Silver Beach Resort

Hotel zadbany, teren czysty, personel przyjazny. Idealny dla par.

Hotel bardzo kameralny, spokojny. Bardzo blisko plaży z bezpłatnymi leżakami i parasolami. Dwa baseny, nie było problemu z leżakami! Pokoje codziennie sprzątane, a jedzenie naprawdę smaczne!

Bardzo ładny hotel, położony na unoczy z daka od zgiełku. Zawsze można było znaleźć wolne leżaki jeśli nie przy basenie to ba plaży. Smaczne jedzenie. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.

Wspaniały pobyt, hotel dokładnie taki jak w opisie, żadnej ściemy.Spełnił nasze oczekiwania. Ludzie, pracownicy bardzo mili, kulturalni.Kreta cudowna. Organizacja Rainbow bez zarzutu. Bardzo polecam

Hotel oceniam na 3/5. Ma swoje zalety i wady. - Trafił nam się bardzo ubogi pokój. Z tego, co zaobserwowałem, wszystkich, którzy przyjeżdżają tam przez biura podróży, meldują w starej części hotelu. Remontu tam nie było od co najmniej 10 lat. Natomiast obok są nowe budynki z widocznie lepszymi pokojami, prawdopodobnie przeznaczone dla osób, które zarezerwowały je przez Booking czy inne strony. W skrócie, pokój, jaki dostaliśmy, nie zgadzał się ze zdjęciami z oferty. - Jedzenie monotonne, przez 7 dni jedliśmy praktycznie to samo. Co więcej, jedzenie było praktycznie bez smaku i trzeba było je doprawiać. Napoje były bardzo słabej jakości, a kawy nie dało się pić. O napojach alkoholowych nawet nie chcę wspominać – były bardzo kiepskiej jakości. Szkoda mi było ludzi, którzy upijali się nimi przez cały dzień. - Infrastruktura hotelu ogólnie jest w porządku: 2 baseny, siłownia, leżaki, pole do siatkówki. - Hotel nie oferuje żadnych animacji. Wszystko zamyka się o 21:00. - Plaża jest żwirowa, ogólnie w porządku, ale bez rewelacji. - Sam hotel jest położony daleko od cywilizacji. Dla mnie to raczej minus, ale to zależy od indywidualnych preferencji. Podsumowując, mogę rekomendować ten hotel tylko, jeśli uda się złapać naprawdę dobrą ofertę w rozsądnej cenie. Moim zdaniem, można znaleźć dużo lepsze hotele.

Nazwa  Silver Beach Resort
Miejsce  Grecja / Kreta / Kavros
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, rowery, golf

Atrakcyjne położenie: ok. 500 m do centrum małej i spokojnej Gerani, ok. 2 km do rozrywkowego Platanias.

Program sportowy i animacyjny: siłownia, miniboisko do piłki nożnej oraz siatkówki, ping pong.

Bezpośrednio przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

Wyświetlono 25 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Iwona

Hotel zadbany, teren czysty, personel przyjazny. Idealny dla par.

Zalety

Czysto, blisko do plaży, pyszne posiłki

Aleksandra

Zalety

Hotel raczej dla ludzi, którzy chcą odpocząć od zgiełku i hałasu!

Wady

Jestem zadowolona!

Zalety

Z deka od zgiełku, można wypocząć w spokoju.

Renata

Zalety

Cisza i spokój,brak animacji i wieczornych hałasów.

Wady

Wszystkiego nam się podobało

Denys

Zalety

Personel Cześć wspólną Prywatna plaża Baseny Koty 🐈

Wady

Jedzenie Napoje Animacja Mnóstwo komarów Głośnia i stara klimatyzacja Wygląd pokoju

Polecam ten hotel. Blisko plaży przy plaży za darmo leżaki i parasole. Ja miałam pokój z widokiem na morze - piękne wschody i zachody słońca. Jedzenie bardzo dobre duży wybór dla dzieci jak i dla dorosłych. Od 10-21 darmowe wino piwo i raki (ich lokalny alkohol) dla dzieci woda coca-cola fanta 7 up do tego kawa herbata. Dużo zieleni kwiatów, plac zabaw dla dzieci, boisko do piłki nożnej siatki, 2 stoły do ping ponga i siłownia. Polecam ten hotel cisza spokój.

Michał

Kameralny hotel na uboczu miejscowości, ok 20-30min samochodem od Chani. Idealny, żeby odpocząć od codziennego zgiełku. W szczególności polecam pobyt poza sezonem lub w sezonie niskim. Dwa baseny i plaża na kilkadziesiąt turystów skutkowało iż przez większość wyjazdu na basenie "głębokim" (od 2,3 do 2,7m) było maksymalnie 5 osób. W zasadzie prywatny basen ;)

Zalety

Kameralność, spokój. Dobre jedzenie, czysto w pokojach, przy basenach i na plaży. Dobry jako baza wypadowa do zwiedzania reszty wyspy.

Wady

Skromny wybór posiłków, ale zrozumiałe ilością gości hotelowych.

Jola

Pobyt - Maj 2023

Piękne miejsce spokój cisza pyszne jedzenie przyjazny personel

Zalety

Położenie w pięknej spokojnej okolicy,bardzo dobre posiłki

Rafał

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel bardzo dobry. Pokoje mają już kilka lat, ale nam to nie przeszkadzało.

Zalety

Położenie, jedzenie, baseny, personel, czystość .

Wady

Dla mnie nie miał .

Ryszard

Pobyt - Sierpień 2020

Hotel położony na uboczu, bez jakichkolwiek animacji - dla mnie to zaleta. Jest stosunkowo nieduży 99 apartamentów (ze względu na covid wynajęte 3/4). Dobry wybór posiłków - codziennie kurczak, ryba i wieprzowina. Dodatkowo 2 razy na tydzień były owoce morza (ośmiornice i omułki) oraz 2 razy wołowina. Warzywa na zimno i ciepło. Każdy coś dla siebie znajdzie. Na terenie 2 baseny, wystarczająca ilość leżaków (o każdej porze). Wszędzie bardzo czysto, personel bez zarzutu. Szkoda tylko, że bezpłatny bar otwarty do 21.00. Jedna zasadnicza wada DYSKREDYTUJĄCA ten w sumie fajny obiekt - brak klimatyzacji. Mimo żaluzji, w pokojach bardzo gorąco. Trzeba spać przy otwartych drzwiach balkonowych, ale wtedy wlatują komary. Są wprawdzie jakieś urządzenia, ale służą raczej do mielenia powietrza i nic nie dają. Więcej informacji - rupo@o2.pl

Zalety

Cisza, personel, posiłki

Wady

Brak klimatyzacji

Alina

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel usytuowany bezpośrednio nad morzem (nie ma walki o leżaki:). Można w 30 minut z hotelu podmiejskim autobusem dojechać do dawnej stolicy Krety - Chania bardzo pięknej miejscowości z cudnym portem weneckim. (Koszt biletu to ok. 2 euro kursuje co 15 minut).

Zalety

Hotel bardzo nowoczesny, elegancki, pokoje czyściutkie, obsługa profesjonalna, bardzo sympatyczna, panuje wręcz rodzinny nastrój. Jedzonko bardzo dobre, dobrze doprawione potrawy serwowane zarówno z kuchni greckiej, jak i polskiej np. schabowy, karkówka :)

Wady

Lepiej zabrać swoje ręczniki plażowe ponieważ wypożyczenie kosztuje 1 euro na dzień.

Judyta

Pobyt - Maj 2019

Polecam głównie jako bazę wypadową dla zwiedzających wyspę, w hotelu właściwie tylko nocowaliśmy, mieliśmy również nieprzyjemność spożywania tam posiłków

Zalety

Świetna baza wypadowa do samodzielnych wycieczek, cisza i spokój, komfortowe pokoje (chociaż nam trafiła się ciemna nora z nieco klaustrofobiczną łazienką). Dwa baseny, plaża wyposażona w leżaki, czysto i przyjemnie. W pobliżu tawerny i małe sklepiki, ok 2 km pieszo do większej miejscowości. Osobom narzekającym na plażę proponuję zorientować się, jak wyglądają plaże w Grecji. W większości są żwirowo- kamieniste.

Wady

all inclusive oferowane przez hotel to jakiś żart. Bar czynny do 21.00 (?!), dostępne tylko trzy rodzaje lokalnego wina (obrzydliwe), lokalny bimber czyli raki oraz piwo - paskudny sikacz. O jedzeniu nawet nie warto wspominać - krótkie przedziały czasu na posiłki, jedzenie mało zróżnicowane, non stop to samo, zapomnijcie o greckiej kuchni (ta dostępna w osobnej restauracji za dodatkową opłatą). Posiłki ciężkie, tłuste, cały czas to samo, często z półproduktów i mrożonek, na dodatek po prostu obrzydliwe w smaku (odradzam kontakt z jakąkolwiek rybą). Desery- codzienne galareta i kremowe ciasta. Zupy najprawdopodobniej z torebki. Pieczywo nieświeże. Spodziewałam się wyboru owoców, typowej kuchni śródziemnomorskiej, owoców morza...Zdecydowanie najgorsze \\\"all inclusive\\\" z jakim miałam styczność. Hotel, który aspiruje na 5 gwiazdek powinien się wstydzić kuchni na poziomie praktyk w zawodówce gastronomicznej. Brak wody w pokojach, łóżko małżeńskie to tak naprawdę złączone dwa pojedyncze łóżka. Łazienka bardzo mała, zero wentylacji - po prysznicu całkowicie zaparowana. Gdy wyjeżdżaliśmy na wycieczkę, nie pozwolono nam zabrać ze sobą kilku kromek chleba (mieliśmy swój prowiant) - widocznie manager uznała, że lepiej pieczywo wyrzucić lub zostawić na obiad. Zamiast niego przygotowano nam tzw. \\\"lunch box\\\", na który składały się dwie butelki wody, dwie pomarańcze i dwie rozmiękłe kanapki.

Piotrek

Pobyt - Sierpień 2018

Zadbany, czysty, bardzo spokojny hotel, w ustronnym miejscu, w pobliżu kilka typowych greckich tawrer, do turystycznych miejscowości ok 2km. Jedyna uwaga to dość monottonne jedzenie, chociaż wszystko co jest podane jest smaczne. Zdecydowanie polecam.

Zalety

Czysty, zadbany, blisko plaży, baseny, obsługa.

Wady

Jedzenie smaczne, ale dość mały wybór.

Renata

Pobyt - Lipiec 2018

Polecam dla osób lubiących ciszę i spokój.MY-2 dorosłych + dzieci 16 i 9 lat. Pokój codziennie sprzątany, ręczniki wymieniane co 2 dni lub codziennie/ wystarczy wrzucić do zlewu/,bardzo dyskretnie.Telewizja grecka , ale trwały MŚ , więc był co oglądać.Plaza niewielka, wystarczająca, nie ma bitwy o leżaki i parasole nawet w środku dnia, można wypocząć pod drzewkami na trawce w cieniu lub na plaży pod parasolem, morze cieplutkie/byliśmy w lipcu/,baseny atrakcyjne dla dzieci, wszędzie prysznice. Palić można na balkonie, na plazy, przy basenach.Radzę zabrac cienkie ręczniki plażowe,zeby nie płacić.Nie złapałam o dziwo infekcji pochwy ani grzybicy stóp/!/.jedzenie dla nas i dzieci wyśmienite,urozmaicone, desery przepyszne!można sie pojawic późno i wszystkie potrawy donoszone.Autobusem za 1.80 euro dojazd do Platanis,można zakupic podróbki np.koszulek znanych firm za 8 euro.Polecam wycieczkę na Elafonisi.w wersji all-inclusive piwo chyba bez procentów, ale raki daje kopa.Przemiła barmanka Eleni na małym basenie.A przede wszystkim pogoda 30 st.w cieniu, przemiły wiaterek,jak kto woli-albo sie smaży, albo odpoczywa.dojazd z i na lotniska- super.

Zalety

kameralny,blisko plaży, cisza w nocy

Wady

ciut niedomyte łazienki,

Emilia

Pobyt - Czerwiec 2017

Polecam, szczególnie dla ludzi szukających spokoju, my spędziliśmy tam tydzień z małym dzieckiem coś fantastycznego.

Zalety

Obsługa - pierwsza klasa, cisza, spokój, morze w zasięgu ręki

Stanisław

Pobyt - Kwiecień 2017

Hotel dobry dla par w każdym wieku, położony na uboczu, ale b.blisko morza. Wyróżnia się dobrą obsługą i jedzeniem.

Zalety

Kameralne położenie , miła i kulturalna obsługa , dobre jedzenie

Wady

Zaniedbane otoczenie (nie z winy hotelu),plaża przy hotelu mogłaby być bardziej uprzątnięta i przystosowana do plażowania , słabo działające Wi-Fi w pokoju

Anna i Piotr

Pobyt - Sierpień 2016

Spędziliśmy w tym hotelu dwa tygodnie pod koniec sierpnia. Polecamy pokoje od północy z widokiem na morze. Mimo krytkowanej przez niektórych opcji \"all inclusive light\" nigdy nie było takiej sytuacji żebyśmy czuli się glodni lub spragnieni. Śniadania monotonne - jajka w różnej postaci, kilka gatunków sera i wędlin, sałatki, musli, owoce, słodycze, soki, kawa, herbata - brzmi obficie ale przez 14 dni oczekiwaliśmy jakichś urozmaiceń. Lunch OK, chociaż bez fajerwerków. Kolacje smaczne, duzo potraw regionalnych, zawsze jakieś owoce morza, urozmaicone, odpowiednio przyprawione i podgrzane. Przez cały pobyt codziennie na kolację było jakieś nowe lokalne danie - np. kalmary, ośmiornice, różne gatunki ryb morskich, pierożki z serem lub ze szpinakiem etc. etc.Dla chętnych do posiłków piwo z beczki, wina biale i czerwone, ouzo lub raki. Minus opcji \"light\" ? Po godz. 21ej wszystko płatne. W hotelu goście głównie z Włoch, Grecji kontynentalnej, Francji, Holandii, Szwajcarii i Polski. Calkowity brak Rosjan. Wycieczki i wypożyczanie samochodu znacznie tańsze wykupywane poza hotelem. Najbliższy car rental ok. 500 m w kierunku Platanias. Tam także najbliższe sklepy z pamiątkami, spożywcze oraz bankomat.

Zalety

1) daleko od szosy - miejsce zaciszne i spokojne ; 2) własna hotelowa plaża, 3) możliwość wyboru formy i miejsca plażowania - w pełnym słońcu, w cieniu drzew oliwkowych na plaży, na oszklonej werandzie, pod parasolami na bezpłatnych leżakach, nad basenem etc. 4) urozmaicone kolacje (podczas 14 dni zawsze była chociaż jedna nowa potrawa) ; 5) trawiaste boisko, miejsca zabaw dla dzieci, ping-pong; 6) sympatyczna obsługa (pozdrawiamy Eleni) ; 7) cisza i spokój; 8) dobre miejsce wypadowe do zwiedzania zachodniej i środkowej Krety; 9) czyste pokoje; 10) całkowity brak robactwa (nie widzieliśmy żadnej mrówki czy karalucha)

Wady

1) daleko od szosy - kilkaset metrów do przystanku bus lub taxi; 2) kamienista plaża; 3) monotonne śniadania; 4) małe koty przeszkadzające w posiłkach (niektórzy nierozsądni je nawet dokarmiają) ; 5) problemy z zasiegiem sieci komórkowych; 6) bardzo \"nierówne\" WiFi - czasami śmiga a czasami w ogóle nie działa

2.8
Witek

Pobyt - Lipiec 2016

Obsługa opieszała /opinia potwierdzona u tamtejszych sklepikarzy/ posiłki identyczne codziennie, zero świeżych warzyw i owoców / poza kapustą z marchewką rąbaną siekierką.Bar ubogi ,piwo i jakieś podstawowe trunki. Reszta butelek pusta na wystawę. Usterki i nie dogodności zgłaszane w recepcji nigdy nie zostały zrealizowane. Przestrzegam za 1400 zł. lepsze warunki były pod namiotem we Włoszech. Pozytywne opinie wystawiają osoby które ubezpieczają wyjazd na każdą ewentualność. Tym samym wczasy byle jakie ale prawie za darmo! Warunki sanitarne w łazienkach straszne . Wszystko udokumentowane na zdjęciach. / tylko nie ma jak pokazać/

Zalety

Basen w najlepszej czystości

Wady

Pokoje zaniedbane wyposażenie również łazienka zagrzybiała . dysponuję zdjęciami .

3.8
kasia z rodziną

Pobyt - Czerwiec 2016

Miejsce nie jest złe:jeśli masz buty do chodzenia po kamieniach i budzik,żeby o 6 zająć leżak;)Osoby korzystające z baru przy pE.mogą dłuuugo czekać na obsłużenie i dostać np kufel ze szminką/barman jest ok/Jedzenie paskudne/zioła są ,ale w donicach przy restauracji/norma to przesadzanie gości,bo brak czystych nakryć.My podobnie jak goście z Niemiec jadaliśmy w ,,Small Paradise,,-fajne miejsce z dobrym jedzeniem i miłą obsługą.Woda mineralna w hotelu 70centów-w sklepie 10 minut drogi-30,lody 2,5euro -trochę naciąganie/zwł ,że w sklepach dużo sympatyczniejsza obsługa/.Bardzo pracowita i komunikatywna pani sprzątająca.Nie oczekiwałam super-luksusowej obsługi,ale z trudem wytrzymałam olewający stosunek do gości z Polski/zwł,że to głównie oni w swojej naiwności wykupili all inclusive/Złe wrażenie pogłębiło 15 godzinne opóżnienie samolotu

Zalety

niezłe położenie/baza wypadowa do zwiedzania Krety/spokój,

Wady

jedzenie jak w szpitalu geriatrycznym,all inclusive light to porażka,pEleni która nie lubi Polaków/niestety słyszałam jej wypowiedzi do Niemców odnośnie Słowian

Pobyt - Maj 2016

Hotel położony /co uważam za wielki plus/poza centrum turystycznym zaledwie 2km od pobliskiej miejscowości Platanias nad samym morzem z cudownym widokiem na wyspę.Czyściuteńko.Apartament rodzinny dwu pokojowy wraz z aneksem kuchennym duży zadbany do dyspozycji mikrofalówka,lodówka,kuchenka elektryczna,sztućce itp.Przesympatyczna obsługa.Jedzenie bardzo dobre choć w kwestii śniadań mogłoby być lepiej.Niestety są również minusy-hotel wydaje się być trochę senny.Brak dodatkowych atrakcji.Żadnej muzyki nawet nad basenem.Gdyby nie atrakcje w formie wycieczek wynajętym samochodem można byłoby zanudzić się w nim na śmierć.Basen niewielki.Ten kto robił zdjęcia basenu do katalogu powinien dostać za nie nobla bo basen w rzeczywistości jest duuużo mniejszy niż widać to na fotografiach..Przy pełnym obłożeniu hotelu nie wiem gdzie goście mieliby popływać.A przypomnę że hotel jest nie wielki i ma tylko 50 pokoi.Kąpiele w morzu pod koniec maja /właśnie wróciłam/ ze względu na temperaturę wody raczej nie możliwe.Brzeg kamienisty i zimna woda w tym okresie.Pozostaje wyłącznie ciasny basenik.Nie zmienia to faktu,że jest bardzo ładny i zadbany, a ogrody w okół hotelu naprawdę piękne.Duży minus to opcja all inclusive light.Skorzystać z niej można jedynie do godziny 21-00.czyli wieczorkiem kiedy ma się ochotę zejść do patio i wypić drinka trzeba za wszystko płacić.W ogóle w opcji all wyłącznie piwo,wino,regionalne raki,kawa,herbata i często rozcieńczane napoje z automatu.Pozostałe drinki zawsze odpłatnie.Hotel sam w sobie naprawdę urokliwy,cichy raczej dla tych którzy uciekają od zgiełku.Dzieci nie bardzo mają co tam robić.Reasumując i tak polecam ale wyłącznie dla osób które chcą trochę odpocząć ,a wiecej zwiedzać ponieważ w hotelu nie ma żadnych dodatkowych atrakcji.Siłownia jest bardzo mała i nie ma tu wiele sprzętu do ćwiczeń.

Zalety

Położenie,obsługa,piękne ogrody,czyściutko,smaczne jedzenie

Wady

Mały basen,brak jakichkolwiek atrakcji dla gości,hotel aż za cichy,rozcieńczanie soków,opcja all inclusive tylko do 21-00 /chodzi o napoje/Brak w opcji drinków czyli jako all wyłącznie piwo,wino raki,kawa,herbata i to wyłącznie do 21-00

Silver Beach Resort