Bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby
Plaża bezpośrednio przy hotelu, publiczna, wąska, piaszczysta z pojedynczymi skałkami, łagodne zejście do morza
Obfite posiłki kuchni bułgarskiej i międzynarodowej
Hotel spełniał wymagania, jestem zadowolona. Polecam . Baseny , zjeżdżalnie , animacje , wyżywienie , drinki . Obsługa , pomocny personel. Polecam
Miejsce baseny, zejście na plażę. Baseny , zjeżdżalnie , animacje , wyżywienie , drinki . Obsługa , pomocny personel.
Hotel bardzo ładny, czysty, bardzo dużo jedzenia, miło. jednak jest to typowo hotel dla rodzin z dziećmi.
czysto, dużo jedzenia, pokój z widokiem na morze, z balkonem, basen, leżaczki przy hotelu
dużo rodzin z małymi dziećmi, hałas piski i płacze, plaża przy zejściu do hotelu bardzo mała, z glonami na brzegu. wiec jeśli plażowanie to tylko przy basenie albo na Sun Beatch około 3,5 km dalej, ale można dojechać taxi.
Hotel bardzo przyjemny, z bogatą infrastrukturą i dużą ilością zieleni. Miła obsługa.
Przepyszne jedzenie. Idealne miejsce dla rodzin z dziećmi.
Plaża, nie powala na kolana
Hotel położony nad samym morzem z prywatną plaża. Obiekt dość spory ale intuicyjny. W pokojach czysto, bieżąca wymiana ręczników i pościeli. Jedzenie smaczne, świeże. Bary z przekąskami ulubione przez dzieci. Napoje i drinki dostępne w wielu miejscach. Obsługa sympatyczna i rzeczowa.
Smaczne jedzenie, aquapark dla dzieci, nad samym morzem. Szybki transfer z lotniska Burgas. Łatwo jest się dostać do starego miasta. W okolicach hotelu sklepy i stragany. Na miejscu kantor, bankomat tuż przy wyjściu z hotelu.
Łazienki raczej do remontu. Zejścia na plażę, dojścia do tarasów - również do renowacji. W pokojach nie ma wody butelkowanej - są jedynie dystrybutory wody na korytarzach. Sporo glonów w morzu i na plaży.
Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu Polecam go dla rodzin z dziećmi
Wspaniały aquapark dużo zjeżdżalni,baseny głębokie płytkie,atrakcje wieczorne w postaci różnych pojazdów oraz animacji
Dużo ludzi
Zdecydowanie polecam hotel Sol Nessebar Bay. Przepyszne, bardzo urozmaicone jedzenie, przemiła obsługa, codzienne sprzątane pokoje. Baseny oraz aquapark super. Dzieciaki zachwycone. Hotel bezpośrednio przy plaży co również jest mocno na plus. Odległość hotelu od przepięknego starego miasta Nessebaru ok 2.5 km (30 min).
Posiłki, obsługa, czystość w hotelu, baseny, aquapark, bliskość morza, animacje i zajęcia sportowe
Byliśmy w hotelu Nessebar Bay 7 dni. Hotel bardzo dobry, przyjazna obsługa w recepcji, w restauracji, w barach.Panie sprzątające życzliwe, pokój codziennie wysprzątany.Łóżka wygodne. Byliśmy z 4 latkiem, dużo atrakcji dla większych dzieci, ale nasz maluch też był bardzo zadowolony z małych zjeżdżalni i placów zabaw. Leżaki na plaży dostępne dla hoteli Bay i Mare za opłatą 10 lewów, a dla Palace bezpłatne. Na plaży są strefy wolne bez opłat, gdzie można rozłożyć się wygodnie. Morze bardzo ciepłe, pogoda dopisała, bardzo dobry klimat dla alergików. Bardzo dużo rodzin z mniejszymi dziećmi. Dostępne dobre kawy z automatów i automaty Nescafe działające bez awarii. Obsługa w barze lobby przeuprzejma, jak zobaczyli butelkę dla dziecka to sami chcieli mleczko podawać.Osobnym tematem jest jedzenie, tak dobre jak w 5 gwiazdkach na Kanarach. Bardzo dobre, drogie wędliny,kilka rodzajów, kruche mięsa, wszystko przyrządzone akuratnie ze smakiem, a jak ktoś jęczy że nieprzyprawione to maggi zabierać do walizki! Jedzenie różnorodne i nawet duży wybór dla vege. Do oLd town Nessebar 3 km pieszo.Można wziąć hotelowe taxi za 20 lewów i zamówić sobie powrót. Odradzam taksówki na przystanku autobusowym bo chcą 40 lewów za 3 km, a jeżdżą okropnie lewym pasem,pod prąd, cały czas przekraczając linię ciągłą. Horror i rozklekotane gruchoty.Trzeba się ostro targować. Dużo Rosjan, ale jakoś nie afiszują się. Na plaży po fłancusku, albo po angielsku rozmawiają. Piękne miejsce, , wspaniała atmosfera i ładne widoki. Ręczniki plażowe dostępne w budce drewnianej koło 3 kaczorków, wcześniej trzeba pobrać karty w recepcji. Bez problemu można przedłużyć dobę hotelową. Mnóstwo leżaków wokół basenów, nie była potrzebna nocna rezerwacja. Napoje z automatów bardzo słodkie, ulepki. Pobyt uważamy za niezwykle udany i polecamy ten hotel starszym i młodszym.
Wspaniała atmosfera i wszystko zgodnie z ofertą.
Tylko przesłodzone napoje, ale można wodę pić.
Hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi. Codzienny serwis w pokojach (wymiana ręczników i sprzątanie) więc czystość na odpowiednim poziomie. Posiłki podawane w formie bufetu, bardzo smaczne i urozmaicone. Przekąski dostępne od 10:00 do 18:00 na terenie całego obiektu ( pizza, frytki, bułeczki, precle, owoce, lody). Mogliśmy korzystać z wszystkich basenów pomimo zameldowania w jednej z części hotelu,ponieważ była to juz końcówka sezonu (nie wiem jak jest w trakcie sezonu). Basen i zjeżdżalnie dla dzieci -SUPER miały zabawę dzieciaki😄. Codzienne animacje dla dzieci i dorosłych dawały wytchnienie rodzicom 😊. Hotel oferuje bezpośredni dostęp do plaży choć plaża sama w sobie trochę pracy wymaga.
Różnorodne posiłki, przyjazny dzieciom, czystość
Hotel bardzo dobrze usytuowany zaraz obok prywatnej plaży. Do starego miasta Nessebar mozna sie bylo wybrac na piechotę (okolo 2,5km). Obsluga uprzejma i pomocna, jedzenie bardzo smaczne. Rozległa i zielona przestrzeń z drzewami. Wiecej niz jeden basen, dużo atrakcji dla dzieci i to w różnym wieku. Zjeżdżalnie super. Codziennie wieczorem były przewidziane przedstawienia/ atrakcje dla dzieci.
lokalizacja, wyzywienie, czystosc
nic nam raczej nie przeszkadzalo
Polecam hotel rodzinom z dziećmi, dużo atrakcji, fajne animacje wieczorne, bardzo dobre jedzenie, nie sposób się nudzić, polecam zwiedzić stare miasto, minusem jest konieczność zajmowania lezaków przed śniadaniem niestety wszyscy tak robią i później wszystko zajęte, dość zimna woda w basenie i smierdzialo w łazience z kratki ściekowej, my mieliśmy cztery łóżka w jednym pokoju ale może są jakieś apartamenty rodzinne, ogólnie fajny wyjazd jak ktoś lubi wakacje w hotelu all inclusive i nie nastawia się na super widoki. Transfer 30 min
Jedzenie
Smród z kratki ściekowej, woda słabo sciekała
Świetne miejsce na wypoczynek, wiele atrakcji, animacji, klubiki dla dzieci młodszych i starszych, codziennie o 21.30 wieczorny spektakl organizowany przez lokalnych animatorów. Jedzenie smaczne, urozmaicone, dużo owoców morza:) Nie trzeba iść na obiad, można zjeść burgera w barze nad basenem.. Nie trzeba jeść kolacji można iść na sushi do barku w lobby itd:) korzystaliśmy z kolacji w stylu włoskim, raczej nie polecam, dziś wybrałabym chińską. Hotel dobrze skomunikowany, można szybko za 2 lv podjechać autobusem (lub sea taxi za 10 lv) do old nessebar i zwiedzać zwiedzać :) skorzystałam z sejfu (warto, na+) skorzystałam z przedłużenia godzin pobytu (wysokość ceny 120lv: na -; ale warto) Ogólnie wakacje uważam za bardzo udane, polecam
Organizacja hotelu, widoki, dostęp do morza i prywatnej plaży, dostęp do atrakcji z pozostałych części hoteli sol nessebar resort, pyszne jedzenie, wysoki standard hotelu i obsługi, sprzątanie nie naganne ale i nienachalne
1/wysokość ceny za przedłużenie pobytu od 12 do 19tej 65euro/120 lv, 2/odrobinę zawiodłam się na kolacji w stylu włoskim, 3/dla mnie to akurat nie jest wada, ale hotel nie jest przeznaczony dla osób lubiących ciszę :)
Polecam, udane wakacje z rodziną. W hotelu Bay: czysto, pokój sprzątany codziennie. Byliśmy w składzie 2+2. W pokoju 2os + 2 dostawki. Jedna z dostawek trochę prowizoryczna i mniej wygodna niż standardowe łóżko, ale daliśmy radę. W pokoju wymieniane ręczniki. Ręczniki plażowe wydawane oddzielnie. Jedzenie urozmaicone, codziennie starali się dawać chociaż jeden nowy posiłek, także pojawiały się i małże i krewetki i inne owoce morza. We włoskiej restauracji a’la carte smaczna pizza - można zapisać się raz na pobyt. Alkohole bez limitów. Leżaków niestety mniej niż gości. Na ogół jednak udawało nam się znaleźć jedno miejsce, co nam wystarczało, by zostawić rzeczy i korzystać z basenów. Przy zjeżdżalniach z miejscem już było gorzej, mimo iż na leżakach leżały głównie ręczniki. Woda w basenach przy niepogodzie zimna, po 2 dniach słonecznych było już lepiej. Plaża bliżej hotelu Bay wąska i zawierająca dużo trawy/glonów. Sama plaża znajduje się dość blisko hotelu. Leżaki przy plaży dostępne jedynie dla gości Palace. Plaża przy hotelu Mare wydawała nam się bardziej atrakcyjna, bo szersza i było gdzie rozłożyć ręcznik. Co może być istotne dla ludzi z dziećmi w wózkach czy osób z jakimiś niepełnosprawnościami ruchowymi to to, że zejście na plaże jedynie po dość wysokich schodach. Część atrakcji (automaty do gier, dmuchana kula na wodzie, tatuaże, samochody elektryczne, łabędzie wodne itp..) za dodatkową opłatą.
Brak leżaków na plaży. Leżaki dostępne dla gości Palace były na ogół wolne, ale mieszkańcy Bay i Mare nie mogą z nich korzystać.
Bardzo fajnie. Wszystko dopięte oraz na wysokim poziomie, obsługa przeuprzejma . Nie silę się na wskazywanie szczegółów bardzo udanego - szczególnie dla moich dzieci- pobytu, ale jak zwykli mawiać Polacy: nie ma się do czego przyczepić :) (...)
m. in. obsługa, jedzenie, zjeżdżalnie
wg mnie brak
Wszystko jest git. Ale chowajcie kasę głęboko albo w sejfie. Przetrzepali torby podczas naszego pobytu na basenie i zawinęli sporo kasy. Kierownik hotelu stwierdził, że oni za to nie odpowiadają.
Polecam,udane wakacje z rodziną.W hotelu czysto,pokój sprzątany codziennie,zawsze dostawaliśmy 1,5l wody do pokoju.Wyżywienie-super,ale najlepszy był wieczór bułgarski.Aquapark,baseny ,plaża, kluby dla dzieci,brodziki ,nikt się nie nudził.No i bary na każdym kroku serwujące pyszne drinki.
Obsługa,wyżywienie,atrakcje,czystość w hotelu,animacje
Polecam miejsca dla rodzin z dziećmi. W tygodniu dla maluchów jest 14 różnych atrakcji/animacji dodatkowo organizowanych przez hotel. Dla dorosłych też mnóstwo zajęć poza plażingiem i siedzeniem w basenach.. Ja basenach luźno włącznie z krytym. Można popływać bez problemu. Część atrakcji (automaty do gier, tatuaże, samochody elektryczne, łabędzie wodne itp) za dodatkową opłatą. Cena adekwatna do jakości i usługi. Mnogość posiłków i główne dania rzadko się powtarzają. Działająca klimatyzacja!!!
Ekstremalnie blisko morza. To jest kompleks 3 hoteli połączonych i dzięki temu można korzystać z atrakcji 3 hoteli. Aquapark bajka. Do morza trzeba zejść 40 schodów i już plaża. Chyba bliżej. Się nie da.
Wady.... Trudno znaleźć. Może łazienka trochę taka jakby widać że ma swoje lata ale wszystko jest i działa..
Spędzilismy tydzien wakacji z 2,5 letnim dzieckiem w polowie wrzesnia. Ogolne wrazenie bardzo pozytywne, dla rodzin z dzieckiem idealny kompleks hotelowy, duzo bezpiecznych placow zabaw, miejsc do spacerowania, itd spora sala zabaw z animatorkami, wszelkie automaty do gry np.mini kregle, takze w niepogode jest co robic jak u nas bylo. Strefa basenowa bardzo rozbudowana, dla maluszkow tym bardziej, jedyny minus, ze woda nie jest podgrzewana. Posilki bardzo zroznicowane i ogromny wybor jednak zbyt monotonne. Pokoje spore, bardzo czyste, codziennie sprzatane, wymieniane reczniki, z balkonem i stoliczkiem oraz suszarka na ubrania. W kompleksie na dole sklepiki, pokoje gier. Z checia bysmy wrocili do tego hotelu, bo jest co robic i gdzie:) Plusem jest dogodne bardzo zejscie na plaze z lezakami, barami itd :) do starego miasta 30 min spacerkiem, ale pod samym hotelem jest autobus.w okolicy przy hotelu apteki, markety itd. Polecamy!
ponizej
monotonne posilki , zimna woda w basenach
Polecam każdemu, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. Miło czysto smacznie. Atrakcji nie brakuje. Obiekt robi wrażenie. Byliśmy w połowie września pogoda dopisała ok 28 stopni i słońce. Udane wakacje w Sol Nessebar Mare!
Czyste ładne pokoje, miła i życzliwa obsługa, mnóstwo atrakcji dla dzieci jak i dorisłych, smaczne jedzenie, piękny obiekt
Nie ma do czego się przyczepić, o drobnostkach nie ma sensu wspominać.
wspaniały hotel dla rodzin z dziećmi, wiele atrakcji tj aquapark, czy mini kluby ( na terenie aż 4 mini kluby) nasze dzieci chodziły do MINI CLUBU TUI, (mimo ze Tui nie był naszym touroperatorem ) PATRYCJA I NATALIA, cudowne dziewczyny zapewniały super zabawe dzieciakom, bardzo kreatywne i odpowiedzialne , uczyniły nasz wyjazd udanym :) mogliśmy poleżeć więcej na leżaku . Hotel duży czysty, basen czysty, troche za mało leżaków . W restauracji bez kolejek , zawsze był wolny stolik. jedzenie wyśmienite , na terenie hotelu wiele barów serwujących przekąski , nie można było chodzić głodnym. Plaża ma charakter zatoczkowy, leżaki i parasole na tzw tarasie . woda w morzu cieplutka , cudowny piasek . ZDECYDOWANIE POLECAM , HOTEL WART SWOJEJ CENY
DUŻY TEREN, WIELE ANIMACJI
PLAŻA ZATOCZKOWA
Ogólnie świetny hotel i super wypoczynek z małym minusem tylko,oczywiście do zmiany na lepsze mam nadzieję.
Hotel położony w fajnej okolicy,właściwie to kompleks trzech hoteli,duża ilość basenów i brodzików dla dzieci,zjeżdżalnie,wszystko super.Jedzenie bardzo dobre,bardzo zróżnicowane,dodatkowo między głównymi posiłkami sporo przekąsek a właściwie pełnych posilkow typu hamburger,pieczone kiełbaski z ziemniakami czy paella.Z opinii znajomych mnogość i zróżnicowanie posiłków nie była nigdzie tak dostępna jak tu.Ogolnie super,jednak jest też minus,ale o tym niżej.
Tu troszkę się rozpisze.Mianowicie,dostawali dla dzieci,czyli fotele rozkladane-okropne,niewygodne na tyle,że nie mogły dzieci spać.Cos strasznego,z racji upału kładliśmy kołdry złożone na każdy z tych foteli jako "materac"aby poprawić jakość,jednak nie spełniało to za dobrze funkcji gdyż grzało dodatkowo od spodu.Tu właściciel powinien zmienić na jednoosobowe łóżko,w pokoju właściwie się śpi tylko więc fotele nie były potrzebne wcale.Jesli ktoś zapłaci że spora zniżka to może ok jednak dla kogoś kto za 4 osobowa rodzinę zapłaci 12 tys to już nie ok.