Side Alegria Hotel & Spa (ex Holiday Point & Spa)

3.5

Hotel fajny, nowoczesny wystrój, jedzenie smaczne i duży wybór. Mało zieleni na terenie hotelu , ale mogę uznać urlop za udany. Trochę byle jakie przejście do plaży. Mnóstwo sklepów w koło hotelu. zdecydowanie polecam

Polecam ten hotel i nie rozumiem ludzi którzy wystawiają zła opinie o nim.Cenna uwaga to taka że jeśli chcesz mieszkać w glównym budynku to nalezy dopłacić parę złotych.

Hotel składa się. 2 części: głównej i aneksu będącego po drugiej stronie ruchliwej ulicy. Warto dopłacić więcej aby nie nocować w części aneksowej ponieważ jest tam duży hałas od ulicy. Duży wybór jedzenia, które było świeże i smaczne. Przygotowywane na miejscu. Szybkie i łatwe dojście do prywatnej plaży na której również znajduje się bar.

Bardzo fajny jotel. Dobre położenie. Super jedzenie.

Hotel fantastyczny, bardzo czysty. Personel uprzejmy i pomocny. Położenie hotelu rewelacyjne, blisko plaży z przepięknym widokiem na morze (opcja pokoju z widokiem) w okolicy mnóstwo sklepów. Doskonałe jedzenie , ogromny wybór serów, grilowanych mięs ryb i sałatek. Dużo owoców oraz cała gama tureckich ciast do wyboru. Baseny przy hotelu czyste i zadbane.Personel sprząta na bieżąco i dba o klientów. Piwo i drinki ok. Nie są tak rozcieńczane jak to w innych hotelach. Trzy windy zdają egzamin przy obłożeniu gości i nie trzeba czekać by dostać się na wyższe piętra. Klimatyzacja sprawna. Dla mnie rewelacja polecam hotel. Hotel 16+ także wolny od jazgotu rozwydrzonych bachorów co jest nie do przecenienia jeśli chodzi o udany wypoczynek...

Nazwa  Side Alegria Hotel & Spa (ex Holiday Point & Spa)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis, parking

5.2

3.5

Wyświetlono 41 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Smaczne jedzenie i bliskość sklepów.

Wady

Dojście do plaży i mało zieleni

Dorota

Zalety

Przestronny,czysty,dobrze usytuowany niedaleko plaży jak również miasta Side ,wystarczjacy wybór jedzenia każdy coś dla siebie znajdzie

Karol

Zalety

Zróżnicowane animacje. Personel pomocny

Wady

Aneks Nieaktualny opis oferty. Jedzenie nie jest dostępne 24h Znajomość angielskiego przez personel

Artur

Bardzo fajny jotel. Dobre położenie. Super jedzenie.

Zalety

położenie jedzenie obsługa

Wady

nie ma

Zalety

Położenie, czystość, uprzejmy i pomocny personel, doskonałe jedzenie i 16+......

Wady

Nie posiada.

Byliśmy w budynku głównym - czysto, co drugi dzień wymieniane ręczniki. Miła obsługa w całym hotelu. W pokoju sprawna klimatyzacja, zestaw do herbaty, codziennie uzupełniana kawa, herbata i butelki z wodą mineralną. Jedzonko smaczne. Przed hotelem, obok jednego z basenów pani wypieka placki w określonych godzinach. Bar na plaży również sprawnie funkcjonuje. Codziennie można wymieniać ręczniki plażowe na czyste (bez opłaty, bez kaucji).

Zalety

Czysto, smacznie, miło i sympatycznie.

Wady

Zejście do plaży przez ulicę, ale dość blisko.

4.9

Hotel dla ludzi starszych i mało wymagających. Położenie hotelu jest dość dobre, przy głównej ulicy jadąc do antycznego Side, w rejonie hotelu liczne sklepiki. Do plaży spacerem około 10 minut, powrót znacznie gorszy bo pod górkę. Co prawda jeździ busik hotelowy, ale jeździ jak chce nie we wskazanych godzinach. Duży hol w recepcji, wygodne miejsca do siedzenia. Bardzo małe lobby, w którym zasuwana właściwie tylko jeden barman. Drinki średnie. Największym problemem hotelu jest czystość. Pokoje sprzątane co drugi dzień albo wcale- niby sprzątanie kończyło się na złożeniu używanego ręcznika i położeniu go na półkę jako świeży i posłaniu łóżka. Ja dostałam pokój w ogóle nie posprzątany po poprzednim gościu- w koszach śmieci, pety, brudna śmierdząca pościel- po interwencji pokój został posprzątany. Jedzenie smaczne, bez szału, ale zawsze coś dla siebie dało się wybrać. Notorycznie brak sztućców, brudne szklanki i filiżanki, niedziałający ekspresy. Obsługa miła i pomocna ale tylko dla gości z Niemiec i Rosji, reszty nie zauważali. Przewaga gości właśnie tych narodowości. Animacje słabe, w barze przy basenie tylko piwo i wino, w barze przy plaży można było coś zjeść. Hotel pod emerytów beż wygórowanych wymagań

ELŻBIETA

HOTEL DOBRY, SEJF PŁATNY I SZKODA TO JEST WAŻNE,CZYSTY , MONOTONIA W JEDZENIU . DUŻY PRZESTRONNY

Hotel bardzo fajny, troszkę widać ze nie jest nowy , ale w niczym to nie przeszkadza , pokoje ok , obsługa bardzo dobra , jedzenie bardzo smaczne , drinki urozmaicone, baseny spoko, do plaży nie daleko , bar na plaży bardzo fajny , polecam.

Zalety

Hotel położony blisko Side , do starego miasta godzinka na nogach , ogólnie dobra lokalizacja

Wady

Słabe animację

Elżbieta

Ogólna ocena hotelu dobra, pokój ekonomiczny nie zasługuje na 5* , najwyżej 4 .W hotelu czysto ,ręczniki i pościel zmieniana co drugi dzień ,sprzątane codziennie. Problem z kanalizacją ,jak nie była używana przez kilka godzin zaczynał się wydobywać brzydki zapach ,trzeba było puścić wodę, wtedy zapach znikał . Jak się otwierało balkon to komary atakowały a przy włączonej klimatyzacji było za zimno. Obsługa w hotelu bardzo dobra .Polecam ,ale raczej pokój standard ,nie ekonomiczny. Jedzenie urozmaicone(słodko ,słone, kwaśne) ,każdy znajdzie coś dla siebie. W hotelu większy wybór niż w barze na plaży.

Zalety

Bardzo pomocny personel ,czystość , brak dzieci

Wady

Dopłata do pokoju ekonomicznego, przy 5* wszystkie pokoje powinny spełniać standardy .

Janina

Pobyt - Kwiecień 2024

Dobra lokalizacja czysto w pokojach,dobre jedzenie blisko morza .Miła obsługa,pokoje sprzątanie codziennie.

Zalety

Hotel w samym Centrum blisko morze promenada

Wady

Brak wad

Pobyt - Październik 2023

Hotel w centrum dowodzenia światem:) a tak serio świetna baza wypadowa . Wszędzie mozna dojechać busikiem za dolara do Starego Miasta w Side 5 minut . Po wyjściu z hotelu dookoła sklepy i bazary , Carrefour w zasięgu ręki. Hotel duży, czysty , obsługa przyjazna ,pokój ladny,sprzątany codziennie . Na wyposazeniu : czajnik , herbata i kawa oraz woda -uzupełnianie codziennie . Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone . 2 baseny zewnętrzne, 1 wewnetrzny ,siłownia, spa i dyskoteka. Dobrze wyposażony bar -każdy znajdzie coś dla siebie. Do plaży 3 minuty spacerem . Dużo leżaków i restauracja. Pobyt zaliczam do udanych , z czystym sumieniem polecam!

Zalety

Lokalizacja , czystość, allinclusive, miły personel

6.1

Pobyt - Październik 2023

Hotel polecam osobą starszym 50+ przynajmniej w tym okresie co my byliśmy ale widać że na takich klientów hotel jest nastawiony. Proszę uważać przy rezerwacji czy nie będziecie umieszczeni w anexie bo się okazuje że nie jest on na terenie hotelu tylko po drugiej stronie ruchliwej drogi nad jakimś sklepami( na szczęście nam udało się zmienić na miejscu za dopłatą). Baseny małe.

Zalety

Lokalizacja, plaża, jedzenie

Wady

Anex który nie znajduje się na terenie hotelu , baseny, słabe animacje

Pobyt w hotelu naprawdę spełnił moje oczekiwania. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie w formie bufetu gdzie każdy mógł wybrać sobie co by chciał zjeść. Ogromny wybór ciast jak również jedzenia.

Zalety

Bardzo miła obsługa Bardzo dobra lokalizacja Basen w hotelu Klimatyzacja w każdym pokoju

Wady

Czytając wcześniejsze opinie raczej sceptycznie byliśmy nastawieni. Ale pozytywnie się rozczarowaliśmy. Pokój wg opisu- no może trochę za dużo silikonu w łazience, ale czysty. My mieliśmy z widokiem na morze. Pokój sprzątany bez problemu- codziennie albo w zależności od potrzeb. Nie było problemów z woda w butelkach, herbatą czy papierem toaletowym. Personel miły i pomocny - od pań sprzątających, po barmanów,/kelnerów i recepcję.. Dla nas jedzenie było smaczne i zróżnicowane. Żadnych problemów żołądkowych. Chociaż niektórzy mówili, że monotonne. Ciasta przepyszne. Fajne baseny. Alkohol - ten co braliśmy był ok. Dobra lokalizacja- chociaż co niektórym mogą przydać się stoppery- w zależności jak się trafi z pokojem.. Część pokoi od ulicy, część blisko basenu i animacji, część ma dyskotekę z baru naprzeciw. Przystanek dolmuszy przy hotelu- sprawne kursowanie. - 1 e /1 $.Do Side można również dojść spacerem. Sklepy- na terenie hotelu oraz wokół hotel z rozsądnymi cenami. Do plaży blisko- droga publiczna, więc za czystość nie odpowiada hotel. Na plaży większość leżaków pod zadaszeniem. Drinki i posiłki w barze na plaży. Wielki pozytyw za brak osób, kore ciągle namawiają na jakieś usługi. Fajni animatorzy. Pobyt uważamy za super. Polecamy.

Zalety

lokalizacja, jedzenie, baseny, blisko plaża

Wady

część obsługi ma za duże ukierunkowanie na klienta z Niemiec. Część posiłków nie ma wyszczególnienia z jakiego mięsa jest zrobiona - na to powinny zwracać uwagę osoby z nietolerancją baraniny

Jolka

Hotel nie jest nowy, ale pracownicy dbają o czystość. Pokoje sprzątane codziennie. Ręczniki wymieniane na żądanie. Podobnie pościel. Plaża oddalona od hotelu ok. 300 m. Możliwość dojazdu hotelowym busem. Bar na plaży. Serwis plażowy. Część leżaków w cieniu, można się schronić przed słońcem. Plaża piaszczysta. Ogólnie wakacje na plus. Dojazd do antycznego Side busem za 1 EUR.

Leszek

Hotel jest naprawdę optymalnej wielkości, tworząc bardzo fajną atmosferę i zasługuje na uznanie, za tak niskie pieniądze można luksusowo wypocząć. Trzy baseny i bliskość do plaży, gdzie do dyspozycji mieliśmy plażowy bar.., rewelacja. Tylko szkoda,że nie jest dobrze rozpropagowana informacja o cowieczornych animacjach przy basenie z ślizgawkami. Bliskość do centrum starożytnego centrum Side i różnorodność straganów i sklepów jest niewątpliwym atutem. Ponadto bardzo fajna plaża, jak na to wybrzeże, z dobrze przygotowanymi ,bezpłatnymi leżakami, bo nigdy nie brakuje miejsca i bar zawsze do dyspozycji do 14-tej. Nie ma krzyków i wrzasków niedopilnowanych dzieci przy basenach, bez tłoku i kłótni o leżaki.., pełna kultura i dbałość i wypoczywających. Brawo! Polecam z czystym sumieniem.

Zalety

Okazały, ale i nie za wielki hotel, zatem idealnie i warty tej ceny.

Wady

Za dużo turystów z Rosji.

Aneta

Zdecydowałam się na ten wyjazd w ostatniej chwili, ale to był strzał w dziesiątkę. Mogę polecić z czystym sumieniem. Obsługa miła i pomocna. Można rozmawiać po angielsku lub niemiecku. Hotel czysty i gustownie zaprojektowany. Pokój codziennie sprzatany, wymieniane ręczniki. Panie sprzątające zawsze pięknie dekorowały łóżko, dokładały butelki z wodą, totebki herbaty czy papier toaletowy. Klimatyzacja działała bez zarzutów. Mieszkałam na 6 piętrze, ale to nie problem, bo w hotelu są 3 windy. Jedzenie było smaczne i zróżnicowane. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Bardzo duży wybór deserów. Polecam baklawę. Do obiadu i kolacji, oprócz wody na stolikach, można było zamówić dowolny napój lub nalać sobie dostępnych w porze śniadania soków, herbaty lub kawy. Na terenie obiektu były dostępne 3 bary, w których można było zamówić różnorodne napoje, w tym sporo całkiem smacznych drinków. Barmani nie żałowali alkoholu. Polecam skorzystać z hotelowego spa. Obsługa na najwyższym poziomie. Wizyta w hammanie była niezapomnianym doświadczeniem. Można też skorzystać z różnorodnych zabiegów i masaży. Oczywiście jest to płatne, ale naprawdę warto. Było profesjonalnie, miło i przyjemnie. Hotel znajduje się w niezłej lokalizacji. Do plaży jest ok. 5 minut pieszo. Z hotelu kursuje też bus, ale nie ma potrzeby korzystać. Jest naprawdę blisko. Na plaży było wystarczająco dużo leżaków. Część w pełnym słońcu, część pod zadaszeniem. W barze na plaży można było zamówić różnorodne napoje, a w porze lunchu serwowano posiłek, dlatego nie trzeba było wracać specjalnie do hotelu. Jeżeli ktoś tak, jak ja chce w czasie urlopu coś zobaczyć, to lokalizacja hotelu świetnie to ułatwia. Do zabytkowego Side można dojść spacerem, najlepiej promenadą albo zatrzymać przejeżdżający przed samym hotelem dolmusz. Koszt takiego przejazdu to 1 euro. W hotelu jest też sklep oraz fryzjer z kosmetyczką. Mają całkiem fajne ceny. Ogólnie polecam zarówno dla chcących pozwiedzać, ale także tych, co chcą się wyleżeć sie na plaży i popływać w morzu.

Zalety

Hotelowe spa to zdecydowanie numer jeden mojego wyjazdu. Hamman i szeroka gama różnych zabiegów i masaży. Świetna lokalizacja hotelu - bliskość plaży ok. 5 minut doskonale miejsce startowe na wycieczki po okolicy. Blisko do starożytnego Side. Miła i profesjonalna obsługa. Smaczne I różnorodne posiłki i napoje.

Piote

Zacznę od tego że nie rozumiem tych negatywnych opinii ,urlop w tym hotelu oceniamy bardzo pozytywnie , generalnie zgadzało się wszystko z opisem, Hotel jest bardzo ładny , pokoje codziennie czyszczone wraz ze zmianą ręczników itp itd. Jedzenie ma bogate menu , nie ma w koło tego samego, jest go naprawdę dużo i jest na bieżąco uzupełniane. Drinków w opcji all jest wiele do wyboru . Na terenie hotelu jest czysto , jest dużo leżaków przy basenach także nie ma pośpiechu ich rezerwacji. Plaża od hotelu faktycznie jest bardzo blisko , jest piaszczysta , leżaków i materacy bardzo dużo , jest dużo jedzenia w barze na plaży , funkcjonuje on sprawnie. Polecam pokój tylko i wyłącznie w budynku głównym, pokoje eco są w oddzielnych budynkach po drugiej stronie ulicy także bez sensu . Jedyna wada to wifi które co prawda jest darmowe ale działa dosyć kiepsko. Podsumowując zdecydowanie polecamy ten hotel.

Zalety

- czystość - lokalizacja , odległość do plaży - dobra kuchnia - miła obsługa

Wady

- słabo działający internet - kiepskie animacje przynajmniej w okresie w którym byliśmy .

3.3
Dominika

Zdecydowanie odradzam, nawet jak za taką cenę. Zacznijmy od początku… śniadania to jakiś koszmar byliśmy przez 7 dni i cały czas było to samo do jedzenia, wybór mały owoce i warzywa to jakiś żart jak nie czarne banany to zgnite jabłka.. W głównej restauracji mnóstwo much jedzenie niepozakrywane.. talerze brudne trzeba było wybierać czyste. Opcja all inclusive i drinki same soki bez jakiegokolwiek smaku alkoholu, jedynie piwo znośne. Hotel przyjazny dla rosyjskiego społeczeństwa bo nawet animacje i muzyka była w dużej mierze po rosyjsku, wifi w pokojach to już nieśmieszny żart co chwilę rozłączało nie dało się nic zrobić.. Chyba jedyny plus tego hotelu to w miarę czysty pokój.

Zalety

Plaża , lokalizacja ,

Wady

Jedzenie , czystość w restauracji , brak wifi , drinki

Side Alegria Hotel & Spa (ex Holiday Point & Spa)