Side Resort

To był cudowny pobyt w cudownym miejscu, w otoczeniu świetnego personelu i po poznaniu naprawdę wspaniałych ludzi. Miejsce super, według mnie dobrze ulokowane. Blisko antycznego miasta, blisko sklepów, restauracji. Każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Wszystko na plus. To był nasz pierwszy wyjazd z z dziećmi a one są najlepszymi odbiorcami. Płakały że muszą opuścić ten hotel. Dla nas to było super miejsce, nie ogromne więc odległości nie były zawrotne. Jedzenie wspaniałe, widać było jak bardzo się starają - kucharze, obsługa i wszyscy. Nie było osoby z wśród pracowników która by się nie uśmiechnęła do turyty. Ogromna zaleta hotelu. Czysto, nie było walki o leżaki dlatego kończę zachwyty nad hotelem bo są nie do opisania.

Witajcie! W hotelu byliśmy w terminie 25.08.2024 - 01.09.2024. Sam hotel generalnie oceniam 8/10 (a jestem dość krytyczny). Ilość atutów jest duża (wypisując zalety brakowało mi miejsca - ograniczona ilość znaków). Mam też kilka spostrzeżeń w zakresie niedogodności (choć nie uznaję tego za wady). Sam komplets to kilka budynków (proszę zobaczyć dołączone zdjęcia), dwie przestrzenie basenowe, 2 restauracje, 3 bary (z tego jeden przy komleksie ze zjeżdzaniami), spa, klub zabaw dla dzieci z animatorkami, plac zabaw dla dzieci, kilka różnych przestrzeni rozrywkowych (mam tu n myśli m. in. scenę przy której są stoliki a dalej bar, pokój gier, przestrzeń se stołem do pingponga), kilka przestrzeni z przekąskami (tu mam m. in. na myśli snack bar w którym codziennie było coś innego, np. pączki, bułeczki, naleśniki, gofry, restaruracja/bar przy basenie ze zjeżdzalniami), bar z dużą ofertą drinków w ramach all inclusive. Jedzenie:. z jednej strony można od rana do wieczora coś jeść, jedzenia nigdy nie brakowało, na bieżąco uzupełniane, spora różnorodność, grill podczas kolacji, burgery w restauracji przy basenie ze zjerzdzalniami, w ramach ofery podczas pobytu przysługuje jedna kolacja w restauracji a'la carte. Z drugiej strony, nastawienie jest na kolację i grill gdzie codziennie było coś innego tematycznie (mnie urzekł dzień serwowania ryb gdzie poza grilowanymi rybami, był serwowany grilowany stek z tuńczyka, zobaczcie zdjęcie jak kucharz go oprawia), poza kolacją jedzenie dość powtażalne i jak ktoś nie gustuje w dość tłustych, smażonych, słodkich potrawach, to po 3-4 dniach nie wie co wybrać poza kolacją by zjeść. Hotel ofeuje sporą ilość atrakcji m.in. piana party na basenie (my trafiliśmy raz podczas tygodniowego pobytu), codzienne mini disco dla dzieci z animatorkami, wieczorne pokazy i występi na scenie. Ze względu na pomyłkę recepcjonictki byliśmy w 3 różnych pokojach w 2 różnych budynkach. Budynki A,B,C,D,E, F ułożone wokół większego kopleksu basenów, przy barze i scenie gdzie odbywają się wieczorne występy są zacznie starsze przez co widać wysłużenie wyposażenia, pokoje znacznie mniejsze, najbardziej doskwierał nam (w pokoju na 3 piętrze) hałas dochodzocy conajmniej do północy (uznałem to za wadę ponieważ byliśmy z dziećmi które po 22 kładły się spać a hałas mocno to utrudniał). Natomiast budynek z pokojami 271-375 przy basenie ze zjeżdzalniami, znacznie nowszy, wyposażenie w bardzo dobrym stanie, przestronne pokoje (w mojej ocenie salon w pokoju rodzinnym 2 krotnie wiekszy niż w starszym kompleksie), spokój i względna cisza po zamknieciu okien (klimatyzacja nie działa przy otwartych oknach). Hotel znajduje się dość blisko antycznego starego miasta (pieszo około 20 minut), na plażę i z plaży natomiast jeździ w wyznaczonych godzinach bus. Plaża łada, piaszczysta, leżaki darmowe (przestrzeń z leżakami wydzielona dla hotelu), nie było problemu z dostępnością wolnych leżaków, darmowa woda przy plaży.

na początku chce zaznaczyć że ten hotel jest 4*, a nie jak jest sprzedawany jako 5*, to pierwsza najwazniejsza uwaga w zwiazku z tym hotelem. Wakacje.pl wprowadzilo nas w błąd, i z tego co widze nadal wprowadza kolejnych chętnych, ponieważ nadal sprzedaje ta oferte jako wakacje w hotelu 5* co jest po prostu kłamstwem. Za hotel 4 gwiazdkowy w tym terminie mozna znalesc duzo lepsze miejsce, w standardzie 5*.

Ogólna ocena pozytywna: czysto, smacznie, odpowiednią dostępność leżaków, ładny pokój, butelkowana woda.

Hotel spełnił nasze oczekiwania, bardzo miła obsługa, bardzo czysto, baseny z zjeżdżalnie świetne. Pokoje blisko basenów jak i innych części hotelu, scena i jadalnia. Blisko zabytkowego centrum SIDE i głównego deptaka w kierunku morza, około 15-20 min piechotą

Nazwa  Side Resort
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi

Wyświetlono 34 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Sylwia

Zalety

WSZYSTKO

Wady

NIE MA - a jak ktoś szuka wad to naprawdę chyba w życiu ma za dobrze i trochę się w pewnym miejscu poprzewracało :)

Krzysiek

Zalety

-czystość (sprzątanie pokoi codzienne, wymiana pościeli co 2 dni, a zdognie z ulotką pozostawioną w pokoju, jeśli klient zostawi informację o potrzebie wymiany pościeli nawet codziennie, ręczniki wymieniane codziennie) - baseny (w pierwszym basen ze zjeżdzalniami o gł. 120cm, basen rekreacyjny o gł. 140cm - nieduży o wym. ok. 15x10 m, mały brodzik głębokości 40cm o wym. 3x4 m. W drugim kompleksie, duży basem o gł. 140 cm przedzielony mostkiem, duży brodzik gł 40cm) - lokalizacja - jedzenie

Wady

- dyskusyjne podejście niektórych pracowników hotelu (jak nie dajesz często napiwków to omijają cię) - jedzenie (patrz opisj) - cicha akceptacja obsługi hotelu do "ręcznikowego systemu rezerwacji leżaków", choć tylko raz mieliśmy problem ze znalezieniem dwóch leżaków w bliskiej odległości basenu - wieczorny hałas w budynkach przy większym basenie ze względu na obywające się na scenie atrakcje

5.1

Zalety

Na pochwale zasługuje tylko obsługa hotelu, bardzo mili i sympatyczni ludzie.

Wady

Po krótce : Pokoje małe, slabo wyposażone, lodówka pusta, bez jakichkolwiek napoi, klimatyzacja sterowana przyklejonym pilotem na scianie, oplaty za wymiane recznikow na basen 1 e / za recznik dziennnie, jeden z barów zamyka sie o 16 pozostale dwa bary do 23. Na plaży wszystko płatne.

Maria

Zalety

Czystość, smaczne i różnorodne jedzenie i napoje, ładny pokój, odpowiednia dostępność leżaków i stolików w restauracji.

Wady

Brak baru na plaży, all do 23, słabe animacje w ciągu dnia zwłaszcza dla dzieci, zbyt krótki czas kolacji (do 20.30)

Jarosław

Zalety

Czystość, obsługa, atrakcje, położenie blisko Side, zjeżdzalnie.

Andrzej

Hotel typowo rodzinny. Miła i przyjazna obsługa. Dobre jedzenie . Pokoje czyste . Jestem zadowolony .

Zalety

Nie jest to wielki hotel , miło i spokojnie .

Grzegorz

Bardzo miło spędzony czas w tym hotelu. Obsługa bardzo miła i przyjazna. Dbali na każdym kroku by dało się to odczuć. Pokoje czyste i zadbane, sprzątane na bieżąco. Plaża około kilometr od hotelu, ale dojazd busem bez problemu. Blisko antyczne miasto do zwiedzenia. Jedzenie bardzo dobre i duży wybór. Bez problemu można było dogadać się z obsługą w języku angielskim. Dzieci bardzo zadowolone z pobytu i chcą wrócić ponownie.

Hotel czysty. Obsługa pomocna i uprzejmą. Pokoje sprzątane codziennie. Pierwsza zmiana ręczników gratis,a kolejne 1 euro od ręcznika. Baseny super dzieci zadowolone. Jedzenia dużo. Do dużych zjeżdżali trzeba przejść na drugą stronę do drugiej części hotelu. I tam są duże zjeżdżalnie bar. Dla mnie.minusem było duża odległość do morza trzeba jechać busem. Również to,że na plaży nie ma jedzenia. Trzeba płacić piwo 10 euro. Bardzo blisko do zabytkowego Side. Nie ma walki o leżaki.

Zalety

Czysty,przyjemny dzieciom. Bardzo miki ludzie.

Filip

Hotel bardzo przyjazny dla rodzin z dziećmi, miła obsługa, jedzenie urozmaicone, animatorzy dla dzieci i dorosłych, gry i zabawy.

Zalety

Miła obsługa, pokoje czyste i codziennie sprzątane, do plaży dojeżdżają bezpłatne autobusy Barmanki i barmani uprzejmi, snack bar dla dzieci z lodami Super zabawa na zjeżdżalniach wodnych

Wady

Wspaniały hotel. Wszystko na najwyższym poziomie. Animacje, rozrywka dla dzieci, zjeżdżalnie i baseny. Pyszne jedzenie i bardzo dobre drinki. Snack bar i restauracja Włoska także podnoszą ocenę hotelu. Pokoje są przestronne i codzienne bardzo dokładnie sprzątane.

Zalety

Myślę że największą zaletą hotelu jest bardzo pomocny i zawsze uśmiechnięty personel.

Wady

Zajmowanie sobie leżaków przez gości ( co nie do końca jest winą hotelu).

Jarosław

Wszystko zgodnie z ofertą, obsługa przemiła, poprosiliśmy o zmianę pokoju z pokoju parterowego na wyżej położony i następnego dnia to zrobiono

Zalety

Duże udogodnienia dla dzieci,

Wady

Kawałek do plaży ale był dostępny bus hotelowy na plaze

robert

Hotel w porządku,pokój sprzątany codziennie,jedzenie ok ,dużo (...) niemców ,angoli ale z dziećmi.Codziennie wieczorne animacje.pobyt 17-06 do 24-06-2024

Zalety

śniadania podobne ,lunch lepszy.kolacje super codziennie inne.codzienne animacje dla dzieci i dorosłych.

Wady

plaża z małą ilości leżaków niby hotelowa ale siadają na leżakach turyści bez opasek duży minus to brak AL na plaży - wszystko płatne.

Żaneta

Ocena ogólna : dobry. Jedzenie w hotelu ok, bo na plaży nie ma nic bezpłatnego do jedzenia. Bus na plażę zdecydowanie kursuje za rzadko - co godzinę - raczej powinny częściej. Obsługa w porządku. Zatem ogólnie pobyt uważam za udany, po prostu OK.

Wady

Za rzadko kursujący bus na plażę.

Aleksandra

Pobyt bardzo udany, hotel niewielki, ale wszystko jest pod ręką. Bardzo miła obsługa, jedzenie bardzo dobre, spory wybór. 3 bary wokół basenów i restauracja. Pokój rodzinny z widokiem na basen-wystarczający, codzienne sprzątanie. Położenie hotelu -blisko do antycznego miasta, ok. 20 min spacerem, kilka sklepów, restauracji wokół. Na plażę można dojechać busem, który jeździ z hotelu co ok. godzinę (spacerem ok 15 min). Plaża piaszczysta. Bar na plaży płatny. Dobre animacje dla dzieci (ale raczej tych młodszych). Ogólnie bardzo miła atmosfera.

Zalety

Czystość smaczne i urozmaicone jedzenie niezłe napoje ;) miła obsługa położenie

Wady

Byliśmy przed sezonem, więc się z tym liczyliśmy, ale nie wszystkie baseny miały podgrzewaną wodę. Poza tym ciężko znaleźć wady.

Marek

Pobyt - Kwiecień 2024

Pobyt bardzo udany. Wszystko na wysokim poziomie. Jedzonko pyszne. Będzie okazja to z pewnością tam wrócimy.

Sabina

Pobyt - Październik 2023

Byliśmy w wielu hotelach. Ten hotel zasługuje na najlepsze opinie. Od drzwi zostaliśmy bardzo miło przyjęci, pracownicy każdego działu są bardzo uprzejmi, uśmiechnięci. Jedzenie jest znakomite, duży wybór, podane w formie szwedzkiego bufetu, pięknie udekorowane. 4 baseny, 4 zjezdzalnie plus jedna malutka. Bardzo duzy i piękny pokoj rodzinny, składający się z salonu z aneksem kuchennym.i sypialni, (byliśmy ulokowani w drugim osobnym budynku z widokiem na zjeżdżalnie.) Duży wybór koktajli w all inclusive, choć alkoholu czuć niewiele, ale mozna poprosić o double. Codziennie wieczorne pokazy i mini disco dla dzieci. Sa tez animacje w dzien (dart, water volleyball). Jest kids club. Do pięknego centrum Side jest ok 20min pieszo (w połowie drogi jest stanowisko otwartych taxi -można podjechać do centrum za 3 euro. Do plaży i z powrotem jeździ codziennie bus (8 razy dziennie). W opcji all inclusive nie można tu być głodnym. Pomiędzy posiłkami, oprócz snack baru są też gofry, placki, lody. Teren bardzo zadbany, dba o niego przemiły ogrodnik. Polecamy Side Resort!

Zalety

Jak wyżej

Ola

Hotel godny polecenia. Pokoje rodzinne duże i przestronne. Codziennie animacje dla dzieci, wieczorem występy i pokazy taneczne. Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo blisko plaży- 15 minut spacerkiem. Blisko promenady z jachtami oraz zabytków- 20 minut pieszo. Wspaniałe baseny zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Na terenie hotelu mini sklepik z pamiątkami, słodyczami i akcesoriami do pływania. Jest też sklep z torebkami i plecakami. Fotograf robi super zdjęcia rodzinne/ dziecięce 8 euro za sztukę. Obsługa kelnerska bardzo dobra. Leżaki przed basenami bezpłatne, jest ich na tyle dużo, że nie trzeba robić rezerwacji. Przy basenach codziennie gra muzyka rozrywkowa, a przy kolacji Dźwięki muzyki klasycznej.

Zalety

Blisko do zwiedzania zabytków, promenady oraz morza Śródziemnego.

Maciej

Pobyt zdecydowanie na plus. Obiekt bardzo czysty, zadbany. Obsługa przemiła i pomocna na każdym kroku. Wszystko jest tak zorganizowane że zjeść czy wypić można praktycznie o każdej godzinie a do tego wszystko jest przepyszne. Codziennie animacje dla dzieci a po 20 dla dorosłych. Na pewno wybierzemy się tam ponownie.

Zalety

15 minut spacerem od antycznego Side. Czysty i zadbany. Przemiła obsługa. Pełno leżaków i miejsc przy basenach. Wspaniałe i różnorodne jedzenie.

Wady

Swietne wakacje dla rodziny z dziecmi (7 i 11 lat). Apartament z sypialnia, niewielka, ale wystarczajacy. Mielismy z balkonem na baseny.

Zalety

Kameralny, brak kolejek, miejsce z lezakami w ogrodzie dla osob, ktore chca spokoju. Zawsze byly tam wolne lezaki. Lezaki bad basenem w sezonie, trzeba sie postarac. Ale czesto 8.00-9.00 jeszcze wolne. Swietne baseny plus basen ze zjazdami. Przepyszna kuchnia, urozmaicona. Do tego bar przy basenie. Bardzo mily uczynny personel. Nie jest to najnowszy osrodek, ale jest czysto, do tego mily personel, pyszna kuchnia i wieczorne atrakcje na scene - program rozrywkowy. Naprawde warto!

Wady

Jesli ktos lubi plaze, to lekkie utrudnienie, bo trzeba dojechac busem.

Cały pobyt oceniam z rodziną bardzo wysoko. Jedynie do czego można się przyczepić to słabej jakości kawa i pokoje mogłyby być odświeżone minimalnie, ale nie zmienia to faktu, że było czysto, wyposażone we wszystkie niezbędne elementy i akcesoria. Balkon ze stolikiem i krzesłami. Ale raczej czasu tam nie spędzaliśmy z racji temperatury :) Duża łazienka z podwójnym prysznicem (!!), 2x klimatyzacja, wystarczająca ilość półek i wieszaków. Wygodne łóżka. Jedzenie bogate, duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie, dodatkowo tematyczne kolacje np. (Włoska, Azjatycka, Grill, Meksyk, itp.). Obsługa: tutaj 11/10. Top. Zawsze pomocni, zawsze uśmiechnięci, no jakaś masakra...:) Baseny bardzo fajne, 4 sztuki (2x 1,4m, 0,4m i 1,2m z 4 zjeżdżalniami). Leżaki i ręczniki dostępne w zasadzie zawsze jak się przyszło to znalazło miejsce mimo standardowych rezerwacji położonym ręcznikiem... Wymiana ręczników na czyste za opłatą 1,0 Euro za ręcznik. W obiekcie siłownia, spa, fryzjer, fotograf, market, salon gier, pingpong, a także strefa w lobby gdzie był tv i leciały wieczorem transmisje sportowe. Kilka razy dziennie kursował bus na plażę (tam i powrót). Dobrej jakości. Bus bezpłatny, leżaki i ręczniki również. Bar na plaży płatny, nie korzystałem ale podobno 10€ dorosły i 5€ dziecko za dzień. Był kids club dla dzieci oraz masa aktywności w ciągu dnia dla dzieci starszych i młodszych oraz dorosłych m.in. turnieje w darta, kosza, zawody na basenach, itp. Codziennie wieczorem jakiś pokaz po kolacji: cyrkowy, fire show, taniec, karaoke, bingo, wieczór turecki. Alkohole w all inclusive tylko lokalne ale przyznam że smaczne. Duzo Niemców, Brytyjczyków, Polaków i Skandynawów. W trakcie pobytu nie natknąłem się na Rosjan. Miasto ogólnie pozytywnie, jest co zobaczyć, pochodzić i pozwiedzać. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne. Z czystym sercem polecam to miejsce. Fantastyczni ludzie.

Side Resort