Smy Princess of Kos (ex. Princess of Kos)

Prócz morza, niestety jedna wielka porażka. Od dnia 1 do dnia ostatniego codziennie inne przykre wrażenia z tym hotelem. Zdecydowanie moja noga nie postanie wiecej w tym Hotelu i zapewne nie będę go dalej rekomendował.

Hotel ładny, chociaż nie należy do najnowszych,nasz pokój był ok.,jedynym mankamentem było niewygodne łóżko, a raczej dwa pojedyncze. zsunięte razem , pokoje były usytuowane w dwupiętrowej zabudowie, również na poziomie-1, . Najdalej położone pokoje były w odległości ok.500 m od plaży.Bardzo smaczne posiłki,plaża piaszczysta, drzewa dawały naturalny cień w ostatnim rzędzie leżaków, które wypadałoby wymienić.Drinki raczej słabe,piwo również nie powalało, animacje słabiutkie, jedynie wieczór grecki nas zachwycił.Bardzo miła pani wypożyczająca samochody bo hotel jest raczej na odludziu,w pobliżu mały market,więc warto wypożyczyć samochód , żeby zobaczyć coś więcej.

Właśnie wróciliśmy i to był świetny pobyt w hotelu SMY. Hotel oddalony od centrum, co dla nas akurat było zaletą. W hotelu czysto, obsługa przesympatyczna, dbająca o gości. Pokoje sprzątane codziennie. Pokój niewielki, ale wystarczający dla dwóch dorosłych z dwulatkiem. Teren hotelu rozległy i zadbany. Jedzenie bardzo dobre, zarówno w restauracji głównej, jak w barze przy plaży, na pizzę ustawiały się kolejki :) Codziennie organizowane zabawy dla dzieci. Przed przyjazdem po przeczytaniu wielu opinii były lekkie obawy, ale pobyt naprawdę zaliczam do udanych i polecam się wybrać osobom, które chcą odpocząć od miejskiego zgiełku:)

Nasze 7 dniowe wakacje dla młodej pary W hotelu Smy, wspominamy bardzo dobrze, hotel mimo że lekko przestarzały to zadbany i czysty, nasz pokój na parterze z tarasem w sektorze S, DBL standard spełnił nasze oczekiwania, znajdował się na tyle daleko od wodnego placu zabaw że nie było słychać dzieci bawiących się tam, codziennie room service, bardzo uprzejme i miłe Panie pokojowe. Jedzenie w restauracji jak i w barze basenowym przy tygodniowym pobycie nie było monotonne a smaczne i każdy znalazł coś dla siebie, obsługa restauracji szybko dokładała jedzenie i sprzątała stoliki Jak chodzi o Drinki i napoje allin, było z czego wybrać i każdy znajdzie ulubiony drink z oferty, barmani bardzo kontaktowi, uśmiechnięci i profesjonalni Basen przy recepcji trochę przestarzały i dużo ludzi, natomiast basen przy plaży nowoczesny z pięknym widokiem, barem i bufetem spełniał nasze oczekiwania. Plaża czysta, leżaków na tyle że zawsze dało się znaleźć miejsce, morze z łagodnym wejściem, dosyć czysta woda ale najważniejsze piękne zachody słońca z plaży!

Pobyt w hotelu uważam za bardzo udany ,ciche spokojne miejsce , bardzo dobre jedzenie ,blisko do plaży i fajne baseny Polecam każdemu

Nazwa  Smy Princess of Kos (ex. Princess of Kos)
Miejsce  Grecja / Kos / Mastichari
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, parking

Udogodnienia dla dzieci: miniklub, plac zabaw, animacje.

Tylko ok. 100 m do prywatnej, piaszczysto-żwirkowej plaży.

Bogata oferta rekreacyjna: piłka nożna, siatkówka, koszykówka, wodny aerobik, tenis ziemny, badminton, jacuzzi, aerobik.

Krystalicznie czyste wody Morza Egejskiego otoczone piaszczystymi plażami

Wyświetlono 107 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.4
Sylwester

Zalety

- przy samym morzu

Wady

- brak kliematyzacji, wiedząc ze klima nie działa nadal wsadzili rodzinę z dzieckiem do nieklimatyzowanego pokoju - w pokoju 2 wiatraki brudne z oleju i kurzu ze dotknąć sie ich nie da, w dodatku hałasują ze spać się nie da, - jedzenie prócz serów i ryb nie do zniesienia, (przestrzegam przed spaghetti...) - przy barze bardzo niemiła (grubsza) barmanka, - prądu brak w pokoju, trzeba 1h czekać aż ktoś przyjdzie, - disco do nocy, dziecko spać nie może... - woda w basenie LÓD!!! - I WIELE WIĘCEJ

Zalety

Hotel czysty, miła obsługa.

Wady

Niewygodne łóżko,ślady po zabiciu komarów na ścianach,w barze przy morzu wieczorem nie można było posiedzieć,gdyż komary były bardzo uciążlwe.Animacje dla dzieci na słabym poziomie,brak muzyki greckiej w ciągu dnia i wieczorem.

Zalety

Piękny teren hotelu, zadbany. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Dobre jedzenie, każdy coś dla siebie znajdzie. Donoszone na bieżąco, więc naprawdę niczego nie brakowało. Zejście do morza z samego hotelu, Plaża piaszczysta. Leżaki i parasole dostępne i ich nie brakowało. Dbająca o gości obsługa.

Kacper

Zalety

- Lokalizacja spokojna, brak muzyki do białego rana - Czystość hotelu jak i pokoi - Miła, kontaktowa, pomocna obsługa - Dobre jedzenie z dużym wyborem - szeroka oferta allin w barach - basen z widokiem na morze - Czysta plaża z darmowymi leżakami hotelowymi

Wady

- Rezerwowanie leżaków na basenie czy plaży, mimo że jest zakaz to obsługa nic z tym nie robiła i od 8 rano nie było wolnego leżaka - Parę mrówek w naszym pokoju - czasem unosił się zapach kanalizacji

Zalety

Miła obsługa , cisza , blisko lotniska dobre miejsce do wypoczynku i relaksu

Paula

Hotel mega czysty i widać codziennie sztab ludzi, którzy starają się o to dbać - faktycznie widać na nim odciśnięty ząb czasu, ale nam to nie przeszkadzało. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki równieź wymieniane każdego dnia. Jedzenie różnirodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Picie również, drinki lane z logowanych butelek. Byliśmy 11 dni i naprawdę jesteśmy bardzo zadowoleni. Warto dopłacić do Junior suite - widok na morze i nowoczesny wystrôj (nowy budynek, my byliśmy w B). Obsługa cała przemiła, cudowne polskie animatorki z Itaki!! :) polecamy, mimo obaw po przeczytaniu kilka opinii - jesteśmy zadowoleni, wakacje były bardzo udane!

Zalety

Ekspresowo dokładane jedzenie na bufet, nigdy niczego nie zabrakło, dobre drinki na allinclusive, bardzo miła obsługa na całym obiekcie, life cookingi, pizza!!! :), czystość

Wady

Wg nas brak

Wiktoria

Hotel super, położony blisko centrum Kos - można dostać się autobusem (przystanek kawałek od hotelu) bądź tak jak my, wypożyczenie quadów (naprzeciwko hotelu wypożyczalnia skuterów, quadów i aut). Zwiedziliśmy całą wyspę, naprawdę warto! Polecam również zakup wycieczki statkiem na 3 wyspy koszt 30€. Jedzenie dobre, plaża i basen przy plaży super :) czyste pokoje, codziennie sprzątane. Polecam :)

Zalety

Plaża, basen przy plaży, położenie hotelu.

Krystian

Hotel jak na standardy Greckie bardzo sympatyczny. Obsługa bardzo miła, zawsze uśmiechnięta i pomocna. Pokoje czyste, praktycznie codziennie Panie dbały o porządek. Jedzenie pyszne , każdego dnia można było spróbować czegoś innego. W szczególności polecam kuchnię na żywo do obiadu i kolacji. Lokalni kucharze wspaniale potrafią przyrządzić różnego rodzaju dania mięsne oraz ryby. Ogromnym atutem hotelu jest położenie bezpośrednio przy plaży. Sama plaża czysciutka , leżaki darmowe a ich ilość zdecydowanie wystarczająca. Hotel posiada 2 baseny , jeden spokojniejszy przy restauracji, drugi w okolicach plaży- szczególnie ten widać że doinwestowany. Bar przy basenie wraz z przekąskami również bardzo fajny. Codziennie pyszna pizza , ryby , gyros itp. Okolica hotelu spokojna , bez życia nocnego. 2 lokalne tawerny oraz sklepiki. 5 km od hotelu znajduje się malownicza miejscowość Mastihari, w niej już więcej atrakcji oraz knajpek. Kolejnym wielkim plusem jest wodny plac zabaw dla dzieci. Nie jest to typowy basen a bardzo fajnie przemyślany plac zabaw że zjeżdżalniami oraz innym atrakcjami wodnymi.

Zalety

Obsługa , czystość. Basen z widokiem na morze. Jedzenie oraz wodny plac zabaw. Wspaniałe przyrządzone ryby :)

Wady

Jak dla mnie brak

Paulina

Wszystko tak jak w opisie. Super. Piękny basen,duży ogród.

Zalety

Bardzo duży wybór dań.

Wady

Brak wody butelkowanej w formule all inclusive.

Pobyt oceniam bardzo dobrze, wszystko na najwyższym poziome : pyszne jedzenie, czysty pokój i miła obsługa - czego chcieć więcej

Zalety

Położenie i piękna plaża

Wady

Odległość od miasta

Nucha

Pobyt - Październik 2023

Hotel czyściutki, jedzenie smaczne , duży wybór, owoce, kebaby , pizze , mięsa w przeróżnych postaciach i wiele innych

Zalety

całość!!!!

Sławomir

Pobyt - Lipiec 2023

Pokój był bardzo ładny, z cudownym widokiem na morze. Bardzo blisko plaży. Jedzenie pyszne i urozmaicone. Obsługa zawsze uśmiechnięta i pomocna. Spędziliśmy cudowne wakacje.

Zalety

Bardzo ładnie położony, przy cudownej piaszczystej plaży.

Wady

Położony na rozległym terenie. Można trafić do odległych od plaży pokoi, z widokiem na parking.

Jarema

Pobyt - Czerwiec 2023

hotel fajny z dobrym jedzeniem i piękna plażą. Bardzo fajny basen infiniti. Bardzo pomocna obsługa. pokoje sprzątane codziennie.

Zalety

Wady

brzydki zapach szamba w okolicach budynku B oraz wszędobylskie komary

Albert

Pobyt - Czerwiec 2023

Bardzo fajny hotel. Dobre jedzenie, mika obsługa.

Zalety

Dobre jedzenie, mika obsługa

Wady

Dużo komarów

2.4

Pobyt - Czerwiec 2023

Ogólnie hotel, w tym głownie baseny oceniam dobrze, oba są bardzo ok, plaża moim zdaniem średnia, bo jest sporo wodorostów i często są duże fale, więc za bardzo w morzu nie da się popływać. Przemiły personel w hotelu. Jedzenie wg nas dla każdego coś się znajdzie, ale wszystko jest niedoprawione, mdłe i przez to mało smaczne. Pokój oceniłabym lepiej, ale niestety ŁÓŻKA TO TRAGEDIA, mają chyba po 60 cm szerokości, rozjeżdżają się w nocy i można wpaść pomiędzy nie, więc zamiast w nocy wypocząć, to człowiek myśli czy nie spadnie z łóżka przez co wstaje się zmęczonym. Łazienka w pokoju czysta, ale nam się trafiły opuszczone drzwi przez źle zrobiony prysznic, bo woda wypływa na podłogę i ciężko było je zamknąć lub otworzyć. Jest duży balkon, ale wieczorami mnóstwo komarów i nie da rady na nim posiedzieć, bo tną równo. Jest moskitiera na szczęście w oknie balkonowym i dobra klimatyzacja. Sporo zieleni w hotelu. W okolicy poza wypożyczalniami samochodów i 2 sklepami nie ma nic, są jedynie po obu stronach hotelu pola i krowy. Przystanek autobusowy jest dość blisko, więc można samemu pojechać do Kos lub w inne miejsce (bilet do Kos 3,20 euro). Rezydent to jakaś porażka, Podsumowując był to chyba nasz najgorszy wybór z dotychczasowych wyjazdów ze względu na koszt w stosunku do jakości. Ten hotel za tydzień jest warty max 2 tys zł, a nie 4 tys jak my płaciliśmy kupując wyjazd miesiąc wcześniej.

Zalety

Baseny i personel hotelu są ok.

Wady

Pokój, jeden wielki dramat z łóżkami, które są zbyt wąskie (chyba 60 cm) i nie są połączone, więc rozjeżdżają się w nocy. Jedzenie mdłe, niedoprawione, jedynie pizza i frytki są super, ale czy po to człowiek jedzie na wakacje do Grecji, żeby jeść takie rzeczy. Ryby były dosłownie śmierdzące morzem, jakby nie myte. Mule niedoprawione itd itd

Paulina

Pobyt - Maj 2023

Wspaniały obiekt! Na szczególną uwagę zasługuje tutaj personel - wszyscy byli bardzo pomocni i serdeczni ! Pokoje sprzątane codziennie! Bardzo dużo zadbanej zieleni.

Zalety

Pyszne i urozmaicone jedzenie, piękny basen z widokiem na morze. Bardzo atrakcyjne animacje - wysoki poziom. Obiekt idealny dla osób które nie lubią zgiełku i chcą prawdziwie wypocząć.

Wady

Napoje mogłyby być wyższej jakości.

Jagoda

Pobyt - Sierpień 2022

Bardzo ladny pokoj,jedzenie europejskie,fajne animacje dla dzieci i doroslych (tylko wieczorem). 2 baseny. Spory kącik dla malych dzieci z fontannami i zjezdzalnia. Spokojny,cichy hotel,podzial na domki i 2 budynki glowne. Bardzo czysto.

Zalety

Czystosc.

Wady

Cena😉

Jarek

Pobyt - Lipiec 2022

Ogolnie hotel ok , polecam. pokoje sa bardzo fajne, jedzenie rowniez, plaza i otoczenie na plus, jedyny maly minus to stara czesc czyli recepcje i ta czesc dla dzieci baseniki itp tam gdzie wieczorem odbywaja sie Animacje- to taki 3+ ale ponoc maja w tym roku remontowac..... ogólmie w skali 1-5 to 4!

Zalety

ładne pokoje i dosc dobre jedzenie w lunch super pizza i duzo jedzenie

Wady

stara czesc gdzie jest recepcja i baseny dla dzieci- na foto tego nie widac ale ta czes to 3*:(

Andrzej

Spokojna okolicy, wspaniała plaża, spacery dalekie, leżaki po obiedzie juz bez opłat. Obok przystanek, wypożyczalnie samochodów klasa A ok. 50EUR - warto na 1-2 dni. plywanie na deskach i katamaranach przy hotelu Neptun obok. Sporty - siatkówka na plazy, stretchingi, waterball, strzelanie z łuku, różne gry i zabawy, wiele animacji dla dzieci bardzo miłe słowaczki i czeski = polskie dzieci rozumieją. W hotelu czesi, słowacy, rosjanie, niemcy, francuzi, włosi, polacy (20-40os) więc jest miło Pokoje duże i przestronne mają kilka lat ale czyste i sprzatane dobrze umeblowane, Klimatyzacja ok, moskitiery w oknach wieczorami nawet sa komary ale niezbyt uciążliwe głównie przy oświetlonym tarasie przeszkadzają.

Dorota

bardzo dobre 4 gwiazdki. animacyjne typowo wakacyjne miłe, minidisco, miniklub, bardzo mile opiekunki,miła obsługa, wspaniały właściel hotelu samochodem/autobusem: - KOS wieczorem i połazić - KOS w dzień placyk koło meczetu i bazarku, przy porcie, zamku, Odeon - środek, Asklepion - przez pagórki do ZIA po drodze stare opuszczonych kościołków, widoki, ZIA- tawerny z ogrodami na dachu rezerwat, w kierunku kefalos na plażę obok wysepki Agios Nikolaos (rowerki wodne na wysepkę, obok ruiny i tawerna), Kardamena prom na Nisirios wulkan (warto samemu bilet promem 8-16 EUR szybkim czy wolnym promem), z Mastichari promy na Kalymnos mała i miła, fabryki gąbek (bilet promem 5-6EUR), słone jezioro raczej lipa, gejzery i mały rezerwat pawi

Smy Princess of Kos (ex. Princess of Kos)