Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Wady wypisałam dla osób, które mogłyby te braki denerwować-jeśli chodzi o nas, nie było nam to do szczęścia potrzebne. Na pewno świetna lokalizacja, położenie w uroczym miasteczku Santa Ponsa, gdzie wieczorem jest mnóstwo atrakcji-wszystko dzieje się w okolicach hotelu także nigdzie nie trzeba jeździć taksówką. Bardzo smaczne jedzenie, bardzo dobre piwo, niezłe wina. Czyste i przytulne pokoje z działającą i bezpłatną klimatyzacją- sprzątane przez bardzo sympatyczną obsługę codziennie. Leżaki na plaży płatne nawet ok. 20 Euro za dzień za komplet, podobno Państwo narzuca takie chore stawki, nie mniej jednak śmiało można korzystać z własnych ręczników tak jak robi to większość -nawet miejscowych-nie ma tłumów, także dla nas idealnie z 7 latkiem, można się rozłożyć przy samej wodzie :) Na dole uliczki, na której położony jest hotel, jest sklep Spar w którym można wszystko dostać-spożywka, materace, etc. W żadnym sklepie spożywczym nie ma papierosów, w miasteczku są 2 sklepy Tobacco, jeden jakieś 200 metrów od hotelu. Ogólne wrażenie bardzo dobre, hotel polecamy, a sama Majorka piękna! :) Jako ciekawostkę napiszę, że EximTours organizuje od niedawna wycieczkę(ok25Euro od dorosłego i połowa od dziecka) jachtem, który wypływa na morze i gwarantuje oglądanie delfinów na żywo. Wycieczka jest o 15:00 po obiedzie, więc spokojnie można przejść spacerkiem do portu(z hotelu wzdłuż brzegu morza ok. 15 minut), delfiny rzeczywiście są :), w drodze powrotnej jest przerwa dla chętnych którzy chcą popływać na środku morza-woda obłędnie czysta :)) Nie radzę jednak osobom z chorobą morską, co druga z nami na pokładzie korzystała z już wcześniej przygotowanych worków... Jedyne na co mogę uczulić to linie lotnicze Small Planet, przez które nasz pobyt był krótszy o 1 dzień, zatem jeśli macie wybór to dla własnego świętego spokoju skorzystajcie z usług innych linii. Powrót też opóźniony, na szczęście nie o dzień a o kilka godzin.
Przytulne pokoje z widokiem na miasto i morze, smaczne jedzenie, blisko morza, mała bezpłatna siłownia przy basenie no i co mega ważne, o dziwo bezpłatne wi-fi, ale działające tylko w lobby w pobliżu recepcji(to rzadkość na wyspie), oczywiście za kase działa w pokojach ;) 25 minut od lotniska.
Brak animacji dla dzieci, nieczynny basen kryty, od 14:00 do 16:00 przy wersji \"all\" nie ma żadnych przekąsek-jedynie napoje, natomiast od 16:00 do 17:00 podawane przekąski tylko w barze przy basenie. Kolacja dopiero o 19:00.
Byliśmy w tym hotelu w tym roku 6- 13 lipiec , jeśli chodzi o hotel to nie jestem wybredna ale proponując do hoteli 4 * w Turcji czy w Egipcie to zdecydowanie nie dorównywał. Spokojny hotel , wolne leżaki , jedzenie nastawione na Niemców i Rosjan , animacji brak , 1 bar przy basenie tzw.lobby w hotelu nieczynne , pokoje małe skromne codziennie sprzątane.
ZDECYDOWANIE BLISKO PLAŻY, BLISKO CENTRUM
Holet jest gownie dla osob ktore chca wypoczac. W miasteczku sami Anglicy i Niemcy oraz Rosjanie. Lecialam na Majorke aby sie dobrze bawic a tak naprawde spedzilam cale dnie nad basenem ktory nie jest za duzy a wieczorami na plazy bo tam nic sie nie dzialo. W dzien na plazy smierdzialo ryba woda brudna. Ogline polecam dla osob ktore leza nad basenem i nie maja ochoty nigdzie z niego wychodzic. A jesli chodzi o animacje to wole pozostawic bez komentarza ;)
czystosc, blisko plazy
animacja,
23 -29 wrzesień 2011, HOTEL nie zasługuje na 4 gwiazdki, jedyną zaletą jest jego położenie.
Holel położony jest w dogodnej lokalizacji, bliso są sklepy, bary , restauracje, dyskoteki. Sam hotel bez zastrzeżeń, czyte i przytulne pokoje sprzątane każdego dnia Piękna i czysta plaża dosłownie dwa kroki od holelu z rewelacyjnymi animacjami. Ogólne wrażenia z pobytu w tym miejscu rewelacyjne.Polecam serdecznie, Ja wróce tam napewno :)
W tym hotelu byłam pod koniec lipca.Hotel składa się z dwóch kompleksów położonych blisko siebie:Delfin Mar i Delfin Siesta Mar. Hotele bardzo ładne, pokoje czyste, obsługa bardzo miła. Do plaży blisko. Ogólne wrażenie bardzo dobre. Jedzenie urozmaicone, bardzo smaczne, codziennie coś innego.. Nie polecam młodym, którzy nastawiają się na rozrywkę. Ogólnie w hotelu jest większość rodzin i starszych ludzi.
Z czystym sumieniem mogę polecic ten hotel jest naprawde warty tej ceny. Obługa jest kapitalna i bardzo miła. Trochę mały basen ale to można ominąć. Jedzenia ogrom i nie sposób tego wszystkiego skosztować. Bardzo blisko do plaży. Ogólnie jest naprawdę wporządku.