1969 opinii
Udogodnienia dla dzieci: 2 baseny ze słodką wodą, zjeżdżalnie wodne, plac i pokój zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje.
Bezpośrednio przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża z łagodnym zejściem do morza.
Atrakcyjne położenie: ok. 14 km od centrum Manavgat, ok. 17 od centrum Side.
Bogata oferta rekreacyjna: aquapark ze zjeżdżalniami dla dzieci i dorosłych, 2 korty tenisowe, piłka nożna, animacje.
Hotel bardzo czysty, zadbany o ogromnym areale co ma wiele zalet. Jest dużo zieleni, zadbany ogród. Hotel w pierwszej linii brzegowej ale żeby do niej dojść zajmuje to trochę czasu - ma to swoje plusy bo w pierwszym budynku hotelu jest bardzo cicho i spokojnie. Hotel posiada dwie restauracje główne - w pierwszym budynku jest mniejsza, kameralna, mniejszy wybór ale można zjeść w spokoju i ciszy co bardzo polecam. W restauracji głównej każdy znajdzie coś dla siebie, jedzenie bardzo dobre dużo warzyw i owoców. Ogromnie polecam restauracje ala carte włoską. Genialna jakość i sposób na randkę w kameralnej atmosferze. Animacje - zarówno wieczorne dla dorosłych jak i te dla dzieci są świetne. Zależało nam na polskich animacjach - dzieci były zachwycone. Polacy mają oddzielną klimatyzowaną salkę. Codzienne inne atrakcje - bransoletki, dzień pirata z kąpielą w pianie w basenie, dzień kosmity, pieczenie ciasteczek. Fantastyczna forma zajęcia dzieci i świetne Panie opiekunki. Animacje dla dorosłych to codzienne show dla całych rodzin na świetnym poziomie i bardzo interesujące - dyskoteka w pianie, pokazy magika, występy taneczne i gimnastyczne. Plaża żwirowa, zadbana, na plazy piekny bar przy samym morzu. Leżaki należy zajmować wcześnie rano. Ogromnie polecam - wyjazd był świetny.
Niewątpliwą zaletą jest świetny aquapark. Zjeżdżalnie dla dorosłych i dzieci to frajda dla całej rodziny. Bardzo duży ogród do odpoczynku na trawie czy poganiania się z dziećmi. Z Itaką prowadzone są polskie animacje - drodzy rodzice te 4 h dla siebie codziennie podczas wakacji to jest odpoczynek na który zasługujemy :) polecam ogromnie
Obsługa nie zawsze zdążała na czas ze sprzątaniem wspólnych toalet przy basenach - były czyste ale było mokro. Ogólnie przez pobyt 10 dni nie doszukałam się wad hotelu
hotel blisko plaży,dużo atrakcji dla dzieci,dojazd z lotniska ok 2 godziny. Pokoje czyste
blisko plaży, aquapark
Najlepszy Hotel w jakim byłam. Animacje dla dzieci baseny ilość barów restauracji wszystko na 5 gwiazdek. Nie ma nudy. Blisko bazar. Ekstra plaża. Jedzenie super. Menu jest tak bogate że każdy znajdzie coś pysznego dla siebie. Mi się tak podobało ze za rok tam wracam.
Imprezy piątkowe przy plaży polecam bardzo. Bliskość barów w każdym miejscu.
Mi się podobało wszystko. Miła obsługa. Dużo mówią po polsku.
Generalnie hotel na plus. Dużo basenów, atrakcji dla dzieci w postaci zjeżdżalni. Jest też fajny plac zabaw. Jest co robić z dziećmi. Nowo otwarty mini aquapark również dla dorosłych może się podobać. My mieliśmy niezła frajdę.
Baseny, czystość, smaczne jedzenie
Kamienista plaża, sporą odległość od lotniska.
To jest idealne miejsce na urlop, wszystko na szóstkę,nie można się do niczego przyczepić.
Obsługa hotelu bardzo miła,pomocna,nawet jak się nie zna angielskiego to wyjmują telefon i używają aplikacji.Ogromny piękny teren,pełno zieleni,kwiatów,kilka basenów,wystarczajaca ilość leżaków,boiska wszelkiego rodzaju,atrakcji mnóstwo dla dzieci.Jedzenie -tego się nie da opisać ,jak ktoś narzeka to nie wiem jakie ma wyobrażenia.Tego jest mnóstwo i wszędzie,można i pogrzeszyć i zjeść kalorycznie ale jak ktoś na wakacjach chce nadal zdrowo się odżywiać to nie będzie miał z tym żadnego problemu.
Nie ma wad,jest cudnie tam.
Jedna wielka porażka ,nie zasługuje na 5 gwiazdek!!!najwyzej na 2.Syf na stołówkach,w pokojach Obsługa totalna porzaka.Omijać szerokim łukiem
Nic
Wszystko
Jestesmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Przy wyborze tego hotelu warto wziąć pod uwagę, że jest bardzo duży kompleks hotelowy. Ma to swoje plusy i minusy. Minusem jest, że budynek, w ktorym zostalismy azkwaterowani był dość daleko od basenu i restauracji ( ok. 10 minut drogi do pokoju). Dla nas nie było to bardzo problematyczne, ale w sytuacji, gdy ktoś czegoś zapomni, to trzeba wrócić. Poza tym wszystko jest na plus. jedzenie bardzo dobre, obsługa bardzo, bardzo miła .Wypoczeliśmy i cudownie spędziliśmy czas w tym hotelu.
Budynek, w ktorym zostalismy zkwaterowani był dość daleko od basenu i restauracji.
Wszystko nam sie podobało , urlop udany dzieci szvzealiwe , dnia brakowalo na wszystkie przyjemności 🤩
Czystość, ilość atrakcji, blisko morze, smaczne jedzenie, duzy wybor menu
Hotel ładny, nowoczesny i zadbany. Pokoje trafiły nam się najgorsze z możliwych- bez balkonu nad lobby (nocami słychać było bardzo głośne imprezy oraz hałas podjeżdżających autobusów)
Hotel nastawiony na dzieci, bardzo dużo atrakcji, dwa place zabaw + sala zabaw w restauracji. Płytkie baseny dla dzieci, na każdym kroku bar z napojami. Obsługa od razu po wejściu na plażę pyta czy przynieść materac na leżak. Obsługa miła, pomocną.
Jedynym minusem był pokój, w którym nocami było bardzo głośno.
Zachęceni opiniami wybraliśmy ten hotel. Niestety mocno sie rozczarowaliśmy transfer trwał do 2 h. Już od 2 dnia dopadła nas zemsta sułtana . Wszyscy w 4 cięzko to przechodziliśmy. Po rozmowie z turystami z PL mieli podobne przeżycia. Jedzenia duzo ale bardzo monotonne, nie za bardzo jest co wybrac , jeżeli ktoś oczekuje czegoś więcej od frytek, smażonych cebul, hamburgerów itp. Atrakcje dla dzieci niby rewelacja. Ale co tam takigo jest jeden mini aquapark ? Prosze porównać sobie oferte z innymi hotelami ten wypada naprawde słabo. Plusy to ogromny zielony teren, duża plaża bez problemu znajowalismy miejsce w pierwszej lini. Cieplutkie morze :). To był nasz kolejny wyjazd do Trucji- jednak ten hotel wypadł najsłabiej.
Odwiedziliśmy hotel w drugiej połowie września. A to oznacza brak problemów, z którymi borykali się turyści odwiedzający ten hotel w lipcu czy sierpniu. Zero kolejek w restauracji. Leżaki dostępne przy każdym basenie o każdej porze. Pokój standard to loteria. My mieliśmy 4 piętro od strony dziedzińca. Dawało to już widok na morze ale było też uciążliwe ponieważ przez ww. dziedziniec przechodzi sporo turystów i było przez to głośno szczególnie wieczorami. Ci którzy mieli pokoje bliżej lobby mieli za to zasięg internetu. Hotel oferuje sporo basenów dla dzieci. Pokoje bez zastrzeżeń. Największy minus to jedzenie. Powtarzalne, niektóre dania jałowe, bez smaku lub zabite jedną odrzucającą przyprawą. Lody na gałki dramat. Jadły to chyba tylko dzieci. Fast foody w barach bez smaku. Na duży plus owoce i desery. Polecam a la carte - włoską. Doznaliśmy szoku i niesamowitej przygody smaków. Raj dla podniebienia. Dania przepyszne z najwyższej póki produkty. Niestety była to tylko jedna kolacja.
- Czyste zadbane pokoje - restauracja dla dzieci z bawialnią - dużo basenów i barów - jogurt naturalny za free - ciepła woda w basenach - ciągle coś się działo Oktoberfesty, wystaw, targ wokół basenu, itd.
- słaba jakość jedzenia - wina tylko wytrawne - brak tacek na stołówce. Po wszystko trzeba latać 2 - 3 razy - plaża piaszczysto żwirkowa - rekomendowane buty do wody - w pokóju standard średnio wygodne łóżka.
Jestem bardzo zadowolona z wakacji. Pobyt w tym hotelu oceniam wysoko.
Pokoje codziennie sprzątane, miła i pomocna obsługa. Bardzo duży wybór posiłków, dużo atrakcji dla dzieci.
Bardzo duży ludzi, ale można było się z tym liczyć wybierając tak duży kompleks.
Hotel przeogromny, ilość ludzi przytłaczająca. Podczas naszego pobytu bylo w hotelu 2300 osób. Nigdy więcej do takiego wielkiego hotelu.
Zadaszenia nad leżakami, Drewniane ścieżki na plaży Dużo basenów
1. Średni porządek w pokoju, 2. Jedzenie jak dla nas (grupa 21 osob) było na maksymalnie średnim poziomie. Jak by ktoś dawał nam w polskim hotelu takie jedzenie to nikt by go nie jadł... 3. Lokalizacja, hotel pomiędzy . . . . Niczego . . . .4 Ceny w sklepikach na terenie hotelu dużo wyższe niż poza hotelem, korzystając jednak z okazji że mają monopol a w kolo nie ma nic windują ceny.
Nie wiem skąd biorą się aż tak dobre opinie o tym hotelu. Po pierwsze opis hotelu jest błędny. Hotel nie składa się z 1 budynku z 214 pokojami i 5 pięter. Tak naprawdę to 2 budynki po 6 pięter i masą budynków typu bungalow. Na moim 5 piętrze było 40 pokoi. W skrócie moloch. Większość osób podczas naszego pobytu stanowili Polacy i Czesi. Kolejna sprawa to planując pobyt hotelu w wakacje musicie przygotować się do walki o leżaki. O godzinie 8 większość leżaków była już porezerwowana poprzez nałożenie ręcznika lub zabawek basenowych. Teoretycznie powinno być kilka rodzajów basenów, do pływania, rekreacyjny (nawet przed basenem dla dorosłych jest informacja, że nie powinny na nim przebywać dzieci poniżej 13 roku życia)w rzeczywistości nikt tego nie pilnuje i wszędzie pełno ludzi na pływających leżakach i innych zabawkach. Reasumując aby spokojnie popływać wstawałem rano. Zjeżdżalnie czynne od 10-12 i ponownie od 14-17. Niestety generowało to spore kolejki i walkę z czasem. Ratownicy pilnują tylko 2 najwyższych w aquaparku i zjeżdżalni na drugim basenie. Niestety ale moim dzieciom parę razy inne dzieci wjechały w plecy na zjeżdżalniach, które nie było pilnowane. Plaża kamienista i nie pospacerujecie sobie. W morzu pustynia, oprócz kamieni i paru rybek nic nie ma. Jeżeli chodzi o jedzenie to raczej każdy coś dla siebie wybierze. Natomiast warunki spożywania posiłków, w szczególności obiadu i kolacji to dramat. Jeżeli nie trzymacie się godzin i nie stawiacie na 10 minut przed wyznaczonym czasem na posiłek to z pewnością nie znajdziecie miejsca w restauracji. Oczywiście to nie jest tak, że nie ma gdzie jeść ale zawsze lepiej spożywać posiłek w klimatyzowanym pomieszczeniu niż przy stolikach na dworze w temperaturze 35 stopni. Wieczorne animacje bez szału. W pierwszej części około 20:30 dzieci tańczą do tych samych piosenek dzień w dzień. Byliśmy dwa tygodnie i oglądać to samo dzień w dzień to trochę irytujące. Druga część od 21:15 do 22:00 wykonywana przez lokalnych animatorów oraz innych "artystów". Większość słaba ale kilka występów bardzo fajnych. Natomiast dalsza część wieczoru to dramat. Wszyscy gromadzą się w lobby. Dzieci i dorośli, którzy chcą skorzystać z internetu (w pokojach nie ma) oraz osoby, które chcą wypić "kilka drinków" (w lobby jest bar 24h). Jeżeli więc nie przyjdziecie, na krótko przed końcem występów to oczywiście nie znajdziecie miejsca. Jeżeli chodzi o wyjście poza hotel to nic tam nie ma. Poza małym bazarem w odległości około 300m dla osób, które chcą kupić majtki, kurtkę, torbę lub inne podróbki. W samym hotelu też jest kilka sklepów ale ceny 2 lub 3 razy wyższe. Resumując hotel nie jest zły ale za tą cenę spokojnie możecie znaleźć coś fajniejszego.
- duża ilość basenów i zjeżdżalni
- hotel nie jest przystosowany do ilości gości - niewystarczająca liczba miejsc przy basenie, w restauracjach - rezerwowanie miejsc przy basenie przez położenie ręczników - zjeżdżalnie czynne tylko w wyznaczonych godzinach 10-12 i 14-17 - brak internetu poza lobby - całkowite pustkowie
Pobyt jak najbardziej udany. Pokoje czyste. Jedzenie bardzo smaczne świeże, duży wybór, z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Hotel godny polecenia.
Świeże smaczne jedzenie, o każdej porze dnia różne przekąski, aż nawet za dużo tego było, nie do przejedzenia. Dużo basenów, zjeżdżalni.
Duży hotel, dużo chodzenia, gdyż była spora odległość od pokoju położonego w tym pierwszym budynku do plaży. Ale to niewielka wada. Zimna woda w basenach. Każdy basen z tych głębokich , (pomijając te dla dzieciaków ), miał taka samą głębokość 1,50. Myślę, że dla nieumiejących pływać, mógłby być chociaż jeden, taki troszkę płytszy , tak z 1,20 - 1,30.
Nie polecam!!!!!! Chcę zaznaczyć że byłem 4 razy w Turcji i pierwszy raz się spotkałem z czymś takim!!!!
Pokój
Jedzenie , jeden toster na tak wielki hotel kolejki jak za komuny za jedzeniem czekanie na frytki 10min . Obsługa restauracji obleśna zabierała gołymi rękami ciasteczka i jadła poczym wałkował ciasto na filmikach wszystko wygląda super!!!!! A po tureckiej alla carte jestem już chory 4 dzien
Hotel jest bardzo dobrym wyborem dla rodzin z dziećmi. Standard jest wysoki, duża ilość animacji i atrakcji dla najmłodszych. Codziennie wieczorem odbywa się program artystyczny. Minusów brak :)
Wysoki standard, bogaty wachlarz animacji zarówno dla dzieci jak i dorosłych.
Nie stwierdzono :)
Zdecydowanie polecam z czystym sumieniem 😁😁 rodzina 2 + 2 (7 i 16 lat) mega czas w ciągu 12 dniu w tutejszym hotelu. Ogólnie wrócilibyśym tu spokojnie o nic się nie martwiąc Mega na plus że po oddaniu pokoju hotelowego po zakończeniu doby w dniu wyjazdu dalej byliśmy traktowani jak goście wszystkie posiłki a nawet drinki mieliśmy dostępne
Wszystko ;) ! Czysto, świeżo, chcesz codziennie sprzątany pokój to masz, my co drugi dzień chcieliśmy i było aż za dobrze. Klima w pokoju mega przydatna, posiłków tyle że można by nic nie robić, tylko jeść 😁. Różnorodność kuchni, drinków, alkoholi - no nie ma czym gardzić 🙈 nawet ekspresy do kawy, herbaty oraz mrożonych napoi ogólnodostępne , baseny czyszczone w nocy, a oczy nie szczypią po długim pływaniu.
Hmm drobne szczegóły - brak wifi w pokojach (jest w lobby, czy na zewnątrz nawet przy większości basenów) - mnie przeszkadzały smaki wędlin (wszystkie w jednym smaku) - smak mięsa na gł kuchni (specyficzny jakby smażony na oleju - wszystkie mięsa podobnie jak wędliny - jedna tonacja smakowa) - jak na taką ilość Polaków, uważamy że obsługa mogła by coś języka polskiego poznać do podstawowych komunikacji choćby dla osób starszych czy dzieci
Super hotel, jedzenie pyszne, obsługa bardzo dobra. Polecam !!!
Hotel 5* na wstępie złożyliśmy zażalenie odnośnie braku czystości w pokoju, dostaliśmy inny pokój. Infrastruktura na duży plus, duzo przestrzeni i zieleni. Plaża kamienisto - piaszczysta. Zejście do morza wielki uskok, więc dla dzieci raczej nie- informacja była, że łagodne zejście do morza. Pokój miał być ok 30m2 dostaliśmy zdecydowanie mniejszy. Baseny ok, każdy znajdzie miejsce dla siebie. Na duży MINUS JEDZENIE, monotonne, ciężkostrawne, ociekające wręcz tłuszczem, zupy zaklepywane mąką.. all inclusive ultra, a niestety nie było w czym wybierać jeśli chodzi o lekkostrawne posiłki.
DuZo zieleni
Bardzo źle jakościowo jedzenie.