Sierra

Hotel SUPER. Polecam od całego serca. Spędziliśmy najlepsze 6 dni w tym hotelu. Jedzenie codziennie inne, każdy coś znajdzie dla siebie smacznego. Jedyna wada , którą zauważyłam to stare meble, ale nam to nie przeszkadzało ponieważ było więcej plusów,a nie minusów.

Bardzo łady hotel, widać, że nie dawno przeszedł remont. Bardzo bliska odległość do lotniska. Zadbane, przestronne pokoje

Lokalizacja i na plus i na minus, blisko centrum, za to do plaży spacer lub hotelowy busik. Hotel jest odświeżany, ale mimo wszystko widać, że ma już swoje lata. Dużo zieleni, czysto.

Zlokalizowany przy soho square dokąd można przejść spacerem.Bardzo dobre wyżywienie. Tutaj również mamy grę w tenisa z instruktorem jest za darmo, a jak chcemy sami trzeba płacić.

Recepcja nie robi dobrego pierwszego wrażenia. Jest raczej surowo, ale cała reszta nadrabia. Niskie, różnokolorowe budynki. Do plaży jest kawałem, ale co 20 min jeździ bus hotelowy, który w ok 5 minut dojeżdża na plaże z rafą i możliwością uprawiania sportów wodnych. Na terenie hotelu jest basen tylko dla dorosłych, co jest dużym plusem dla osób lubiących ciszę i spokój.

Nazwa  Sierra
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, sporty wodne, tenis

Wyświetlono 27 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kateryna Kravchenko

Zalety

Zielony teren hotelu, miła obsługa i przyjemna atmosfera panuję , wszędzie czysto . Bardzo dobre jedzenie.

Wady

Stare meble

Weronika

Pobyt - Grudzień 2023

Zalety

odległośc lotniska, po remoncie

Weronika

Maciej

Adrianna

Pobyt - Listopad 2023

Atmosfera w hotelu raczej spokojna. Idealnie sprawdzi się na wypoczynek oraz dla rodzin z dziećmi. Każdy znajdzie coś dla siebie. Do plaży jest kilka minut spacerem. Z hotelu w prosty spokój dojedziemy do centrum. Standard jest zachowany, ale też proporcjonalny do ceny.

Zalety

Na pewno ogromnym atutem będzie obsługa

Julia J.

Pobyt - Listopad 2023

Hotel częściowo wyremontowany w bardzo dobrej lokalizacji. Teren hotelowy bardzo zielony i zadbany. Plaża usytuowana ok.800m od hotelu do której na spokojnie można dojść spacerem lub dojechać busem hotelowym. Pokoje czyste i zadbane, a obsługa miła i pomocna.

L.W.

Pobyt - Listopad 2023

Bardzo zadbany, czysty i nowoczesny obiekt. Znakomicie zlokalizowany przy soho square dokąd można przejść spacerem. Hotel posiada ładne, przestronne i czyste pokoje oraz oferuje bogate i różnorodne wyżywienie.

Zalety

Blisko centrum

Wady

Nieco dalej od plaży, ale często jeździ bus, którym można do niej dojechać

Zuzanna

Pobyt - Listopad 2023

Część hotelu została odnowiona, co jest zauważalne w trakcie pobytu. W hotelu każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje zadbane, czyste. Standard hotelu adekwatny do ceny. W łatwy sposób można dostać się do centrum.

Nikola

Pobyt - Listopad 2023

Hotel standardowo dobry. Plaża z rafą znajduje się około 800m od hotelu.

MIRELA ŁATKA

Pobyt - Listopad 2010

Zawiodłam się,na biurze podróży Scay Club, które przereklamowało hotel, oceniając go na pięć gwiazdek, natomiast z naszych opinii to słaba czwórka,do tego dostaliśmy trzy pokoje z których dwa oceniamy na trójkę, nie miały ani balkonu ani tarasu jak to było w opisach hotelu, meble były już stare i zniszczone, pokoje bardzo małe,łazienki pozostawię bez komentarza, gdy chcieliśmy zamienić pokoje oczywiście nie za darmo, recepcjonista oświadczył, że nie ma wolnych pokoi. Nie wspomnę już o fakcie, że wykupiliśmy pokój z dwiema dostawkami, natomiast na miejscu okazało się, że w tym hotelu nie posiadają takich pokoi.

4.2
MAGDA

Pobyt - Październik 2010

Ten Hotel to porażka. Maksymalna ilosć gwiazdek to 3. Jedzenie jest monotonne , niesmaczne, niestetycznie przygotowane. Hotel nadaje sie do Kapitalnego remontu. w łazienkach grzyb. Obsluga jest nieuprzejma. Polaków mylą czesto z rządzącymi tam Rosjanami. HOTEL UMIEJSCOWIONY visa vie LOTNISKA. MOZNA odczytać nazwę lini lotniczej stojąc w Recepcji HOtelu. Odległość nie wynosi 5 km tylko 700 metrów - 1000 metrów w lini prostej !!! Gwarantowany NOn Stop dzwięk startujących i lądujących samochodów.

frycjanek

Pobyt - Kwiecień 2010

polecam !!!!! jest to prawdę super hotel !!!!

gados

Pobyt - Grudzień 2009

ogolne wrazenie dobre, pokoje w sumie w porzadku jesli chodzi o wyposazenie i czystosc, jednakze zdecydowanie widac juz oznaki \"starosci\" i braku modernizacji, w ofercie kanalow tv polonia; baseny ok, pool bar oferuje lepsze driny niz lobby, z lezakami przy basenie nie ma problemow, choc naslonecznione miejsca sa wczesniej zajmowane, problemu tego nie ma na plazy, droga przez skwerek Soho i hotel Savoy, w ramach \"alla\" silownia oraz fajny zestaw wodnych masazy, sporo drobnych atrakcji: golf w wresji mini, szachy w wersji maxi, ladny taras widokowy z widokiem na gory i lotnisko, wieczorami w lobby muzyka na zywo, plaza b. dobra, dosc szeroka, fajny pomost choc rafa srednia; jedzenia sporo i dosc znaczny wybor,

Henryk

Pobyt - Marzec 2009

Świetny rozległy teren, dzięki czemu nie czuć wielkości hotelu i można znaleźć trochę prywatności i relaksu. Na dobrą sprawę przez 7 dni z hotelu mógłbym nie wychodzić. Baseny, bary przy nich, animatorzy też starali się zagospodarować jak najwięcej czasu, i żeby jak najwięcej osób mogło skorzystać z ich oferty. W pokoju cuda z ręczników i kwiatów. W takim miejscu można się poczuć wyjątkowo.

Zofia

Pobyt - Grudzień 2009

Byliśmy we wrześniu w hotelu 5 gwiazdkowym Caribbeal,lecz Sierra Resort napewno ponownie wybierzemy .Chcielibyśmy podziekowac rezydentowi Hazem Samir za wspaniałą opiekę,jesteśmy pod wrażeniem że ten młody człowiek w ciagu 11 miesięcy nauczył sie tak dobrze mówic naszym jezykiem.Miło nas zaskoczył dzień Walentynek przepiękne dekoracje ,ciasta w kształcie serc i każda kobieta otrzymała czerwona różę .Wielkie plusy dla personelu i kielnerów,usmiechnięci ,życzliwi, bardzo przyjażnie nastawieni do polaków.

Tomek

Pobyt - Lipiec 2008

Świetne miejsce. Spędziłem tam wspaniały tydzień w grudniu 2006 roku. Z całą odpwiedzialnością mogę ten hotel polecić.

Miłosz

Pobyt - Czerwiec 2008

Wspaniały hotel, od razu z daleka widać że jest zadbany i utrzymany na wysokim poziomie, właściwie nie ma do czego się przyczepić wszystko było w jak najlepszym porządku, obsługa była miła zawsze uprzejma i kulturalna takiej wspaniałej obsługi jeszcze nigdzie nie widziałem, widać że zależy im na klientach zawsze się nas pytano czy wszystko w porządku i czy czegoś nam nie brakuje. jedzenie było wyśmienite, kucharz w tym hotelu zasługuje na dużą pochwałę, jedzenie było smaczne i bardzo różnorodne zawsze było go dużo i nie mieliśmy po nim absolutnie żadnych problemów żołądkowych, pokoik jaki mieliśmy był bardzo czysty dobrze umeblowany i codziennie sprzątany. Baseny są fantastyczne otoczone palmami i inną zielenią - przebywanie na basenie jest bardzo komfortowe, w samym centrum kompleksu basenowego duży bar. Według mnie hotel nadaje się dla każdego dla tych którzy chcą się wybawić na codziennych dyskotekach i dla tych którzy chcą wypocząć z rodziną. Polecam

ROMARM

Pobyt - Maj 2008

800m do pasa startowego - ale to zupełnie nie przeszkadza. Słychać starty i lądowania - ale jakoś nie zwraca się na to uwagi. Głośniej jest w Nama Bay jak przelatuje samolot. W pokoju właściwie nie słychać nic. Jak ktoś lubi poćwiczyć - super siłownia i basen z 7 rodzajami biczy wodnych - od 8 do 21, oczywiście w ramach all inclusive. Żadnego robactwa, nawet jednego komara nie widzieliśmy. Czasami małe, fajne jaszczurki biegające po ogrodzie. Na plażę i z plaży od 8 co 30 minut kursuje bus (lub 10 minut spacerkiem przez hotel Savoy). Uwaga przy zakwaterowaniu - bo można wylądować w pokoju za oknem którego znajduje się ściana. Taki dostaliśmy na dzień dobry - ale się nie zgodziliśmy i dostaliśmy lepszy. Pokój bez fajerwerków - ale czysty, z wystarczającą powierzchnia i przestronną łazienką. Na terenie hotelu sporo zieleni, czysto. Wystarczająca liczba leżaków, chociaż po 9 trudno już o dobre miejsce zaraz przy basenie. Na plaży prawie zawsze luz i sporo leżaków. Plaża piaszczysta z łagodnym dojściem do morza, spokojnie można zostawić dziecko. Szerokość plaży 200m. Pomostem (bardzo fajny pomost), ok. 30 m dochodzi się do skraju rafy. Rafa całkiem przyzwoita (chociaż trochę lepsza jest przy hotelu Dreams Vacation gdzie byliśmy w zeszłym roku, tam widywaliśmy dodatkowo ośmiornice, żółwie, mureny). Na plaży można pojeździć na bananie, spadochronie, nartach. Jest też centrum nurkowe. OWD - 360Euro, intro 40Euro. Codziennie 4-5 razy z hotelu kursuje darmowy bus do Nama Bay. Hotel ma niby 5* ale ja bym mu dał dobre 4. Porównując do Dreams Vacation jest troszeczkę lepszy. Wada hotelu, przynajmniej jak dla nas - 75% gości to byłe ZSSR. Reszta to anglicy i arabowie. Właściwie nie ma Polaków. Słaba obsługa w restauracji. W szczytach brakuje kieliszków do wina, nie ma gdzie usiąść bo nie ma nakrytych stolików (ale to raczej wina niewystarczającej liczby kelnerów), napoje trzeba sobie przynieść samodzielnie (wcześniej czekając trochę w kolejce). Jedzenia sporo, chociaż po 2 tygodniach trochę się już nudzi. Jak ktoś myśli, że schudnie - to raczej trudno :) Generalnie można ocenić ten hotel na 4.4-4.5. Dobry hotel dla rodzin z dziećmi. Wyjazd z Alfa Star. Trochę kłopotów z wylotem z Egiptu - nie przyjechał po nas autobus, trzeba było dzwonić do rezydenta (zjawił się za 15 min taksówką). co ciekawe - do lotniska mieliśmy drogą może 3-4 km (w linii prostej 1000m) a my pojechaliśmy 10km po to żeby wsiąść do autobusu, który miał 45 minutowe spóźnienie i pominął nasz hotel jadąc do innego.

Pobyt - Maj 2008

Hotel kameralny bardzo ładny i zadbany, za sprawą obsługi która była dobrze zorganizowana i bardzo życzliwie nastawiona do klienta. W recepcji nie mieliśmy problemów z komunikacją w jęz. angielskim, a personel zawsze był uśmiechnięty i miły. Bardzo fajny nietypowy basen zadbany, woda była w nim wymieniana codziennie. wkoło basenu troche zieleni otoczony palmami, jak z bajki. Pokoje ślicznie umeblowane i przestronne, a jedzenie było tak pyszne i różnorodne że nie zdąrzyłam zasmakować wszystkich potraw. Dla dzieci jest brodzik i dużo zabaw, mają tam świetne programy animacyjne. Z całego serca polecam hotel idealny na wypoczynek z dziećmi a także dla osbó lubiących się zabawić bo dyskoteki były codziennie. Polecam

Sierra