Sol by Melia Bali Benoa (ex Sol Beach House Benoa)

Uważam, że hotel w pełni zasługuje na pięć gwiazdek. Wszystko -od recepcji, poprzez pokój, restauracje, całe otoczenie i niezwykle uprzejmą obsługę - było bez najmniejszego zarzutu.

Obsługa w hotelu jest zawsze pomocna i miła. Sprzątanie codziennie, wnętrze hotelu jest przepiękne i jest przede wszystkim cicho. Jest piękna czysta plaża gdzie przeważnie było bardzo mało ludzi albo wcale. Zdecydowanie polecam ten hotel.

Hotel w pełni zasługuje na swoje **** gwiazdki. Wygodne, duże lobby z barem. Pokoje przestronne, z widokiem na wewnętrzny ogród i ocean. Łazienki czyste, sprzątane codziennie. Na miejscu świetna strefa spa z masażami, fitness. W promieniu 200 metrów sklepy, kantor. Niedaleko lotnisko - ale trzeba liczyć się z dużym natężeniem ruchu i korkami. Generalnie - hotel do którego z przyjemnością wrócimy :)

Hotel jest kameralny, w przeciwieństwie do innych hoteli w okolicy promenady Nusa Dua jest w nim cicho i spokojnie. Jeśli ktoś szuka imprezy i szaleństwa to zdecydowanie nie ten adres, jeśli wypoczynku, ciszy i spokoju - 100% polecam. Dużym plusem jest brak głośno grającej muzyki, brak dziennych animacji. Plaża szeroka i przestronna, jedna z ładniejszych na wybrzeżu. Leżaki i parasole ustawione w odstępach od siebie a więc nie ma ścisku, oczywiście bezpłatne. Plaża jest kilka razy dziennie sprzątana przez personel hotelu. Jedzenie smaczne, wybór z bufetu nie jest wielki ale jest naprawdę dobre a to ważniejsze niż wiele opcji ale byle jakich... Przy opcji all incl można zamawiać posiłki w restauracji - z karty. Mało kto o tym wie więc ludzie chodzą do bufetu w którym wybór jest mniej różnorodny a w karcie jest naprawdę wszystko od owoców morza po lokalne dania a nawet schabowego :) Personel bardzo uprzejmy, pomocny. Praktycznie o co nie poprosisz - załatwią. Pokoje jak na zdjęciach w ofercie- spore, przestronne, codziennie sprzątane. Atutem jest piękny wodny ogród na środku terenu hotelowego. Nie polecam jako hotel na wakacje z dziećmi - idealny dla par, przyjaciół.

Fantastyczny hotel. Opcja all inclusive gold bez zarzutu - genialna restauracja a la carte, room service i pralnia doskonałej jakości. Przywitano nas kwiatami i owocami i zaproszono na urocza ceremonię błogosławieństwa. Pokoje czyściutkie, nowe wyposażenie. Piękny ogród wewnątrz hotelu, czysty i bardzo zadbany basen. Personel niesamowicie życzliwy- nie ma rzeczy niemożliwych. 10 na 10. 💗

Nazwa  Sol by Melia Bali Benoa (ex Sol Beach House Benoa)
Miejsce  Indonezja / Bali / Benoa
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, rowery, rozrywka i życie nocne, nurkowanie, parking

Udogodnienia dla najmłodszych: brodzik dla dzieci ze słodką wodą, miniklub.

Prywatna, piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu.

Bogaty program animacyjny: wieczorne pokazy, joga, tai chi, pokój gier, karaoke i niemotorowe sporty wodne.

Dla amatorów gry w golfa: kilka minut od hotelu 18-dołkowe pole golfowe (dodatkowo płatne).

Wyświetlono 20 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Andrzej

Zalety

Cisza oraz bardzo miła i dyskretna obsługa.

Wady

Nie zauważyłem żadnych wad.

Liu

Pobyt - Luty 2024

Wady

Bardzo słabe Spa i nie działa klimatyzacja na siłowni

Szymon

Pobyt - Grudzień 2023

Zalety

Hotel pięknie wpasowany w lokalną architekturę - z dużym ogrodem pomiędzy dwoma skrzydłami, basenem i barem/restauracją obok. Dostęp do plaży bezproblemowy - szeroka plaża. Ze względu na odpływy nie korzystaliśmy zbyt często, ale zupełnie to nie przeszkadzało w wypoczynku. Jedzenie smaczne i róznorodne. Wieczorne jedzenie w ogrodzie/restauracji z urozmaiconymi typami kuchni. Jedzenie a'la carte (w pakietach "all") warte spróbowania :) Wspomniane już strefy spa, siłownia.

Wady

Poza klamką, która opadała i trzeba było ją nieco podnieść, żeby zaskoczyła karta otwierająca - nie zauważyłem nic :) Można by powiedzieć, że przydalby się kantor w hotelu, ale ten jest 150 metrów od wyjścia z hotelu (w prawo).

Kinga

Pobyt - Czerwiec 2023

Zalety

Plaża - czysta, przestronna, regularnie sprzątana i cicha. Lokalizacja - przy pięknej promenadzie Nusa Dua. Super na wycieczki rowerowe (rowery są bezpłatne w hotelu!) lub na wieczorne spacery. Hotel blisko lokalnego centrum i sklepów.

Wady

To nie wada ale jak się kończy dobra hotelowa (12:00) a wylot do PL jest wieczorem to nie zawsze jest opcja możliwości dokupienia late check out - w zależności od obłożenia hotelu. Nam się udało ale musieliśmy zmienić pokój więc i tak się spakować rano. Teoretycznie o 12:00 również kończy się all incl.

Pobyt - Kwiecień 2023

Zalety

Restauracja a la carte, room service, pralnia, czyste zadbane pokoje

2.3
Robert

Pobyt - Luty 2023

Stary hotel z grzybem w basenie popękane płytki i bardzo słabe jedzenie

Zalety

Fajne atrakcje wieczorem

Wady

Grzyb w całym hotelu

Pobyt - Styczeń 2022

Rewelacyjny hotel ! Przepyszne jedzenie, przestronne codziennie sprzątane pokoje, bajkowy ogród, cudowna uśmiechnięta obsługa. Jeżeli ktoś się wacha nad wyborem tego hotelu to niech wyobrazi sobie raj 😁to właśnie ten hotel. Piękna czyściutka plaża a wieczorem zawsze atrakcyjne animacje.

Zalety

Wszystko, proszę mi wierzyć dosłownie wszystko!

Wady

Brak!

Aga

Pobyt - Październik 2019

Super hotel! Świetna obsługa i genialne atrakcje. Obsługa było profesjonalna i bardzo pomocna. Wszedzie łącznie z plaża i basenem było bardzo czysto. Hotel posiada ogród pełen zieleni który doskonale wpływa na samopoczucie. My bawiliśmy się świetnie i chętnie wrócimy.

Zalety

Czystość, gościnność, dużo zieleni, wifi wszedzie, dużo barów, różnorodność posiłku, Eco trendy,

Wady

Mało potraw typowo balijskich

Dagmara

Pobyt - Styczeń 2015

Wszystko co napisali moi poprzednicy o hotelu to prawda. Cudowny hotel, kolacje w ogrodzie, większość programów animacyjnych na wysokim poziomie, czyste pokoje, czysta prywatna plaża. Miła i wyjątkowo uprzejma obsługa, ale radzę każdą informację weryfikować 3 razy z różnymi osobami. Podkreślę też bardzo wysoką jakość firmy, która we współpracy z organizatorem wyjazdu przygotowała wycieczki! Pan Oka mówi po polsku i jest prawdziwą skarbnicą wiedzy.

Zalety

położony na uboczu miasta, klimatyczny przez cudowny staw

Wady

bardzo pomocna, ale makabrycznie niekompetentna obsługa recepcji

iwona zarychta

Pobyt - Czerwiec 2012

wlasnie wrocilam a juz chce wracac. hotel czysciutki z przemila obsluga napoje podawane w butelkach i puszkach orginalnych jedzenia bez zarzutow z restauracja ala carte 24h.pokoje duze i bardzo czyste.bylam w wielu hotelach 5 gw a ten oficjalnie 4gw je przewyzsza.plaza szeroka czysta i piaszczysta.nie moge pominac atrakcji a mianowicie romantycznych kolacji w ogrodzie i na plazy za kazdym razem inny kolor pokrowcy na krzeslach oraz szarf na drzewach.program wieczorny-kabarety,wieczory z mila muzka na zywo oraz wieczory folklorystyczne.szczerze polecam

Kiki

Pobyt - Czerwiec 2011

Jeżeli zastanawiacie się nad wyjazdem na Bali, polecam wybrać hotel z opcją All inclusive, w przeciwnym wypadku zbankrutujecie na posiłkach w restauracjach i wszechobecnych napiwkach. Weżcie pieniądze tylko na wycieczki i na masaże. Jedzenie w hotelach jest o wiele bardziej urozmaicone i smaczne, niż w pobliskich knajpkach. W Melia Benoa są wieczory tematyczne, przy plaży rozstawiane są stoły, kucharze gotują na Twoich oczach, jest pełen wybór rozmaitych makaronów, warzyw. Wg mnie jedzenie w hotelu jest bardziej urozmaicone i smaczniejsze. Byłam parę lat wcześniej w Aston Bali Resort and Spa z samymi śniadaniami i niestety, ale stołowanie się poza hotelem w ramach poznawania tamtejszej kuchni, obyczajów i wszystkiego tego, co takie rdzenne i oryginalne - okazało się drogie i średnie w smaku. Hotele naprawdę organizują bardzo fajne wieczory tematyczne z rozmaitą kuchnią, indonezyjską również. Bez opcji all inclusive jeden sok kosztował 5 usd, sajgonki 10 usd, ogólnie w hotelu stołowanie się jest drogie. Hotel Melia Benoa ma świetną opcję all inclusive, są omlety na zamówienie, banany w cieście, świeża marakuja, mnóstwo owoców, naprawdę ogromna obfitość na śniadanie. Na lunch można zjeść hamburgerym i ogólnie wszystko z karty. Są trzy restauracje. Jednego dnia zwiedziliśmy wszystkie, ponieważ nie ma w tym ograniczeń. Kolacje urządzane cudownie nastrojowo przy plaży. Sam hotel bardzo elegancki, ale na luzie, bez zadęcia. Pokoje przepiękne, w marmurach, granitach, obsługa przyjemna, nienachalna. Opcja all inclusive nie wymusza też napiwków, jak było w Aston Bali. Cokolwiek zamówisz - nie wypadało nie dać napiwku, koszmar. W Melia Benoa podobało mi się o wiele bardziej, hotel idealny na podróż poślubną. Przywitali nas kwiatami, owocami, naprawdę jest to najbardziej wart polecenia hotel w okolicy. Wyjazd polecam w okresie najmniejszej wilgotności, ja byłam w czerwcu i grudniu i ledwo mogłam wytrzymać tak duszno. Chyba nie wszystkim służy jednak ten tropikalny klimat, tam jest po prostu sauna non stop.

Tomasz

Pobyt - Październik 2009

Hotel wart polecenia. Przepiękny ogród. Hotel nie jest nowy ale robi bardzo dobre wrażenie. Czysto, codziennie sprzątany pokój i wymiana ręczników. Sejf w cenie. Obsługa bardzo miła i uczynna. Naprawdę czuć klimat tej wyspy. Animacje ciekawe i nawiązujące do tradycji tego kraju. Kolacje organizowane były super, bardzo dobrze wykożystany pod to teren hotelu i plaża!! Plaża blisko hotelu z łagodnym zejściem do oceanu. Ocean cieplutki i nie mocno zasolony!! Warto wziąć sprzęt do snoorkeliing-owania. Może rafy nie ma ale można podziwiać barwny podwodny świat. Tanie sporty wodne!! 35$ - 15 min skuter wodny, 30$ - 1 h snoorkeling - zabieraja w ciekawe miejsce gdzie jest tysiące kolorowych ryb - warto i polecam (wziąść chleb wtedy mamy wszystko na wyciągnięcie ręki), 35$ - flyfish - coś nowego, latający ponton - fajne. W cenie macie windsurfing (warto spróbować bo są bardzo dobre warunki do nauki - niestety nie ma instruktora) Jeśli chodzi o pamiątki mozna je zakupić blisko hotelu gdzie jest bazar - ceny bardzo konkurencyjne i warto się targować. Pokoje duże i przestronne. Wybierać te od strony ogrodu!! Bo są od strony bazaru i drugiego hotelu - nie są atrakcyjne widokowo. Waluta: polecam wziąść dolary wydrukowane po 2000 r. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Alkoholi też. Jest pakiet gold all inclusive - większy wybór alko. Wszystkim chcącym spędzić niezapomniane chwile na Bali polecam ten Hotel.

Michał

Pobyt - Lipiec 2009

Plaża przy samym hotelu, mnóstwo wolnych leżaków. Miejsce do piłki plażowej, cisza spokój, blisko do targu, gdzie można się potragować i kupić niedrogo ciekawe rzeczy. Bardzo dobre posiłki. Restauracja w budynku a\'la karte czynna 24H-wypróbowałem-byłem o 1. w nocy zamówić jagnięcinę australijską, smaczna, świeżo podana. Co drugi dzień kolacja na plaży, pełna magia:) bardzo dobre śniadania, dużo owoców, ogólnie miła obsługa. Jedyny minus to łazienki, które zasługują raczej na ****. Poza tym polecam każdemu, myślę, że się nie zawiedziecie! Plus za brak hałaśliwych Rosjan. Weźcie USD. Polecam sporty wodne (flyfish, paraseling), wyspę żółwia i wyjazd katamaranem na małe wysepki-rajskie plaże, mało turystów.

Adam

Pobyt - Luty 2009

Byliśmy w tym hotelu przez 6 dni,hotel niezły ,jedzonko również, bardzo fajny bar w basenie,drink Arak Atack - sam basen ciekawie rozwiązany ,można grać w kosza i w ręczną ,siatkówka na plaży,plaża porywa ,dużo restauracji,sporo jedzonka do wyboru o różnych porach ,nawet pizza, ok 20 min drogi (taxi za grosze)miejscowość Kuta ,bar M-BAR-GO i cała ulica barowa porywa,jedyne do czego moge się przyczepić to anemiczne tempo obsługi w restauracji,osobiście gorąco polecam ,niezapomniane wrażenia gwarantowane ,mam nadzieje jeszcze wrócić na Bali

carlos

Pobyt - Lipiec 2008

Bardzo fajny hotel utrzymany w balijskim klimacie - wszędzie posążki ich bóstw, co w nocy przy sztucznym oświetleniu robi niesamowite wrażenie. Obsługa - b. dobra, choć kręcąca nosem na robienie zapasów drinków przed 23. Jedzenie - ok, w opcji AL dużo owoców morza, choć ja wcinałem głównie ciasta. Drink Arracattac - rewelka, zwłaszcza pity w mokrym barze. Ponadto włoska restauracja. Jeden minus - flegmatyczna obsługa ale to cecha narodowa mieszkańców tej wyspy - im się po prostu nigdzie nie spieszy... Na plaży kraby i ponoć w nocy pojawiają się węże morskie... Przy odrobinie szczęścia można kupić od poławiaczy sznur pereł w naprawdę okazyjnej cenie. Z rzeczy wartych przeżycia na Bali polecam rafting oraz przejażdżkę na słoniu. Polecam!!!

jola chmielewska

Pobyt - Maj 2008

Hotel bardzo ładny, mieliśmy wspaniały 74 metrowy pokój z dwiema łazienkami. Polecam.

Gadas

Pobyt - Luty 2008

Na miejscu bardzo tanio zalecam brac puste walizki za 500$ mozna kupic cala garderobe swiatowych marek i producentów Karta kredytowa u najomych az trzeszczala z bolu . Hotel w dobrym miejscu idealny na wypady na zwiedzanie do zwiedzania wlasciwie to tylko światynie (dziennie chyba na tej wyspie sa ze trzy świeta) . Wynajecie taxi na caly dzien by obiechac wszystko co najwazniejsze to koszt 50$ w hotelu dajesz napiwek 20$ i na 100% nic z waznych światyn nie stracisz . Ludzie uczciwi . Na kazdym kroku trzeba sie targowac ale nie jest to upierdliwe Wieczorami chodzilem najgorszymi niezalecanymi do spacerow dzielnicami KUTY nigdy nic mi nie grozilo . POLECAM

bysiu

Pobyt - Styczeń 2008

Byłem w tym hotelu w marcu przez 10 dni. Hotel wyśmienity, obsługa na 6 z plusem, pokoje wyposażone rewelacyjnie, sejf gratis, klima, suszarka w łazience, duży taras z leżakami. Wyżywienie w kilku restauracjach do wyboru, pełen wybór od owoców morza poprzez desery aż po pieczenie czy sałatki. Do plaży dwa kroki, na plaży leżaki gratis. Jedynym minusem jest mały basen, ale posiada mokry barek, więc pełni funkcję relaksacyjną. Komunikacja OK, taksówki za grosze, na zakupy polecam Bali Collection, do którego dowożą gratis busikiem spod hotelu.

anabel

Pobyt - Grudzień 2006

Byłam w tym hotelu w lutym. Bardzo spokojny, kmeralny hotel (bardzo nam to odpowiadało). Cisza, spokój, mało ludzi. Obsługa hotelu bardzo miła, wręcz ujmująca. Bardzo duzo zieleni, wszystko zadbane. Polecam tem hotel z czystym sumieniem, ponoć najlepsza pora na wakacje to lipiec, sierpień. Polecam również opcję all in clusive. Nie słuchajcie w biurach pdróży, że wszystko na miejscu jest tanie (chodzi mi o drinki w hotelach). Dopłata do all in clusive nie jest duża, a naprawde warto.

gra

Pobyt - Grudzień 2006

Uwazam ze hotel jest dobry (nie za duzy, nie za stary) i nie wiem jak pokoje ale suite jest swietny z pieknymi lampami i wielkim lozem. W pamieci po roku zostaja pachnace drzewa swiatynne przy basenie, super kulturalny balijski przewodnik z którym jezdzilismy na wycieczki, usmiechniety ale nie unizony personel, jedzonko na rozne apetyty, jak na Azje wyjatkowa powsciagliwosc w sprawie napiwkow, tanie taksowki, przyjemnosc targowania perel na prezenty, nurkowanie z lodzi i kajaki. Warto wiedziec ze tam jest tez takie drozsze all inclusiv, ktore uwzglednia lepsze potrawy (sea food) i lepsze drinki. W spa warto sie skusic zaraz po przyjezdzie na reflexologie - masaz stop. Warto rezerwowac stolik na kolacje przy plazy z malowniczymi wystepami tancerek (2 razy w tygodniu). Samolot byl duzy zmeczyl nas mniej niz o polowe krotszy lot do Dominikany. Moze tam jeszcze wrocimy.

Sol by Melia Bali Benoa (ex Sol Beach House Benoa)