Atrakcje i udogodnienia dla dzieci: brodzik, animacje, miniklub, opiekunka (płatna), plac zabaw.
Ok. 500 m do prywatnej, piaszczystej plaży z platformą (ok. 320 m długości).
Bogata oferta sportowo-rekreacyjna: siłownia, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, 3 korty tenisowe, aerobik, minigolf
Wszystko spełnia moje oczekiwania i wymagania , idealne miejsce do wypoczynku , bardzo dobra obsługa , codzienne sprzątanie pokoju, wszystko na wysokim poziomie .
Bardzo dobry hotel pod każdym względem
Brak wad
W pokojach było bardzo czysto, codziennie zmywane podłogi, wymieniane ręczniki. Mieliśmy pokój na 2 piętrze z widokiem na morze, czysty i dosyć spory balkon. Obsługa hotelowa cudowna, Panowie na recepcji bardzo pomocni. W hotelu i na jego terenie są sklepiki, gdzie można zakupić przeróżne pamiątki. Kilka basenów, każdy znajdzie miejsce dla siebie. Wejście do morza jedynie z pomostu.
Piękna rafa koralowa, polecam wziąć maski do pływania. Animacje każdego wieczoru zarówno dla dzieci jak i dorosłych.
Moim zdaniem słabe drinki, ale wiadomo każdy ma inny gust.
Hotel dla wymagających klientów. Głównie Niemcy,Francuzi i bogaci Afrykańczycy. Dobry wypoczynek dla osób, którzy chcą odpocząć od naszych rodaków. W hotelu tylko 4 rodziny z Polski. Oaza na pustyni. Jedzenie rewelacyjne, dla miłośników wyrobów cukierniczych po prostu niebo na ziemi. Piękna rafa. W morzu niestety się nie da się wykąpać, wejście tylko z pomostu.
Hotel jak sama nazwa wskazuje oferuje ukojenie, codziennie muzyka na żywo. Wysoka kultura, bez nadmiernego hałasu. W obrębie resortu znajduje się drugi hotel, w którym są zjeżdżalnie dla dzieci i wesołe miasteczko. Codziennie na scenie w ofercie jakieś show.
Brak wad jeśli chodzi o sam hotel, problemem był brak możliwości dostępu do morza od strony plaży, wejście tylko z pomostu.
Hotel oceniamy na bardzo dobry jedzenie dobre, obsługa, baseny wszystko na najwyższym poziomie ktoś napisał że wszystko jest oddalone od siebie i daleko wszędzie. My dostaliśmy pokój prawie przy plaży także morze basen i restauracja przy plaży pod ręką, zresztą baseny są tak rozmieszczone że każdy ma go pod ręką. Jedynie do restauracji głównej trzeba było trochę się przejść może z 5 minut spacerkiem ale jesteśmy przecież na urlopie i nigdzie nam nie było śpieszno. Jeżeli wybieracie się na wycieczki polecamy Kair my wzięliśmy opcję vip w busiku było nas 5 osób jeżeli nie chcecie do perfumeri i papirusu to wystarczy powiedzieć przewodnikowi i nie pojedziecie tam.
Minusy to brak aquparku można korzystać w hotelu obok ale ponoć kasują 15 euro od osoby. Oraz brak serwetek papierowych w restauracjach.
Bardzo przyjazny hotel, obsługa bardzo miła. Jedzenie pyszne, syte, świeże,ròżnorodne i estetycznie podane. Bliski dostęp do morza. Pokój czysty, przestronny z wygodnym łóżkiem, pan który sprzątał miły i uśmiechnięty.. Dzięki zakwaterowaniu na parterze swobodne wyjście na ogród i basen. Animatorka Paulina ,która cudownie zajmuje się dzieciaczkami. Zajęcia Aqua Gym prowadzone przez sympatycznych animatorów,potrafiących rozbawić. Baseny czyste, z wodą słoną i słodką z pewnością każdy znajdzie swoją strefę relaksu.
Zieleń i czystość na terenie hotelu.
Bardzo przyjemny odpoczynek, hotel zadbany, czysty, dużo zieleni. Basenów i leżaków dużo. Każdy znajdzie dla siebie jakieś fajne miejsce. Jedzenie dobre, w restauracji głównej, przy plaży i w barze przy plaży(polecam szczególnie lunch) Plaża zadbana z ogromna ilością leżaków, pomost bezpośrednio na rafę ( to było dla nas kluczem przy wyborze hotelu) nurkowanie z butlą i snurkowanie bezpośrednio z pomostu. Ratownicy czujni. Od Hurhgady oddalony ok 35 km - dojazd taksówką bez problemu. Obsługa kontroluje wyjazdy i powroty. Spa, aquapark, wesołe miasteczko w bliźniaczym hotelu na tym samym terenie. Jeden basem podgrzewany w lutym - wystarczająco, nie było tłoku. Jeden z lepszych hoteli naszym zdaniem na spokojny odpoczynek, a jednocześnie możliwość korzystania z bardziej rozrywkowej części w Serenity Fun. Wi-fi działa w lobby najlepiej, ale nie korzystaliśmy za dużo, ponieważ kupiliśmy kartę na lotnisku.
Ilość basenów Plaża Rafa koralowa Czystość Jedzenie Przemiła i pomocna obsługa
Bardzo dobry hotel pod względem czystości, i infrastruktury, obsługi. Dużo zieleni, basenów, barów. Obsługa na najwyższym poziomie. Świetnie się wypoczywa. Polecam szczególnie dorosłym, dla rodzin z dziećmi raczej hotel Fin City w tym samym kompleksie. Zależało nam na względnym spokoju i tam właśnie tak wypoczniesz. Do Hurgady ok 35km, taksówką ok 25$ w obie strony. Akurat odległość zaliczam do zalet. Lunch box na wycieczkę do Luksoru przygotowany aż w nadmiarze. Przemiła obsługa.
Rafa z pomostu z głębiną, plaża i morze bez odpływu, dostęp do basenów z każdego budynku. Bardzo przyjemnie się chodzi po terenie, wszędzie blisko. Jedzenie bardzo dobre w restauracjach i przy plaży. Spa w sąsiednim budynku ale to jest kilka kroków. Obsługa zainteresowana bezpieczeństwem, monitoruje wyjazdy i powroty. Obsługa wszędzie bardzo uprzejma. Brak hałasliwych Rosjan.
To był kolejny nasz pobyt w Egipcie i w porównaniu do Titanic Palace , Jungle, Aqua Blue, Arabia, ten hotel oceniam na BRAK WAD.
W hotelu 99% to Niemcy . Hotel absolutnie na dla dzieci . Dla nich nie ma nic prócz basenu . Daleko z pokoju do restauracji . Przekąski tylko w barze na plaży . Niby w pierwszej piątce Hurghady . Przesadzone i to bardzo . Alkohol fatalny ( wiem ze inclusive ) ale najgorzej ze wszystkich Egipskich hotelach co bylem . W morzu nie popływasz
Czysty , sporo basenów
Wszędzie daleko , brak atrakcji dla dzieci
Ładny hotel, duży teren, plaża z rafą ( wejście do wody z pomostu) baseny, obok w hotelu Aquaprk z darmowym wejściem i barami
Przy plaży, tereny zielone, miła obsługa
Z hotelem jest wszytsko ok, oferuje wszystko czego powinno się oczekiwać w tej cenie, jest tylko jeden problem. Wygląda na to, że w ciągu ostatniego roku dobudowno cały pawilon, oddalony o ok. 500 metrów od głównego kompleksu /standard ok, non stop kursuje busik na tej linii/ i recepcja chętnie kwateruje nowoprzybyłych w tych pokojach /początek numerów na 4../, dotyczy to wszyskich nacji, Polaków, Niemców, Francuzów etc. Po interwencji własnej i zwłaszcza rezydenta sprawę załatwiają od ręki, okazuje się, że ten kompleks nazywa się Serenity Makadii... Sport, w odróznieniu od głównego i oferowanego przez biuro Serenity Makadi... Standa. Ot i cały problem. Ale poza tym wszystko jest ok, obsługa ok, oferta hotelu ok, no może obiady i kolacje w głównej restauracji trochę odbiegają od standardu, ale za to przekąski w barach /pizza, hot dogi, burgery/ ok. Alkohol jak to w Egipcie, dla zdesperowanych - poza Ouzo no i winem do głównych posiłków. Ale w głównym barze w buddynku hotelu, każdy coś sobie wybierze w cenie ok. 7 eur za lufkę, więc jak kto chce. Reasumując zasada cost-effective jest zachowana, polecam.
Byłem 2 tygodnie od 03.08 do 17.08.07 w hotel Carols Makadi Resort. Jest to naprawdę komfortowy, ekskluzywny, nowy hotel 5* na wysokim poziomie nie tylko, jak na egipskie warunki. Polecam wszystkim spragnionym wypoczynku w luksusowych warunkach, dla wymagajšcych gości, dla rodzin z dziećmi i lubiącym nurkowanie!
Otoczenia hotelowe - mimo że to nowy hotel, jest bardzo zielony.
Plaża - piaszczysta, zadbana, o każdej porze nie brakuje leżaków i parasoli z liści palmowych, przy każdym stolik. Do morza można wejść od brzegu - ze względu na rafę koralowa należy posiadać obuwie plażowe lub z pomostu. Rafa totalnie nie odbiega poziomem rafom w Sharm el Sheikh. Bardzo dobre warunki do nurkowania Trzeba pamiętać że pływanie bądź nurkowanie jest dostępne tylko z pomostu , jak jest odpływ zamiast wody po kostki na plaży, jest po prostu piach:)
Goście - Włosi, Niemcy, Anglicy, Francuzi, Rosjanie, Polacy, Czesi i inni.
Udogodnienia dla rodzin z dziećmi - pokoje rodzinne, dostawki, basen dla dzieci 24cm ze słodka woda, klub dla dzieci, plac zabaw nad morzem (zacienienie od słońca), w restauracji krzesełka, opiekunka do dziecka - płatna.
Pokoje - bardzo duże, urządzone ze smakiem, z bardzo ładna łazienką z prysznicem, balkonem, większość z widokiem na morze i basen, wyposażenie - indywidualnie sterowana klimatyzacja (raczej trzeba ustawiać na minimalna wartość) TV z polskim kanałem Polsat 2, lodówka, czajnik, kawa, herbata, darmowy sejf, telefon w pokoju i w łazience, suszarka do włosów. Łazienka bardzo ładna, prysznic za przeszkloną szybą. Pokój sprzątany codziennie.
Komunikacja - Bus hotelowy jeździ 2 razy dziennie do Hurghady - 5 E od osoby. Taksówka do Hurghady z hotelu - ok. 25 $ w dwie strony (ale zamawiana bezpośrednio w hotelu 50 Euro w jedną stronę, wiec lepiej mieć już jakiś numer Taxi bezpośrednio z Hurghady )
Do dyspozycji gości: maszyna wymieniająca pieniądze - Euro, dolary na funty egipskie, bar przy basenie, bar przy plaży, lobby bar, 2 pool bary, biuro podróży, biuro organizujące wycieczki wodne (snurkowanie, nurkowanie głębinowe itp.), biuro organizujące ekstremalne quady w bardzo małych grupach, start bezpośrednio z hotelu, należy szukać Mustafy w Lobby za recepcją , dyskoteka z całkiem fajnym nagłośnieniem, fryzjer i salon piękności, lekarz rezydujący, opiekunka do dzieci, pralnia i usługa room service, recepcja z przepięknym holem, sala konferencyjna na 70 osób, sklepy z pamiątkami.
Wyżywienie:
4 restauracje - restauracja główna: kuchnia międzynarodowa, 3 restauracje a'la carte, bar przy basenie głównym - przekąski typu: pizza, hot dogi, hamburgery, kanapki, ciasto, lody, warzywa, napoje: cola, sprite, fanta, woda, soki, piwo, drinki alkoholowe.
śniadania: omlety, naleśniki, różnego rodzaju pieczywo i słodkie wypieki, płatki śniadaniowe, masło, jajka, wędliny, sery, owoce, warzywa, kiełbaski, parówki, ziemniaki, fasola, tosty, różne dżemy, miody, jogurty, kawa, herbata, soki, woda, mleko itp.
Obiad: zupy - 2 rodzaje, ryż, makarony, ziemniaki, kurczak, wołowina, warzywa, surówki, pieczywo, ciasta, desery, owoce - jabłka, arbuz, melon, figi, banany, pomarańcze itp., napoje - soki, piwo, wino, drinki alkoholowe, cola, cola light, Sprite, Fanta, kawa, herbata, woda.
Kolacja: ryż, makarony, dania z makaronem, ziemniaki - grilowane, zapiekane, ryby, owoce morza, wołowina - z grilla, w gulaszu, siekana, drób - grillowany, zapiekany, pieczywo, warzywa, sałatki, surówki, zupy - 2 rodzaje, ciasta, torty, owoce, desery, napoje - soki, piwo, wino, drinki alkoholowe, cola, cola light, Sprite, Fanta, kawa, herbata, woda.
Kolacja a la carte menu serwowana (19:30 - 23:00) wymaga wcześniejszej rezerwacji: restauracja orientalna, włoska, owoców morza.
Obsługa sprawna, pomocna, uśmiechnięta, nie wyciągająca ręki po napiwki. Znajomość języków obcych: angielski, niemiecki, włoski, francuski, rosyjski. Na sali zawsze obecny menadżer i szef kuchni. Gości bardzo dużo, lecz nie brakuje stolików. W restauracji głównej część dla niepalących i palących - super wentylacja, papierosy nie przeszkadzają.
Sport i rozrywka - tenis, siatkówka plażowa, piłka ręczna w basenie, centrum nurkowania, ośrodek sportów wodnych, siłownia, jacuzzi, masaże, sauna, billrard, ping-pong, dyskoteka, estrada - codzienny program animacji dziennych i wieczornych, sala konferencyjna (max 70 osób), dostęp do Internetu (laptopy) (płatny, drogi - 15 minut - 5 E, 30 min - 7 E, godzina 10 E), apteka, butiki, sklepiki z pamištkami, drogeria z zachodnimi kosmetykami, papierosami, słodyczami itp., biura podróży - quady, nurkowanie, snurkowanie. apteka, maszyna wymieniająca pieniądze, opieka medyczna, salon urody, pralnia
Hotel wspaniały, bardzo zielono jak na nowy hotel, obsługa super! Wszyscy uśmiechnięci i zadowoleni, podejście do klientów wzorowe, jedzenie pyszne, urozmaicone, jest co wybierać nawet dla najbardziej wybrednych. Plaża hotelowa piaszczysta, z wspaniałymi rafami, zawsze wolne leżaki i parasole. Polecam wszystkim!!
Fajny hotel ale mozna go określic luksusowe Alcatraz, przy hotelu rafa koralowa, bardzo dobre jedzenie i miła obsługa, czyściutko. Trzeba sie nastawić na pobyt w hotelu bo wszędzie jest bardzo daleko, bez samochodu nie można sie przemieścic do sklepików, restauracyjek
Mały raj na ziemi. Nawet jakbym chciała nie mam się do czego przyczepić. A opinie typu woda za mokra, piasek za żółty i dlaczego nie podawali bigosu i schabowego sa nie na miejscu.
Carols Makadi Resort 5* jest to najładniejszy hotel w Makadi Bay, zupełnie nowy, obsługa bardzo pomocna, bezinteresowna...
Otoczenie hotelu bardzo zadbane, mnóstwo zieleni jak na tak nowy hotel! Jedzenie przepyszne, wszystko rewelacyjnie podane, kilka restauracji tematycznych.
Pokoje pięknie urządzone, przestronne, z lodówką, czajnikiem itp. Sejf jest w pokoju bezpłatny.
Plaża piękna - cudowna rafa koralowa, wiele basenów, z wodospadami, pool-barami, ze słodką oraz morska wodą.
Pomimo, iż hotel jest oddalony od Hurghady jest to bardzo ekskluzywne miejsce w okolicy, w którym nie można się nudzić. Polecam wszystkim spragnionym wypoczynku w luksusowym miejscu, lubišcym komfort, przepyszne jedzenie oraz lubišcym nurkowanie.
Bardzo ładny, zadbany resort, z dala od rozrywek miasta. Można spokojnie odpocząć, zrelaksować się. Dobre(chociaż mało urozmaicone) jedzenie. Pogoda dopisała(poza dniem przylotu) więc mogliśmy korzystać z uroków ładnej plaży i podgrzewanego basenu. Jest Helth Club z różnymi masażami, ale ceny( a zwłaszcza ich przeliczanie np.euro-dolary) zawyżone. Dużo naganiaczy, proponujących róźne wycieczki. Animacje są (o jakości się nie wypowiem bo nie korzystaliśmy). Dla dzieci-malutki kinder club, dyskoteka, brodzik (niepodgrzewany zimą), krzesełka w restauracji. Jedyna nasza uwaga i minus - jeśli nie dopisze w zimie pogoda, to w pokojach jest naprawde zimno( nie działa podgrzewanie klimatyzacją). Ogólnie bardzo nam się podobało, świetny hotel na krótki wypoczynek zimą lub dłuższy latem ,dla osób niezainteresownych rozrywkami miasta.
Obiekt nowy, bardzo ładny architektonicznie, połozony w ślicznie zagospodarowanym ogrodzie. Pokoje duże, dobrze i ładnie wyposażone. Bardzo czysto, codziennie zmieniane ręczniki, pościel. Na terenie hotelu kilka basenów, w tym dwa podgrzewane.
Plaża duża, piaszczysta, ładna, pomost z bespośrednim zejściem na rafę. Rafa dość ładna (ale widziałam ładniejsze). I tyle pozytywów!
Zasadniczym negatywem jest główna restauracja, która jest kompletnym nieporozumieniem. Olbrzymi moloch, gdzie tłumy ludzi przeciskają się między sobą z talerzami, których ciągle brakuje, tak jak i sztućców (zwłaszcza deficyt na łyżeczki do herbaty). Obsługa klenerów fatalna. Osobny temat to samo jedzenie, które jest obrzydliwe! To mój piąty raz w Egipcie i w większości były to hotele pięciogwiazdkowe, więc mam porównanie. Jedzenie w Serenity Makadi, które jest nieświeże (zwłaszcza ryby), niedogotowane (np. na pól surowy makaron), nieprzyprawione, przypalone i ogólnie wstrętne. Szczytem jest kolacja, na którą są podawane przerobione resztki z obiadu, podane pod inną postacią. Jedyny smaczny posiłek to śniadanie, świeże pieczywo, sery, owoce, omlety - duży wybór. Reszta beznadzieja - większość znajomych miała problemy z żołądkiem - i tym razem nie była to tylko zemsta faraona.
Kolejny minus za animacje, których prawie nie ma, a jak są to na żenująco niskim poziomie.
Nie jestem typem narzekacza i marudy, do tej pory wracałam z Egiptu zadowolona, ale ten hotel niestety rozczarował mnie w paru kwestiach.
Ładny hotel na pustyni, brak jakichkolwiek spacerów poza hotelem. Obsługa w restauracji i barkach poniżej krytyki. Jedzenie mało urazmaicone i niesmaczne, na posiłkach tłum ludzi, brak wolnych stolików, a jak już znajdziesz to nie masz czym jeść - kelnerom się nie spieszy z ich dostarczeniem oraz z przygotowniem czystych stolików. Jedynie teren hotelowy i pokoje super(mieszkałam w budynku blisko plaży). Niestety jeśli ktoś jest zakwaterowany w pokojach powyżej 4000 to może popaść w depresję. Wszystkie zdjęcia pokazywane w ofercie hotelu dotyczą terenu za budynkiem głównym w stronę plaży. Pokoje o których piszę znajdują się przed budynkiem głównym gdzie nie ma żadnej zieleni i atrakcji. Osoby mieszkające w tych pokojach dowożone są do głównej części hotelu i plaży busem hotelowym, ewentualnie mogą przejść pieszo, ale w temp. 36 stopni w dzień nie jest to żadna atrakcja. Byłam w Egipcie kilka razy i uważam, że są lepsze hotele niż Serenity.
Hotel bardzo fajny, gorąco polecam, jedyny minus to słabo urozmaicone posiłki, ale ogólne wrażenia bardzo pozytywne:)
Sama miejscowość Makadi Bay nie jest centrum rozrywki, ale do Hurghady możzna się bez problemu dostać taksówką (10 usd to dobra cena) bądź hotelowym busem. Polecam
Właśnie wróciliśmy z hotelu Serenity, jesteśmy bardzo zadowoleni, jedzenie było dobre i dużo, również dla naszego 5 letniego syna. Baseny wspaniałe, plaża i rafa tez nam się podobały, obsługa dobra. Co do uwag osób oceniających wcześniej ten hotel, to mała rada - pamiętajmy, że jedziemy do arabskiego kraju położonego na innym kontynencie. Wiele zachowań to arabska specyfika. Kto tego nie rozumie to proponuje hotel ***** w Europie, ale i tam można być czasami zaskoczonym.