Seven For Life Thermal

Hotel daleko od miejskiego zgiełku, znajduje się przy Parku Narodowym. Możliwość wypoczynku całorocznego ze względu na baseny kryte (zwykłe baseny wewnętrzne nie działały w trakcie naszego pobytu). Woda w basenach zimna, ale brak tłoku. Baseny termalne w porządku, woda w sam raz ciepła, kilka leżaków wokoło. Sauna przyjemna, woda pod ręką na ochłodę. Możliwość odbioru ręczników raz w ciągu dnia ze specjalną kartą jako kaucja. Ogólnie część z hamammem zaniedbana, wygląda jakby hotel był położony na starym SPA, który dawno nie widział remontu. W damskiej części, grzyb na ścianie i na suficie w hammam (polecam się przyjrzeć podczas zabiegu, jeżeli zdecydujecie się zaryzykować). Jedzenie w formie bufetu przepyszne. Kilka osób z personelu, z którymi można swobodnie dogadać się po angielsku. Pokoje duże, z balkonami, łazienki przestronne. Niestety brudno. Codzienna wymiana ręczników nawet jak nie potrzeba (jest informacja o tym aby ręczniki do wymiany pozostawić na podłodze- Pani sprzątająca nie zwracała na to uwagi). Hotel promujący ekologię a kawa podawana w kubkach jednorazowych. A propos kawy, tylko instant w wariancie all inclusive. Kawa po turecku dodatkowo płatna. Nie polecamy restauracji a la carte- było brudno na całej sali, obsługa lekceważąca zdanie gości, jedzenie jak wyjęte z talerza po kimś innym. Pieczywo do przystawek czerstwe, namoczone i odgrzane na szybko (bułki na samym dole były wręcz mokre). Nie doczekaliśmy się na deser, ale widok piękny. W pokoju w minibarze codziennie 1,5 litra wody, można też śmiało brać wody w małych butelkach z baru na dole. Busik na plażę, jeździ często. Sama plaża duża i brudna. Pełno śmieci po gościach i z morza, nikt tego nie sprząta. Plaża dalej niż 1,5 km, może w linii prostej tyle wyjdzie ;) Dojazd do najbliższego centrum handlowego ok 2 euro za osobę dolmuszem. Z rzeczy dodatkowych, które miały być to nie ma golfa na obiekcie- błąd w ofercie :) Wi-Fi dobrej jakości bezpłatne na terenie całego hotelu, również w pokojach.

Pobyt w hotelu w pierwszej połowie września. Hotel ładny, pokoje przestronne, 2 baseny zewnętrzne z dużą ilością lezaków, i 1 basen zewnętrzny z wodą termalną. Swietna strefa spa.Komunikacja z personelem w większości z pomocą translatora.Do plaży spory kawałek ,ale busik hotelowy jeżdził co pól godziny.Na plaży lezaków nigdy nie brakowało. Bar z przekąskami i drinkami wspaniale obsługiwany.

Hotel wygodny i fajny. Napewno dobry tez w późniejszych terminach ze względu na baseny termalne. Pokój Family (2 pokoje) dobry dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci nie więcej. Jeśli ktoś jedzie w 5 osób lepiej dopłacić i wziąć większy (3 pokojowy rodzinny pokój) Łóżka bardzo wygodne nawet dostawki. Sprzątanie średnie w pokoju raczej skupia się na pościeleniu i wyniesieniu śmieci ale ręczniki codziennie nowe. Plażowe tez są i można codziennie wymieniać. Trochę mało mięsa do posiłków. Serów i warzyw dużo. Na śniadanie omlety pancekae itp. Napewno nikt nie będzie głodny. Napoje typu cola oryginalne z butelek lub dystrybutora. Dostęp do alkoholu w hotelu i na plaży taki sam. W hotelu butelkowane piwo. Nie ma whisky w ramach alinc tylko wódka dżin i rakija oraz piwo i wino. W każdym barze dostępna woda w butelkach. Kawa w alinc mocno średnia (rozpuszczalna). Kolacja w restauracji alcarte fajna i piękny widok na zachód słońca. Plaża nixbech fajna wygodna dobra dla dzieci płytka przy brzegu. Do jedzenia na plazy hamburgery lub pizza (naprawdę dobra). Dojazd wygodnym busem 5 minut. Można się przejść na piechotę 30-40 minut około 2,5 km. Po drodze jest market coś na wzór biedronki lub mini markety. Zawsze da się dogadać z obsługa po angielsku na recepcji lub w barach. Animacje proste ale są, typu rzutki waterpolo, disco dla dzieci. Jakieś pokazy dla dorosłych itp. 2 baseny zwykle zawsze były leżaki i 1 termalny. Są jeszcze 3 kryte ale nie korzystaliśmy. Opasek nie zabierają przy wymeldowaniu. Można korzystać z atrakcji hotelu. Hotel na uboczu ciężko coś na piechotę zobaczyć. Do Kusadaszi trzeba poprosić na recepcji o zamówienie dolmusza. I czekać 5-30minut. Cena około 2 dolary od osby w jedna stronę około 30 minut. Jeśli ktoś nie szuka zakupów pod hotelem i spokojnej okolicy to polecam. Ważna sprawa brak Rosjan. Większość to Turcy później Polacy trochę rozdzin z Francji i innych krajów.

Pobyt w hotelu uznajemy ogólnie za udany pokoje przestronne i nowoczesne ,sprzątane codziennie, chociaż jakość sprzątania pozostawia wiele do życzenia np. brudna szklana balustrad czy latami zbierający się kamień w łazience to jednak nie ma większego wpływu na pobyt . Hotel oddalony od Kusadasi ok.20 km tu bardzo pomocna jest obsługa hotelu dzwonią po dolbusza i podjeżdża pod hotel spowrotem też bez problemu koszt 1 strona 65 lt. Bus na plażę i do hotelu bezpłatny ,bar na plaży duży plus wifi na plaży i w hotelu ok.

Hotel położony trochę na uboczu ale posiada bardzo nowoczesną architekturę. Świetne zaplecze Spa. Hammam,sauny,baseny termalne, które kapitalnie relaksują. Dobre zaplecze fitness. Jedzenie urozmaicone,szczególnie bogaty wybór wszelkiego rodzaju serów, dużo świeżych owoców. Codziennie w menu ryby,grillowane,smażone. Ciasta, ciastka,przepyszne. Pokój w.wersji rodzinnej bardzo przestronny,świetnie wyposażony. Codziennie sprzątany. Codzienne animacje dla dzieci ,a wieczorem mini disco oraz programy dla dorosłych . Na 5 piętrze taras z barem i kapitalnym widokiem. Co kilka dni projekcja filmu z popcornem. Na samej górze przeszklona restauracja z rewelacyjnym ,wykwintnym menu...Polecam wołowinę. Alkohole w ramach all inclusive dostępne. Piwo butelkowe wino i wybrane drinki. Jeden z barów otwarty 24 h. Położenie hotelu jest dobra bazą wypadową na wycieczki . Ogólnie pobyt uważamy za bardzo udany . Obsługa bardzo pomocna i życzliwa . Jedynym mankamentem jest brak znajomości języka angielskiego przez część obsługi ,a co za tym idzie problemy w komunikacji.Komunikacja na plażę dość częsta bus hotelowy regularnie kursuje. Bar na plaży bardzo dobrze wyposażony . Świetne menu. Dostępne od 12.00 pizza przygotowywana na miejscu,frytki,hamburgery. Ogromne porcje . Dostęp napojów,alkoholi nieograniczony. Obsługa plaży bardzo pomocna, nie mam problemu z leżakami,parasolami.Ostatni bus z plaży o 18.00. Myślę,że wrócimy jeszcze do tego hotelu naprawdę warto...Myślę że firma zarządzająca hotelem będzie wychodziła na przeciw gościom i obsługa będzie mogła porozumieć się z gośćmi z Poslki,Francji,Niemiec

Nazwa  Seven For Life Thermal
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Guzelcamli
Udogodnienia  golf

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

4.9
6.5
6.1

Wyświetlono 15 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Michał

Zalety

-jedzenie; -dobra jakość WI-FI i dostęp wszędzie; -spokojna okolica;

Wady

-mole odzieżowe, latające po całym obiekcie; -brudno; -słabo wyciszone pokoje; -rozpadający się hotel; -kawa rozpuszczalna w jednorazowych kubkach; -grzyb w damskim hammam; -wystające śrubki i kable na korytarzu; -dzwoniący telefon w pokoju 2001 6 nocy z rzędu (problem nie został naprawiony, recepcja nie zaproponowała nowego pokoju);

barbara

Zalety

HOTEL POZA MIASTEM, CISZA I SPOKÓJ.MOŻNA NAPRAWDĘ ODPOCZĄĆ.BARDZO DOBRE KOLACJE.

Wady

Zamknięty bar na tarasie na górze, niezbyt wyszukane meni ala carte.

Lukasz

Zalety

Nikt nie wymusza napiwków. Brak Rosjan. Cicha i spokojna okolica. Dobre napoje w alinc. Piwo w butelkach.

Wady

Sprzątanie pobieżne w pokoju.

Zalety

Nowoczesny wygląd,dobra plaża,miła obsługa, widoki z hotelu

Wady

Brak ciepłych posiłków nie licząc zupy i dań z fryzury .Dania nawet w podgrzewaczach nie są zbyt ciepłe ,plaża poza barem mimo że ładna nie sprzątana multum petów . I jeszcze wada z mojego punktu widzenia to brak alkoholi tylko gin ,wódka i piwo Efez Drinki nawet płatne nie zbyt dobre i jeszcze minus jest słaba znajomość obsługi języka angielskiego nadrabiają uprzejmością

Maciej

Zalety

Zaplecze spa, fitness

Wady

Część obsługi nie zan języka angielskiego co powoduje problemy w komunikacji

Alicja

Hotel naprawdę na 5 gwiazdek. Wizualnie bardzo ładny piękny hol, nowoczesny wystrój. Pokoje sprzątane codziennie, jedzenia tyle że nie da się przejść i myślę że nawet największe niejadki znajdą coś dla siebie. Dla dzieci codziennie rano pancake co jest dużym plusem. Poza tym mnóstwo serów, warzyw, owoców na obiad duży wybór ciast i deserów. Ogólne wrażenia z pobytu oceniam na bardzo dobre. Obsługa miła pomocna, ani razu nie miałam problemu żeby się nie dogadać po angielsku co czytałam w innych opiniach że tylko dwie osoby mówią. Praktycznie każdy pracownik recepcji czy bar bez problemów włada językiem angielskim.

Zalety

Wnętrze hotelu robi bardzo duże wrażenie. Poza tym dwa baseny zewnętrzne które wcale nie są oblegane. Leżaków sporo nie trzeba walczyć z rana tak jak to można spotkać na różnych filmikach na zagranicznych wczasach. Obsługa na 5+ pokoje czyste przestronne codziennie sprzątane. Dodatkowym plusem jest to że nie trzeba brać ze sobą ręczników plażowych - dostajemy je w punkcie za pomocą karty. Dodatkową atrakcją jest kolacje na dachu. Niezapomniane przeżycie piękny zachód słońca.

Wady

Jak dla mnie to nie wada ale hotel położony jest z dala od wszystkiego. Do morza około 10 minut jazdy, codziennie jeżdżą busy z hotelu co pół godziny. Najbliższa miejscowość około 3 km. W upalne ciężko ale też można zamówić busa- tu dodatkowo płatny.

Hotel bardzo ładny, ciekawy architektonicznie. Pokoje duże, nowoczesne, z balkonem i klimatyzacją. Łazienka też ok. Pokój sprzątany codziennie. Ręczniki zmieniane codziennie. Na dole codziennie można było dostać ręcznik na plażę i szlafrok. Obsługa hotelowa na wysokim poziomie. Wyżywienie bez szału. Potraw dużo, ale właściwie ciągle to samo. Z dań na ciepło zawsze coś można było sobie wybrać. Duży wybór warzyw. Wędlin praktycznie brak. Serów i twarogów - duży wybór. Owoce - arbuzy, melony, pomarańcze, śliwki, jabłka. Wg mnie najlepsze są kolacje, najgorsze obiady. Od 15.30 do 16.30 przy większym basenie serwowane są hamburgery, smaczne pizzę i spaghetti. Jeśli ktoś liczy na owoce morza, baraninę, lody gałkowe, niech zapomni. To nie w tym hotelu. Nawet w restauracji a'la carte(na ostatnim piętrze, super widoki, raz na pobyt w cenie), do wyboru są trzy dania główne - kurczak, stek i ryba. Wszystko super, ale owoców morza tu nie znajdziesz... Na zewnątrz dwa baseny, mnie się podobały. Brak zjeżdżalni. Przy mniejszym basenie animacje dla dzieci i dorosłych. Jednak dorośli raczej nie chcą korzystać. Animatorzy próbują robić dyskoteki "pod gołym niebem", ale tańczą tylko Polacy i to raptem kilka osób...Wewnątrz w strefie Spa są dwa baseny termalne. Jeden bardzo gorący 42-44°C( z tą samą temperaturą jest też na zewnątrz). Praktycznie nikt tam nie wchodził. Drugi, mniejszy- woda nieco chłodniejsza. Obok sauna i pokój masażu. Na 5. piętrze fajny taras z wygodnymi kanapami i fotelami. Niby jest tam bar, ale nigdy nie był otwarty. Otwarty był jeden bar na parterze. Żal... Alkohol: w cenie all inclusive tylko piwo Efes, "słaba" wódka, zwykłe wino i najprostsze drinki. Brak lokalnej whisky. Plaża prywatna, dla każdego wystarczy leżaków. Bar na plaży. Alkohole i napoje właściwie te same, co w hotelu. Barman bardzo miły i sympatyczny. W cenie serwują hamburgery(mogą być) i frytki. Za barem toalety i prysznice. Plaża oddalona od hotelu 2600m, czyli dalej lo 1km, niż w opisie hotelu. Osobiście sprawdziłem GPSem. Szliśmy wolnym marszem 37 min. Na plażę dowozi bus, rzadko dwa. Na początku kursował co dwie godziny, później częściej. Np. 9.30, 10.00, 11.00... ostatni 18.00. Minibus ma 15 miejsc siedzących. Jednak zawsze był dobity. Jechało nawet 6-7 osób stojąc. Było to niekomfortowe i niebezpieczne. Ale sami byliśmy sobie winni. Albo każdy chce być jak najszybciej na plaży, albo brak nam asertywności i sprzeciwianiu się takim warunkom. Gdyby ktoś się nie zabrał, kierowca jechałby drugi raz, ale trzeba wtedy poczekać 8-10 minut. Transfer z lotniska ok. 90 min. Hotel położony przy ruchliwej ulicy, jednak mnie to nie przeszkadzało.

Zalety

Architektura, wystrój, pokój, obsługa, baseny, prywatna plaża z barem, wystarczająca liczba leżaków na basenie i na plaży.

Wady

1. Położenie: daleko od plaży- 2600m., daleko od sklepów i dość długi transfer na i z lotniska, ok. 1h30min- 1h50min. 2. Brak lodów. 3. Bardzo ubogi wybór alkoholi w wersji all inclusive, choć piwo Efes niezłe. 4. Bardzo często niekomfortowa, w ścisku i na stojąco podróż busem na plażę i z plaży.l

Zalety

Architektura hotelu, pokoje, obsługa, baseny zewnętrzne, czystość, brak ścisku przy basenach, jak i plaży nad morzem. Bar na plaży.

Wady

Jednak lokalizacja. Dosyć daleko do lotniska. Daleko do plaży i właściwie uzależnienie od busa. Warunki panujące w busie, zwykle tłok. Daleko do sklepów, szczególnie na pieszo. Brak lodów. Słaby wybór alkoholi w opcji all inclusive.

Sonia

Super hotel, z super miejscem plażowym Nix Beach (bar na plaży ). Hotel trochę na uboczu, okolica raczej nie europejska, ale nam to w ogóle nie przeszkadzało. Do najbliższego sklepu jest ok 2 km. Do większego miasta Kusadasi około 30min miejskim busikiem (44 lira od osoby) busik zatrzymuje się pod hotelem (wcześniej trzeba w rejestracji hotelu zamówić sobie takiego busika oni w tedy dzwonią do kierowcy żeby się zatrzymał pod hotelem, bo ogólnie przystanku tam brak). Do plaży też kawałek, busik hotelowy darmowy parę razy dziennie jeździ na plażę i z plaży ale jak ktoś przegapi busika powrotnego z plaży to można się dogadać z personelem Nix Beach ( pracownicy Seven for live ) spokojnie ktoś podrzuci was do hotelu. Sam hotel wysoki standard. Polecam wykupić sobie masaż w łaźni tureckiej koszt 70 euro ( pełny pakiet super doznanie ). Jedzenie dobre każdy znajdzie coś dla siebie, dużo jedzenia. Powyżej pobytu 6 dniowego w cenie kolacja Ala Carta w restauracji na samej górze hotelu z pięknym widokiem. Wieczorami animacje dla dzieci i dorosłych . Personel hotelu bardzo się stara chociaż nie każdy pracownik mówi po angielsku. W hotelu bezpłatne WiFi działa bez zastrzeżeń spokojnie można przez translator się dogadać z nimi. Na plaży przy Nix beach również WiFi.Pokoje ładne (sprzątane codziennie )wygodne łóżka. Baseny też przyjemne. Bardzo polecamy !!!

Zalety

Wszystko było ok.👌

Wady

Bez wad

5.7
Klaudia

Hotel bardzo w porządku. Jedzenie było również dobre, każdy znalazł coś dla siebie. Wnętrze hotelu nowoczesne i zadbane. Jedynie łazienki, przeważnie prysznice wymagają lekkiego podreperowania. Wszystko było dobrze opisane obsługa również miła i pomocna

Zalety

Super doświadczeniem była elegancka kolacja w restauracji na najwyższym piętrze z widokiem na zachód słońca. Goście posiadający nocleg powyżej 6 dni mieli ja w cenie pobytu. Bardzo dobre jedzenie. Leżaki i bar na plaży z przekąskami i drinkami.

Wady

Głównym minusem jest na pewno lokalizacja: odległość od plaży około 2 km, ale hotel oferuje transfer busem, więc nie byliśmy skazani na spacer w słońcu. Częstotliwość odjazdów była idealna. Natomiast hotel jest oddalony od centrum miasta około 40 minut na nogach. Dodatkowo ograniczona ilość alkoholi i drinków wliczonych w cenę AI.

Tomasz

Hotel super,obsługa bardzo miła ale krucho z angielskim mimo to każdy sobie poradzi.Pokoje fajne

Zalety

Nie ma ścisku ani na plaży ani przy basenach spokój nie trzeba walczyć o siedzenie czy leżak.Jedzenie pyszne nie za dużo ale sądzę że nikt nie będzie głodny.Jedyny minus że do plaży jest nie 1500m ale chyba ze 3000 tamto podane jest pewnie w lini prostej ale jest bus który odwozi ludzi i przywozi,więc jest nieźle

Wady

Brak lodów dla dzieci

3.9

Not recommend! Ostatni bus z plaży o godz 18 więc o zachodzie słońca można pomarzyć. Jedzienie niemalże bez miesa- śniadanie... Jedyne co było smaczne to grill. Poza tym same sery i tego samego rodzaju. Pani robiącą placki ma takie tempo że nie można ich otrzymać. Nikt nie rozmawia po angielsku w tym hotelu poza managerem. Nie dogadasz się i o nic nie poprosisz. Nie potrafią obsłużyć nawet Google Translator Do miasta godzina drogi. Hotel na odludziu. Sprzątanie ok. Hotel wizualnie ładny. Byle jaka karta można otworzyć nie swój pokój! Animacje dla dzieci bardzo słabe poza wieczorami które są fajnie tanecznie. Raz za drinka all in trzeba zapłacić a raz ten sam jest w ramach all in.. Bałagan totalny. Mało przyjazna obsługa. Podchodzisz i nie wiesz czy się smieja ciebie czy nie bo w swoim jezyku jedynie się komunikują. NAJSLABSZE WAKQCJE ALL IN na jakich byłam. Nie zdecydowałabym się więcej. Od lotniska 150 km. Plaża ok ale mnóstwo kapsli od butelek z piwa i 3 razy zraniłam nogę podczas 7 dni. W restauracji a la carte nie otrzymaliśmy napojów ani deseru (należał sie) bo Pan kelner 30.min rozmawial przez telefon a następnie i tak nie rozumiał o co prosimy.

Zalety

Czystość, wyglad

Wady

Dalekono plaży Aby zobaczyć zachód słońca na plaży trzeba zamówić taxi Słabe animacje dla dzieci Okropone jedzenie Do miasta 45min do godziny Nikt nie rozmawia po angielsku

Wiesław

Ogólnie wszystko OK. Hotel położony około 2 km od prywatnej plaży. Co dwie godziny transport na plażę. Cała powierzchnia atrakcji wokół hotelu mogła by być większa. Zbyt mała obsługa w barze przekąskowym, przez co długie kolejki.

Zalety

Pokoje ,

Wady

Daleko do plaży.

Ona

(...) Nie polecam. Będziecie zawiedzeni. Jedzenie słabe, nikt nie mówi po angielsku, do miasta jest 1h. Pytają o numer pokoju za każdym razem kiedy chcesz wziąć drinka Najgorsze All in jakie mieliśmy. Nie slyszelicmy nawet 1 pozytywnej opinii od pozostałych gości.

Zalety

Wyglad

Wady

Plaza 5km nie 1.5 km ostatni bus z plaży do hotelu o 18stej i tylko 4 razy na dzień Nikt nie mówi po angielsku, Google translator a i tak nie rozumieją Do miasta 1h busem Brak animacji dla dzieci w ciągu dnia Jedzienie okropne.

3.5
Kas

Bad bad bad! Jedzenie katastrofa - ser i nic Do plaży 5 km nie 1.5km jak w ofercie Nikt nie zna angielskiego W pokoju zabaw zahmuja się sobą a dziecko siedzi i płacze z nudów Do miasta godzina drogi! Najgorszy all.in jaki bylam

Zalety

Wyglad

Wady

Jedzienie, odległość do plaży. Bus na plaze tylko 4 razy dziennie nie I ostatni o 18 do hotelu! Nudno!

Seven For Life Thermal