Sharm Grand Plaza Resort

Pobyt oceniam za udany, spełnił moje oczekiwania.Czystosc obiektu, Wi-Fi,pokoje...

Oferta na stronie odnośnie restauracji jest nieaktualna. Jedna z nich jest płatna, część poza sezonem zamknięta.

Polecam! Wszystko w jak najlepszym porządku,warto przylecieć

Był to mój drugi pobyt w tym hotelu i ostatni . Nie polecam tego hotelu. Hotel przeznaczony wyłącznie dla rosjan . Jak ktoś ich lubi i ich zachowanie to tak. Standard hotelu bardzo niski. W hotelu czujesz się jak intruz jesteś nie proszonym gościem. Obsługa przystosowana do standardów (...).

Jeden z najgorszych hoteli w jakim byłam. Obiekt stary i bardzo zaniedbany. Brak obsługi. W barze przy basenie i na plaży nie było wina w ogóle, tylko piwo i mocne alkohole. Wino jedynie na stołówce. Lobby bar płatny i bardzo drogi. Wino 22 USD gdzie w innych hotelach maksymalnie 7 USD. Hotel dla Włochów - od 12:30 do 15:00 sjesta. Brak muzyki, jacuzzi zamknięte (tylko tam była chłodniejsza woda).

Nazwa  Sharm Grand Plaza Resort
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Nabq Bay
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, sporty wodne, tenis, nurkowanie

Przy hotelu prywatna plaża w postaci platformy.

Dla dzieci: brodzik, plac zabaw, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

Hotel usytuowany na powierzchni 110000 m2, 20 km od lotniska.

Bogate zaplecze rekreacyjno-sportowe: centrum SPA, sauna, jacuzzi, squash, sporty wodne na plaży, centrum nurkowe.

Wyświetlono 712 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Markus

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Bliskość plaży i morza

Wady

Nic , drobnostki które nie wpływają na całość pobytu

Agata

Zalety

Duże i czyste pokoje. Dużo zieleni w koło

Wady

Położenie, przy plaży, gdzie nie ma zejść do wody. Rady koralowe uniemożliwiają korzystanie z plaży.

Polecam! Wszystko w jak najlepszym porządku,warto przylecieć

Zalety

Rafa koralowa w pobliżu, różnorodność posiłków

2.2
Leszek

Zalety

Jedyną zaletą tego hotelu to położenie bezpośrednio nad morzem.

Wady

Bardzo słabe wyżywienie, niska obsługa na tzw. stołówce , personel na basenie tak jakby nie istniał znudzeni swoją pracą

Zalety

Całkiem dobre jedzenie.

Wady

Brak obsługi hotelowej. Brudno bardzo nawet jak na standardy egipskie.

Adrian

Tragedia!!! brak jedzenia obsługa jest tam za karę, a z pokoju do basenu kawał drogi i to jeszcze pod stromą górę. Nie polecam, cieszymy się że dało się zmienić hotel bo ten to kompletna porażka.

Zalety

Hotel przeciętny.

Wady

Stołówka niemal wojskowa, w dodatku brak podstawowych dań. (...)i Włosi są lepiej traktowani niż Polacy.

Tomasz

Pobyt w hotelu oceniam dobrze. Rozpocznę od pokoju, jest jasny, duży i przestronny, codziennie sprzątany. Codzienna wymiana ręczników i co drugi lub trzeci dzień pościeli. Wyposażenie standardowe w tej części świata. Łazienka trochę zużyta i niechlujnie wykonana na samym początku, ale czysta. Ogólnie poziom higieny oceniam wysoko, był to pierwszy hotel w tej części świata, w którym nie dopadła nas "zemsta Faraona". Hotel może pochwalić się pięknie utrzymaną zielenią, trawniki, drzewa i palmy wyglądają świetnie, zwłaszcza cienisty szpaler w okolicy dużego basenu. Żyje tutaj duża rodzina naszych dudków. Ptaki są na wpół oswojone i można je z bliska obserwować. Pełno jest także różnokolorowych jaszczurek. Przy odpływach na mieliźnie pojawia się duża ilość ptaków brodzących różnych gatunków, a w pobliżu żyje nawet duży orzeł. Na rafie występuje ogromne bogactwo wielu gatunków ryb. Jedzenie dość smaczne, ale mało urozmaicone jeśli chodzi o śniadania i obiady, kolacje wyglądały lepiej. Jedzenia było mało na tacach i jeśli coś się skończyło, to bardzo długo trwało uzupełnienie. Głodni nie chodziliśmy, ale pod tym względem był to najsłabszy hotel w Egipcie w jakim byliśmy. Z animacji nie korzystaliśmy, ale znajomi których tu poznaliśmy narzekali na ich ilość i jakość. Na pewno były rzutki, siatkówka, zumba, piłka wodna i oczywiście jakieś wieczorne występy. Ładna plaża, leżaki i materace w dobrym stanie. Niestety w morzu da się pływać jedynie w niewielkiej lagunie pośród skałek. Zaraz za laguną zaczyna się już rafa i ratownicy z wiadomych względów nie pozwalają po niej chodzić, a sama laguna z racji niewielkiego rozmiaru nagrzewa się chyba do 50 stopni, czuje się, że woda lekko parzy jak się do niej wchodzi. W basenie jest niewiele lepiej. Ulgę, ale tylko w wybranych godzinach w ciągu dnia daje jedynie jacuzzi. Można też oczywiście iść na pomost, gdzie woda jest chłodna i przyjemna, ale jest tam głęboko i występują dość silne prądy - nie każdy tam sobie poradzi. Warto wybrać się na wycieczkę na Górę Synaj, którą organizuje biuro podróży, ale trzeba zabrać dobre buty (na pewno nie klapki i lekkie adidasy - jest tam bardzo nierówno i kamieniście). Potrzebne jest minimum kondycyjne. Góra jest nieco większa i ostrzejsza niż np. nasza Ślęża, a cała trasa to wbrew temu co mówią lokalni przewodnicy około 14-16 km w obie strony. W hotelu jest dużo Włochów i Rosjan i to na ich obsługę głównie nastawiony jest personel. Po polsku też coś tam niektórzy potrafią powiedzieć, ale słabo i niewiele. Obsługa miła i nienachalna. Bardzo mało akwizytorów na plaży i przy basenach, co pozwoliło fajnie i przyjemnie odpocząć, a nie opędzać się od nich tak jak w innych hotelach.

Zalety

Hotel jest położony na przepięknej rafie, jeśli ktoś umie pływać i nie boi się wody głębokiej na więcej niż 20 metrów to nic tylko brać maskę i na pomost Dobra szkoła nurkowa na terenie hotelu, nawet kompletny laik bez problemy z nimi zanurkuje Blisko do miasta i fajnych sklepów. Kilka minut na piechotę od hotelu jest sklep(...) z cenami na półkach. Ceny z resztą bardzo bardzo przyzwoite.

Wady

Hotel ma niezrozumiałe zasady korzystania z niektórych miejsc, np z jacuzzi. Było ono czynne jedynie przez 4 godziny dziennie, a było to także jedyne miejsce z chłodną wodą, zwłaszcza po południu. W jacuzzi nie mogą być dzieci poniżej 16 lat nawet z rodzicami

Pobyt udany teren piekny i zadbany Hotel bardzo ładny ,blisko lotniska Obsluga hotelowa wszystko ok Jedzenie dobre

Wady

Jedynym minusem jest to ze obsługa fawortzuje Włochów zwlaszcza nad basenami

4.1
Damian

Pobyt w hotelu Sharm Grand Plaza to istny koszmar. Będąc wcześniej w Egipcie w hotelach 4 gwiazdkowych mogę śmiało powiedzieć, że ten hotel zasługuje na 2 gwiazdki. Korzystaliśmy z oferty Last Minute i hotel cieszył się dobrymi opiniami. Niestety opinie na innych portalach są naciągane w zamian za zniżki na wycieczki u lokalnych pracowników. Zacznę od tego, że w hotelu jest ogromna dyskryminacja Polaków ! Hotel jest nastawiony konkretnie na Włochów i Rosjan. Na samym początku zaznaczę, że w hotelu nie zastaniecie lodówek z wodą. Po rozmowie z rezydentem dostaliśmy pytanie czemu wybraliśmy tak słaby hotel. Po kilku dniach po zaprzyjaźnieniu się z animatorami dostaliśmy to samo pytanie od nich. Po przyjeździe zameldowano nas w najbardziej oddalonym punkcie hotelu (10 min na baseny i do restauracji ) w najstarszych pokojach z wanną i obleśną zasłoną. Kolejnego dnia po rozmowie z rezydentem przeniesiono nas oraz innych Polaków do cywilizowanych pokoi przy basenach. Pokoje ok lata 90 sprzątane codziennie. Gdy zostawicie napiwek nie spodziewajcie się łabędzi na łóżkach bo takie coś tu nie istnieje. ! Jedzenie i restauracje ! Na terenie hotelu znajdują się 3 restaurację. I uwaga ! Restauracja Włoska dostępna jest tylko dla Włochów ( wszyscy inni zostają wyproszenie Włosi mają inny kolor opasek ), restauracja w okolicach basenu/plaży jest zamknięta z powodu barku obsługi, RESTAURACJA ALACARTE NIE ISTNIEJE ! pozostaje nam restauracja główna Riviera. Klimatyzajca raz działa raz nie. Jedzenie okropne ! Brak jakiegokolwiek wyboru, brak podstawowych dań. Brak podstawowych potraw, nie zjecie tu nawet frytek. W bemarach po chwili brakuje jedzenia. Na śniadaniach wędlina typu mortadela i plastikowy ser oraz omlet. Obiady okropne ryż, kotlety mielone, gulasz, bardzo mało owoców. Dzień w dzień ta sama historia. Wieczna walka o talerze i ogromne kolejki. Uwaga do Polaków nie podchodził nikt nie proponował nic więcej, żadnych uśmiechów, lub próby dostania napiwku. - Bary - Znajdziecie trzy bary. Lobby - tylko napoje płatne , przy basenach oraz przy plaży-free. Ogólnie macie do wyboru napój colo podobny, niby sprite, soda lub napój ananasowy lub pomarańczowy ( sokiem ich nazwać nie można). Piwo i inne alkohole MA SA KRA ! sam cukier brak jakiego kolwiek smaku, możecie wypić 40 drinków jedynie co będziecie mieli to zgagę. Drinki dostajemy w kubeczkach jednorazowych plastikowych, gdy często się kończą to z papierowych. Nie ma tu szkła ! jest jedynie przy posiłkach w restauracji. Dawanie napiwków nic tu nie daje, barmani nawet się nie uśmiechają i nie mają pojęcia o tym co robią. Mechanicznie po prostu nalewają do plastików - Snack Bar- Nie spodziewajcie się cudów. W snack barze możecie dostać kanapkę z bułki ze śniadania, surowe pankejki oraz raz dziennie smażone są chipsy w frytownicy gdzie wiecznie jest kolejka bo do frytownicy wchodzi porcja dla 3 osób. - Baseny - Super basen przed wejściem do hotelu jest zamknięty nie z powodu remontu jak krążą opowieści lecz z braku obsługi. Kolejna piękna basenowa rzeka również jest wyłączona z użytkowania. Zostają dwa baseny, którym nie można nic zarzucić jedynie to ich przeciętna czystość. Jest jedno ale. Leżaki nad basenem o godzinie 8-9 rano są wszystkie zajęte przez Włochów i Rosjan. Jeżeli znajdziecie już wolne miejsce, nikt z obsługi nie raczy podejść i pomóc w rozłożeniu topornie ciężkiego parasola. Kolejny minus za to, że nie można pić drinków przy basenie. Zostaniecie od razu pogonieni. - animacje - Zespół animatorów ( 4 osoby ) super lecz od rana do południa w dzień dzień to samo 3 tańce przy basenie jakiś aerobik i koniec. Wieczorem zanudzicie się na śmierć. ''Show trwają do 30 minut'' w amfiteatrze gdzie przychodzi bardzo mało ludzi z powodu ? BRAKU BARU lub jakiejkolwiek wody do picia. - plaża - praktycznie pusta rzadko kiedy zobaczycie kogoś na leżakach z powodu odpływów. Zejście z pomostu ok, ale gdy odpłyniecie 10 metrów od pomostu od razu jest krzyk ratownika i wymachiwanie, że nie wolno. Rafa zniszczona i bardzo mało ryb. Podsumowując - Jedzenie okropne, Atrakcji brak, Napiwki nic tu nie wnoszą UWAGA - animatorzy dzień w dzień od samego rana namawiają na wyjazd na dyskotekę do miasta za 25$- ponieważ dobrze wiedzą, że w hotelu wieczorami się nic nie dzieje i mają z tego prowizję.

Zalety

- przeciętny basen - lokalizacja - bezpieczeństwo

Wady

- OKROPNE JEDZENIE ! - brak zainteresowania obsługi d la gości z Polski - wiecznie zarezerwowane leżaki - napoje - jedna butelka wody w pokoju dziennie - brak atrakcji wieczorami - namawianie na dyskoteki poza hotelem

Ogólnie w porządku,natomiast nie wróciłabym więcej ,przede wszystkim przez dyskryminację Polaków.

Zalety

Uprzejma obsługa,czysto

Wady

Brak internetu w pokoju,jedzenie bardzo słabe,brak dokładania posilkow,brak restauracji a la carte,która dostępna była dla Włochów. W Snack Bar codziennie to samo.Hotel nastawiony na turystów z Rosji i Włoch. Polacy są dyskryminowani.

Hotel klimatyczny, w stylu kontynentalnym zapewnia podstawowy komfort wypoczynku. Pokoje duże, bardzo wygodne łóżka, tarasy i balkony oddzielone od sąsiadów zapewniają intymność i ciszę. Stołówka bardzo sprawna , jedzenie smaczne i różnorodne. Z pobytu jestem bardzo zadowolona i zachęcam do odwiedzenia tego hotelu.

Zalety

Cudowna zieleń pozwalająca na relaks i wyciszenie. Obserwacje przyrody( rośliny, rafa, ptaki) pozwalają poczuć się jak w raju. Przemiła i pomocna obsługa

Wady

Głośna muzyka na plaży nie sprzyja relaksowi.

Zuzanna

Wakacje były jak najbardziej udane. Hotel otoczony piękną, zadbaną zielenią, pokoje codziennie sprzątane. Jeśli chodzi o jedzenie to było dobre, śniadania monotonne, za to na obiad codziennie inne mięsa i owoce morza. Dostaliśmy pokój w budynku najbardziej oddalonym od recepcji przez co nie było w nim internetu, ale był w lobby, na plaży i przy basienie co według mnie jest ważniejsze, bo to tam spędza się najwięcej czasu. Polecam wybrać się na wycieczki fakultatywne, szczególnie, żeby zobaczyć rafę koralową (ta przy hotelu jest ładna, ale są zdecydowanie lepsze). Zakupy można spokojnie robić w sklepikach przy lobby, ceny są mniejsze niż w sklepach proponowanych nam na wycieczkach.

Zalety

• czystość • codziennie donoszona do pokoju butelka wody

Wady

• jeden pan z obsługi wydzielający jedzienie(ja rozumiem, że chce aby każdemu starczyło, jednak wywracanie oczami i gadanje pod nosem, jak proszę, żeby nałożył porcję na drugi talerz dla narzeczonego, który nie stał ze mną w kolejce to lekka przesada)

Margarita

Hotel ogólnie fajny,dużo zieleni o którą dbają codziennie,pokoje i łazienka przestronne,personel pomocny i miły.Bar przy recepcji pusty,bo wszystko jest płatne.Piwo i alkohole lokalne do godz.23 przy basenie.W ciągu dnia brakowało piwa w barze nad morzem albo przy basenie i często było ciepłe i lane tylko do plastiku.Jedzenie ogólnie dobre ale pierwszy raz się spotkałam,,że nie było frytek.Dla mnie hotel na 4*

Zalety

-ładne,przestronne pokoje i łazienki -zadbany ogród -blisko morze

Wady

-piwo często ciepłe i lane do plastiku -brakowało kawy w barze nad morzem -mały wybór mięsa na stołówce

Grzegorz

Pobyt - Maj 2024

Pobyt w hotelu uważam za bardzo udany. Pięna plaża, przy pomoście pięna rafa koralowa. Duży pokój z ładną łazienką. Szeroki wybór jedzenia. Obsługa bardzo miła, pracownicy zawsze uśmiechnięci i pomocni.

Zalety

Piękna rafa, miła obsługa, dużo basenów, dobra infrastruktura

Wady

Jedyne co moża by poprawić do desery na kolacji- jednego dnia były pyszne, ale reszta dni dosyć monotonne

Robert

Pobyt - Maj 2024

Pobyt w hotelu uważam za bardzo udany . Otoczenie w około hotelu przepiękne bardzo zadbane czyste , kilka basenów do wyboru miła nie nachalna obsługa pan przy basenie wręcz przemiły gdy widział że idziemy wręcz biegł by wziąć karty na ręczniki i nam przynieść .Czasem zbyt głośna muzyka na basenie ale wtedy można iść na leżaczki nad morze . Bar do wyboru jeden na plaży drugi przy basenie.Jedzenie o dziwo bardzo mnie zaskoczyło pozytywnie , każdy mógł znaleźć coś pysznego dla siebie (krewetki z grila przepyszne ) a uwierzcie mi na słowo poprzedni pobyt w innym hotelu rozczarował mnie pod każdym względem . Na stołówce bardzo mili kelnerzy a pan Michał co chwile podchodził i pytał czy wszytko jest ok czy może coś potrzeba . Bardzo bym chciała wrócić tam ponownie naprawdę SUPER .

Zalety

Czysty , miła nie nachalna obsługa smaczna kuchnia , przy plaży pomost na końcu którego była rafa z bardzo dużą ilością różnych gatunków ryb .

Wady

Z czystym sumieniem stwierdzam że brak a uwierzcie mi jestem wymagają tak mówi mój facet .

Zbyszek

Pobyt - Maj 2024

Hotel przyzwoity, niestety gośćmi pierwszej kategorii są Włosi i Rosjanie (obawiam się, że w innych hotrlelach jest podobnie). Ktoś, kto nie zna angielskiego nie będzie czuł się swobodnie.

Zalety

Bardzo ładna rafa koralowa oraz zieleń wokół zabudowań i basenów. Sympatyczna obsługa (szczególnie Pan Mohamed z działu recreation na plaży)

Wady

Słabe wi fi Brak podstawowych informacji w języku polskim ( nawet na tablicach z ogloszeniami). W dzisiejszych czasach nie jest problemem stworzenie formularzy również w j.polskim.

Paweł

Pobyt - Maj 2024

Hotel swoje lata świetności ma za sobą. Pokoje standard Egipska, nie różni się od hoteli 4*, stara wanna. Duże i wygodn łóżka. Faktycznie plaża, zieleń i położenie na duży plus ale wyżywienie porażka. Wielokrotnie byłem w Egipcie ale tak kiepskiego wyboru jeszcze nie spotkałem, nawet w "niby gorszych" hotelach. Nie wyobrażam sobie co musi się tu dziać w sezonie. Wpisy że każdy znajdzie coś dla siebie to bednie, przypominam że mówimy tu o hotelu 5*! Na stołówce nawet nie ma miejsca na dodatkowe potrawy jest mała, miejsca do siedzenia dość sporo. Obsługa miła i uprzejmą, pomocna. Od zgłoszenia problemu z klimatyzacją po 5min już pojawił się "inżynier" i naprawił 😉 W pokoju działało wi-fi, przynajmniej w naszym.

Zalety

Obsługa, miejsce

Wady

Bardzo mały wybór jedzenia, często brakowało potraw.

Aga

Pobyt - Maj 2024

Pobyt oceniam za bardzo udany, wspaniała obsługa, jedynie co ma do życzenia to jedzenie. Śniadania były dobre , jednak obiady i kolacje różnie. Niestety w tym hotelu jest dużo Włochów , którzy są uprzywilejowani, mają oddzielną restaurację , ale jednocześnie mogą skorzystać z naszych. Byli lepiej traktowani , nie było to miłe .

Zalety

Spokój , otoczenie, atmosfera

Wady

Jedzenie oraz uprzywilejowanie Włochów

3.9
Andrzej

Pobyt - Kwiecień 2024

Nie wiem skąd takie dobre opinie o tym hotelu. Przy recepcji dostaliśmy jeden z gorszych pokoi z zepsutym natryskiem i starą brudną wanną, a w szafie pełno kurzu, oraz zepsuty zamek w drzwiach i w najdalszej części hotelu gdzie do plaży i otwartego basenu było chyba z 300 metrów. Po jednej nocy w tym pokoju i zorientowaniu się w obiekcie zażądaliśmy zmiany pokoju. A najgorsze w tym hotelu to stołówka bo to nie restauracja, to jest gorzej niż bary mleczne w PRL jak ktoś pamięta, stoliki i krzesła obskurne a jedzenie nie zachwyca. No i ktoś napisał że jest dyskryminacja między Włochami a resztą świata i to prawda bo włosi mieli dwie restauracje dla siebie całkiem inny standard. Tak więc nie polecam tego hotelu bo ja tam nie wrócę.

Zalety

Ładne ogrody i plaża

Wady

Stołówka

Zygmunt

Pobyt - Kwiecień 2024

Obecnie wypoczywamy w tym hotelu jesteśmy bardzo zadowoleni wspaniała obsługa na recepcji barmani kelnerzy obsługa hotelowa i plażowa jedzenie można się najeść ładny obiekt dużo zieleni i miejsca do spacerowania blisko do morza i ładna plaża ja jako emerytka bardzo polecam wszystko zadbane i uporządkowane

Sharm Grand Plaza Resort