Słoneczne plaże przez cały rok i ciepłe morze
Klimatyczne miasteczka jak Marbella i Mijas z andaluzyjską architekturą
Bogata oferta dla miłośników sportów wodnych i golfa
Bardzo udany pobyt wakacyjny. Elegancki kompleks trzech hoteli Sol Don Pablo , Sol Don Pedro i Sol Don Marco. Kilka basenów, trzy restauracje. Bardzo czysto, miła i pomocna obsługa. Pobyt all inclusive - smaczne jedzenie, dobre drinki, dużo leżaków. W hotelu Sol Don Pedro małe pokoje, ale czyste, codziennie sprzątane. Brak jedynie czajnika i szklanek aby zrobić sobie coś do picia. jednak bary czynne nawet do 1.30, więc tam można było skorzystać z napojów. Hotel położony przy plaży i promenadzie - świetna lokalizacja. Łatwy dojazd do Malagi kolejką.
Świetna lokalizacja hotelu przy promenadzie i plaży, czystość, dużo leżaków, kilka basenów, świetne jedzenie i drinki. Dużo atrakcji tak dla dzieci jak i dla dorosłych , codziennie muzyka na żywo- można potańczyć, aqua aerobic, streching, aquabike i inne.
Małe pokoje i balkony, brak czajnika. W dniu przyjazdu konieczność oczekiwania na pokój aż do 15.00.
bardzo dobry hotel, pyszne i różnorodne jedzenie, piękny ogród, blisko promenady i morza, pokoje czyste, wymiana ręczników i pościeli była możliwa codziennie, fajnie wieczory muzyczne, polecam!
komfort, pyszne jedzenie, bardzo dobra lokalizacja, wspaniały serwis, wygodne łóżka, piękny ogród zielony nawet w zimie :)
niestety nie ma w pokojach zestawu do parzenia kawy i herbaty (można wykupić za dodatkową opłata 14 EUR), basen kryty mały, brakuje podgrzewanego basenu poza sezonem, wszystko inne wspaniałe :)
Dobra lokalizacja, wspaniałe otoczenie, palmy, papużki, restauracja z urozmaiceniowymi daniami, miła obsługa.
Sceneria i atmosfera ciszy i spokoju
Mrówki
Bardzo fajny hotel ,a raczej kompleks. Super ,że można korzystac z całęj infrastruktury. Duzy plus za basen kryty. Jedzenie róznorodne i bardzo smaczne. Polecam
Hotel Sol Don Pedro jest pięknym, czterogwiazdkowym hotelem położonym tuż przy malowniczej plaży Bajondillo i wraz z hotelami Don Pablo i Don Marco tworzy kompleks Sol Torremolinos. Hotel ten oferuje zakwaterowanie w ładnie i praktycznie urządzonych pokojach, w większości z balkonami lub tarasami - te ostatnie zapewniają widok na basen i sporo przestrzeni oraz leżaki do wyłącznego użytku. Hotel jest bardzo czysty i zadbany, zaprojektowany z gustem i andaluzyjskimi elementami wystroju, które tworzą wyjątkowy klimat. Urzekające jest też piękno przyrody - na zielonych terenach kompleksu Sol można napotkać ciekawe gatunki kwiatów i ptaków. Na miejscu goście hotelu mogą korzystać z basenów zewnętrznych oraz basenu wewnętrznego i siłowni. Na terenie kompleksu znajdują się też stoły do tenisa stołowego, bulodromy do gry w bule (Pétanque/Petanca) oraz przestrzenne salony, w których można obejrzeć na żywo mecze piłkarskie lub inne wydarzenia sportowe, poczytać książkę (korzystając również z mini biblioteczki oferującej książki w różnych językach), pograć w karty lub inne gry. Na terenie całego kompleksu dostępne jest hotelowe WiFi o przyzwoitej prędkości. Nawet poza sezonem (końcówka listopada) hotel zapewnia różne atrakcje przez cały dzień, np. poranne ćwiczenia, stretching, zajęcia sportowe lub pilates. W południe organizowane są gry w lotki lub... lekcje hiszpańskiego :), a po południu kręgle, gry w bule, itp. Każdego wieczoru odbywają się natomiast występy muzyczne. W listopadzie na terenie hotelu funkcjonowały dwa bary - znajdujący się wewnątrz budynku bar angielski oraz bar przy basenie głównym - oba serwujące pyszne drinki w przystępnych cenach. Mieszcząca się w hotelu restauracja Cordoba serwuje śniadania od godz. 7:30 do 10:30, obiady od godz. 13 do 15 oraz kolacje od 18:30 do 22:00. W trakcie pobytu mieliśmy zapewnione wyżywienie HB - śniadanie i (do wyboru) obiad lub kolacja. Na śniadaniach dostępne były produkty składające się na tzw. śniadanie angielskie (m.in. fasolka w sosie pomidorowym, jajka na różne sposoby, bekon, kiełbaski, tosty, przygotowywane na świeżo omlety) oraz śniadanie francuskie (np. croissant, pain au chocolat, naleśniki, bagietki, konfitury), a poza tym szeroki wybór pieczywa, wędlin, serów, bar sałatkowy oraz przepyszne churros z czekoladą :) W ramach kolacji do wyboru były np. zupy typu krem, pizza, dania makaronowe, grillowane na świeżo ryby i mięsa (np. pierś z kurczaka lub indyka, schab), gulasze, różnego rodzaju paelle, sałatki, przystawki na zimno, desery, owoce i lody oraz inne znakomite dania kuchni hiszpańskiej i andaluzyjskiej. Różnorodność i jakość jedzenia oceniam bardzo wysoko - wybór był bardzo duży, a wszystkie dania były smaczne i nigdy niczego nie zabrakło. Obsługa kelnerska również zasługuje na najwyższą notę. Ogromnym atutem jest również to, że hotel Sol Don Pedro mieści się w atrakcyjnej miejscowości Torremolinos, która jest pierwszym kurortem wakacyjnym na Costa del Sol. To tutaj bywali Salvador i Gala Dali (upamiętnia to pomnik w pobliżu Playa del Bajondillo), czy sławy takie jak Brigitte Bardot lub Frank Sinatra- miłośnicy sztuki ulicznej mogą odnaleźć poświęcone im murale w różnych zakątkach Torremolinos. Dla fanów kina ciekawostką będzie natomiast fakt, że to Palacio de Congresos w Torremolinos pojawiło się w popularnym na Netflixie serialu "The Crown" imitując lotnisko w Los Angeles w trakcie ukazywanej podróży księżniczki Małgorzaty. Torremolinos, które od lotniska w Maladze dzieli zaledwie 10 minut jazdy autobusem lub pociągiem, stanowi też świetną bazę wypadową do zwiedzania malowniczych zakątków Andaluzji - Malagi, Marbelli, Mijas, Rondy, a nawet odległych Sewilli i Kadyksu lub brytyjskiego Gibraltaru. Gorąco polecam pobyt w hotelu Sol Don Pedro, który pozwoli wypocząć w komfortowych warunkach, rozkoszując się przy tym pysznym jedzeniem, ciesząc hiszpańskim słońcem i zachwycając pięknem wyjątkowej okolicy o bogatej kulturze oraz historii.
- ładny wystrój hotelu, wpisujący się w specyfikę regionu - uprzejma obsługa - wyśmienite jedzenie - rozrywki i atrakcje na terenie hotelu - bliskość plaży - bliskość lotniska (transfer autokarem zajął do 15 minut) - bogata i interesująca historia miejscowości - bliskość Malagi (możliwość dotarcia pociągiem lub np. autobusem M110 spod Centro Cultural Pablo Ruiz Picasso) - świetny punkt wypadowy do zwiedzania najciekawszych miejsc Andaluzji
- Jedynym minusem mógłby być fakt, że w sezonie niskim dla wszystkich trzech hoteli kompleksu Sol funkcjonuje tylko jedna recepcja (ta w hotelu Don Pedro) i nie jest to wyraźnie oznaczone. Można mieć więc chwile zawahania po wyjściu z autokaru transferowego ;)
Pobyt bardzo udany,jedzenie ok,pokój ok,szkoda,że nie było zewnętrznego basenu z podgrzewaną wodą .
Świetne położenie,bardzo czysto,miła obsługa
Podobało nam się
pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze. Podobało mi się jego położenie tj. blisko do plaży, przystanku autobusowego czy dworca kolejowego. Ponadto wysoko oceniam pokój i wyżywienie.
Hotel należy do kompleksu składającego się z trzech hoteli znajdującego się na rozległym terenie więc jest co robić... baseny, występy, imprezy, sale sportowe i kryty basen... można korzystać z dowolnego miejsca znajdującego się w tym kompleksie. No i niska zabudowa tj. tylko 4 piętra.
Dosyć słaba wentylacja w łazience.
Bardzo miły pobyt. Obsługa pomocna i kompetentna. Dużo różnych atrakcji dla każdego.
Smaczne jedzenie dla każdego. Baseny w różnych miejscach. Najbardziej podobał mi się kameralny otoczony dużą ilością roślin.
Nie zauważyłem
hotel bardzo przyjemny, czysty, śniadania zróżnicowane (każdy znajdzie coś dla siebie ).
Mila obsługa, pokoje sprzątane codziennie, basen bardzo przyjemny, można korzystać z wszystkich 3 hoteli "DON", wszędzie blisko - do plaży, promenady, sklepów i restauracji.
więcej zalet niż wad, więc się nie doszukiwałam
Hotel ładnie położony, jak wszystkie inne hotele w Torremolinos i to było na tyle pozytywnych wrażeń. Wiele razy byliśmy w Hiszpanii i oferta tego hotelu jest bardzo uboga jak na hiszpańskie 4 gwiazdki. Dostaliśmy pokój z niedziałającą klimatyzacją (nawiew bez chłodzenia!!!). Musieliśmy spać przy otwartym balkonie żeby się nie udusić w nocy i liczyć zabite rano komary :( Mieliśmy obdrapany okropny balkon. Uszkodzona kabina prysznicowa trzymająca grube szkło na jednej śrubie groziła wypadkiem. Szkoda…bo po dwóch latach pandemii i braku możliwości podróżowania chcieliśmy wypocząć bez stresu i w pełnym komforcie. Wybraliśmy pobyt w tym właśnie hotelu sugerując się opiniami innych gości. Pokój nr 2456 nas rozczarował.
Miła obsługa personelu
Brak klimatyzacji Brak czajnika w pokoju
Hotel godny polecenia. Czyste i wygodne pokoje.Bardzo miła i pomocna obsługa.Urozmaicone wyżywienie,którego zawsze było pod dostatkiem.Brak kolejek w restauracji.Świetne baseny i zadbane otoczenie i ogród.Można korzystać z wszystkich atrakcji trzech hoteli ,należących do jednej sieci i znajdujących się obok siebie,a faktycznie stanowiących jeden kompleks hotelowy ( 6 basenów, dwa brodziki i jacuzzi ). Bardzo blisko ,zaraz za drogą,ładna szeroka plaża z wszelką infrastrukturą
Położenie,baseny,ogrody z palmami, bliskość plaży i centrum miasteczka
nie znalazłem żadnych wad
Urlop spędzałem z żoną i dzieckiem w drugiej połowie czerwca,zgadzam się z moją przedmówczynią że gośćmi na początku w przewadze byli ludzie starsi,ale przecież wiadomo że nie były to jeszcze wakacje,nie prawdą jest że animacje były robione tylko pod osoby starsze.DZiennie były o godz.21.00animacje pod dzieci a w dzień dzieci pod okiem wykfalifikowanych animatorów mogły spędzać czas w mini klubie ,animacje były bogate i urozmajcone.Nie spotkałem się z nieuprzejmością ze strony obsługi hotelu,bardzo miło będę wspominać te wakacje.Dużą zaletą jest bliskość do plaży,plaże czyste często patrolowane przez policję.A co do basenów to można wybierać ich zaletą jest ich ilość.
Dobre miejsce do plażowania ale i zwiedzania jako punkt startu
położenie blisko morza oraz kolejki do Malagi
jak chyba w całej Hiszpanii, brak zjeżdżalni na basenach ;-)
Sam hotel bardzo godny polecenia . Duża przestrzeń , jest gdzie wypocząć , rozerwać się i nawet znaleźć chwilę ciszy w bibliotece. :)) Olbrzymia powierzchnia i dużo miejsca , ok 10 basenów ... Same plusy , oprócz tego , że samo miasto męczące a woda w morzy zimna i plaża nieciekawa bo szybko robi się głęboko ( ok. 5 metrów i już nie miałam gruntu) . Zdecydowanie nie polecam miasta dla rodzin z małymi dziećmi bo nie są to plaże dla nich.Hotel fajny ale morze nie.
Hotel idealny . Jedzenie bardzo dobre , codziennie sprzątnięty pokój, dużo basenów , ochrona . Generalne brak zastrzeżeń bo czuliśmy się tam chciani i potrzebni.
jesteśmy zadowoleni. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kameralny, funkcjonalny,zaciszny,kompatybilny,czysty.
unfortunately Sol Don Pedro was closed for the winter (no information before arrival, we just \"kissed the or handle\" - SCANDAL) so instead we rate the Sol Don Pablo hotel - one from three in the complex (Perdo, Pablo, Marco) pluses: location, clean rooms, nice looking minuses (only some of them): Polish resident horrible, not helpfull, not prepared, totally careless. monotonous food, all the time the same, food not fresh - pretty sure from the previous day (e.g. boiled eggs, cheese, meets) SCANDAL! we found yogurts with expired date SCANDAL! waiters - no comment, during the afternoon meals there were NO beverages at all (no tea, coffee, not even water! of course you could get those for absurd prices - you could see the staff hovering around the tables expecting you to get sth., as well as expecting tips - for what???) slow, reluctant staff at the reception desk (exception - one nice employee, middle age and bald, unfortunately we can\'t recall his name
location, clean rooms, nice looking
Bardzo fajny hotel, dobrze położony nad morzem. Stołówka ok, jedzenie różnorodne dla każdego.
Taras z basenem nad sklepami. Czysto i schludnie.
Drzwi od łazienki nie domykały się. Pozostałe ok
Wakacje w tym miejscu uważam za udane.Oczywiście na początku dostaliśmy pokój z widokiem na zaplecze i wentylatory ale na drugi dzień udało się go zamienić.Plaża z ciemnym piaskiem ale za to bardzo blisko hotelu.Posiłki urozmaicone,myślę że każdy znajdzie coś dla siebie.Obsługa w restauracji nastawiona na klientów kupujących wina do kolacji, butelka 0,5l wody 1,95 euro piwo 0,25l 2,5 euro.Restauracja przypomina raczej wielki bar za sprawą dużej ilości ludzi z niej korzystających,obsługuje klientów z 2 hoteli.Kilka basenów ale raz korzystaliśmy ponieważ plaża była pod ręką 8 euro za serwis,dużo zieleni,ładne ogrody.Ręczniki wymieniane codziennie,pościel w przeciągu dwóch tygodni - 4 razy.Blisko do centrum, można wsiąść w kolejkę i dojechać do Malagi gdzie są przepiękne widoki na miasto.Nieścisłość w przekazywaniu informacji prze rezydentkę odnośnie wycieczek organizowanych prze lokalne biuro Flandria.Miały kończyć się ok godz.16 natomiast ze względu na zbieranie klientów z odległych hoteli w celach oszczędnościowych kończyły się ok. 20.Tak naprawdę program wycieczki obejmował ok 2-3 godzin zwiedzania reszta to przerwy techniczne,dojazd,zbieranie z hoteli.Korzystaliśmy z wszystkich wycieczek więc mamy rozeznanie jak to naprawdę wyglądało.Wieczorki muzyczne skierowane przeważnie dla dwóch par i wyglądało na to że miejscowych, którzy dyktowali jaka ma być muzyka i oczywiście dla osób starszych i to dużo starszych,osoby w wieku 40 lat czuły się na nich co najmniej dziwnie pozostało więc wypicie ewentualnie drinka i wyjście do miasta.Polaków niewielu i chyba zresztą jak wszędzie jesteśmy traktowani tak jakby nas nie było,zapłacić za pobyt i to wszystko.Oczywiście Niemcy i Anglicy dominują i to na nich skupiona jest cała impreza.
Hotel powinien zadowolić każdego. Idealnie położony - przy plaży, blisko do centrum miasteczka, przy długiej promenadzie. 6 basenów odkrytych i jeden kryty do tego 2 jaccuzi a to wszystko położone w pięknym ogrodzie, na dużym, zadbanym terenie (w sumie jest to kompleks 3 hoteli, ale wszyscy mogą z niego korzystać). Wszędzie mnóstwo leżaków, żadnych problemów ze znalezieniem wolnego czy to w cieniu czy słońcu, nad dowolnym basenem. Wystrój hotelu andaluzyjski, ciekawy, pokoje gustownie urządzone z dość dużymi balkonami, ale niestety meble nieco zużyte, mało miejsca w pokoju, zwłaszcza dla trzech osób (dostawka dołożona do dwójki), łazienka duża, ale zasłonka nad wanną psuje efekt. Z większości pokoi nie ma też ładnego widoku, nie mówiąc już o widoku na morze. Jedzenia dużo: kilka dań rybnych, kilka mięsnych, warzywnych, kącik włoski z makaronem, pizzą, desery - ciasta, lody, owoce. Wiele dań powtarzało się, szczególnie na śniadanie (niejadalna jajecznica, ale też przygotowywane na bieżąco jajka sadzone, naleśniki, omlety, ciepłe rogaliki, pomidory itp.) Nie wszystko wszystkim smakowało, gdyż różne są gusta i smaki, nie sposób zadowolić setek wczasowiczów z różnych krajów, ale nikt na pewno nie chodził głodny. W sumie super hotel na super wypoczynek - ale uwaga w morzu pojawiają się meduzy, a woda bywa w niektóre dni prawie tak zimna jak w Bałtyku! Za to bywają dni z ciepłym morzem z dużymi falami. W dodatku na plaży co pewien czas są oazy palm, co jest urokliwe i pozwalające odpocząć bez konieczności zakupu parasola.
Fajny hotel ,którego wielką zaletą jest przynależność do całej sieci. Dzięki temu ,można korzystać z atrakcji we wszystkich hotelach \"Don\".