Atrakcyjne położenie: przy promenadzie, ok. 800 m od centrum Torremolinos, blisko parku rozrywki Tivoli i parku wodnego Aqualand
Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: 3 brodziki, plac zabaw, miniklub (5-12 lat), sala do animacji dla dzieci.
Bezpośrednio przy hotelu publiczna, piaszczysta plaża El Bajondillo z łagodnym zejściem do morza.
Słoneczne plaże przez cały rok i ciepłe morze
Fantastyczny. Czyściutko. bardzo miła i pomocna obsługa całości personelu. Bogate menu przez cały dzień, duża ilość leżaków i basenów. Każdy znajdzie tu coś dla siebie.
zaangażowanie personelu każdego szczebla. Fantastyczne położenie. Wypozyczalnia samochodów obok hotelu. Czystość
bez wad.
Hotel pięknie położony tuż przy promenadzie biegnącej wzdłuż szerokiej piaszczystej plaży.
Hotel z wszelkimi wygodami dla gości takimi jak bary, 6 basenów zewnętrznych i jeden basen kryty, sala fitness, mini golf, bar z dużą salą na której odbywały się co wieczór występy piosenkarzy, tancerzy flamenco, zespołów muzycznych. Pomieszczenia i pokoje przestrzenne, w doskonałym stanie, codziennie sprzątane, codzienna wymiana ręczników. Obsługa hotelu bardzo pomocna, kontakt w kilku językach. Otoczenie hotelu bardzo zadbane i sterylnie czyste. Pobyt bardzo udany, chętnie go powtórzymy.
Nie stwierdziliśmy niczego co można było by ocenić jako wadę..
Wszystko dobrze poza kilkoma problemami : 1. Organizagtor Exim Tours za pośrednictwem Wakacje.pl zawalił nam podwózkę z lotniska do hotelu , trochę nas to kosztowało zachodu i stresu. 2. Brak kontaktu z rezydentką Agnieszką dzwoniłem do niej 3 razy w różnych porach różnych dni i ani razu nie odebrała ani nie oddzwoniła. 3. Do obiado-kolacji nawet za wodę trzeba było płacić 2,5 Euro za 1/2 litra . Do śniadań była woda , soki , kawa i herbata za free (-: 4. Pokoje a zwłaszcza łazienki bardzo akustyczne , więc jak trafi się głośny sąsiad to problem. 5. Tzw animacje były bardzo słabe , najsłabsze jakie doświadczyliśmy będąc w kilkudziesięciu różnych hotelach. Więc my raczyliśmy się w tym czasie bardzo przyjemnymi spacerami wieczorno-nocnymi wzdłuż nadmorskiego deptaku. 6. Bardzo słaby intenet i udawanie greka przez obsługę. Gdy zgłosiłem , że internet pokojowy nie działa przyszedł nawet technik , który potwierdził problem i obiecał naprawić , Nie naprawi na drugi dzień w recepcji próbowali mi wmówić , że nie ma pokojowych sieci z ruterem w TV i jest tylko ogólno hotelowa, ale obiecali , że znowu przyjdzie technik , więc czekałem godzinę . Po godzinie dzwonie gdzie ten technik bo czekam , powiedzieli mi , że był pod drzwiami i wszystko sprawdził i że będą dzwonić do serwisu żeby naprawili . Oczywiście nie naprawili i musiałem lecieć na swich danych komórkowych . Na teksty ogólno hotelowy wystarczał z obrazami robił się problem a filmiki nie były w stanie przejść . Polecam wypożyczalnie samochodów po drugiej stronie ulicy głównego wejścia do hotelu.
Lokaliacja , czystość , jedzenie choć jak zwykle po kilku dniach monotonne , ale duży wybór rybek .
Opisałem wyżej , jeszcze dodam , że nawet w listopadzie ciasno z leżakami przy basenach.
Hotel bardzo dobrze położony w pięknym i zadbanym ogrodzie, oddzielony od plaży szeroką promenadą. Do urokliwego centrum Torremolinos 10 minut spacerkim, do Malagi 20 minut kolejką. Pokoje niewielkie wyposażone w lodówkę, sejf (dodatkowo płatny), suszarkę do włosów, przestronny balkon ze stolikiem i krzesełkami. Pokoje z widokiem na morze za dopłatą (warto). Pokoje codziennie sprzątane z wymianą ręczników. Brakuje wody butelkowanej. Na korytarzach dobre wrażenie psują poplamione wykładziny. Trzy niewielkie windy nie nadążają z obsługą gości. Wyżywienie monotonne bez szału, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa miła, ale jest jej zbyt mało. Basen czysty codziennie sprzątany. Ręczniki basenowe dostępne (wymiana płatna). Leżaki przy basenie średnio wygodne. Plaża publiczna, czysta, leżaki i parasole płatne. Obsługa w barze miła. Program animacyjny sympatyczny jednak mało oryginalnych hiszpańskich wykonawców. Ogólnie polecam ten hotel.
Bardzo dobre położenie, blisko do plaży i pięknej promenady. Do centrum Torremolinos 10 minut spacerkiem. Do Malagi 20 minut kolejką (2 Eur w jedną stronę)
W pokojach brakuje wody butelkowanej lub ogólnodostępnej przy windach. Mało obsługi w restauracji. Mieliśmy nocny wylot brakowało mi przebieralni z prysznicem, żeby się ogarnąć przed wylotem. Były zapisy na prysznic w wolnym pokoju, jednak to nie rozwiązuje problemu ponieważ nie dla wszystkich wystarczyło okien czasowych.
Hotel jak najbardziej do polecenia. Byliśmy z żoną i synkiem (3 latek) i spędziliśmy fajne 2 tygodnie w tym hotelu. Na miejscu silownia, baseny, możliwość SPA, bary hotelowe itd. Do tego ok 70 metrów do plaży, ładny widok na morze z hotelu (widok boczny). Warto jechać na wycieczkę na Giblatar, do Benlamadeny (piękny port i fajna kolejka linowa na okolicznym szczyt), do Fuengiroli (polecam Bioparc- małe piękne zoo). Generalnie piękna okolica i na następny raz zwiedzimy Malagę, ponieważ brakło nam czasu ????.
Blisko do morza, czysto, przestronne, l
Monotonne jedzenie ale tak już w takich hotelach
Hotel usytuowany jest przy samej promenadzie. Jest to kompleks trzech hoteli. Hotel Sol Don Pablo, bo tam przez ostatnie osiem dni mieszkałam, jest hotelem po kapitalnym remoncie. Wszystko tam jest nowe i pachnące świeżością. Cały personel jest życzliwy, uśmiechnięty, znający w zakresie podstawowym j. angielski, więc trudno o brak możliwości komunikowania się. Niestety jak w większości hoteli z tzw. wyższej półki, mało w nim Polaków. W turnusie 4-11 czerwca było razem 8 osób. Przeważają Anglicy, trochę jest Niemców, Holendrów i Rosjan. Wokół hotelu mnóstwo barków , sklepików,no i ta piękna plaża. Sama miejscowość położona trochę wyżej urokliwa z mnóstwem atrakcji turystycznych. Bardzo polecam ten Hotel, a Ci którzy skorzystają z jego gościnności, nie będą zawiedzeni.
Czystość, miła uśmiechnięta i nierzucająca się w oczy obsługa.
Nie zauważyłam, może miałam nie takie jak potrzeba okulary
Ogólnie hotel jest warty polecenia oprócz krytego basenu (grzyb na ścianach zero wentylacji ....) , remont pod oknami popsuł wrażenie . Jedzenie dobre ale kompletnie niedoprawione . Duży wybór , ryby , mięso , wszystko .
Hotel fajnie położony , dużo obsługi , duża jadalnia , czysto , przyjemnie
W tej chwili (wróciliśmy 29/01) jest wielki remont dwóch części hotelu , mimo pokoju na 8 pietrze od rana (7-8) słychać mloty , koparki .... średnio fajnie . Gdybyśmy o tym wiedzieli pewnie szukalibyśmy innego hotelu. Przy otwartym balkonie ciężko wytrzymać .
czysty, dobrze położony blisko Malagi (dojazd pociągiem/autobusem), smaczna urozmaicona kuchnia, blisko plaży
czysty, dobre położenie, smaczna kuchnia
W tym kompleksie byłem kilka lat temu (Sol don Pedro) i także byłem b.zadowolony z pobytu i usług hotelowych. Hotel o dobrym standarcie i zasługuje na pozytywna ocenę.
Świetne płożenie, czystość, personel b.kompetentny, pomocny, dobra znajomość angielskiego.
Czasami nieczynne windy co utrudniało komunikację dla osób na wyższych piętrach.
Byłam w tym hotelu w lipcu 2010 roku i w 2012 roku jadę ponownie. Moim zdaniem hotel w pełni zasługuje na swoje 4*. Pokoje dosyć duże, czystość bez zarzutu, szafy pomieszczą wszystkie nasze rzeczy. Posiłki bardzo smaczne i urozmaicone. Położenie hotelu fantastyczne, od plaży oddziela go tylko ładna promenada. Moim skromnym zdaniem hotel wart jest polecenia.