Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami
Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku
Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach
Spokojny hotel przy plaży z rafą. Ładne duże pokoje z ciekawą architekturą. Spełnił moje oczekiwania nie czułam że jest to z biura podróży.
Ładne duże pokoje. W domkach piętrowych. Ciche otoczenie zielono i czysto. Rafa bogata w ryby i nawet żółwie...
Brak uwag
Kameralny , spokojny hotel godny polecenia. Odnajdą się tam osoby szukające wyciszenia blisko natury. Najlepiej odda to fakt że to ostatni hotel w Marsa Alam a potem już tylko .....
Największa zaleta to bliskość raf koralowych i woda. Każdy niezależnie od stopnia oswojenia z wodą znajdzie coś dla siebie. Obsługa hotelowa bardzo miła i pomocna. No i żadnych problemów żołądkowych. W czerwcu wieje bardzo mocny wiatr który nam akurat pomagał znieść upały.
Ogólnie wszystko Ok . No wiadomo standardy egipskie, także trzeba przymknąć oko i czerpać radość z natury tak innej a zarazem pięknej .
Było super. Hotel godny polecenia. Jak ktoś chce naprawdę odpocząć to Shams Alam jest dla niego. Bardzo miła obsługa- nienachalna- uśmiechnięta i pomocna. Piękna rada dostępna z piaszczystej plaży i z pomostu- w pobliżu pływają żółwie.
Czysto, cicho, kameralnie. A największa zaleta to piękna rafa. Trzeba ją zobaczyć zanim całkiem nie zniknie- bo z roku na rok coraz mniej. Korzystaliśmy też ze SPA- hamam na początku pobytu rewelacja- masaże też godne polecenia.
Dla mnie brak- chociaż transfer długi- w tamtą stronę- busikiem- 1.30. W drodze do Polski- autobusem- 2.45
Hotel typowe 4 gwiazdkowy. Czystko, schludnie. Fajna opcja jeśli ktoś chce wylegiwać się na plaży godzinami. Brak zjeżdżalni więc dużo dzieci w hotelu nie ma. Internet dodatkowo płatny więc człowiek odcina się od świata
Piękna, szeroka piaszczysta plaża. Centrum nurkowe, centrum windsurfing
Brak zjeżdżalni , brak podgrzewanych basenów, daleko od lotniska , internet dodatkowo płatny
Atutem hotelu jest przepiękna plaża, piaszczyste wejście od brzegu jak i z pomostu. Cudowna rafa koralowa. Wszystkie pokoje z widokiem na morze. Jeden nieduży basen. Personel bardzo pomocny i uprzejmy. Wyśmienita kuchnia. wypoczynek na najwyższym poziomie dla tych do co cenią sobie spokój, ponieważ nie ma animatorów nie namawiają i nie ciągną na siłę do zabawy. W hotelu centrum nurkowe i sporty wodne. W ciągu tygodnia jeden wieczór z występami na żywo.
Piękna plaża na granicy parku Wadi Gemal. Uprzejmy personel, rewelacyjna kuchnia, czystość, piękny zadbany ogród, komfortowe pokoje. Darmowy bilard i ping-pong.
Dość daleko od lotniska ale (...) 1,5 godziny komfortowym busem. Brak czajnika w standard room, my wiedzieliśmy i wzięliśmy swój.
Kameralny, cichy i spokojny hotel. Nieco lepszy od przeciętnych hoteli egipskich. Ładna rafa koralowa.
Kilka przyhotelowych raf koralowych. Sprawnie działające centrum nurkowe - wypożyczenie płetw to 3 Euro za dobę. Dobrze działające Spa - nienachalni, uśmiechnięci pracownicy. Pomocna obsługa. Nikt nie wyciąga ręki po napiwki.
Odległość od lotniska. Głośna klimatyzacja. Tragiczne traktowanie klienta przez organizatora wycieczki Brak rezydenta, a więc brak jakichkolwiek informacji o godzinie odjazdu.
Rewelacyjne miejsce. Cisza ,spokój,świetna i zawsze uśmiechnięta obsługa. No i wisienka na torcie,czyli rafa! Przepiękna, kolorowa z mnóstwem ryb. Na pewno tam wrócę i polecam wszystkim.
Blisko plaży,rafa,spokoj
1)Całkowity brak rezydenta! 2) Brak oferowanych wycieczek 3) Całkowicie człowiek był skazany tylko na siebie
Hotel cichy i spokojny Suuuper
Brak TV w j polskim
Pobyt oceniam bardzo dobrze. Hotel fajny,pokoj super-balkon z widokiem na morze,obsluga miła i pomocna. Jedzenie dobre-kazdy znajdzie cos dla siebie. Plaza i rafa piekna-jedyny minus to dojazd z lotniska ok.2h
Piekna plaza i rafa. Cisza i spokoj i brak animacji
OK
OK
Super , mój 5 pobyt , miła obsługa i dobra kuchnia .
Każdy pokój z widokiem na morze , perfekcyjnie sprzątane pokoje , 3 piękne rafy , możliwość wypożyczania sprzętu do nurkowania oraz nauki nurkowania .
Brak wad.
TO jest nasz najlepszy pobyt w EGIPCIE byliśmy 14 razy tylko że dla nas najważniejsza jest rafa morze plaża .Jest tutaj przepiękna rafa żółwie mnóstwo kolorowych ryb.Nie polecam rodziną z dziećmi mały basen,brak animacji.
Mały cichy,przy pięknej plaży z super rafa żółwie obsługa miła,pomocna,zawsze uśmiechnięta
dobry hotel dla osób starszych i szukających ciszy i spokoju
ładna rafa, żółwie morskie
wieczorami nic się nie dzieje
To był nasz kolejny wyjazd do Egiptu i hotelu Shams. Zdziwiło nas to że minęło zaledwie 2 lata a rafa jakby straciła swój blask zdecydowanie mniej kolorowych rybek, rafa też wygląda na mniej kolorową. Jedzenie było bardzo skromne miałam wrażenie że jestem w sanatorium. Ale to jeszcze nic w porównaniu z tym co czekało nas w dniu wyjazdu. Po wymeldowaniu się z pokoju o godzinie 12,00 natychmiast zabrali nam opaski, przy nas obdzwoniono wszystkie bary przy hotelu i na plaży żeby żadnych napojów i jedzenia nam nie wydawać, tylko i wyłącznie za opłatą, Za lunch mieliśmy zapłacić 25 dolarów za 2 os. Było to ogromne i niemiłe zaskoczenie bo w innych hotelach byłeś gościem do końca czyli do transferu na lotnisko. Więc byliśmy głodni ale jeszcze bardziej zirytowani od 8 rano aż do transferu 15,30 Wielkim minusem jest transfer z lotniska do hotelu bo jechaliśmy ponad 3 god. Transfer z hotelu na lotnisko wygląda tragicznie bo zabrali nas z hotelu o wiele za wcześniej zupełnie niepotrzebnie byliśmy na lotnisku ponad 3 godziny przed odprawą bagażowa.Siedzieliśmy na lotnisku nie mogliśmy przejść do tej części gdzie było jedzenie i picie bo tłumaczono nam ze przywieziono nas o wiele za wcześniej i jeszcze nie ma odprawy bagażowej i nie możemy przejść dalej a z hotelu nam nic nie zapakowali bo po 12,00 czyli po wymeldowaniu nie byliśmy już gośćmi a tylko intruzami. Czyli nie opłaca się jechać na 7 dni i stracić w sumie ponad 9 godzin na transfer z lotniska do hotelu i z powrotem. Turystów z hoteli w pobliżu lotniska przywozili tuż przed odprawą bagażową więc bardziej opłaca się znaleźć hotel bliżej lotniska.
Brak dyskotek, występów, koncertów
Daleko od lotniska transfer około 3god, płatne posiłki po 12,00 w dniu wyjazdu, natrętne sprzedawcy usług na plaży nie było a ni chwili spokoju.
Ładnie, cicho, spokojnie, dobre jedzenie, piękne rafy na wprost, prawo i lewo od hotelu. Stojąc twarzą do morza na lewo mamy podwodne pastwisko - żółwie i krowy morskie - spacerkiem od hotelu jakieś 5 -7 min.
Hotel zdecydowanie dla osób ceniących ciszę i spokój.
Daleko od lotniska.
Ogólnie jestem zadowolony, za rok jak dożyję pojedziemy tam jeszcze
Położenie, kameralność, brak zgiełku
Wyposażenie pokoi, głośna klima
Bardzo dobra lokalizacja hotelu, zadbany, skromne, czyste pokoje
położenie hotelu idealne, piękna rafa koralowa,
1 basen, głośna klimatyzacja, malo atrakcji dla dzieci
Zdecydowanie odradzam wyjazd młodym ludziom z dziećmi, brak animacji dla dzieci ( no może w sezonie będą) brak jakich kolwiek zjeżdżalni , basenu dla dzieci, jedzenia dla dzieci, atrakcje wieczorne zdecydowanie dla bardzo pełnoletnich. Dookoła nic tylko piach i wszechobecny wiatr. Hotel wg mnie dla seniorów.
Mały, wszędzie blisko, dosyć czysty i zadbany. Obsługa bardzo przyjazna i życzliwa. Dosyć ładna rafa.
Daleki dojazd z lotniska, dookoła tylko pustynia. 2 tyg. to można zwariować i watroba nie wytrzymuje
Hotel mały, przez to wszyscy mają blisko do plaży i przepięknej rafy koralowej ( nie warto wykupować dodatkowych wycieczek na rafy ). Parawany na plaży osłaniały przed chłodnym wiatrem. Byłam na przełomie roku, kolacja sylwestrowa wykwintna lecz po niej i występach ok. 22.30 impreza jakby się skończyła. Parę osób tańczyło przy całkiem niezłej muzyce, ale tak źle nagłośnionej, że opuściliśmy salę, sądząc ,że to już koniec zabawy, bo zaczęli zdejmować dekoracje. Jedzenie smaczne, wystarczający wybór. Obsługa kelnerska czasami sprawiała wrażenie ospałej i zmęczonej. Ogólnie jestem zadowolona z pobytu, zależało mi na spokoju i wygrzaniu się na słońcu, dlatego wybrałam Shams Alam, bo jest najdalej położonym na południe hotelem w Egipcie, co dawało gwarancję najcieplejszego leżakowania i pływania. Hotel ma 3 gwiazdki i na tyle zasługuje. Nie nadaje się dla rodzin z dziećmi, brak atrakcji.
wszystkie pokoje z widokiem na morze, pokoje na parterze z bezpośrednim wyjściem nad morze, jasny piasek na plaży, spokój, kameralność, idealny dla tych, którzy nie lubią zgiełku
Daleko od lotniska
Hotel zlokalizowany w zacisznej okolicy, z piękną rafą i doskonałymi możliwościami do snorkelingu i nurkowania. Ciche i spokojne miejsce utrzymane w stylu arabskim. Zarówno w lobby, jak i w pokojach sklepienia wykonane są z cegieł, co nadaje im klimatyczny wygląd. Pokoje są dość skromne, ale czyste i schludne. Istnieje możliwość wykupienia pokoi superior, które posiadają większą łazienkę i nowocześniejszy wystrój. 1 basen, zarówno przy nim, jak i przy plaży znajduje się dużo leżaków. Niewiele atrakcji dla dzieci. Smaczne i urozmaicone wyżywienie. Animacje na plaży, na której znajduje się też wydzielona strefa ciszy. Hotel zdecydowanie najbardziej odpowiedni dla par, osób szukających relaksu, nurków.
Cisza i spokój, piękna rafa
Tylko 1 basen