(...)
Hotel naprawdę wart polecenia,czyste pokoje ,ciągle wymieniane ręczniki Pani która sprzątała sympatyczna ,jedzenie super można było sobie wybierać nie do przejedzenia .Jeszcze raz bym przyjechała do tego hotelu.
Jeden mankament to woda w basenie nie zimna a lodowata.
Super hotel, zdecydowanie do polecenia. Jedzenie przepyszne, urozmaicone i bardzo dużo, różne wieczory np. meksykański, rybny .. , turecki. W hotelu czysto, obsługa przemiła. Świetne baseny , zjeżdżalnie. Fajne animacje ... Busik na plażę non stop dostępny. Ale nawet nie chce się na plażę jechać 😁 w hotelu jest wszystko co potrzebne dla relaksu.
Przepyszne jedzenie, ogromny wybór dla każdego, wszystko świeże, smaczne... Super basen z mostkami, zjeżdżalnie i sztuczna fala. Wszędzie blisko, a jednocześnie jest wszystko co potrzeba.
Nie ma
Ładny hotel położony w idealnym miejscu bo zarówno z dala od zgiełku jak i blisko sklepów. Przemiła obsługa, cisza i spokój z odpowiednio dobranymi animacjami. Przede wszystkim nie było za głośno. Wszelkie zabawy prowadzone nawet przy basenie nie zakłócały nikomu odpoczynku. Jedzenie bardzo dobre. Każdy znajdzie coś dla siebie i to zarówno w głównej restauracji jak i w snack barach. Może brakowało trochę owoców morza ale czy to był problem - dla nas nie. Super zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych, basen z czasowo włączaną falą. Wieczorne spektakle na bardzo wysokim poziomie. Alkoholu i napojów w barach nie brakowało. Nie ma niestety opcji z alkoholami zagranicznymi, ale z lokalnej oferty również był przyzwoity wybór. Pokoje sprzątane codziennie. W całym hotelu czyściutko a jak tylko się coś przytrafiało to zaraz pojawiała się obsługa. Plaża fajna - oddalona od hotelu z 400m ale co chwilkę kursuje busik, który na wydzieloną część plaży hotelu SideMare dowozi turystów. Na plaży leżaki hotelowe jak i snack bar z szeroką ofertą gastronomiczą. Ogólnie miło spędzony czas. Polecamy zarówno Hotel jak i okolicę - Side zrobiuło na nas bardzo dobre wrażenie.
Spokojny hotel. Czysty. Miła obsługa. Dobra i wystarczająca oferta gastronomiczna. Fajne położenie. Nie sposób się nudzić. Fajne baseny i zjeżdżalnie.
Brak owoców morza - ale dla nas to nie był aż taki kłopot.
Hotel czysty, zadbany, pokoje ładne sprzątane codziennie, łóżka podwójne i piętrowe. Baseny czyste z wystarczającą liczbą leżaków. Jedzenia dużo i urozmaicone każdy znajdzie coś dla siebie.
Hotel położony w dość ciasnej zabudowie jednak bardzo dobrze i przyjemnie zagospodarowany teren.
Słabe animacje wieczorne.
Pobyt zaliczamy do udanych. Na pierwszy rzut oka hotel z zewnątrz wygląda na motel, ale po dłuższym pobycie okazuje się dużym kompleksem. Jedzenie przepyszne, ale jak dla Nas i dzieci mało przekąsek w hotelu Grand Aqua, większość jest w hotelu Side, z którego można korzystać aczkolwiek jest do niego kawałek.
Jedzenie, zjeżdżalnie, spokój basen ze sztuczną falą
Odległość od morza, brak dbałości o roślinność i otoczenie(chwasty, nie zadbana trawa itp), mini boisko to tak naprawdę zachwaszczone pole
Hotel bardzo przyjemny, czysty, mila atmosfera, dobre jedzenie, fajne animacje dla dzieci. Bus na plażę odjeżdża co chwilę, nie ma problemu z transportem. Pokój rodziny nie jest bardzo duży, ale 2 oddzielne sypialnie świetnie się sprawdzają na wyjazd z dziećmi.
Czystość, animacje, jedzenie
Nie najlepsze WiFi, tylko 3 windy powodują dłuższy czas oczekiwania przy kolacji
Bardzo ładny i nowoczesny hotel. Obsługa miła i pomocna. Można się porozumieć po angielsku jednak dominuje język niemiecki. Jedzenie bardzo smaczne, świeże, ogromny wybór. Pokoje sprzątane nawet codziennie jeśli ktoś sobie tego życzy. Baseny i leżaki czyste. Na zjeżdżalniach obecny ratownik. Do plaży kursuje busik, który jeździ w tę i z powrotem, więc nie czeka się jakoś specjalnie długo. Sama plaża nie jest bardzo daleko ok. 10 min spacerem. Odcinek plaży należący do hotelu jest bardzo czysty. Woda również co nie jest takie oczywiste. Na innych odcinkach jest np. mnóstwo glonów co skutecznie odstrasza przed wejściem do wody.
Bardzo smaczne jedzenie i kolacja turecka w sobotę - tradycyjnie robione ciasto na kebab. Przemyślany system gaszenia świateł w pokoju (leżąc w łóżku można zgasić światło w całym pokoju i nie trzeba po ciemku szukać drogi do łóżka). Dobrym rozwiązaniem jest również zacienienie leżaków znajdujących się na plaży - nie są to te "palmowe parasole", które może wyglądają bardziej atrakcyjnie, ale wraz z przemieszczaniem się słońca w ciągu dnia tak naprawdę leżaki są cały czas w słońcu.
Muzyka dudniąca na basenie od samego rana. Na dodatek ona nie leci ze wszystkich głośników tylko raz z jednego a raz z drugiego, czasem się na siebie nakładają. A na dodatek są to albo niemieckie szlagiery albo jakieś dziwne przeróbki popularnych hitów pop. Zdecydowanie polecam plażę - sam szum fal.
Hotel świetnie wyposażony. Jedzenie pyszne i urozmaicone. Dużo atrakcji dla dzieci. Programy animacyjne do późna w nocy. Super baseny. Jedyny mankament to klimatyzacja włanczana godzinowo.
Super hotel. Bardzo miła obsługa. Świetne baseny i zjeżdżalnie. Pyszne jedzenie. Bardzo bogaty program animacji dla dzieci i dorosłych do późna w nocy. Dla chętnych mnóstwo zajęć sportowych. Animacje także po polsku. Codziennie program rozrywkowy w przyhotelowym amfiteatrze. Jedyny mankament to klimatyzacja włączana godzinowo. Byliśmy z Neckermanem bardzo solidne biuro.
Wspaniałe wakacje, hotel super czysty i elegancki, wspaniałe, urozmaicone posiłki. Obsługa bardzo miła. Recepcjoniści dobrze mówią po angielsku i niemiecku. Goście głównie z Niemiec i krajów skandynawskich. Hotel nie należy do cichych, jednak jedynym mankamentem tego wyjazdu jest jego organizator â biuro Neckermann. Rezydentka spotyka się z nami i kompletnie nie podaje żadnych informacji o hotelu, wycieczkach, okolicy, itp. z trudem odpowiada na nasze pytania. Był to nasz 3ci urlop w Turcji i z pewnością nie ostatni, prosimy tylko biuro Neckermana o umieszczenie w katalogu 2 informacji â do plaży 1300m oraz takiej, że jest to wyjazd bez opieki rezydenta dla osób mówiących w języku obcym
Bardzo polecam pobyt w tym hotelu, głównie ze względu na naprawdę miłą atmosferę, przesympatyczną obsługę. Posiłki obfite i różnorodne, każdego dnia na kolacji serwowane są dania innego kraju (Japonia, Meksyk, regionalne dania tureckie, bufet rybny itp ). Hotel nastawiony głównie na Niemców i Holendrów, w trakcie pobytu były też rodziny że Szwecji i Francji. Polaków niewielu. Obsługa mówi głównie po niemiecku, ale z angielskim też da rade sie dogadać. Animacje: spora grupa animatorów, są zajęcia dla młodszych dzieci i nastolatków, ale barierą może być język. Tym niemniej niemieckie nastolatki bawiły się, z tego co widziałam, wyśmienicie. Aż chwilami za bardzo ;) Wieczorami w hotelu praktycznie nic się nie dzieje, ale niedaleko w mieście są kluby. Hotel położony jest blisko głównej ulicy, wzdłuż której zlokalizowanych jest mnóstwo straganów i sklepików, niedaleko też sklep Carrefour. Bardzo łatwy dojazd dolmuszami do Side, Manavgatu. Jedyny wielki minus to rezydent (a właściwie jego brak) ze strony biura Neckerman (Diana Travel). Rezydent miał pojawić się w hotelu... na 3 dni przed naszym wyjazdem. Ostatecznie nie przyjechał. Akurat mnie osobiście rezydenta nie potrzeba, bo potrafię samodzielnie się dogadać i zorganizować, ale są osoby potrzebujące informacji czy wskazówek, czy chcące kupic wycieczkę, tu nie ma na co liczyć.
Bardzo dobry hotel, nowoczesny, wyremontowany, pokój rodzinny z łóżkiem piętrowym dla dzieci. Czysto i przestronnie. Smaczne i urozmaicone posiłki, fenomenalna obsługa, kelnerzy sympatyczni, reagują na każdego gościa. Co ciekawe, nie oczekują w zamian napiwków, choć oczywiście te są bardzo mile widziane.
Chyba tylko odległość od morza, choć to nie do końca jest problemem, bo co parę minut jeździ bezpłatny hotelowy busik, 3 minuty i jesteś na plaży.
Zbyt mało leżaków trzeba sobie zajmować bardzo wcześnie. Z ręcznikami też masakra za wymianę trzeba płacić widok z okna na ulice nie jest imponujący.
Zaletą hotelu jest czystość oraz wyżywienie
Wady to beznadziejne animacje od godziny 22giej nic się nie dzieje nie ma żadnych rozrywek dla dorosłych. Dojazd do morza też nie jest przyjemny
Generalnie sam hotel jak najbardziej polecam. Niestety Hotel jest pełen Szwedów i Holendrów, którzy zachowują się jak świeżo wypuszczeni z więzienia. Piją, krzyczą i palą papierosy gdzie popadnie. Masakra. Leżaki zajęte już o godzinie siódmej. Hotel próbuje z tym walczyć ale bezskutecznie. Do plaży na tyle daleko, że praktycznie nie opłaca się iść pieszo.
nowoczesne czyste pokoje, dobre baseny, smaczne jedzenie
szaleństwo przy basenie, wszystkie leżaki zajęte o godzinie 7ej, hotel pełen pijanych i awanturujących się szwedów i holendrów
Hotel duży, ale nie przytłaczający. Duże i przestronne lobby z barem, kawiarnia, sklepy, fryzjer, kosmetyczka, salon SPA, siłownia, salon gier, fotograf, dyskoteka, ogromna restauracja z tarasem i widokiem na basem, kilka barów przy basenach, zjeżdzalnie wodne i basen ze sztuczna falą. Ogólnie w ciągu tygodnia nie daliśmy rady skorzystać ze wszystkich atrakcji jakie oferował hotel. W cenie pobytu dostaliśmy również kupon na profesjonalne zdjęcie zrobione przez hotelowego fotografa oraz voucher na masaż w SPA. Jako bezdzietna para byliśmy zachwyceni faktem, iż brodzik wraz z przyległym teren z leżakami i parasolami oddzielony był od reszty kompleksu basenowego niskim żywopłotem, wiec pomiędzy naszymi leżakami nie ganiały maluchy. Myślę, że i rodzicom podobało sie takie rozwiązanie ze względu na bezpieczeństwo swoich dzieci. Pokoje duże, ładnie urządzone , z balkonem z widokiem na basen lub na wewnętrzną spokojna ulicę i sąsiedni hotel, sprzątane codzienne . My wybralismy pokój standardowy i bez żadnych prośb czy napiwków dostaliśmy pokój z przepięknym widokiem na basen i ogród. Obsługa fenomenalna, wszyscy bardzo mili i uprzejmi, (oczywiście napiwki sprawiały że uprzejmi byli jeszcze bardziej). W hotelu większośc gosći to Niemcy reszta to Holendrzy i trochę turystów ze Skandynawi, absolutny brak Rosjan. My byliśmy jedynymi Polakami i z tego względu byliśmy oczkiem w głowie pewnego bardzo sympatycznego barmana :) Jeżeli chodzi o położenia to 5 minut spacerem od hotelu jest ulica handlowa z \"markowymi\" sklepami pełnymi lepszych lub gorszych podróbek, stąd odjeżdżają też dolmusze do centrum Side (1 euro za osobę, 7 min. jazdy). Na plażę jeździ hotelowy autobus, kurs średnio co 15 min, pieszo to jakieś 20-25 min, jednakże my i tak woleliśmy baseny w ogrodzie. GORĄCO POLECAM ten hotel, oprócz odległości do morza nie ma żadnych wad!!!
Uprzejma obsługa, kilka basenów, siłownia. Spokojne położenie, ale blisko centrum. Bardzo smaczne i urozmaicone posiłki
Odległośc od plaży
super jedzonko, nie do przejedzenia :))) Hotel bardzo czysty, ładnie umeblowane pokoje, super łazienki, kelnerzy nie chodzą ale dosłownie biegają między stolikami. W hotelu prawie sami niemcy i niestety obsługa też mówi głownie po niemiecku. Animacje dla dzieci świetne, po polsku też chociaż polska animatorka zdominowana przez obsadę niemieckojęzyczną. Świetna gimnastyka- 3 razy dziennie steching, yoga, aqua areobik i areobik. Brakowało nam dyskotek i zabaw dla dorosłych ale w okolicy jest kilka fajnych miejsc. Jedynie można przyczepić się do klimy działa godzinowo i chłodzi niewiele. poza tym spędziliśmy super urlop i z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel :))
Hotel wprost cudowny. Miła i serdeczna obsługa, hotel zadbany i czysty. Pełno rozrywek- zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Jedyną wadą jest klimatyzacja- w nocy było bardzo duszno.Polska animacja- srednia. Obsługa mówiła głownie po niemiecku, ale generalnie dało się porozumieć. Goścmi hotelu są głównie niemcy, a ich zachowanie i kultura pozostawią momentami wiele do życzenia.Generalnie hotel warty polecenia. Kelnerzy bardzo przystojni :)
Rewelacyjny hotel, w bardzo dobrym stanie i zadbany codzienną troską wlascicieli.
Sprzatane sa nie tylko pokoje, ale wszelkie powierzchnie wspolne, lacznie z nocnym odkurzaniem dna basenow.
Jedzenie bardzo urozmaicone, dla kazdego cos dobrego. Miesa i ryb pod dostatkiem. Duza roznorodnosc pieczywa. Dla dzieci raj, poczawszy od platkow na sniadanie, pizza, spagetti, hamburgery, frytki, nalesniki praktycznie juz od 10 rano do kolacji wlacznie. Od 10 przekaski w barze przy basenie, po lunchu nalesniki pieczone na sposob turecki z roznymi nadzieniami. Po poludniu ciastka i lody. Slodkosci nie trzeba reklamowac wszak to Turcja. Nawet niejadki zawsze cos znajda. Napoje (zimne - soki, woda, cola, fanta, piwo niemieckie oraz gorace - kawa, herbata, czekolada itp.) dostepne w duzym wyborze i o kazdej porze . Co istotne mozna korzystac z barow w siostrzanych hotelach za płotem, czy przy plazy.
Do plazy 10-15 minutowy spacer, ale tez kursuje hotelowy traktorek. Plaza tak jak to w Turcji bywa. My bylismy tylko raz w trakcie tygodniowego pobytu, ale co kto lubi.
Obsluga generalnie niemieckojezyczna, ale pelna dobrej woli, aby rozumiec i powiedziec pare slow po polsku. Animacje dla dzieci pelne atrakcji. Hitem dla dzieci jest wieczorna dyskoteka.
Zjezdzalnie i sztuczna fala rewelacja nie tylko dla dzieci. We wrzesniu nie bylo najmniejszych problemow z lezakami przy basenie. Reczniki plazowe wydawane rano i odbierane po poludniu. Co trzy dni wymiana nieodplatna.
Gdyby nie to, ze mozna poznac nowe miejsca, moze bardziej lub mniej trafione, na pewno wrocilibysmy do tego hotelu.
Goraco polecamy.
hotel ładny byłam tam z rodziną wiek dzieci 7i13 lat ,dzieci zadowolone chcą tam jechać w przyszłym roku duzo atrakcji animacje w jezyku polskim dzieci i dorosli w tym hotelu napewno sie nie nudza polecam jest naprawdę super a jedzenie naprawdę rewelacja
Piękny,luksusowy hotel, który zasługuje na swoje 5 gwiazdek.Animacje w języku niemieckim i angielskim.Obsługa hotelu b.miła i sympatyczna,rozmawiająca w języku niemieckim(starająca się poznać każdy inny język).Hotel położony w Kumkoy blisko głównej ulicy (gdzie tętni nocne życie), na której znajdują się bary,restauracje,kawiarenki,sklepiki.Plaża i morze mało ciekawe.Basen ze zjeżdżalniami,basen ze sztuczną falą i pozostałe(wieczorem oświetlone) zapewniają super atmosferę i wypoczynek w hotelu.
Naprawde polecam...;)