezonu wiele atrakcji na terenie hotelu pozamykanych. np. część aquaparku. leżaki na plaży płatne w/g "widzimisie" pana z obsługi raz 10 a raz 20 lew

Sol Nessebar Mare