Piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu
Blisko od lotniska w Monastirze (ok. 15 min. jazdy)
Przyjemny basen hotelowy, w tym basen wewnętrzny podgrzewany
Dużo udogodnień dla dzieci: brodzik, plac zabaw i miniklub (4-12 lat)
Witam, hotel ok, nam się podobał, bez przesady, że są jakieś tragiczne warunki jak inni piszą. W pokoju tak naprawdę brakowało tylko lodówki. Klima działała. Moim zdaniem jest to doskonały hotel dla rodzin z dziećmi. Jest basen, aqua park, plaża zaraz za hotelem. Wycieczki fakultatywne były, ale co kto lubi.
Hotel naprawdę w porządku. Jedzenia dużo i każdy znajdzie coś dla siebie, obsługa bardzo miła i pomocna. Wifi działało wszędzie - w pokoju, lobby, restauracji, nawet na plaży. Plaża czyszczona na bieżąco. Woda czysta - cieplejsza niż w basenie. Aqua park super, dzieci się wybawily. Przed hotelem przystanek autobusowy i stanowiska taksówek. Można w prosty sposób dostac się do centrum.
Jedyna wadą był brak lodówki w pokoju, innych wad brak, bo jedziemy na wakacje, żeby korzystać ze słońca i leniuchować na plaży, bądź na basenie, a nie siedzieć w pokoju.
Pobyt w hotelu Skanes Serail, a właściwie w pokoju 194 na 1 piętrz to jakiś koszmar. Od około 12 w nocy do 4 rano zaczynała się dyskoteka z nagłośnieniem i światłami jak na Stadion Narodowy. Stopery i spanie na podłodze w łazience nic nie dawało. Przez 3 dni walczyłyśmy z koleżanką o zamianę pokoju. Październik to niski sezon, więc nie rozumiem takiego traktowania gości. To jakieś nieporozumienie , dla kilku tubylców i żadnego gościa hotelowego robić taką głośną imprezę.
Sam hotel lata świetności ma już za sobą, ale za te pieniądze może być. Ładne otoczenie, blisko do piaszczystej plaży ( słabo sprzątana z traw wyrzucanych przez morze) woda czysta. Jedzenie smaczne, każdy coś dla siebie znajdzie i dobre ciasta. Obsługa w restauracji miła i pomocna. Pokoje codziennie sprzątane, ręczniki zmieniane.
Największą wadą tego hotelu jest nocna dyskoteka przed hotelem pod oknami turystów i nie miła obsługa recepcji.
Wszystko zależy od tego na co się nastawiacie. My chcieliśmy nieco odsapnąć we dwoje. Po przeczytaniu licznych opinii postanowiliśmy zaryzykować. Faktycznie dyskoteka w nocy w niektórych pokojach nie daje spać - bez problemu zmieniono nam pokój. Widać, że hotel ma już swoje lata. Nie korzystaliśmy z animacji. Tematy alkoholowe też nie były dla nas priorytetem, więc na te kilka wypitych piwek i drinków nie będziemy narzekać. Baseny i plaża ok. Faktycznie muszą na plaży trochę sprzątać bo morze przynosi jakieś rośliny ale dają z tym radę. Jeśli chodzi o restaurację to zupełnie nie zgadzam się z opiniami negatywnymi, napisanymi przed naszym pobytem. Dość duży wybór licznych potraw podczas każdego posiłku. Wiele z nich przygotowywanych na bieżąco na zasadzie cooking show ( omlety, jaja sadzone, naleśniki, pizza, ryby, często owoce morza). W cenie 4000 zł za parę naprawdę nie mieliśmy powodu do niezadowoleniaa wręcz odwrotnie.
Blisko lotniska, przy morzu, bardzo miła obsługa.
Wymaga już pewnych nakładów remontowych.
Ogólne wrażenie z pobytu dobre, jednak były pewne mankamenty. Jeśli nie chcesz powrotu do realiów sprzed 30 lat, czyli nie chcesz powrotu do przeszłości w PRL (np. palaczy wokół) to nie jest miejsce dla ciebie. Hotel wymaga remontu, ale nie kolor ścian i marmury najważniejsze. Nastaw się na niedosprzątane pokoje, muchy na stołówce, karaluchy w łazience....i cuchnącą wodę z odpływu umywalki. Ale zawsze można wziąć swój płyn dezynfekcyjny i zdezynfekować swój pokój, łazienkę, i wannę itp. Klimatyzacja sprawna. Obsługa w recepcji i na stołówce oraz barach w porządku. Teren wokół hotelu zaniedbany i zaskakująco nie wykorzystany, a to miejsce ma taki potencjał...zastaliśmy brud i gruzowisko, bezpańskie zwierzęta, bieda... Wykupiony pokój z widokiem na morze okazał się pokojem w 3/4 z widokiem na okoliczny śmietnik, a 1/4 stanowił widok na zatokę. Lepszy standard na miejscu był osiągalny za dodatkową opłatą niestety
Hotel pięknie położony, ładny basen, strefa zielona oddziela basen od plaży, plaża ładna, leżaków pod dostatkiem...woda w morzu krystalicznie czysta, ciepła, piasek na plaży bardzo przyjemny dla stóp...Plaża to idealne miejsce do plażowania i wypoczynku w ciszy... Lotnisko bardzo blisko
Niestety na basenie codziennie nachalna muzyka, sprzęt nagłaśniający pamięta czasy Gierka ;) wystawiony w najpiękniejszej części zielonej pomiędzy basenem a plażą zabrał przez swoją głośność fajny skrawek dla leżaków...na prośbę o przeniesienie głośnika dalej i ściszenie muzyki złośliwie został on wygłośniony i pozostawiony na tym samym miejscu. A gdyby tak muzyka była w tle odpoczynku....niestety pan animator nie rozumiał tego klimatu i tym nie zyskał naszej sympatii.
Zdecydowanie odradzam ten hotel każdemu, kto liczy na udany wypoczynek. Od samego początku same problemy. Otrzymaliśmy pokój tuż przy części imprezowej, co skutecznie uniemożliwiało normalny sen. Gdy poprosiliśmy o zmianę, oczywiście zaproponowano nam inny pokój, ale za dodatkową opłatą. Sam pokój był co najwyżej przeciętny – na pewno nie wart swojej ceny. Pokój przez cały pobyt nie był prawdopodobnie ani razu sprzątany. Jedynie wymieniano nam ręczniki. Jeżeli chodzi o wyżywienie to było dosyć monotonne. Niemalże codziennie serwowano bardzo podobne dania, brak jakiejkolwiek różnorodności w posiłkach. Animacje dla dorosłych były na bardzo niskim poziomie, kompletnie nieprzemyślane i nudne. Kolejny minus to czystość plaży. Nikt jej nie sprzątał, wejście do wody było na całej długości pokryte warstwą glonów. Odradzam też wszelkich zakupów w sklepiku przy recepcji. Ceny są tam bardzo zawyżone, dodatkowo przy zakupie produktów spożywczych potrafią wciskać towar przeterminowany kilka lat... a kiedy zwróciłem na to uwagę to Pan sklepikarz nieco się zdenerwował. Cały pobyt był rozczarowaniem, a hotel nie spełnił podstawowych oczekiwań. Szczerze mówiąc słaby hotel. Dodatkowo mieliśmy wrażenie, że Polacy są tam traktowani przez niektórych z obsługi i innych gości "z góry".
- niewielka odległość od lotniska, - hotel blisko plaży, - duża liczba leżaków (darmowych) na plaży i przy basenie.
- bardzo głośna dyskoteka w pobliżu hotelu każdego dnia trwająca do czwartej na ranem, - monotonność serwowanych posiłków, - brud na plaży, - słabe animacje, - brak czystych ręczników plażowych, - poza słabymi animacjami brak jakiejkolwiek rozrywki w godzinach wieczornych, - brak jakiegokolwiek sklepu w pobliżu hotelu, - nieuczciwi sprzedawcy w sklepiku hotelowym.
Na samym poczatku zakupilam wycieczke z pokojem bez balkonu i dostalam informację, że takiego juz nie ma i trzeba doplacić do lepszego który ma balkon ,mimo że to zrobiłam to dostałam pokój bez balkonu. W nocy straszny hałas, dyskoteka do poznych godzin co utrudnia zasypianie. W dniu przyjazdu wszyscy, którzy z nami przyjechali, otrzymali pokoje wkrótce po przyjeździe, a nam i naszemu 10-miesięcznemu dziecku kazano czekać do godziny 14:00. Gdy mój mąż pytał dlaczego inni dostali pokoje a my nie to kazano nam poczekać 10 minut aby to załatwili,, pan ktory mial sie tym zająć nagle się przebrał i wyszedł z pracy. Po 40 minutach czekania mąż sam podszedł zapytać co z pokojem usłyszeliśmy że "mamy czekać do 14:00 bo takie są zasady" szkoda że nas o tym wcześniej nie poinformowali, tylko kazali nam czekać na odpowiedź czy dostaniemy pokój wcześniej. Pokój był duży i w miarę czysty, codziennie sprzątany ale niezbyt dokładnie. Muszla klozetowa była przymocowana do kołków rozporowych i ciągle spadała. Łazienka koniecznie do remontu. Basen i animacje były w porządku. Plaża była bardzo brudna i niezbyt dobrze utrzymana. Bar i restauracja z miłą obsługą, smacznym jedzeniem i napojami. W całym hotelu można korzystać z Wi-Fi. Oceniam ten hotel na 3/5. Jeżeli nie zależy wam na życiu nocnym tylko na tym aby się wyspać to nie polecam. Największy plus to bliska odległość od lotniska.
Smaczne jedzenie, miła obsługa w barze, restauracji i super animatorzy.
Zbyt głośna dyskoteka ,nie miły personel w recepcji.
Hotel mile mnie zaskoczył . Czysto, dobra obsługa i smaczne jedzenie.
Obsługa, jedzenie
Słabe animacje , szczególnie dla dzieci, mafia taksówkowa przy hotelu - taksówki obstawiają hotel i jeżdżą wg swoich ustaleń a nie wg taksometru a lokalizacja hotelu wymaga korzystania z transportu
Hotel duży. Pokoje przestronne. Trzeba tylko unikać pokoju nad agregatem od klimatyzacji który hałasuje cała dobę aż drżą ściany i szyby w oknach, oraz nad dyskoteką do 4 nad ranem. Ogólnie dopiero trzeci pokój był ok. Obsługa nie robiła problemu przy zmianie pokoju.
Basen
Lokalizacja. Totalne zadu....
Bardzo dobry hotel. Praktycznie wszystko ok. Trzeba uważać na Pana ze sklepu hotelowego jak wymieniacie pieniądze robicie zakupy
Bardzo duży wybór jedzenia
Jakieś małe nieistotne, wymieniane ich byłoby "trzepialstwem"
Pobyt w hotelu przebiegł naprawdę w miłej atmosferze. Obsługa jest miła i pomocna, drinki smaczne, jedzenie różnorodne - kazdy znajdzie coś dla siebie. Jadąc tam nie należy spodziewać się niewiadomo jakich luksusów (czterech gwiazdach europejskich) natomiast jeżeli komus nie zależy na długim czasu spędzeniu w pokoju, tylko korzystaniu z basenu, aquaparki, morza, atrakcji dziennych i nocnych to polecam!
Obsługa hotelu, aquapark, atrakcje wodne na morzu (na dmuchanych sprzętach), drinki
Hotel w dobrym położeniu blisko centrum Monastir i nie daleko Suse, widać że ma już swoje lata i nie był remontowany ( a to bardzo by mu się przydało) i napewno nie jest to hotel ****, nawet miejscowi w rozmowach dają mu naciągane ***, pokoje o niskich standardach ( w porównaniu do europejskich), klimatyzacja która działa ale często strasznie śmierdzi pleśnią i grzybem, smród w łazience z odpływów zwłaszcza kiedy występują burze lub deszcz. Pokoje sprzątane prawie codziennie i wymieniane ręczniki ale i tak pokoje i łazienka były nieprzyjemne i zużyte.. Basen dość duży, sporo leżaków, otwarty do 18:00 i pod stałym nadzorem ratowników, tak jak mały brodzik dla najmłodszych dzieci. Aquapark z kilkoma zjeżdżalniami raczej też tylko dla dzieci, ale jest. Bardzo blisko piaszczysta plaża, dużo leżaków, dość czysto, ale często przychodzą ludzie z czymś na sprzedaż, a to ręcznik a to muszla a to jeszcze coś innego, woda w morzu ciepła i czysta. Jest Możliwość wynajęcia jakiś wodnych atrakcji typu skutery wodne czy przejażdżka za motorówką na pontonie oczywiście dodatkowo płatne. Dostępne są 2 bary, jeden w hotelu niedaleko lobby a drugi przy basenie. Alkohole raczej regionalne (wódka czysta z fig, coś na kształt whisky, itd oraz piwo lane) są w ofercie all inclusive serwowany od 10 do 23 tak jak napoje typu cola fanta itp, alkohole importowane płatne. Animacje przynajmniej te na basenie monotonne i codziennie te same o tych samych porach. Wieczorne bardziej urozmaicone ale też szału nie było. W hotelu kilka sklepików z pamiątkami, papierosami itd. W lobby jest kantor który oferuje uczciwą wymianę walut po dobry kursie. Stołówka też spora ale w szczycie ustawiają się i tak kolejki szczególnie do potraw przygotowanych na świeżo przy turystach oraz do automatów z napojami. Potrawy bardzo dobre ale też monotonne, prawie codziennie to samo, zmienia się tylko kilka potraw, nie mniej jednak jest spory wybór. Obsługa w barach świetna, każdy uśmiechnięty i pomocny, tak samo animatorzy, ratownicy i obsługa obiektu, można pogadać, pożartować, na recepcji już nie koniecznie, jak by pracowali tam z musu, zaczynają rozmowę ( najlepiej po francusku, po angielsku też ale czasem trzeba kilka razy powtórzyć) ale jak tylko zadzwoni telefon to odbierają a ciebie mają gdzieś, przyjdzie ktoś inny to też zaczynają kolejną rozmowę a do ciebie wracają po kilka razy żeby dokończyć temat. Niektóre pokoje po prawej stronie hotelu mają balkony wychodzące na plac z dyskoteką która codziennie rozpoczyna się od 23:00 a trwa do 04:00 i pomimo zamkniętych okien i zasłon nie da się zasnąć ze względu na światła i ogromny hałas, po interwencji w recepcji i u rezydenta udało się po 3 dniach dostać inny pokój ale już bez balkonu i ewidentnie mniejszy z gorszymi łóżkami. Ale przynajmniej w miarę cichy, jednak klimatyzacja bardzo słabo działała i trzeba było otwierać okno, po za tym strasznie z niej śmierdziało. Duży parking przy hotelu z ochroną, sprawdzano każde auto jak wjeżdżało i każdego wchodzącego więc było bezpiecznie.
Smaczne jedzenie, miła obsługa.
Hotel Stary i zaniedbany, wymaga remontu, śmierdząca klimatyzacja, niskie standardy.
Jak komuś nie przeszkadza wszechobecny brud i smród to jest ok.
Dobry internet na całym terenie Blisko plaża, dobra muzyka i team. Tanie sporty wodne, jedzenie takie sobie.
Brudne klejące stoły, okna nie czyszczone chyba latami. Taki syf, że ręce się kleją. Nie wyjezdzajcię poza hotel, smród wszechobecny, plaża po małym sztormie wyrzucila śmieci, jak na wysypisku. Słabe alkohole, wino znośne.
Hotel całkiem fajny. Blisko morza z prywatną plażą. Pokoje duże z balkonami. Blisko lotniska, ale hałas nie był uciąźliwy. Aquapark fajny, nawet dla dorosłych. Przy hotelu stoją taksówki, którymi można dojechać do Monastyru lub Sussy. Trzeba się trochę potargować z taksówkarzami. Basen głęboki z wydzielonym miejscem dla dzieci. Animatorzy w pełni zasłużyli na ocenę pozytywną. Animacje wieczorne co dzień inne. Przy basenie bar z napojami(również alkoholowymi). Jedzenia dużo ale niestety nie moje smaki. Raczej pod turystów tunezyjskich. Jednak nie chodziłam głodna. Zawsze było coś bardziej europejskiego. Zawsze były ciasta i owoce. Herbata tylko do śniadania. Póżniej soki, piwo, wino białe lub różowe. Klimatyzacja centralna ale dawała radę. Ogólnie pobyt uważam za udany. Są pewne minusy ale nie po to jedzie się na wakacje, żeby szukać dziury w całym. Polecam hotel. Jeśli ktoś chce pojechać na wycieczki fakultatywne to polecam dwudniową wycieczkę na Saharę .Po prostu bajka. Wycieczka kupiona u rezydenta.
Aquapark, głęboki basen, sporty wodne nad morzem, jedzenie - nigdy nie brakowało. animatorzy.
Zawsze można się do czegoś przyczepić - ale po co szukać wad. Jesteśmy na wakacjach.
Nie polecam. Obsługa nie mila, drinki i napoje nie nadają się do picia smakują jakby tydzień otwarta butelka stała. Polecam wziąć ze sobą suszarkę bo te w pokojach nie działają. Jedne z gorszych wakacji.
Czysty basen, smaczne jedzenie
Obsługa napoje
Pobyt ogólnie ok, obsługa bardzo pomocna. Otoczenie zadbane, pokój w porządku poza łóżkiem - dwa złączone. Jedzenie bardzo smaczne i różnorodne.
Blisko do plaży, wejście bezpośrednio od basenu. Piękna architektura budynku, większość pokoi z widokiem na morze. Bardzo sprawna obsługa. Mnóstwo animacji
Łóżko było złączone z dwóch małych. Woda w kranie okrutnie śmierdzi. Plaza jest wąska i z wodorostami, bardzo płytkie morze- od zejścia z plaży żeby zamoczyć kolana trzeba było przejść ok 30 metrów.
Jedyny plus to to ze hotel jest blisko lotniska i nic więcej niestety…. Jedzenie okropne zimne i codziennie to samo codziennie miałam problemy żołądkowe, drinki paskudne jedynie fajni barmani w barze którzy próbowali nadrabiać uśmiechem. Plaża brudna, leżaków czasem brakowało. Animacje wieczorne fajne ale szkoda ze tylko do 22:30 po tej godzinie hotel niestety wymieral…Jeśli chodzi o pokoje to łazienka jest do generalnego remontu nie mówiąc o ciśnieniu wody które leciało ciurkiem. Plus za duży balkon Niestety tez duży minus za jakąkolwiek higienę bo szklanki są przepłukiwania woda i to jeszcze byle jak Jeśli uda wam się dorwać ten hotel za mniej niż 2k za osobę to okej w innym przypadku nie polecam lepiej dopłacić pare stówek i mieć coś znacznie lepszego z ciepłym jedzeniem.
Obsługa, blisko lotniska
Pokoje Jedzenie Mała ilość leżaków Drinki
Obsługa hotelu jaki i kelnerzy bardzo przyjaźni i chętni do pomocy.Animatorzy bardzo mili.Pokoje hotelowe przestrzenne chociaż przydałby się remont,ale czysto ,wymiana ręczników codziennie.Basen czysty plaża blisko.
Blisko plaża i czysty basen.
Pokoje mają już swoje lata przydałby się remont
Jak na Tunezję hotel czysty widać było że się starają pokoje całkiem fajnie jedzenie ok jeden minus jedzenie codziennie to samo
Miła i pomocna obsługa bliskość do plaży
Codzienne powtarzające się dania
Bardzo dobry hotel, miła obsługa, smaczne jedzenie. Nigdy nie brakowało miejsc na plaży.
Położenie - blisko lotniska, zadbana plaża, miła obsługa, smaczne jedzenie.
Średnie animacje i drinki.
Ogólna moja ocena jest pozytywna.Otoczenie od strony Monastyr niezbyt przyjemne .Klub nocny trochę przeszkadza jak masz pokój blisko niego lub nad nim bowiem muzyka zaczyna dudnić od 1 do 3 w nocy toteż polecam stopery do uszu .
Bliskość do moŕza .Baseny ok .Jedzenie tez się nie przyczepię jak większość pisze ze monotonia .Chomara nie było ale już małze i kraby tak .
Na śniadaniu napijesz sìę cherbatki i kawki .Na obiad i kolację już niestety nie .dostaniesz. Pozostają udzielane przez kelnera w malutkich kubeczkach dla oszczędności napoje . Wielbłądy są ozdobą na płaży lecz ich pan zakopujący nóżką ich odchody juz niekoniecznie.