Serenity Primea Beach

Hotel przyjemny. Zróżnicowane narodowości. Jedzenie przyzwoite. Największym minusem jest korzystanie z usług hotelu przez gości z sąsiedniego apartementowca. Powoduje to tłok na stołówce, basenie i plaży. Hotel nie jest po prostu zaprojektowany na taką liczbę gości. Plusem są darmowe leżaki i parasole na plaży, co nieczęsto zdarza się w Bułgarii.

Jeżeli ktoś nie lubi leżeć na plaży to będzie się tam nudził, bo w pobliżu brak atrakcji. Nie wiem, być może to taka pora, ale morze było pełne wodorostów i jakiś roślin które powodowały, że po kąpieli człowiek śmierdział jak Owoc Morza. Dodatkowo mocno wiało przez cały pobyt co też utrudniało kąpiel w morzu. Baseny czyste w miarę duże, leżaków też nie brakowało, ale to był wrzesień, więc nie wiem jak jest w pełnym sezonie. My mieliśmy opcję, że spaliśmy w hotelu PRIMEA ,a na posiłki i wszelkie atrakcje dochodziliśmy do hotelu SERENITY, który był zaraz obok (parę kroków, więc to żaden problem). Dlatego ocena posiłków jest taka wysoka, a hotelu na średnim poziomie. Posiłki były bogate i naprawdę dobre. Można było skosztować różnych kuchni, a przede wszystkim Bułgarskiej. Ogólnie hotel SERENITY wywarł na mnie lepsze wrażenie niż PRIMEA. Pokoje w hotelu PRIMEA, gdzie spaliśmy, chociaż duże to niechlujnie i bardzo ubogo i wyposażone . Ktoś kto chciał się sam żywić, musiał się najpierw postarać o komplet talerzy i sztućców, o garnkach nie wspominam bo ich nie było wcale, chociaż na wyposażeniu była płyta dwupalnikowa. Był też czajnik elektryczny i mikrofala co można zapisać na plus. Czystość pokoi też wymagała poprawy, a w łazience towarzyszył nam smród kanalizacji. Ogólnie pobyt udany choć wrażenia mieszane. Jeżeli bym tam musiał wrócić to wybrałbym hotel SERENITY.

Ogólnie to oceniam hotel Serenity, ponieważ zostaliśmy tam przeniesieni zaraz po przyjeździe do hotelu. Bardzo Nam się podobało! Jedzenie pyszne, hotel czysty, obsługa przemiła, wieczorne atrakcje. Jeżeli będzie tylko taka możliwość to tam wrócimy!

Dotarliśmy do hotelu dość późno. Okazało się że musimy przenocować 1 noc w innym pokoju niż rezerwacja, ponieważ ktoś został zakwaterowany w naszym. Trafiliśmy do pokoju na parterze i wrażenie średnie. Na wejściu czuć było wilgoć. Mieszkaliśmy w różnych warunkach ale nie przepadamy za zapachem grzyba. Kolejnego dnia trafiliśmy do pokoju docelowego i tam było znaczenie lepiej. Większy i bez zapachu grzyba.wykończenie pokoi jest identyczne, minimalistyczne. Przy hotelu jest prywatny basen wszystko na kartę dostępowa do pokoju. Jedzenie w hotelu primea Bay świetne. Dodatkowo można korzystać z infrastruktury.

Miejsce dla osób szukających spokojnego wypoczynku, nie intensywnej rozrywki. Dla nas super.

Nazwa  Serenity Primea Beach
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Tsarevo
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, sporty wodne, windsurfing, tenis, parking

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Adam

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

Położenie przy plaży.

Wady

Goście z sąsiedniego apartamentowcu.

Zbigniew

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

Blisko do plaży, cisza i spokój. Bardzo dobre posiłki.

Wady

Śmieci i brud w pobliżu hotelu. Na samym obiekcie było ok. chociaż pokoje też nie grzeszyły czystością.

Anna Pancewicz

Pobyt - Sierpień 2019

Zalety

Blisko plaży Jedzenie Czysty hotel Przemiła i pomocna obsługa mówiąca po polsku

Pobyt - Sierpień 2019

Zalety

Nad samym morzem, darmowe leżaki na plaży, posiłki w hotelu Serenity Bay, można korzystać też z basenu w Serenity Bay. Różnorodność jedzenia. Każdy znajdzie coś dla siebie. Cisza spokój. W apartamentach 65m zmieści się i 8 osób ale są tylko dwa łóżka. Na 4 osoby. Codziennie sprzątane.

Wady

Pokoje w primea wołają o remont. Łazienki nie zachęcają. Wykładziny powycierane i czasem brudne. W Polsce to bardziej 2 niż 3 gwiazdki. Pokoje na parterze ßmierdzą wilgocią.

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

Czysto, przy plaży, super obsługa.

Wady

Hotel oddalony od miasta o ok 2 km, jeśli ktoś uznaje to za wadę oczywiście.

anka@

Pobyt - Lipiec 2019

hotel z zewnątrz bardzo ładny. Natomiast dostaliśmy pokój na parterze w budynku B - smród w pokoju - nie wiem czy od grzyba w klimatyzacji czy jak:(. Łazienka duża - kabina prysznicowa zagrzybiała. Kąpiąc się uważałam aby nie dotknąć kafelek. Co do plusów - jedzenie pyszne, różnorodne, ciepłe. Plaża szeroka, piaszczysta. W pobliżu brak promenady, mało sklepików. Dużo anglików i polaków. Reszta ok

Karolina

Pobyt - Lipiec 2019

Przy wyborze tej wycieczki trzeba ocenic dwa hotele 3 gwiazdkowy Primea Beach i 4 gwiazdkowy Serenity Bay. Nie ma czegoś takiego jak Serenity Primea Beach. W Pimea Beatch się mieszka natomiast na posiłki i basen chodzi się do Serenity Bay. W Primea nie jest źle jak na 3 gwiazdkowy hotel ale witać ślad czasu, prysznic w łazience bez brodzika i przecieka także w łazience mała powódź. Pofd hotelem też jest basen ale mały i głębszy nie dla dzieci, raczej korzystają z niego turyści z Bułgarii bez opcji all inclusive. W Serenity dobre jedzenie, dużo drinków do wyboru, obsługa rozumie po Polsku. Dla dzieci i dorosłych animacje po angielsku ale jedna animatorka jest Polką więc zawsze można zapytać po polsku. Plaża piaszczysta kamienista z łagodnym zejściem.

Zalety

Położenie basen posiłki

Wady

Łazienka

Michał 07.2019

Pobyt - Lipiec 2019

Miejsce dla spokojnej rodziny jak ktoś chce poimprezować to nie tutaj

Zalety

Posiłki i czystość

Wady

Bardzo nie imprezowe położenie

Wioletta

Pobyt - Czerwiec 2019

Miejsce jest ciche i spokojne. Hotel położony w zatoce nad samym morzem. Z drugiej strony z okien rozciąga się widok na góry. Mieszkaliśmy w dużym apartamencie z dwiema sypialniami, salonem z aneksem oraz dwiema łazienkami. Każdy pokój miał wyjście na balkon. Przy hotelu nieduży basen z brodzikiem dla mniejszych dzieci. Goście mają do dyspozycji leżaki, parasole oraz wodne materace (dla dzieci). Jest możliwość wykupienia wycieczek - my skorzystaliśmy z wyjazdu do Nessebar (polecam).

Zalety

Piękny widok z balkonów, duże i ciche pokoje, winda, miła obsługa, hotel czysty a otoczenie zadbane, basen. Idealne miejsce dla rodzin z dziećmi. Wiele osób z obsługi rozumie język polski.

Wady

Będąc klientami biura podróży Onholidays musieliśmy chodzić na posiłki do hotelu Serenity Bay, który znajdował się obok.

Pobyt - Czerwiec 2019

Niestety odradzam. Po przyjeździe poźną nocą zostaliśmy pokój przygotowany dla 3 zamiast 4 os. Naszą prośbę o dodatkowe łóżko poprostu zignorowano. Dostaliśmy tylko dodatkową pościel. W rezultacie spaliśmy ( 2 os.) 6 nocy na rozkładanej sofie. Zapłaciliśmy za 4 os. dorosłe i 1 dziecko! Czujemy się oszukani.

Zalety

Wady

Standard pokoi zasługuje może na 2 gwiazdki. Manager porażka. Brak dobrej woli rozwiązania problemu. Zero współpracy z rezydentem i gośćmi.

Pobyt - Wrzesień 2018

Oferta z firmy Onholidey zgodna z opisem. W jednym hotelu pokój Serenity Primea czysty , sprzątany codziennie, hotel ogrodzony idealny dla rodzin, na terenie hotelowego trawnika można spotkać żółwia . Do hotelu obok Serenity Bay chodziliśmy na posiłki bardzo smaczne każdy znajdzie coś dla siebie , bar z przekąskami i napojami dostępny od 11 można było zabrać przekąski na plażę. Plaża czysta , leżaki dostępne ile kto potrzebuje. Jedyna wada to rezydent z firmy Onholidey na lotnisku pani spóźniła się z 15 minut , wskazała nam autobus do którego mamy wsiąść ,sama z nami nie jechała (w autobusie jechały osoby z różnych hoteli i miejscowości), kierowca mówiący tylko po bułgarsku starał się jak mógł żeby osoby wysiadły tam gdzie powinny ( było straszne zamieszanie ). Na drugi dzień okazało się że jesteśmy bez rezydenta tylko na telefon. Jak próbowałam się dodzwonić odebrała pani dopiero po 5 godzinach . Na szczęście w hotelu gdzie chodziliśmy na posiłki była pani Kamila rezydent z firmy Tui bardzo pomocna mimo że nie byliśmy klientami tej firmy . Wszystko nam wytłumaczyła i oferowała pomoc w razie czego. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu .

Zalety

Położenie , czysty, idealny dla rodzin

Wady

Rezydent Onholidey

Joanna Klupa

Pobyt - Wrzesień 2018

Położenie hotelu bezpośrednio przy plaży, ładny widok z pokoju. Jedzenie super, każdy znajdzie coś dla siebie. Dla dzieci fajny plac zabaw także pod dachem w deszczowe dni.

Zalety

POŁOŻENIE, PRZY PLAŻY

Wady

niespecjalne dbanie o czystość w pokojach

milili

Pobyt - Sierpień 2018

Pobyt z biurem Onholidays trzy osoby dorosłe sierpień 2018. Oceniam tu oddzielnie dwa hotele - jeden Primea Beach w którym spaliśmy, drugi Serenity Bay z którego usług all inclusive korzystaliśmy. Primea Beach Residence (bo taka jest pełna nazwa, słowo \\\"serenity\\\" nigdzie nie widnieje) to bardziej apartamentowiec niż typowy hotel. Bardzo blisko plaży, głównie Bułgarzy i Polacy. Zostaliśmy zameldowani około 12 w nocy, pani nas meldująca średnio uprzejma i średnio mówiąca po angielsku. \\\"Pokój promocyjny\\\" okazał się miłym zaskoczeniem - było to mieszkanie 45 m2 z oddzielną sypialnią i pokojem dziennym z aneksem kuchennym i rozkładaną sofą. Na pierwszy rzut oka estetycznie, ładne meble, ale jeśli się przyjrzeć wychodziły drobne mankamenty typu łuszczący się tynk, wykładzina nie pierwszej świeżości. W obu pokojach niezależna klimatyzacja, i moskitiery w drzwiach. Dwa balkony, widok na rzekę i kawałek morza. Łazienka skromna ale przyzwoita - niestety inni Polacy z naszego turnusu nie mieli tyle szczęścia i dostali łazienkę bez drzwi do kabiny prysznicowej. Niestety nieprzyjemny zapach z klimatyzacji. Mydło i żel pod prysznic uzupełnione w dozownikach. Sprzątanie niby codziennie, ale ograniczało się do zmiany ręczników i papieru toaletowego z okazjonalnym umyciem toalety. Nie odkurzane ani razu. Raz zmiana pościeli. W pokoju łapało wifi. Hotel cały jest niczym strzeżone osiedle, cały pogrodzony. Przy zameldowaniu dostaje się JEDNĄ kartę na pokój i ta karta otwiera: pokój, grodzony basen, placyk zabaw dla dzieci i wejście. Bardzo kłopotliwe jeśli jedna osoba chce iść wcześniej spać - druga musi ją odprowadzić pod drzwi i zabrać kartę bo sama potem nie wejdzie. Ogromną zaletą jest natomiast cisza. Nie słychać animacji z sąsiedniego hotelu, żadnych głośnych imprez na dziedzińcu. Basen Primea niewielki z brodzikiem dla dzieci, dla dorosłych dość głęboki około 1,6 m. Kilkanaście leżaków i \\\"łóżka\\\" z materacami. Parę kroków obok \\\"główny\\\" hotel w okolicy czyli Serenity Bay. Na wejściu dostaliśmy opaski all in, takie same jak klienci tamtego hotelu. Też leży w pierwszej linii brzegowej z piękną plażą i bezpłatnym serwisem plażowym, dużą ilością leżaków i parasoli- nie ma żadnego wyliczania typu 2 leżaki i parasol na pokój, każdy zajmuje ile chce. Plaża Nestinarka, naprawdę ładna, szeroka , ciemny piasek, przy wejściu do wody trochę kamieni ale parę metrów dalej można wejść po samym piasku. Woda dość czysta, trochę glonów, długo jest płytko. Sam hotel ładny (pokoi nie oceniam), lobby nowoczesne, czysto, estetycznie. Basen hotelowy spory aczkolwiek i tak za mały jak na liczbę gości - leżaki trzeba zajmować o 6-7 rano. Jeden basen dla dorosłych głębokość od 1,10 do 1,60 oznaczona przy brzegu, oddzielony mostkiem basen dla dzieci i niewielki brodzik osłonięty od słońca. Obok spory bar przy basenie i scena na animacje/występy. Klienci w większości Brytyjczycy, ale są też Polacy i Niemcy, dużo rodzin z dziećmi. Animacje - 90% dla Brytyjczyków. Niby jest polska i niemiecka animatorka ale pałętają się gdzieś obok, rzadko tłumacząc cokolwiek. Dzieci mogą być rozczarowane. Podczas tyg pobytu raz beznadziejny zespół (muzyka rockowa na żywo), 2 razy pokazy tradycyjnych tańców bułgarskich bardzo fajne. Jedzenie aż za dobre. Śniadania: jajka 3 postacie,wędlina,sery,warzywa świeże i grillowane,bekon,fasolka,smażone pomidory,pieczarki,tosty francuskie,zapiekanki,na słodko naleśniki lub gofry,musli,owoce marynowane i świeże,croissanty bułeczki słodkie.Obiady i kolacje podobne:zupy,ryba,ze 3-4 rodzaje mięs,warzywa świeże,kilka sałatek,zawsze makaron kilka rodzajów sosów,dużo zapiekanek typu musaka,warzywa grillowane i nadziewane:papryka,bakłażan, cukinia,ciekawe przystawki.Desery: kilka rodzajów ciast,puddingów,zawsze lody. Raz możliwa rezerwacja darmowa w restauracji a la carte na plaży, 4 menu do wyboru,jedzenie średnie. Bar przy basenie: pyszna pizza świeżo wypiekana, rotacyjnie tosty,burgery,kiełbaski,bar sałatkowy,skrzydełka,krążki cebulowe.Ciasta i ciasteczka,lody,jogurt z owocami. Piwo,wino,napoje z dystrybutorów. Drinki całkiem ok, niby 6 do wyboru ale można prosić o co się chce. Pracownicy baru młodzi,fajni,mówią po polsku. Położenie hoteli: generalnie po środku niczego ;) Życia nocnego brak, obok mało uczęszczana droga, kilka straganów z akcesoriami plażowymi,niedrogi market, apteka i tyle. Obok hotelu bus do Tsareva (rozkład w recepcji) za 1 leva, warto się przejechać, piękne widoki i mały deptak. Generalnie moja opinia jest bardzo pozytywna. Dobry stosunek ceny do jakości. Polecam.

Przemek

Pobyt - Lipiec 2018

Fajny hotel przy samej plaży darmowe leżaki dobre jedzenie

Zalety

Czysto,basen

Katarzyna Kamińska

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel bardzo fajny, czysty, godny polecenia, położony w spokojnej miejscowości Tsarevo. W mojej opini są to bardzo dobre 4*

Zalety

Bezpośrednio przy plaży, bezpłatne leżaki i parasole, duży basen.

Wady

Do Primorska 14km

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel bardzo fajny, czysty, godny polecenia, położony w spokojnej miejscowości Tsarevo. W mojej opini są to bardzo dobre 3*

Zalety

Bezpośrednio przy plaży, przestronne, jasne apartamenty, bezpłatne parasole i leżaki dla klientów Onholidays.

Wady

Do Primorska 14km,

Serenity Primea Beach