Side Royal Palace

Wyjątkowy

Jestem zachwycona pobytem i z miłą chęcią wrócę tu jeszcze raz. Przepyszne i zróżnicowane jedzenie. Czysto w restauracji i w pokojach. Miła obsługa. Szczególnie Pani Nazira z recepcji która sprawiła że mimo że byłam sama poczułam się jak w domu. Codziennie wieczorem animacje.

Hotel spełnił nasze oczekiwania. Jedzenie zróżnicowane, świeże, smaczne duży wybór. Kelnerzy donoszą napoje do stolików. Pokoje przestronne, codziennie sprzątane . Do plaży spacerkiem 10 minut. Ładna duża plaża

Super - jesteśmy bardzo zadowoleni . Pozdrowienia dla całej ekipy hotelu

Oceniam na 5*, jak dla mnie wyśmienity, wiadomo można szukać mankamentów, ale nie miały one większego znaczenia na jakość pobytu

Bajkowo ! Mieliśmy fajny dwukondygnacyjny pokój, na dole dwa łóżka odzielne, na gorze jedno podwójne. Można się poczuć jak rodzina królewska :) Jak byliśmy w styczniu było 5 miejsc w hotelu z barami plus jedno na plaży gdzie można było korzystać z all inclusive. Pogoda nawet trafiła nam się taka, że wrócilismy opaleni, a opalaliśmy się tylko pół dnia bo po południu szliśmy do pięknej łaźni tureckiej w hotelu, potem na saunę suchą a potem na parową, aby na końcu popływać w basenie krytym :) (Wszystkie te atrakcje w cenie! Dodatkowo obsługa bardzo się stara aby nikt nie narzekał i był zadowolony jest nawet specjalne biuro, ktòre zajmuje się tym zadoweniem, można tam zgłaszać swoje "ale") Nie było nudy animacje typu: aerobik w basenie, rzutki i codzienne wieczory z muzyką, często na żywo lub występy akrobatow tańce itp. Pycha jedzenie więc bezpiecznie dla dzieci nawet małych. Hotelowe miejsca na dworze osłonięte od wiatru także temperatura w prognozie razy dwa!!! Polecam dosłownie gorąco!

Nazwa  Side Royal Palace
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Evrenseki
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, parking

Tylko 250 m do prywatnej, piaszczysto-żwirkowej plaży.

Udogodnienia dla dzieci: miniklub (4-12 lat), animacje, 3 zjeżdżalnie wodne.

Rozbudowana infrastruktura: 4 restauracje, 4 bary, basen odkryty, basen kryty.

Dla aktywnych: siłownia, sauna, łaźnia turecka, siatkówka plażowa.

Wyjątkowy

Wyświetlono 21 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ela

Pobyt - Kwiecień 2024

Zalety

Czysto Pyszne jedzenie Miły i uśmiechnięty personel Blisko do plaży

Marian

Pobyt - Luty 2024

Zalety

Bardzo miła i pomocna obsługa

Agata

Super - jesteśmy bardzo zadowoleni . Pozdrowienia dla całej ekipy hotelu

Pobyt - Luty 2024

Zalety

Pyszne i świeże jedzenie. Uśmiechnięci kelnerzy, którzy przynosili napoje do stolików przy każdym posiłku. Wyśmienita herbata i kawa turecka podawana w charakterystycznych filiżankach. Elegancko podane drinki. W hotelu ping-pong, piłkarzyki i bilard. Codzienne gry i zabawy organizowane przez bardzo miłych animatorów. 5 minut drogi na plażę. Na plaży bar i bezpłatne leżaki. Jest też boisko do gry w siatkówkę. Przy hotelu duży bazar z usługami.

Rafał

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

Super jedzenie, osłonięcie od wiatru, piękna zieleń, miła starająca się obsługa, w miarę nowy hotel i nowoczesny, estetyczny, Za darmo: piękna łaźnia turecka, basen kryty, sauna sucha, sauna parowa, basen ze zjeżdżalniami dla dzieci, basen przy dwóch barach. Jak ktoś lubi morze to bar z all in też na plaży.

Wady

Basen kryty powinien być większy, hotel nie jest przy samym morzu. Nie było codziennego aerobiku mimo wpisania w hotelowy plan

Pobyt - Styczeń 2024

Hotel spełnił moje oczekiwania. Nie jest to wielki moloch, wokół dużo zieleni. Jedzenie zróżnicowane, świeże, smaczne więc każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje przestronne, czyste. Do plaży spacerkiem 10 minut. Blisko do ulicy gdzie po obu stronach są stragany, sklepiki i bazarki.

Zalety

Dużo zieleni na terenie hotelu. Pyszne jedzenie, wieczory tematyczne. Nie ma czasu na nudę. Plaża piaszczysta, czysta z łagodnym zejściem do morza w sam raz dla dzieci.

Adriana

Pobyt - Listopad 2023

Hotel piękny. Zdjęcia nie oddają jego wyglądu. Infrastruktura hotelu jest bardzo intuicyjna. Pomimo bliskości innych hoteli kształt Hotelu Royal Palace w połączeniu z Royal Style tworzy parawan. Restauracje, bary rozłożone w obydwu hotelach i można z nich korzystać bez względu czy pokój ma się w Royal Palace czy Royal Style. Hotel posiada dwa baseny gł. 140cm. Jeden posiada zjeżdżalnie . Są też dwa malutkie brodziki i jeden z nich również ma malutką zjeżdżalnie. Hotel posiada również basen wewnętrzny. Plaża oddalona od hotelu 280m. Drogę można pokonać pieszo lub bez dodatkowych opłat hotelowym busem. Plaża szeroka, dużo leżaków i stoliczków. Na plaży bar z jedzeniem i napojami czynny do 15:30. Można w nim zjeść frytki, sałatki, pizzę robioną na naszych oczach z wybranych przez siebie dodatków, ryby, kebap, hamburgery, różne mięsa, owoce, słodycze, gofry i placki z różnymi dodatkami. Do picia soki, woda, wino, piwo, herbata, kawa. Dwa razy dziennie gimnastyka w morzu. Na plaży również gra w bule i siatkówkę. W hotelu znajduje się spa. Do 24h od przyjazdu można umówić się w nim na 40 minutowy masaż wliczony w cenę pobytu. Obok SPA znajduje się również punkt wymiany ręczników plażowo/basenowych. Wymiana ręczników odbywa się codziennie od 15:30 do 18:30. Przez cały dzień w hotelu możliwość zjedzenia posiłku. Trzy razy dziennie (śniadanie, obiad, kolacja) w głównych restauracjach open bar, a pomiędzy open bar select (trochę mniejszy wybór, ale i tak naprawdę duży). Jedzenie jest zróżnicowane i codziennie jest coś nowego oczywiście część potraw jest powtarzalna. Dodatkowo są tematyczne kolacje, gdzie dokładane są potrawy z różnych krajów. Można również skorzystać z dwóch restauracji ala Cart. Dostępna jest również kawiarnia z ciastami. Na terenie znajdują się również cztery bary serwujące alkohole, kawę, herbatę i soki. Dwa bary w lobby hoteli i jeden przy basenie i jeden irish pub. Codziennie mini disco dla dzieci, animacje lub disco dla dorosłych. Pokoje w hotelu czyste i przestronne. Obojętne na którą stronę wychodzą okna to widok jest ok w pokojach sejf, telewizor, zestaw do parzenia kawy i herbaty. Lodówka z napojami i piwem uzupełniana codziennie w cenie all inclusive. Pokoje sprzątane codziennie. Obsługa hotelu profesjonalna i bardzo pomocna. Zawsze uśmiechnięta. Na całym terenie hotelu oraz w barze na plaży bezpłatne wi-fi. Po wyjściu z hotelu w odległości kilkudziesięciu metrów znajduje się główna ulica wzdłuż której ciągną się stragany i sklepy. Przy ulicy znajduje się również przystanek na którym zatrzymują się busy do Antycznego miasta Side i Manavgat. Goście hotelowi to w przeważającej ilości obywatele Niemiec w wieku 60+. Polecam ten hotel wszystkim, którzy cenią sobie komfort, dobre jedzenie i atmosferę.

Zalety

Położenie, obsługa, czystość, baseny (wewnętrzny i zewnętrzne)czysta szeroka plaża położona blisko hotelu, bezpłatny hotelowy bus na plażę i spowrotem, dużo leżaków, pyszne jedzenie dostępne cały dzień aż do 4 w nocy, nie oszukane drinki, bar z jedzeniem i piciem na plaży, ręczniki plażowe w cenie, wi-fi na całym terenie hotelu oraz w barze na plaży, animacje, dyskoteka, zajęcia sportowe na plaży, bliskość do antycznego Side. Przy hotelu przystanek do antycznego Side i na bazar Manavgat.

Wady

Tak na siłę to brak muzyki na plaży.

Mirek

Super Hotel,pyszne jedzenie, obsługa Super i animatorzy.Warto jechać

Zalety

Czystość obsługa jedzenie

Wady

nie było

MAŁGORZATA

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel najwyższym poziomie , dużo jedzenia różnorodnego oraz pysze drinki ,obsługa miła uprzejma traktują cię jak VIP

Zalety

Miła i uprzejma obsługa oraz różnorodność jedzenia by

Marek

Pobyt - Maj 2022

Hotel wspaniały ,czysto,obsługa na najwyższym poziomie pyszne jedzenie dobre alkohole codziennie sprzątane pokoje uważamy że każdy znajdzie coś dla siebie profesjonalni barmani i kelnerzy wśród których guruje MEME

Zalety

SPOKOJNIEJSZY NIŻ INNE

Wady

BRAK

Agata

Pobyt - Maj 2022

Byliśmy w maju w Hotelu Side Royal Style- hotel cudowny! bardzo czysto, wspaniała obsługa, urozmaicone, pyszne jedzonko, w opcji All Inclusive bardzo dobre importowane trunki, hotel spokojny, można naprawdę odpocząć, kelnerzy bardzo uprzejmi, szczególnie uroczy i sympatyczny Meme!

Zalety

wszystko

Pobyt - Lipiec 2021

Super. Standard mega wysoki. Piekna plaża i Extra serwis plazowy

Zalety

Standard wysoki, wspaniała kuchnia, czystość i atmosfera

Jaro

Pobyt - Grudzień 2019

Jeśli chcecie napić się normalnego drinka, radzę zwracać się do obsługi lobby baru po niemiecku lub w \\\"czystym tureckim\\\", inaczej dostaniecie drinka jak dla \\\"geriatrów\\\" czyli minimum alkoholu maksimum \\\"kolorowych \\\" cieczy. Po czterech dniach przestałem uczęszczać do lobby baru i zaopatrywałem się w alkohol w pobliskim carrefour. Pod tym względem hotel jest do bani ( mimo wykupionego on inkluzyw). Panowie barmani na mój widok zaczęli gadać do mnie po turecku i jedynym angielskim słowem w potoku słów był\\\' Menager\\\" . Domyśliłem się, że menager zabraniał podawać drinków typu \\\"double\\\". Więc jako honorowy polak olałem panów barmanów, bo na wyjeździe nie będę kłócił się z dziadami. Pod tym względem szczerze odradzam ten hotel - geriatria.

Zalety

Bardzo dobra obsługa pokojów i w restauracji.

Wady

Po czterech dniach obsługa lobby baru przestała na mnie reagować.

Natalia

Pobyt - Maj 2019

Wspaniały elegancki hotel ,obsługa na 6 plus ,pyszne jedzenie ,piękna plaża i serwis na plaży ,wspaniałe soki serwowane przez Memeta ,sympatyczni i pomocni kelnerzy i kelnerki.Miło było wypoczywać w tym hotelu,

Zalety

Piękny czysty hotel

Pobyt - Marzec 2019

Jestem pod wielkim wrażeniem. Polecam wszystkim. Naprawdę można wypocząć.

Zalety

Obsługa ponad stan. Naprawdę dbają o swoich gości.

Pobyt - Marzec 2019

Jesteśmy pod wielkim wrażeniem. Obsługa na medal. Hotel jak w bajce. Czysciutko i pachnaco.

Zalety

Super. Jest Spa. Wszystko jest w jednym punkcie. Np. Markecie. Fryzjer

Jarek

Pobyt - Sierpień 2017

Ogólnie nie polecam. Hotel słaby. Max 3* Hotel mały, położenie hotelu w pobliżu dużych hoteli co dawało sporo cienia na jeden tylko basen i stąd trochę zimna woda . Dojście na plaże 10 min, ale jest bus ,który dowozi. Jedzenie bardzo słabe i mały wybór, byliśmy wiele razy w Turcji w Hotelach 5* i jeszcze się nie spotkaliśmy z tak ubogą kuchnią. Pokój nr 2020 uwaga na klimatyzacje tak bąbluje ze nie idzie spać. Siłownia słaba. Jeśli chodzi o jedzenie to w ostatni dzień było mięso w sosie i każdy kawałek mięsa miał w środuk dziurę co świadczy o tym , że mięso było wcześniej szaszłykiem tylko w naszym hotelu nie było nigdy szaszłyków. Brak animacji. Nie polecam dla rodzin z dziećmi. Mini disco najgorsze jakie miałem przyjemność oglądać. Dwóch facetów prowadziło jeden gruby i leniwy a drugi trans chyba ( przebrał się nawet kiedyś za kobiete i wchodzących na kolację facetów próbował łapać za tyłek i ....

Zalety

Hotel czysty , sprzątany codziennie. Plaża fajna , piasek . Fajny bar na plaży.

Pobyt - Sierpień 2017

Ogólnie spędziłam wspaniały urlop. Obsługa zadbała o to aby niczego mi nie brakowało.

Zalety

Piękny wystrój, wspaniała obsługa, czystość.

Wady

Według mnie żadnych wad

Paweł i Małgorzata

Pobyt - Lipiec 2017

Największy plus do piękna, piaszczysta plaża, na którą co chwilę jeździ hotelowy bus. Jedzenie słabe nawet jak na Turcję.

Zalety

Bardzo duża i ładna plaża, na którą co chwilę jeździ bus. Hotel bardzo efektowny.

Wady

Pokoje takie sobie jak na pałacowy hotel w Turcji. Byliśmy w lepszych. Jedzenie bardzo monotonne i słabe nawet jak na Turcję. Hotel opanowany przez naszych umiłowanych braci ze wschodu.

Alicja

Pobyt - Maj 2017

Pokoje na wysokim poziomie , jedzenie urozmaicone , piękne widoki , hotel nowy , plaża piękna piasek miękki , jak w raju .jedznie bardzo smaczne tez na wysokim poziomie . W hotelu spokojnie nie ma ruchu na ulicy mila obsługa muwili po polsku (nauczeni) ????????. Baseny czyste . Pokoje sprzątane codziennie . Jak w domu . Polecam ????????????????

Zalety

Przepiękne widoki ,

Wady

Brak ????!!!!

Side Royal Palace