Idealny wybór na rodzinne wakacje: hotel otoczony lasem piniowym, położony w spokojnej okolicy.
Udogodnienia dla dzieci: plac i pokój zabaw, miniklub (4-17 lat), animacje.
Tuż przy hotelu piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi.
Bogata oferta rekreacyjna: baseny, sporty wodne na plaży, siłownia, centrum SPA.
Fantastyczny pobyt w hotelu Simantro Resort przy plaży" - okres 31 maj do 7 czerwiec 2024 r. Hotel jest idealnie położony tuż przy plaży, co sprawia, że dostęp do morza jest niezwykle wygodny. Idealna głębokość dla dzieci - bardzo długo jest płytko. Na terenie ośrodka jest sklep gdzie można kupić przekąski, pamiątki i produkty plażowe, 2 baseny i dużo roślinności. Pokój w hotelu był czysty, a codzienne sprzątanie przez serwis utrzymywało wysoki standard higieny. Plaża piaszczysta, dostępne leżaki i parasole co super się sprawdza przy intensywnym słońcu. Przy basenach też leżaki i parasole. Personel hotelowy był niezwykle uprzejmy i pomocny. Szybko reagowano na nasze potrzeby, a wszelkie prośby były realizowane z uśmiechem. Restauracja hotelowa serwowała smaczne posiłki, z dużym wyborem dań zarówno lokalnych, jak i międzynarodowych. Śniadania od 7:30 do 10:30, natomiast obiadokolacje od 18:30 do 21:30. Hotel i jego otoczenie były bardzo czyste. Codzienne sprzątanie oraz dbałość o detale sprawiały, że czuliśmy się komfortowo przez cały pobyt. Cena za pobyt była adekwatna do oferowanych udogodnień i lokalizacji. Uważam, że hotel oferuje bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Hotel Simantro Resort położony jest w spokojnej okolicy tuż przy plaży, co czyni go idealnym miejscem dla rodzin z dziećmi i seniorów szukających wypoczynku. Cicha okolica sprzyja relaksowi, jednak warto zaznaczyć, że usytuowanie 'na odludzi' może utrudniać dostęp do innych atrakcji turystycznych. Zaskakującym aspektem jest fakt, że infrastruktura hotelowa to przekształcony "klasztor" :)
- plaża, - łagodne zejście do morza, - czysta woda, - sympatyczna obsług, - spokój i cisza
- położenie na "odludziu", bez samochodu trudno dostać się do najbliższej miejscowości
Mieliśmy pecha bo trafiliśmy w raz żoną do tego hotelu na 2 ty. to była prawdziwa masakra. Hotel położony na pustkowiu nic nie ma dookoła. Przez 2 tygodnie zmienialiśmy pokój 3 razy w pierwszym smród wilgoci nie do zniesienia po rozmowie w looby dostaliśmy inny pokój w którym juz tak mocno nie śmierdziało lecz po 2 dniach w pokoju zaczęły biegać olbrzymie karaluchy po czym zmieniono nam kolejny raz na pokój juz w nowej części z widokiem na morze lecz i tam było mnóstwo robactwa karaluchy oraz glisty pod materacem po prostu masakra! Jedzenie oraz stołówka obrzydliwa jedzenie monotonne co dziennie to samo bardzo mały wybór dania które nie schodziły były przetwarzane na kolejny posiłek , bardzo dużo much które siadały na potrawach dodam ze schudłem przez 2 tyg 3 kg chodz nie musiałem . Morze- koło hotelu płynie rzeczka w której są hodowane żółwie , ścieki odchody oraz zgniłe jaja są w prost spuszczane do morza na plaży hotelowej zapach nie do zniesienia , leżaki brudne klejące w hotelu praktycznie nic się nie dzieje przestrzegam ludzi młodych omijajcie szerokim łukiem . Basen czysty chyba najlepsze miejsce w tym hotelu Bardzo dziwią mnie pozytywne opinie o tym miejscu zwiedziliśmy bardzo dużo miejsc oraz hoteli na świecie wiec mamy do czego równać Jest to najgorszy hotel 5 gwiazdkowy w którym byliśmy Przestrzegam !!!!!!!!
Głęboki basen 3 m
Wszystko Prawdziwy obóz przetrwania
Hotel posiada 5 gwiazdek, w ocenie biura podróży ITAKA 4, jednak nasze wrażenia są zupełnie odmienne, nie dalibyśmy więcej niż 3 gwiazdki ( a może i to za dużo) . Po przyjeździe na wakacje otrzymaliśmy pokój, który przypominał schowek na szczotki. Wczasy wykupiliśmy dla 2 osób (małżeństwa), a dostaliśmy 2 oddzielne małe łóżka, jak w akademiku, ponadto pokój mieścił się na parterze, gdzie nie dochodziło słońce i przez to niewiarygodnie śmierdziało stęchlizną. Pokój nie był remontowany co najmniej od 20 lat, dywan był zbiorowiskiem brudu i roztoczy, a w łazience nie było ani prysznica, ani wanny, a jedynie zawieszona słuchawka prysznicowa. W pokoju tym spędziliśmy tylko jedną noc, a mimo to nogi mieliśmy pogryzione przez insekty. Po kilkukrotnej interwencji otrzymaliśmy inny pokój, który w prawdzie nie był rewelacyjny i na pewno nie na 5 ani na 4 gwiazdki, ale przynajmniej był prysznic, kafelki na podłodze i nie śmierdziało tak bardzo, ale łóżka mieliśmy nadal oddzielne. Jedzenie w miarę ok, na plus jest również ładna plaża tuż przy hotelu, jednak kolejnym nieprzyjemnym zaskoczeniem był fakt, że hotel, tak duży, a położony nieco na odludziu, nie zapewnia gościom żadnych animacji, ani atrakcji wieczornych, by można miło i ciekawie spędzić czas.
Byłam ze znajomymi na przełomie lipca i sierpnia 2017. Szukaliśmy czegoś w miarę kameralnego, z dala od zgiełku i ten hotel spełnił nasze oczekiwania. Korzystaliśmy z plaży nieco na uboczu, nie tej bezpośrednio przy hotelu, gdyż tam zwykle wszystkie leżaki były od rana zajęte. W połowie turnusu przyjechali niemieccy Turcy i to był koszmar...pełno dzieci, wrzask, hałas, zajmowanie leżaków... Wyjadali dosłownie wszystko. ale to już niezależne od biura i hotelu , jacy goście się trafią. Ogólnie byliśmy zadowoleni, plażowaliśmy w spokoju, na uboczu. Z hotelu można pieszo, przez las udać się do sąsiedniego miasteczka, a wieczorem wrócić taksówka za niewielką opłatą. Polecam tez wycieczkę na Atos - rejs statkiem. Warto.
KAMERALNE POŁOŻENIE, DOBRE , OBFITE POSIŁKI, ZRÓŻNICOWANE
Hotel na uboczu w lesie z bezpośrednim dostępem do morza.Dla osób chcących uciec od zgiełku na odludziu (dla mnie to była zaleta). Do 1 miasteczka 15 km dojazd taxi 20 euro klimatyczne z tradycjami Afitos. Na spacery nie ma gdzie się wybrać,my spacerowaliśmy w wodzie(bo płytka i bardzo czyściutka fajne rozwiązanie).Wybraliśmy się również do lasu spacer głównie pod górę hahahha. Brakuje deptaka albo lepszego połączenia autobusem do najbliższego miasta.Jedzenie dobre nawet spory wybór.otwarte 2 restauracje na śniadania,lunch i kolację (jedna z widokiem na morze),fajne rozwiązanie aby uniknąć kolejek. Na plaży sporo leżaków,więc nie brakuje o basenie mogę napisać tylko tylę,że jest 1 dla dzieci 2 większy,ale my z niego nie korzystaliśmy. Pokoje duże a łazienka z dużym prysznicem.Daje mocne 3+.
Plaża
zapłaciłem 2300 za osobę all inclusive... nie mam powodu narzekać
fajna piaszczysta plaża, lokalizacja w sąsiedztwie lasu sosnowego,
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu, tym bardziej, że nie nastawialiśmy się na zwiedzanie. Pogoda idealna i cieplutka woda w morzu. Dla rodzin z dziećmi hotel godny polecenia, gdyż animatorzy zajmują się nimi praktycznie przez większą część dnia, ku uciesze dzieci i rodziców. Jedzenie jak w większości hoteli nie przyprawione, ale chociaż słone. Generalnie polecam.
Ładny zadbany ośrodek, położony przy morzu. Z najdalszego domku 5 min. do plaży. Fantastyczny Beach Bar z widokiem na morze, czynny do 24:00
Bitwa o leżaki na plaży i pustkowie wokół, ale tydzień spędzony w przemiłym lenistwie rekompensuje to. Polecam.
Po przyjeździe w nocy, sami musieliśmy szukać budynku i pokoju. Później było OK ! oprócz dnia kiedy hotel najechała banda ok. 200 Rosjan w zorganizowanej grupie. Następne dni wtopili się w tłum. Bardzo mile wspominać będziemy przemiłą kelnerkę z restauracji o imieniu Alide. Bardzo uprzejmą, wesołą, pomocną.
Na uboczu, niska zabudowa, ładne budynki
Sporo zużytego sprzętu, brak możliwości porozumienia się po polsku
Spokojnie, bez rozrywek, przeciętne jedzenie słaby all inclusive
Słabo, jak wczasy w Polsce w latach osiemdziesiątych
położenie
stary, słabe wyposażenie, słaba obsługa, słabe posiłki
Ogólnie hotel OK. Wadą jest to że do najbliższego miasteczka jest 10 km i kuchnia restauracyjna do sporej poprawki. Dania codziennie te same. Brakowało podczas całego pobytu małych łyżeczek w całej restauracji (!), no i podawane soki nie nadają się do picia. Zabrakło też atrakcji na basenach dla dzieci (typu zjeżdżalnie) i animacji w języku polskim. Zaletą jest jednak przepiękna plaża, bardzo blisko hotelu oraz zachowana czystość w pokojach i na całym obiekcie hotelowym.
Bliska i piękna plaża, czystość w pokojach, obsługa hotelu
Brak urozmaicenia posiłków, brak gotowania \\\"na żywo\\\", brak animacji po polsku dla dzieci, brak atrakcji dla najmłodszych na basenach, brak małych łyżeczek w restauracji (!)
Bardzo skromne i małe pokoje, wyposażenie ma już swoje lata, ale jest bardzo czysto. W okolicy nic nie ma- nam to w zasadzie odpowiadało , nastawiliśmy się na kąpiele i opalanie. Miła polska obsługa. Goście to Grecy, Niemcy.
czyste pokoje, bardzo dobre jedzenie, dużo miejsc nad basenem, dwa baseny, plaża z piaskiem, pięknę nabrzeże, łagodny brzeg
na odludziu, bardzo skromne choć czyste pokoje
Hotel choc ma juz pare wiosen, to na niezłym poziomie. Polożony nad samiusienkim morzem. Lezaki dla gosci free, jedzenie czy w tawernie przy plazy czy w restauracji bardzo smaczne i bardzo duzo:) Pokoje schludne z ladnym widokiem i uwaga z wanna z jaccuzi :) POLECAM
Nad samiusienkim morzem, głęboki basen, można popływać
Bardzo ładny ośrodek, położony w cichym miejscu, bezpośrednio przy piaszczystej plaży, Dwa duże baseny oraz jeden kryty. Bardzo dobre i urozmaicone wyżywienie. Duże, czysto utrzymane pokoje. Miła obsługa. Świetne miejsce na wypoczynek i uprawianie sportów. Daleko do innych osiedli.
Położony w pięknym miejscu, ładna zabudowa, duże baseny, własna plaża, zawsze wolne miejsca na leżakach przy basenach i na plaży
komunikacja z innymi osiedlami,
Hotel położony w malowniczej okolicy, otoczony morzem, lasem, klifami. Cichy zakątek dla tych którzy chcą odpocząć od zgiełku miasta.
Położony w malowniczej okolicy, otoczony morzem, lasem, klifami. Cichy zakątek dla tych którzy chcą odpocząć od zgiełku miasta. Piekna plaza hotelowa, piaszczysta.
Brak komunikacji miejskie
Polecam hotel dla ludzi ceniących spokój i ciszę, hotel położony z dala od miasta, ale dla mnie to nie była wada.Piaszczysta plaża, czysta woda w morzu zachęca do kąpieli. Przy plaży i basenie mieści się bar, gdzie serwują lokalne ale dobre trunki. Posiłki bardzo obfite , urozmaicone i smaczne. Byłem pod koniec września, tak że nie było już gorąco ale w dzień ciepło i można się jeszcze kąpać w morzu ( w basenie już zimna woda) hotel w połowie pusty, większość turystów to Niemcy, lub niemieccy Rosjanie, ale zachowywali się zupełnie poprawnie. Kilka rodzin z Polski. Ogólnie OK.
blisko do morza, plaża przy hotelu, leżaki i parasole na plaży bezpłatne, b.dobre posiłki, szybka i miła obsługa, cicha, spokojna okolica, łagodne zejście do morza
podobno niektóre pokoje na parterze miały w łazience pleśń, daleko do miasta
Hotel Simantro to idealne miejsce dla rodzin d dziećmi. Jest cicho, spokojnie i co najważniejsze bezpiecznie!!! Nikt nie łazi po plaży i nie zakłóca spokoju oferując owoce, chińskie podkoszulki czy masaż. Tylko dlatego, że nie ma żadnych innych hoteli w promieniu kilku kilometrów. Jeżeli jest ktoś kto nie może żyć bez zasięgu gsm lub łącza internetowego to niech tam nie jedzie!! Pewna śmierć na miejscu. Zasięg telefonu działa tylko przed recepcją i na plaży. Internet to płatny hot spot działający tragicznie. Wyżywienie ok. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Pokoje czyste. Plaża, piaszczysta mała ale wystarczająca dla wszystkich. Nie było wojny o leżaki. Oprócz plaży były 2 baseny z brodzikami. Goście to głównie Rosjanie z dziećmi ale tacy normalni bez złotych kilogramowych łańcuchów na szyi i Niemcy. Byli Polacy głównie z dziećmi, też spokojni, trochę Greków, Serbów, Austriaków. Na słowa uznania zasługuje rezydentka Pani Ewa Kazantzidou. Po prostu opiekowała się gośćmi.
Cisza i spokój... Bezpieczeństwo.
Hotel położony kilka kilometrów od najbliżej miejscowości. Zasięg gsm baaardzo słaby. Internet płatny hot spot, baaardzo słaby.
Witam byłe w czerwcu 2014 Hotel typowo dla rodzin z dziećmi, single i pary umrą z nudów, ja z rodzinką bawiłem się świetnie, Blisko morze bardzo płytkie, plaża piaszczysta możliwość wypożyczenia sprzetów wodnych, skuterów itp 2 baseny czyste, codziennie sprzątane, pokoje ok nie za duże ale codziennie sprzątane w łązience wanna z hydromasażem, codzienna wymiana ręczników, jedzenie ok bardzo urozmaicone:gotowane smażone jak kto lubi owoce to arbuzy morele brzoskwinie winogrona + desery lody 4 smaki, i jakieś galaretki Ogólnie hotel bardzo ok
Przy plaży, 2 baseny siłownia duża stołówka + restauracja, sklep na miejscu, bar przy plaży, dobra i urozmaicona kuchnia, miła obsługa, fajna piaszczysta plaza, płytkie morze
Brak atrakcji wokół hotelu daleko do jakiejkolwiek miejscowości brak przystanku autobusowego
Hotel typowo rodzinny praktycznie same rodziny z dziećmi.Cicha spokojna okolica.rewelacyjna plaża- piaszczysta i długo płytko i ciepło- idealnie dla dzieci.Baseny 3 bez dodatkowych atrakcji ale wszyscy wybierają plaże i morze więc nad basenami z reguły pustki. Brak sklepów w pobliżu a sklep hotelowy jak zwykle b. drogi.Zaleta jest niewielka ilość Rosjan.Animacje kiepskie, ale dzieci zadowolone z codziennego mini disco i to najważniejsze.Kuchnia OK typowo pod Niemców, jedzenie smaczne w cyklach tygodniowych. Napoje ALL nie oszukiwane, ilość barów i obsługa OK.Komary są niestety ale w pokojach niezbyt uciążliwe. Są też mrówki z okolicznego lasu- trzeba się przyzwyczaić i nie zostawiać jedzenia lub tylko w lodówce.
Simantro Beach to porządny hotel raczej dla tych, którzy cenią sobie spokojny odpoczynek. Można wyjść do ogrodu usiąść nad basenem i relaksować się na słońcu przy drinku. Dla dzieci plac zabaw (trochę wiekowy, prosi się już o odnowienie), dla tych starszych dzieci jest już nieco lepiej ponieważ znajdą jakieś zajęcie w mini klubie. Dorosłym raczej pozostają baseny, plaża, podziwianie żółwi których jest tu mnóstwo, skosztowanie greckiego jedzenia. Jeśli chcemy udać się gdziekolwiek dalej trzeba koniecznie zamówić taksówkę. Na szczeście nie wychodzi aż tak drogo. Polecam wybrać się na zwiedzanie okolicy. Pozdrawiam Bartek