Udogodnienia dla dzieci: plac zabaw, miniklub (4-13 lat), animacje: gry i zabawy.
Atrakcyjne położenie: w miejscowości Turkler, ok. 5 km od Avsallar Tourist Center, ok. 15 km od centrum Alanyi.
Aquapark (przejście podziemnym tunelem): basen z 2 zjeżdżalniami dla dzieci i basen z 5 zjeżdżalniami dla dorosłych.
Tylko 350 m do hotelowej, piaszczysto-żwirkowej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Hotel dramat! Omijajcie go wielkim łukiem! Zasługuje na maks 3*
Brak zalet
Hotel bardzo brudny. Brak ciepłej wody, pokoje brudne, nie sprzątane. Powierzchnie wspólne również brudne. Na stołówce jedzenie zimne, niesmaczne. Do stołów można się przykleić. Sztućce oraz talerze trzeba sobie samemu czyścić, bo widać co na nich wcześniej było... Obsługa rzadko komunikująca się w języku angielskim lub niemieckim. Barek w piwnicy, co chwilę brak picia i jedzenia. Plaża śmierdząca, brudna. DRAMAT!
Hotel bardzo brudny . Obsługa z łapanki w tym bardzo mało sympatyczna . Brak komunikacji w języku angielskim i niemieckim a jeżeli jest to bardzo niskim poziomie . Naczynia i sztućce bardzo brudne jedzenie niesmaczne zimne a woda zamykana w lodówce na kłódkę .do stołów i podłogi można się przykleić Hotel zasługuje na 3 gwiazdki i też też bym się zastanawiała ponieważ to co tam zobaczyłam dałabym od siebie 0 . Woda w łazience zimna .
Wszystko
Hotel słaby max 3 gwiazdki.Jak masz transfer na lotnisko po południu to zrywają opaskę z ręki i nie możesz korzystać z infrastruktury hotelu no chyba że zapłacisz 25 euro.Paranoja!Pierwszy pokój dostałem(944)bez balkonu i bez otwieranego okna gdzie miałem wykupiony z balkonem ale za to mogłem liczyć pojazdy które podjeżdżały pod recepcję.Następny pokój (3092)oky tylko posiadał grzyba pod pryśnicem i troszku karaluchów.
Nie ma zalet.
Bród smród i ubustwo!
Niestety, ale jest się do czego przyczepić w tym hotelu. Obiekt ładny, ale w każdy możliwy sposób naciąga na pieniądze. Wifi jest płatne (3 euro/doba), zakwaterowanie od 14:00 i nie ma możliwości dostać wcześniej opaski. To samo z wykwaterowaniem, które jest do godziny 12:00. Zabierają opaski i nawet jeśli twój transfer na lotnisko jest późnym wieczorem, nie możesz nic zrobić ( chyba, że zapłacisz 10 euro za godzinę- wtedy opaska zostaje). Nie można nawet iść na leżaki na basen, aby przeczekać te godziny. U nas czas czekania na autobus wynosił 9h także porażka totalna. Jedzenie w głównej restauracji średnie i mało zróżnicowane, desery smakowały wszystkie tak samo, mało owoców, soki okropnie słodkie. Na szczęście na obiekcie jest jeszcze jedna restauracja, gdzie serwowane są fast foody (pizza, burger, makaron, zupa pomidorowa, sałatka) i to w głównej mierze tam się żywiliśmy. Świat kurczaków też w porządku. W pakiecie all inclusive do wyboru jest ok 6 drinków. Wszystkie bardzo słodkie i bez szału. Pokoje w porządku aczkolwiek czasami z łazienki wydobywał się nieprzyjemnych zapach. Klima działała w porządku. Na obiekcie dużo animacji, gier i konkursów ,ale dla dorosłych. Wieczorem ciekawe pokazy w amfiteatrze. Na terenie hotelu jest klub otwarty w godzinach 23:30-01:00. Niestety muzyka to totalna katastrofa, dj nie puszcza piosenek o które się prosi, leci same techno do którego nie da się tańczyć. W przeciwieństwie do baru przy basenie tutaj czuć w drinkach alkohol. Basen fajny, czysty, ale niestety toalety basenowe już niekoniecznie. Smród i brud. Plaża mała i bez szału ok 400 m od hotelu. Obsługa nie potrafi mówić w języku angielskim także ciężko jest się dogadać z nimi w jakiejkolwiek sprawie. Ogólnie podsumowując pobyt w Senzie: 5/10. Hotel dla niewymagających.
- animatorzy organizują wyjazdy do klubów w mieście (dodatkowo płatne) - możliwość zjedzenia zupy w nocy - blisko bazarów - amfiteatr i zjeżdżalnie wodne
- płatne wifi - płatne godziny przed zakwaterowaniem i po wykwaterowaniu - średnie jedzenie w głównej restauracji - nieprzyjemny zapach w łazienkach - modlitwy w pobliskim meczecie o 5:30 - brak znajomości języka angielskiego przez obsługę - dj w klubie hotelowym
Odradzam wszystkim ten hotel. Wady: 1. Większość turystów to RUS. Zachowują się jak dzicz. Całą noc krzyki, piski i głośne hałasy na terenie hotelu - zapomnijcie o spaniu. Na stołówce rzucają się na jedzenie jakby tydzień nie jedli. Przy basenach piosenki po RUS. 2. Nieszczelne okna w pokoju, plaga mrówek, hotel brudny i zaniedbany. 3. Jedzenie monotonne, codziennie to samo menu. 4.drinki obrzydliwe- robione z alko i soków niewidomego pochodzenia nalewanych z dystrybutorów. 5. płatne Wi-fi - 3€ za dobę, TUI nie posiada rezydenta - kontakt tylko przez APK, Jesteś zmuszony zapłacić za Wi-fi bo inaczej nie będziesz wiedzieć np. o której godzinie transfer na lotnisko. Zalety: 1. Czysta woda w basenach i fajny aquapark dla dzieci i dorosłych 2. Ciepła woda w morzu. 3. Blisko do sklepów, marketów, bazarów Polecam poszukać wycieczek na własną rękę na Internecie: np. Rejs statkiem pirackim do Alanya: pośrednik 30€ za 1os a przez internet 15€ za osobę. Turkler to bardzo ładna miejscowość, piękna pogoda i widoki ale polecam poszukać innego hotelu.
Jedzenie, animacje bez szału...Potwornie brudno w pokojach , windach i na korytarzach. Niby sprzątane...,ale odkurzacza tam nie widziałam. Karaluchy w pokoju. NIE POLECAM! Miejscowość atrakcyjna jako baza wypadowa do innych miejscowości Monovgat lub Side. Jeździliśmy dolmuszami 2eur/os.
BRAK
BRUD!
Hotel oceniam pozytywnie. Czytałem różne opinie ale z niektórymi się nie zgadzam. Po pierwsze weźmy pod uwagę fakt że 5 gwiazdek w Turcji to jakieś 3,5 w PL i tak trzeba do tego podejść. Jedzenia jest na prawdę dużo, niestety ludzie nakładają sobie tak jakby jedli pierwszy raz i nie zawsze dla wszystkich wszystkiego wystarczy. To nie jest problem bo można zjeść inne dania. Tylko smutno się patrzy jak kelnerzy wyrzucają olbrzymie ilości jedzenia. Po co ludzie biorą po 10 bułek, pełne talerze arbuzów, melonów, sery, jajka, ciasta, cisateczka, ryby, warzywa po prostu co się da? Nie są w stanie tego zjeść ale nakładają, nie wiem, może chodzi o to żeby kto inny nie zjadł. Kelnerzy się uwijają, mają na prawdę ciężko. W krótkim czasie mnóstwo ludzi schodzi aby zjeść i nie zawsze miejsce jest dla każdego, trzeba poczekać. Ludzie oczywiście zamiast po posiłku opuścić stolik to siędza w telefonach jakby nie mogli tego zrobić na leżakach albo gdzie indziej. Animatorzy super, dbają o rozrywkę, zachęcają do zabawy, bardzo się starają. Zawsze mili i uśmiechnięci. Oprócz głównej restauracji są dodatkowe bary w których można zjeść pizze, burgera, kebaba ...pokoje.ialem czysty w miarę. Nie hyl to błysk ale spoko, czasami w domu mam gorzej. W łazience syfon od umywalki był z rurki harmonijkowej. Trochę go musiałem poprawić bo ktoś go źle zamontował. Obsługa hotelowa ok. Niestety internet i sejf dodatkowo płatne. Panie od relacji z gośćmi nie do końca ogarnięta. Zamawiałem stolik na urodziny to pomieszała co się dało, była to Rosjanka więc nie wiem czy specjalnie czy przypadkowo. Strasznie boli to że Rosjanie spokojnie się dogadują ze wszystkimi w języku rojsyjskim. My musimy niestety po angielsku i niestety nie z każdym się da. Po check out (można sobie przedłużyć pobyt za 10 Eur/h za pokoj) i jeszcze zjeść coś przed wyjazdem. Po wymeldowaniu dostępne jest lobby i można spokojnie poczekać na autobus. Baseny fajne, aquapark beż fajerwerkow ale daje rade. Oczywiście ludzie mają gdzieś bezpieczeństwo i pływają w strefie gdzie wypadają ludzie. Ratownicy gwiżdżą co chwile ale jak grochem o ścianę. No i niestety kolejna porażka to rezerwacja leżaków. Masakra.bardzo dużo leżaków jest zarezerwowanych już dzien wcześniej. Ludzie zostawiają co się da: materace (tak to nie żart), koła ratunkowe, butelki tylko po to żeby nikt nie usiadł. Zdążało się że taki leżak był pusty cały dzień. Windy to kolejny koszmar. Czasami z 5 minut się stoi i czeka. Byłem na 3 piętrze a jest ich 5 więc czasami chodziłem schodami. Podsumowując Hotel ok natomiast spora liczba turystów nie jest ok. Kierują się zasada zapłaciłem to mi się należy. Słyszałem różne komentarze ale jeden utknął mi w glowie: ja tu przyjechałem się napierd...ić a nie siedzieć na basenie. Widziałem jak Niemiec wyrywał leżak innej osobie, słyszałem nieograniczona ilość przekleństw ale to jest już problem turystów a nie hotelu.
Animatorzy, baseny, wybór jedzenia, blisko sklepu, targ, karuzele, wypozyczalnie motorków.
Płatny internet i sejf, windy, okna od strony ulicy słabo wyciszaja pokój, turyści:)
Po pierwsze, aby coś zjeść przed godz. 14 trzeba dopłacić 10 euro za godzinę, rzecz nie spotykana nawet w hotelach 3 gwiazdkowych. Pokój może być od 14, ale żeby czekać do tej godziny na opaski to przesada. (...)Informowano, że z chwilą przybycia do hotelu możemy korzystać z serwisu, co okazało się nieprawdą i musieliśmy zapłacić 40 euro, aby dzieci mogły coś zjeść. Identycznie wygląda sytuacja przy wymeldowaniu. Do 12 oddajemy kartę do pokoju i tracimy opaski. Do godziny wylotu, jesteśmy pozbawieni jedzenia i picia, chyba że zapłacimy 10 euro za godzinę. Pani (...) zapewniała, że z serwisu można korzystać do chwili transferu z hotelu. O samym hotelu: fajne baseny, aquapark działający kilka godzin dziennie, nawet dobre jedzenie. Polecam pizzę. Kelnerzy i sprzątaczki super, warto docenić ich pracę napiwkiem. Recepcja oraz obsługa hotelu nastawiona na kasę i to aż kłuje w oczy. Pan pokazujący nam działanie sejfu, za który płaciliśmy nie chciał opuścić pokoju bez napiwku(nie dostał). Oprócz tego dostaliśmy inny pokój niż zamawialiśmy, a za zmianę zgodnie z zamówieniem chciano od nas 365 euro. Plaża słaba, brudna, byliśmy tylko dwa razy(dla zdjęć). Podsumowując, na pewno nie jest to hotel 5 gwiazdkowy. Dla niewymagających (tak jak my) może być ok. Dobre jedzenie, baseny - na plus. Obsługa woli Rosjan niż polaków. Czy wybrał bym hotel jeszcze raz? Z pewnością nie.
Baseny, kelnerzy, jedzenie.
Opłaty dodatkowe, obsługa nastawiona na Rosjan, słaba plaża.
Nie polecam nikomu tego hotelu Dostaliśmy dla 4 osob 2 łóżka i jakąś polowke ,która była ustawiona tak by ktoś wstając w nocy uderzałby głową o połke Dramat Robactwo w pokoju (karaluchy ) Winda wolna jak ..... W restauracji brak sztućców i talerzy Brudne stoly Bardzo głośna muzyka i leciało cały czas to samo głównie Muzyka rosyjska Pokoje nie sprzątane Brak papieru toaletowego i żeli pod prysznic Dramat O 7 rano brak leżaków przy basenie
Brak zalet
Brak internetu Brak sztućców i talerzy w restauracji Robactwo w pokojach Dla 4 osob 2 łózka w tym jedno pojedyncze
Pobyt w tym hotelu uważam za bardzo udany! Trafił nam się super pokój z tarasem i leżakami, sprzątanie na wysokim poziomie, jedzenie pyszne i różnorodne- nawet w 7 dniu nieprzejedzone, każdy znajdzie coś dla siebie- restauracja chicken oraz włoska z różnorodnymi daniami, nie mówiąc już o głównej restauracji. Cały czas dokładane jedzenie i badane do próbek. Baseny super czyste tez sprawdzana woda. Szkoda ze atrakcje dla dzieci aktywne przez krótki czas ale i tak dużo frajdy. Plac zabaw i zabawy z animatorami w pokoju zabaw tez fajne. Na plaże jest dojazd co chwile ale i taknkest blisko wiec można się przejść. Jedynym minusem jest płatne 2€ wifi za dzień.
Płatne wifi
Hotel Senza z pozoru wydaje się luksusowy zawdzięcza to dużemu basenowi i fajnym zjeżdżalniom, ale w rzeczywistości jest nie ciekawy.
Basen, zjeżdżalnie. Hotel ma 1 wadę brak mu zalet.
Monotonne jedzenie, beznadziejna obsługa, spod buzi zabierają talerze brak sztućców, hotel brudny nie wymieniane ręczniki, nie sprzątane toalety, a w recepcji totalna żenada zero umiejętności posługiwania się językiem innym niż turecki i rosyjski. Kierownik burak o 12.00 trzeba wyjść z pokoju wymeldować się, zabierają opaski i zero dostępu do picia czy jedzenia. Czekalismy 7 godzin na transport i na własną rękę kupiliśmy w sklepie jedzenie. Wifi platne🤑
TAKI SOBIE. Na pewno nie jest to hotel 5*, wg naszej opinii to takie silne 3*, być może, gdybyśmy wcześniej nie byli w innych hotelach, bylibyśmy bardziej zadowoleni. Drogo jak na ten standard. Plusem jest aquapark, naprawdę super, przemyślany, dużo zjeżdzalni, dzieciaki bardzo zadowolone. Jedzenie ok, każdy znajdzie coś dla siebie, pyszne ciasta. Codziennie mini disco dla dzieci, około 30 min, dość fajne, natomiast wieczorne przedstawienia w amfiteatrze takie sobie, raz był pokaz FIRE SHow, który naprawdę był fajny, pozostałe dni bardzo średnie, z nastawieniem na ruskich, których w hotelu jest bardzo wielu , Polaków zresztą też mnóstwo, poza tym trochę Angików, Czechów. Warto wybrać się do SPA na masaż, 1h masażu całego ciała 80 Euro dla 2 dorosych +15 min masażu dla 2 dzieci (radzę się targować). Plaża... spacerkiem ok 10 minut, jeżdzi też traktorek ale my nie korzystaliśmy. Sama plaża dobrze zorganizowana, leżaków nie brakowało, natomiast woda i "piach" dosyć brudny, dosłownie 20 metrów dalej juz zdecydowanie czyściej. Dodam jeszcze, że głowny basen słaby, ani razu nie trafiliśmy na wolny leżak, muzyka faktycznie głośna ale nam to się akurat podobało. Hotel bardzo duży, w pokojach porządek, klimatyzacja działała, nastomiast w windach strasznie brudno, STRASZNIE, korytarze też pierwszą młodość mają dawna za sobą. Dla nas osobiście Aquapark ratował całą sytuację i dzięki niemu pobyt był dość udany, niestety za te pieniądze (13500 zł za 2 dorosłe +2 dzieci w lipcu) spodziewaliśmy się więcej. Transfer lotnisko - hotel długi, ponad 2h Do tego hotelu nie wrócimy i bliskim bym go nie poleciła.
Aquapark Jedzenie Mini disco
Dużo ruskich Animacje nastawione na rosjan Zdecydowanie za mało leżaków przy głównym basenie Brud w windach, brud na korytarzach Długi transfer lotnisko-hotel (ponad 2h)
Zacznę od tego ,że po przylocie i transferze do hotelu o 3 rano nie dostaliśmy nic do jedzenia pobyt był wykupiony od 8 a zakwatreowwali nas 9,panowie ma recepcji mówią głównie po Rosyjsku, mimo sporego napiwku w paszporcie nie mieliśmy lepszych warunków. Sprzątanie to tragedia na 7 dni ani razu nie sprzątnieta łazienka, nie dokładany papier w Toalecie. Pokój 3 osobowy z dostawka to tragedia spanie pod pólka do tego prosto pod nawiewem od klimatyzacji.
Spory basen
Pokoje, wolne windy, głosna muzyka w nocy,
Hotel bardzo ładny oraz czysty . Personel bardzo dbał o porządek. Pokój fajny , sprzątany codziennie z wygodnym łóżkiem oraz super balkonem. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór , super słodycze . Pomiędzy posiłkami mozna zjeść pyszne makarony , hamburgery, oraz mega dobra pizze w restauracji przy barze . Alkohol dostępny 24h/dobę. Mocne drinki, nie żałują alkoholu dla gości. Personel mówi przede wszystkim po rosyjsku ale nie ma problemu dogadać się również po angielsku . Do plaży jest 5 minut drogi spacerkiem , ale okolica bardzo przyjemna . Jest transport na plażę ale nie korzystaliśmy ponieważ jest na prawdę blisko.
Super aquapark z fajnymi zjeżdżalniami dla dzieci i dorosłych. Bardzo fajni mlodzi animatorzy , którzy Dbali o każdego gościa (animacje po angielsku oraz rosyjsku ) Animatorzy oraz personel super, bardzo mili , pomocni ,nie można złego słowa powiedzieć. Przy plaży hotelowej odplatna wypożyczalnia sprzetow wodnych warto skorzystać (polecamy rejs statkiem pirackim. super sprawa !)
Plaża kamienista I trochę mała (w maju ogolnie było ok ale w środku sezonu moze brakować leżaków) Windy na które trzeba czekać bardzo długo ale na to można przymknąć oko ;) Głośna muzyka do późnych godzin wieczornych. - dla jednych to wada , dla drugich zaleta ;) myślę że dla młodych ludzi którzy chcą zaszaleć to super sprawa ale już dla rodzin z dziećmi trochę gorzej.
Termin 11-23 września 2021 r. Wylot z Warszawy 2:45. Przyjazd do hotelu ok 6 rano. 2 osoby dorosłe. Czas dojazdu z lotniska do hotelu 2 godziny z przerwą na toaletę i ewentualny posiłek. Recepcja nastawiona na napiwki., przy rejestracji mówią, że jeśli chcesz lepszy pokój lub być obok z kimś z rodziny, to zapłać 30$. Nam bez wkładania pieniędzy do paszportu udało się dostać pokój z antresolą (tylko 5 piętro, a niestety windy są dość wolne ????). Na dole 2 pojedyncze łóżka, u góry szerokie małżeńskie. 2 klimatyzacja. W pokoju czajnik, kawa, herbata i cukier. Lodówka z 2 butelkami wody i małą pepsi. W łazience prysznic, kosmetyki i suszarka.WI-FI płatne 2$/24h i działa dość różnie, ale tylko w hotelu. Można kupić kartę z internetem na mieście, trzeba mieć ze sobą paszport (30$). Posiłki wydawane w restauracji na parterze. Stoliki w środku i na zewnątrz. Czasami trudno znaleźć miejsce, ale wystarczy przychodzić pół godziny po rozpoczęciu i nie będzie problemu. Jedzenia jest pod dostatkiem do samego końca. Nikomu nie zabraknie. Szczególnie polecam wieczór turecki, kiedy \"oczy by jadły\", a żołądek już nie może. Wyżywienie jest naprawdę super. Sery i warzywa na kilkanaście sposobów. Mięsa też nie brakuje. Ryby smażone, pieczone w cieście, grillowane i na zimno. Naprawdę jest w czym wybierać. Raj dla smakoszy słodkości istna feria kolorów i kształtów. Ale gdyby wam było mało to niedaleko recepcji jest kawiarnia w której w ciągu dnia można zjeść ciastko lub kanapkę (można zabrać na drogę powrotną) i wypić coś gorącego. Do posiłków: kawa, herbata, soki, napoje gazowane, ayran, wino, piwo lub woda. Rewelacyjna pizza. Była tak dobra, że jedliśmy ją codziennie. Obsługa miła i uczynna. Wyborna rybna kolacja a\'la carte - zupa rybna, krewetki, kalmary, pieczona ryba, deser i butelka szampana. Nie ważcie się z niej rezygnować. Zapisy odbywają się koło recepcji 2 razy dziennie. Codziennie sprzątane pokoje, uzupełniane kosmetyki i butelki z wodą. Zawsze fajnie ułożone ręczniki. Warto zostawić bakszysz/napiwek. Basen wystarczający, chociaż woda dość chłodna. Niestety trzeba było zajmować leżaki, im więcej miejsc i im bliżej basenu tym wcześniej (przed 7-ą). Ale jeśli ktoś nie zdążył, to za przebieralnią są dodatkowe które można dostawić. Bar z alkoholem dostępny przy basenie, niedaleko stołówki i przy kręgielni. Tu też był wybór : piwo, wino, baileys (polecam z lodem i espresso), whisky, tequila, gin, wódka, drinki (z listy) inne alkohole. Podawane w plastikowych szklankach, a czasami w kubeczkach jednorazowych. Wino do posiłków w kieliszkach. Nie ma limitu na ilość. Wieczorami gdy większość gości siedzi przy stolikach wokół basenu są kolejki do baru, ale niezbyt długie. Przy głównym basenie codzienne animacje od godziny 10 zaczynające się wspólnym tańcem do Crazy Frog. Później gimnastyka na materacach, aqua aerobic, dart, piłka wodna, siatkówka w wodzie i inne konkursy na desce. Jest w czym wybierać. Wieczorami jest dyskoteka.Niestety muzyka jest bardzo głośna, dlatego jeśli chcecie rozmawiać, to warto położyć się daleko od głośników. Jest tu wyjątkowo bezpiecznie, nic nie ginie, najwyżej czeka na właściciela. Po drugiej stronie hotelu (przejście podziemne) jest aquapark z barem z napojami i piwem, bez mocnych alkoholi. Tylko tu można zjeść placki gozleme. Tutaj też jest scena na której codziennie są jakieś atrakcje (ok 22-ej) również dla dzieci (chyba ok 21 - ej byliśmy bez dzieci więc nie wiem dokładnie). Jest jeszcze plaża, do której można dojechać spod aquaparku lub dojść pieszo (bliziutko). Przejście podziemne po lewej stronie, potem zgodnie z oznaczeniem hotelu. Są leżaki i bar z posiłkami w określonych godzinach. Ponieważ plaża jest kamienista warto mieć buty lub skręcić w lewo od plaży hotelowej i tam będzie mniej kamieni. Woda cieplutka, ale niezbyt czysta. Wieczorami i nocą życie skupia się na stolikach przy basenie i restauracji z pizzą, spaghetti, hamburgerami i frytkami, który po 21-ej do 7 rano wydaje zupę (pomidorowa lub ryżowa). Obok jest bar otwarty całą dobę, więc wytrwali siedzą niedaleko. Cisza nocna trwa teoretycznie od 24-ej i wtedy nawet w restauracji z zupą gaszą większość świateł. Przy skrajnym stoliku nie wiesz co jesz ????Niedaleko hotelu duży wybór bazarowych stoisk. W niedzielę (i tylko wtedy) od rana rozkładają się namioty w których jest wszystko i często taniej. Jeśli to wam nie wystarczy można dojechać dolmuszem 1,5 $ do Alanya lub za 1 $ do Konakly. Jeśli jedziecie w większym gronie, to można jechać taksówką. My za 8 osób płaciliśmy 20$. Warto też sprawdzić ceny w hotelu, bo tu też jest wybór i towarów i cen. Przy basenie jest fajny sklep ze wszystkim co przyda się do pływania: materace (najtańsze od 5$),koła, maski, okulary), są też piłki, i inne zabawki. Kupicie też wszelkiego rodzaju kremy, olejki i spray do opalania (5-10$). Wszędzie trzeba się targować. Żeby nie martwić się o wagę bagażu NAJLEPIEJ MIEĆ SWOJĄ WAGĘ, bo koszt ważenia przy recepcji 2$/1 ważenie.
Duży wybór smacznego jedzenia. Duża ilość animacji. Obsługa restauracji i barów oraz uprzejmy personel sprzątający. Bliskość bazarów.
Wymuszanie dopłat za pokoje przy zakwaterowaniu. Oszczędzanie na oświetleniu (recepcja,łazienki, korytarze, szczególnie przy windach). Nawet w restauracji z zupą po godz. 24-ej następuje zaciemnienie. Wolno jeżdżące windy. Zbyt głośna muzyka przy basenie.
Super hotel jedzenie pychotka obsługa klasa znowu tam pojadę
Super kelnerzy
Wszystko super
Hotel dostosowany do klasy przecietnej Rosjan, Pakistańczyków i Palestyńczyków, jedzenie monotonne i niesmaczne, w restauracji brud, brak sztućców doskwierał podczas każdego posiłku- zasada kto pierwszy ten lepszy. Brak świeżych owoców oraz mały wybór. Aquapark czynny tylko od 10-12 i 15-17 . Daleko od plaży, która w dodatku nie zachęca do plażowania. UltraAllinclusive jest chyba wybujałą fantazją personelu zarówno, jak ocena 5 gwiazdkowa tamtejszej społeczności. Szczerze nie polecamy tego hotelu w cenie 7 500 zl.za 3 osoby. Uważamy, że cena do 5 000 zl./3 os.byłaby odpowiednia za 7 dniowy pobyt w sezonie, przynajmniej wiedziałabym czego możemy się spodziewać. Pozdrawiam!
Niestety hotel ten nie ma żadnych zalet dla polskich turystów
Język rosyjski i Rosjanie wszędzie dokoła, daleko od plaży (brzydkiej), jedzenie bardzo niesmaczne, hotel zaniedbany, brudno wszędzie, Aquapark czynny tylko 4h dziennie
MASAKRA NIE POLECAM. WŁASNIE WRÓCILIŚMY 22.08.2019 NIE REZERWOWALIŚMY PRZEZ WAKACJE.PL , ALE JESTEM TAK ZAŻENOWANA, ŻE MUSZE WPISAĆ TU SWOJA OPINIE. Strata pieniędzy. Basen jeden duży w kształcie litery H, gdzie od godz. 10:00 chyba do 17:00 z mała przerwą musisz słuchać rosyjskiej, tureckiej muzyki na maxa i \"DJ\"- a, który dosłownie drze mordę wyłącznie po rosyjsku. 20 osób dorosłych bawi się w jakieś gry przy basenie, a cała reszta musi tego słuchać czy chce czy nie. Zgłaszaliśmy, chyba nie tylko my, żeby ściszyli muzykę, ale nie dało to żadnego rezultatu. Brak innego basenu, w którym można wypocząć, w uszach dzwoni cały dzień. My mieliśmy pokój na 5 piętrze dwupoziomowy i po południu ok godz. 15:00 nie dało sie odpocząć w ciszy nawet chwili, gdyż tak jak wyżej pisałam prowadzący się dosłownie darł. Wieczorami dyskoteki, urodziny jakiegoś Rosjanina i muzyka na maxa do 2:00 w nocy. Pijani imprezowicze śpiewali przy basenie do rana. Żadnej reakcji ze strony pracowników hotelu. Brak szacunku do innych wypoczywających. W końcu zażądaliśmy zmiany pokoju z widokiem na drugą stronę. Nie powiem na 4 dzień przenieśliśmy się. Ogólnie pokoje czyste, Brak wymiany ręczników. Aquapark, przeciętny...Woda miałam wrażenie w basenach śmierdząca, nie wiem czy czyścili choć raz, a byliśmy 10 dni. Plaża wąska, ciasna kamienista ok 800 m od Hotelu. Na szczęście 2 przecznice dalej był Hotel, w którym byliśmy rok temu i ponieważ nie było wolnych pokoi ( chcieliśmy sie przenieść pomimo dodatkowych kosztów ) wykupywaliśmy dzienne pobyty All inclusive w tymże hotelu. Dzięki temu pobyt w Turcji nie zakończył się w tym roku totalną porażką. Sezna to taka klatka, w której musisz siedzieć. Tragedia. Internet płatny, słabo działający. Na obiedzie miałam wrażenie, że nie włączali klimatyzacji, żeby ludzie za dużo nie jedli , w upał ciężko zjeść syty posiłek, Brak klimatyzacji w całym hotelu, poza naszym pokojem ,nie wiem jak w innych. Windy tragedia, wolno jeżdżące, hałasujące, duszno w środku. Nie polecam serio. Klatka, klatka i jeszcze raz klatka. Jedyne co dobrze wspominam to smaczne jedzenie, szczególnie grille wieczorne. Reszta w porównaniu do innych Hoteli, w jakich byliśmy na poziomie 0. Kochani czytajcie opinie, ja do tej pory tego nie robiłam, ale od dziś będę. Szkoda marnować wyczekanego i wcale nietaniego urlopu. Na moje oko, ledwo 3 gwiazdki bym dała i też nie wiem. Aha 1 człowiek manager mówiący po niemiecku, reszta personelu ledwo po rosyjsku.
PRZEPYSZNE DANIA Z GRILA
HUK, HAŁAS, CIASNOTA 1 WIELKI BASEN I ŚREDNIEJ WIELKOŚCI AQUAPARK
Brak klimatyzacji w hotelu(temperatura 40 stopni winda, lobby, restauracja). Jedzenie niesmaczne( duże braki na stołówce). Ultra All Inclusive w tym hotelu nie funkcjonuje. Jedzenie przez całą dobę frytki, smażone ziemniaki, bułki, sałata dla królika- do godziny 1:00 FINISH. Alkohole importowane-BRAK. Temperatura w winda 40 stopni. Plaża ok.350m, chyba razy dwa:) Rezydentka to jakaś wielka porażka, tylko do sprzedaży wycieczek 3 razy drożej niż w lokalnym biurze. Wyjazd z hotelu na lotnisko 7:00 stołówka od 7:00 brak lunch box. Odpowiedź rezydentki kupicie coś sobie Państwo na lotnisku. Żenada, mówiąc krótko. Hotel max 3 gwiazdki. Ostatnia kolacja w restauracji Tureckiej czas oczekiwania na 1 posiłek 45 min, drugi 90 min który nie nadawał się do zjedzenia. Brak pepsi light.
Hotelu nikomu nie polecam, zmarnowany urlop.
Ogólnie hotel super pomijając duchotę w holu, windach, strefie lobby. By mieć urozmaicone posiłki bez kolejek wypada iść wcześniej na śniadanie, obiad i kolacje. Obsługa w małym stopniu zna język angielski. W porównaniu do innych hoteli 5* znajdujących się tuż obok to dyskoteka fatalna, muzyka i animacje nastawione głównie na gości z Rosji (bingo po rosyjsku żenujące...). Pod koniec pobytu hotel zorganizował obok basenów pokaz wielbłądów, właściciele zwierzaków 0 po angielsku - oszuści!!! Pozwalali robić sobie zdjęcia z wielbłądami pomagali wsiąść a po 2min przejażdżce z pod koca wyciągają cennik 10$ od osoby + 5$ za zdjęcia. Chcieli wyłudzić 30$ skończyło się na 20$ i skardze u menagera. Niestety mało kompetentny Pan Menager twierdząc że jest to nie zgodne nic z tym nie zrobił... Masa osób oszukana... PRZESTRZEGAM PRZED WIELBŁĄDAMI!!! Podsumowując wyjazd udany, hotel świetny ale głównie nastawiony na gości Tureckich i Rosyjskich. Obsługa miła, napoje, alkohole, posiłki z grilla urozmaicone. Polecam hotel dla rodzin z dziećmi gdyż dla większych paczek młodych ludzi może wiać nudą ;)
Urozmaicone posiłki, alkoholu do oporu, pokoje ładne i zadbane, duży basen, obsługa miła i pomocna.
Mała wydzielona plaża piaszczysto kamienna, kawałek trzeba przejść, duszno w lobby hotelu oraz windach, mało zróżnicowane drinki dla kobiet. Dyskoteka fatalna.