Severin Sea Lodge

Hotel zrobił na mnie ogromne wrażenie . Położony jest nad samym oceanem , jedząc posiłki w restauracji można podziwiać nadmorski klimat. Piękne bungalowe domki w stylu afrykańskim w samym środku gaju planowego gdzie codzienne witają Nas przesympatyczne małpki . Na terenie hotelu jest spa gdzie można u przesympatycznej Pani oddać się relkasującemu masażowi z olejkiem kokosowym . Hotel jest dla osób które sobie cenią ciszę i spokój . Hotel jest z ochroną na bardzo wysokim poziomie. Przesympatyczna obsługa hotelowa. Dużym plusem było to że domek mogliśmy opuścić dopiero przed wyjazdem a wyjeżdżaliśmy o 16.10 na lotnisko .

Pięknie położony, zadbany ogród małpki o poranku, bardzo troskliwa obsługa, jedzenie świeże i przepyszne, jedyny minus za wifi było w trakcie przebudowy działało bardzo słabo albo wcale i to jedynie przy recepcji. Pokoje standard kenijski wymagają renowacji ale czyste. Wspaniały wypoczynek!

W Severynie byłem z synem w terminie 02-14.05 . 2018r mimo pory deszczowej jesteśmy zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Rezydent Tui naprawdę się stara , po przyjeździe przez kilka godzin była awaria wody to zaraz załatwił nam w zamian rekompensatę dodatkowy posiłek gratis jest z nim dobry kontakt bo mieszka w tym hotelu. Kenijczycy są mili i uprzejmi i lubią Polaków ( mówią że Polacy mają mniej pieniędzy na przykład od Niemców ale wielkie serca bo więcej im pomagają) W hotelu obsługa bardzo miła i uśmiechnięta ręczniki przy basenie i w pokojach co dziennie zmieniane( pokoje może nie sprzątają perfekcyjnie ale to szczegół) animacje wieczorem 21-23 były codziennie różne występy jednak przy basenie w dzień chyba z powodu pory deszczowej nieraz nie działo się nic. Na terenie hotelu są zabawne małpy które przychodzą na leżaki i na taras w pokoju częstować się jedzeniem. Poza hotelem jest wszędzie biednie ale warto jechać na Safari my z kilkoma Polakami kuliśmy wycieczki na plaży z miejscowego biura i było wszystko OK a dużo taniej jak u rezydenta. ( przy zakupie safari wycieczka do Mombasy gratis)

Bardzo przyjemny hotel, pomocna obsługa, wspaniali animatorzy. Wszystko na plus

Wspanialy hotel przy plazy babmuri. Niezwykle przyjemny dla oka, piekna afrykanska zabudowa, wspanialy ogrod. Hotel, mimo, ze nie nalezy do majmniejszych, sprawia wrazenie bardzo kameralnego i spokojnego. Wiekszosc gosci z Niemiec, Szwajcarii. Wspaniala obsluga. Jesli chodzi o pokoje to sa bardzo slabe - bardzo stare wyposazenie, szczegolnie lazienka. Sa tez pokoje lepsze, po remoncie, natomiast niestety wszystkie byly zajete. Tak czy inaczej standard pokoju nie przeszkadzal nam zbytnio. Podsumowujac - wspaniale wakacje w pieknym otoczeniu.

Nazwa  Severin Sea Lodge
Miejsce  Kenia / Wybrzeże Mombasy / Mombasa
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Tuż przy wielokilometrowej piaszczystej plaży nad Oceanem Indyjskim

Do dyspozycji gości 2 baseny z łąką do opalania

Wyświetlono 6 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kasia I Rafał z Torunia z Polski

Pobyt - Wrzesień 2021

Zalety

Przepiękne położenie nad samym oceanem z zejściem na plażę w gaju palmowym z przesympatycznymi małpkami Hotel w stylu afrykańskim - domki bungalowe Miejsce spokojne i ciche Codziennie muzyka na żywo Przepyszne jedzenie ! Hotel z ochroną na wysokim poziomie Przesympatyczna obsługa hotelowa Spa , siłownia , rzutki i wiele innych Możliwość płacenia kartą Dwa baseny jeden z zjeżdżalnia Kilka restauracji na telenie hotelu Sprzątane pokoje , dostarczanie wody , herbaty i kawy

Wady

Naprawdę nie mam żadnych powodów do pisania wad ale jak bardzo chciałabym się doczepić to jedynym minusem był brak otwartego sklepiku :)

Pobyt - Czerwiec 2018

Zalety

Wady

Pokoje do renowacji, słaby dostęp do internetu, brak możliwości all inclusive- drogie napoje

Zbyszek

Pobyt - Maj 2018

Zalety

Dobre urozmaicone jedzenie , soki wyciskane z owoców do śniadania w cenie, ładny duży zielony ogród z palmami, bardzo miła obsługa.

Wady

brak możliwość leżakowania na plaży i uciążliwe oferowanie usług i towarów przez miejscowych przy zejściu na plażę.

Przemysław

Pobyt - Luty 2017

Bardzo przyjemny hotel, pomocna obsługa, wspaniali animatorzy. Wszystko na plus

Zalety

Bardzo klimatyczne domki, przemiła obsługa, duża przestrzeń, czystość.

Wady

Przy pierwszym wejściu do pokoju nieprzyjemny zapach stęchlizny

AniaG.

Pobyt - Listopad 2010

Natalia

Pobyt - Grudzień 2009

Własnie wrociłam z mojego dwutygodniowego pobytu w tym hotelu i jestem bardzo zadowolona! Pomimo problemow i opoznieniami ze strony Eurocyprii hotel byl swietny. Naprawde bardzo goraco polecam,piekne polozenie,pokoje sprzatane codziennie,posilki wysmienite a obsluga najlepsza. Pozdrawiam i jesli sa jakies pytania to prosze na e-mile:)

Severin Sea Lodge