Side Kervan

Hotel solidny, stosunek jakość-cena ok. Obiady i kolacje jakościowo lepsze niż śniadania. Obsługa nie ogarniała czyszczenia stolików gdy ludzie odchodzili po jedzeniu, a kolejni chcieli usiąść.

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu, lokalizacja (o czym niżej) znakomita by zwiedzać i też dokonywać zakupów, a do morza także nie jest daleko, kameralny obiekt, w którym każdy może znaleźć miejsce dla siebie. Pokoje hotelowe bardzo czyste, sprzątane codziennie (nie po łepkach, ale naprawdę sprzątane), ręczniki wymieniane codziennie. Bardzo wygodne łóżka z dobrymi materacami.

Wszystko ok jak na 3* Jedzenie dobre. pokoje czyste , obsługa miła i uczynna plaża ładna ta do której bus dowozi pies o ok 20 min . Cały pobyt w tym hotelu uważam za udany I na pewno bym go polecił .

Hotel super!,obsługa mówi w każdym języku,pyszne jedzenie,codziennie pokoje są sprzątane,codziennie świeża pościel i ręczniki. Basen z czystą wodą do dyspozycji przez cały dzień,piękna plaża z i morze z cieplutką wodą w odległości około 350 metrów od hotelu.

Hotel wymaga remontu , ale pokoje codziennie sprzątane , ręczniki wymieniane . Obsługa bardzo miła i pomocna . Jedzenie pyszne , każdy znajdzie coś dla siebie .

Nazwa  Side Kervan
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne, bez paszportu

Wyświetlono 155 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Marek

Zalety

Fajny basen, całkiem dobre położenie

Wady

brudne stoliki

Jacek

Zalety

Najważniejsze zalety hotelu: jest to obiekt kameralny, co ułatwia wypoczynek, a nie duży moloch hotelowy, znakomita lokalizacja tuż przy ważnym rondzie w Side, stare, antyczne miasto znajduje się w promieniu 600-700 m ulicą lub skrótem wzdłuż promenady troszkę bliżej. Tak czy inaczej spacer spokojnym krokiem 15-20 min. Też w pobliżu hotelu outlety odzieżowe, Migros Jet (odpowiednik naszej Biedronko- Żabki), i dyskontowy sklep A101. Do morza ok 400 m.

Wady

Jedyna wada to kabina prysznicowa - za mały spadek w stronę spływu wody, co powodowało, że woda przemieszczała się w inne części łazienki, ale nie było to zbytnim problemem.

Zalety

Jedzenie czystość obsługa i plaża.

Wady

Nic

Robert

Zalety

Fajne pokoje z klimatyzacją, internet wifi, położenie w centrum,niedaleko od plaży i zabytków,sklepy spożywcze i z pamiątkami i ciuchami oraz deptaki w okolicy.

Patrycja

Zalety

Bardzo blisko do antycznego miasta Side

Wady

Wymaga remontu

Janusz

Hotel ok jak za tę cenę , super plaża hotelowa tylko problem z godzinami przyjazdu bo przepada nam obiad można iść na nogach tj. około 2 km ale z małymi dziećmi to problem w pełnym słońcu.

Zalety

Super obsługa , zawsze chętnie pomagają, dbają o porządek, basen czyściutki miło było się zamoczyć po upalnym dniu nad cudownym ciepłym morzem.Jedzenie urozmaicone i bardzo dobre.

Wady

Najsłabszym punktem hotelu była łazienka .

1.4

Hotel tragedja , odradzam , żarcie bez nadziejne , tego nie można nazwać jedzeniem , nawt jajecznicy nie było , pieczona cukinia byla obrzydliwa ,nik jej jeść nie chcial i dlatego była cały czas oczywiście ta nie zjedzona , mięsa brak , dobrze że niedaleko był Macdonald no i turecki kebab oczywiście na mieście , jeszcze raz piszę jedzenie OKROPNE . Pokoje ciasne i syfiaste , łażenka okropna , jak sie brało prysznic to wszystko plywało kibel i wszystko ,a woda sie wlewala do pokoju Cena też nie byla tania tej oferty . Rezydent przyszedl naobiecywał nowy hotel i tyle , (...) Nie Polecam wręcz odradzam

Zalety

Brak zalet wszytko beznadziejne , chociaż ukrainki lały drinki do oporu , piwo mają dobre

Wady

Jedzenie okropne tragiczne brak mięsa tragedia Pokoje ciasne i syfiaste Lazienka ciasna i syf woda lała sie do pokoju z prysznica i zalewala kibel

Hotel dla nie wymagających jest czyst i spokojnie dobre jedzenie

Zalety

Lokalizacja hotelu jest bardzo dobra czysty i dobre jedzenie

Wady

W częściach wspólnych mogłaby być klimatyzacja

Bartuś

Pokoje czyste Zadbane. Klimatyzacja sprawna. Jedzenie dobre. Basen czysty. Otoczenie zadbane. W zależności od rodzaju Apartamentu wymiana ręczników codziennie, lub co 2 dni. Leżaki na basenie dostępne cały dzień. Hotel posiada dostęp do 2 plaż osobiście polecam tą na którą dowozi bezpłatny bus, leżaki za darmo ale cała reszta jest płatna w rozsądnych cenach. Hotel raczej dla dorosłych.

Zalety

Cisza. Spokój. Mało dzieci. Dobra lokalizacja miejska(ta gorsza) plaża 15 min spacerkiem. Duża plaża 40 min spacerkiem lub 10min busem. Blisko centrum. I antycznego miasta.tym hotelu są 3 rodzaje pokoi ludzie biorą najtańsze a potem marudzą że głośno od ulicy albo słychać dyskotekę i nie widać morza.

Wady

Dla mnie brak

Damian

Pobyt w hotelu oceniam w skali 5/10 Lokalizacja blisko plaży zasługuje na duży plus. Ponadto niedaleko od hotelu znajduje się dużo bazarów, gdzie można kupić ciekawe i dobrej jakości rzeczy. Czystość w pokojach na duży plus. Codziennie pokoje są sprzątane oraz przy okazji wymieniają pościel i ręczniki. Jedzenie: śniadania niestety.. w nich dużego wyboru nie ma, ale każdy znajdzie coś dla siebie, a przede wszystkim posiłki są smaczne. Obiady bardzo dobre. Jest większy wybór, natomiast kolację w hotelu należą do najlepszych dań. Znajdziemy różne rodzaje mięsa a także warzyw przyrządzonych w różny sposób. Każdemu polecam zostać na kolację, ponieważ wtedy mamy największy wybór. Niestety z dużych minusów: Połączenie z internetem. W pokoju, w którym przebywałem nie było całkowicie do niego dostępu co jest po prostu przy zwykłym odpoczynku uciążliwe, gdyż nie jest możliwe nic sprawdzić, ani przeczytać np. korzystając z telefonu. Czasami złapie jedną kreskę lub dwie, ale szybkość nie jest wystarczająca. Z tego powodu prędzej czy później zrezygnujemy z wyszukiwania. Podobno ogólnodostępne miejsca na internet są przy basenie oraz częściach wspólnych, takich jak jadalnia czy główne lobby. Połączenie 3 kreski, ale prędkość… ,,zależy jak leży” (od dnia). Brak atrakcji w hotelu. Możemy mówić tylko o muzyce którą gra w barze przy basenie od 10 do 22. Mały plusik za ogólnodostępne „gry” jak bilard, dart, piłkarzyki. Ponadto w barze przy basenie istnieje możliwość zamienienia drinków za które możemy zapłacić w recepcji… i tu pojawia się problem płatność najlepiej (jak nie tylko) gotówką Miałem to nieszczęście, że za drinki płaciłem tuż przed transferem na lotnisko na drogę powrotną i oczywiście terminal „kaput”. Recepcjonista nie wie jak temu zaradzić, więc musiałem biec do najbliższego bankomatu żeby opłacić nasze zamówienie. Pokoje są wystarczające do spania i krótkiego odpoczynku. Jeśli ktoś liczy że w pokoju może spędzić więcej czasu niestety może się porządnie zawieść. W moim przypadku językiem komunikatywnym w hotelu był j. angielski, którego obsługa recepcji nie do końca zna, można by żec, że choćby w stopniu podstawowym. Często spotykałem się ze stwierdzeniem „ nie rozumiem” z czego nie wszystkie problemy udało się rozwiązać.

Zalety

-lokalizacja -smaczne jedzenie -czystość w pokoju -dużo zieleni w strefie basenowej -gry(bilard, dart, piłkarzyki)

Wady

-internet -mały wybór dań na śniadaniu -„stary” wystrój pokoju -brak komunikatywnego porozumiewania w j.angielskim -płatności kartą w recepcji

Andrzej

Pierwszy noc po przyjeździe to duże rozczarowanie. Pokoje na słabym poziomie, ale czysto. Jeśli ktoś szuka urozmaiconej kuchni też tego tu nie znajdzie. Do plaży jest spory kawałek. Ale są też dobre strony. Z pewnością to cena, dobra lokalizacja do zwiedzenia i spróbowania regionalnego jeżdżenia w pobliskich knajpach, szczególnie polecam ryby i owoce morza przed pobliskim meczetem i kawałek za nim. Przyjemny basen i bliskość baru to atut tego miejsca. Jeśli ktoś chce mieszkać tylko w hotelu to źle trafił, jeśli chce pojeździć na wycieczki jest OK.

Czysty, miła obsługa, przyzwoity standard, odpowiadający cenie.

Zalety

Miła obsługa, dobra lokalizacja, świeże i smaczne jedzenie.

Rafał

Hotel spełnił nasze oczekiwania, wybierając 3-gwiazdkowy hotel nie oczekiwaliśmy niewiadomo jakich luksusów. Hotel bardzo dobrze położony, w zasięgu kilku minut na piechotę znajduje się plaża, promenada i antyczne Side które nas urzekło. Bardzo fajny basen, położony wśród zieleni, na którym nigdy nie mieliśmy problemu z leżakami. Jedzenie jak na tą klasę hotelu bardzo przyzwoite, nigdy nie chodziliśmy głodni i zawsze szło coś dla siebie wybrać. Jedynie można by coś dołożyć do śniadań i dodać inne owoce niż arbuz i melon. Obsługa miła i bezproblemowa. Najsłabszym elementem hotelu był nasz pokój, meble wymagałyby wymiany, ponieważ z szaf i szuflad czuć było nieprzyjemny zapach spowodowany wilgocią. Na szczęście pokój służył nam tylko i wyłącznie za sypialnie iw związku z tym nie było to jakoś specjalnie uciążliwe i nie rzutuje tak bardzo na odbiór hotelu. Jeśli chodzi o plaże to hotel posiada możliwość bezpłatnego korzystania z serwisu na dwóch plażach, pierwsza położona bliżej hotelu jakieś 5-10 minut spacerkiem jest nieciekawa, leżaki są w nienajlepszym stanie i bardzo gęsto poustawiane, druga położona jakieś 25 minut na piechotę od hotelu, a na którą dowozi bezpłatny bus jest bardzo ładna i serwis plażowy jest na dużo wyższym poziomie.

Zalety

- położenie - jedzenie - basen i jego otoczenie - obsługa

Wady

- pokój

Adam

Hotel czysty, bardzo dobre wyżywienie, miła obsługa i doskonała lokalizacja

Zalety

Lokalizacja, miła obsługa,czyste pokoje, smaczne jedzenie

5.7
Mariusz

Hotel kameralny ale przyzwoity jedzenie ok lokalizacja bdb . basen ma głebokość 1,40-1,50 oraz brodzik woda ciepła 29 stopni . Mimo że byliśmy w lipcu nie było tłoku na posiłkach i basenie. Codziennie sprzątane pokoje i 2 butelki wody 500ml gratis bez dopłat, Od godz 9-22 wszystko dostępne -picie po godz 22 drinki platne , miła obsługa sporo małych kotków biega gdziekolwiek , Nie warto doplacać za widok na morze z pokoju bo to raczej widok na basen

Zalety

lokalizacja, bardzo dobry internet wszedzie dostępny nawet rozmowy skype bez problemu dodatkowo bilard ogólnodostępny piłkarzyki oraz rzutki free

Wady

brak windy ale bez przesady

Katarzyna E.

W Side Kervan spędziłam już drugi urlop, w zeszłym roku urzekł mnie podczas pobytu z córką, w tym roku wybrałam się z mężem. Hotel mimo iż w centrum miasta, jest kameralny, bardzo przytulny. Organizacja super. Wydawało mi się, że to hotel dla par bez dzieci, może dlatego, że w zeszłym roku było ich tylko kilkoro, w wieku szkolnym.

Zalety

Przemiła, domowa atmosfera, uśmiechnięci, pomocni pracownicy. Posiłki punktualne, różnorodne, sporo napojów do wyboru. Pokoje skromne ale czyste. Udogodnienia dla rodzin z dziećmi- dmuchane zabawki w basenie, krzesełka do karmienia niemowląt. Stoły podczas posiłków sprawnie sprzątane, następne osoby nie muszą czekać by zacząć jeść. W razie wycieczki na prośbę przygotowane są lunch boxy. W recepcji można wymienić euro na liry tureckie. Dużą zaletą jest położenie hotelu, blisko sklepów, banków.

Wady

W stosunku do roku poprzedniego mnie imprez tanecznych wieczorem na placyku przy barze. Brak owoców do podwieczorku. Ponoć niezbyt ładna plaża hotelowa, do której codziennie rano chętne osoby zawozi busik.

Wiktoria

Hotel jest stary ,ale czysty, posiłki smaczne , codziennie sprzątają i ręczniki białe.poaciwl tak samo.Basen super

Zalety

Dobra cena i czystość

Wady

Stare pokoje i klimatyzacja

5.9

Hotel kameralny, ale to zaleta , z małym basenem, chociaz wiekszy chyba nie potrzebny. Pokój z "widokiem ma morze" , przynajmniej w naszym przypadku można powiedzieć mocno naciągane. Za to sprzątnie codziennie i to bardzo skrupulatnie. Obsługa w barach, bądź na recepcji, bardzo miła. Posiłki w porządku, lekko monotonne , ale kuchnia dbała o to żeby zawsze było jedzenie ,niezależnie od godziny przybycia. Jeśli ktoś lubi spokój i taką spokojną atmosferę to jak najbardziej polecam. Trzy gwiazdki są adekwatne to tego co tam zastaniecie.

Zalety

Czysto,spokojnie, przemiła obsługa, dbałość o gościa.

Wady

Monotonne jedzenie. Widok bardziej na basen , niż na morze.

Hotel bardzo czysty. Wyposażenie bardzo stare (meble). Obsługa profesjonalna i miła. Pokoje od strony ulicy mają widok na imprezownie. Co noc głośna muzyka, krzyki, bójki i policja. Jedzenie 5/10. Nie było dokładane po 30 min od rozpoczęcia obiadu.

Zalety

Położenie, czystość, obsługa,

Wady

Klub po drugiej stronie, Jedzenie 5/10,

5.3
Agata

Hotel mały ale przyjemny, jedzenia jak na opcję all inclusive nie bylo zbyt dużego, ale smaczne, obsługa miła. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne poza jednym ważnym szczegółem. Wyjeżdżaliśmy z hotelu o 4.40 lot mieliśmy o 10.00 mimo zgloszenienia dzień wcześniej nie otrzymaliśmy nic na drogę (nawet suchej bułki, wody) jakiś przepocony Pan przy recepcji krzyczał nie ma lunchbox nie ma!!!!! Żądał zapłacenia 6 euro za piwo. Pożegnanie gości poniżej bez jakiejkolwiek przyzwoitości.

Zalety

Kameralny

Wady

Pan przy recepcji żegnający gości...wstyd dla hotelu.

Side Kervan