Bardzo słaby hotel , nie wiem skąd ma 5 gwiazdek. Przede wszystkim bardzo daleko od lotniska ,co pozniej jest takze problemem przy transferach na wycieczki ( wyjeżdżasz pierwszy na wycieczke i przez trzy godziny zbierasz resztę po drodze ) Na terenie zero zieleni w postaci trawnika ,drzew itp. W środku brudne korytarze, odrapane ściany i wstrętne brudne ,wytarte wykładziny. Pokój nie był najgorszy , mały ,ale wystarczający dla dwóch osób , jednak był bardzo ciemny , łazienka w miarę czysta , do tego niewielki balkonik. Stołówka duza ,ale i tak ciężko było znaleźć miejsce siedzące. Jedzenia nie brakowało ,ale było dość średnie z przewagą słabego. Mały wybór i codziennie to samo. Jak się pojawił łosoś na obiad lub kolację to odrazu była mega kolejka ,bo standardowo była makrela. Warzyw była wystarczająca ilość ,natomiast owoców był bardzo ograniczony wybór. Ciasta obrzydliwe wszystkie bez wyjątku. Bra z przekąskami przy basenie - dosc fajny ,ale nie mozna wziąć jedzenia na zewnatrz ,no i zeby tam zjesc trzeba sie ubrac ,wiec jaki sens ma taki bar przy basenie. Drinki przy basenie - jak wszędzie ,wiecej sztucznych syropow nie alkoholu. Na plazy problem z leżakami i materacami ( a nie byłam z sezonie tylko na przełomie Xi XI). No i hitem są wieczorne animacje- wszechobecny język rosyjski. Na szczęscie pogoda była piękna ,morze ciepłe , ale nigdy wiecej do tego hotelu. Zapomniałabym - mogę polecic hammam w spa- naprawde warto ,takze masaze. za to nie było żal zapłacic
Hotel czysty, sporo minusów: bar basenowy obsługuje jeden człowiek i stoi się w kolejce po 30min, internetu brak nawet w lobby( wykupienie 14euro od numeru) przy wymeldowaniu odcinają opaskę i czekanie w lobby, brak możliwości poruszania się po obiekcie w przypadku gdzie transfer jest np o 23 zostawiają na lodzie Ludzi. Miejsce piękne
Pokoje bardzo czyste. Miła obsluga
Nie polecam tego hotelu. Hotel który ma podobno 5 gwiazdek !!! To jakaś kpina. Podróżuję trochę po świecie i niestety mam duże porównanie z innymi hotelami. Hotel położony bezpośrednio przy bardzo ruchliwej drodze co przy bardzo nieszczelnych drzwiach balkonowych powoduje, że sen jest niemal niemożliwy. Ponadto spora grupa gości ze wschodu, którzy imprezują nie tylko w barach, ale również na korytarzach i w pokojach niekiedy prawie do rana, przy braku reakcji ze strony obsługi hotelu. Nie mam nic przeciwko zabawie, ale od tego są bary na zewnątrz hotelu, a nie korytarze na piętrach gdzie śpią ( albo próbują spać) rodziny z dziećmi . W opisie jest ze hotel przyjazny rodziną z dziećmi !!! Jedzenie również tragedia. Przez cały tydzień zawsze te same potrawy i mały wybór, a i jakość pozostawia wiele do życzenia. Jednak z głodu się nie umrze. Czystość w pokojach, kolejna klapa. Łazienki z pleśnią, odpadającym sufitem, bardzo słabą wentylacją, przeciekającą toaletą. Klimatyzacja u mnie w pokoju usytuowana na przeciwko łóżka, co nie było zbyt przyjemne, ale mały ręcznik na połowę klimy i szło wytrzymać. W recepcji nikt nie potrafił rozmawiać po polsku, co przy ok. 50% ilosci naszych rodaków wydaje mi się brakiem szacunku ze strony obsługi ( ale to oczywiście moja opinia ). Hotel ma także i plusy ale niestety tylko DWA 1. Przejście z hotelu na plażę ( przejście tuelem pod szosą, czas ok. 2 minut z basenów). 2. SPA. Dokładnie chodzi o masaże. Bardzo miłe panie ( Gul oraz Elnura ) które wydają ręczniki a zarazem umawiają na masaże. Odnośnie samych masaży to z czystym sumieniem POLECAM !!! Wykupiłem zraz z żoną masaże przez 5 dni i akurat tego nie żałuję. Byliśmy masowani przez panie KOMANG i ILUH . Super dziewczyny, które znają się na tym co robią. Masaże wykonywały bardzo profesjonalnie a ponadto już po pierwszym zabiegu powiedziały na jakie choroby kręgosłupa chorujemy. Masaże przynosiły nam ulgę w bólu i dobre samopoczucie. Pozdrawiam wszystkich czytających moje wypociny 😉
Uważajcie na ten Hotel. Tu jesteś traktowany jak intruz, na którym trzeba jedynie zarobić. Jeśli masz lot nocy, to wymeldują cię o 12:00 i zostajesz bez jedzenia i picia. Pilnują cię, żebyś nie opuszał lobby. Sprzątanie ogranicza się jedynie do prześcielenia łóżek. Musisz sam prosić o papier toaletowy. Pamiętaj, że tutaj za minutę opóźnienia w wymeldowaniu zapłacisz 50 euro. Nawet jeśli opuściłeś pokój a nie zdałeś karty do 12:00. Później Cię pilnują abyś nie opuścił lobby, prócz wyjścia do toalety. Byłem świadkiem tego, że ludzie siedzieli do 22 bez jedzenia i picia. Obcy ludzie im kupowali wodę i jedzenie.
Położenia przy plaży. Nic więcej. Za oknem gruz po zburzonym budynku obok.
Obsługa, sprzątanie.
Odpoczywałem w tym hotelu w tym roku we wrześniu. Całkiem dobry hotel: miła obsługa, bardzo blisko do plaży, piękne widoki, komfortowe pokoi (przy najmniej u mnie był), dobra animacja i muzyka, jedzenie też dobre.
Bardzo dobre SPA: Miła i grzeczna administracja - Gulnura (Gul) i Elnura wszystko wytłumaczą i dostosują SPA zabiegi dla indywidualnych potrzeb klienta. Bardzo dobra masażystka Narci - rozmawia po angielsku, zawsze dobrze i rozluźniająco wymasuje i w HAMAM i w Pokoju dla masaży.
Byliśmy z dwuletnim synem we wrześniu 2023. Na pewno ten hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek max 4 . Nie jest to hotel rodzinny , może dla młodych ludzi . Codziennie na dole przy basenie jest dyskoteka myzyka jest rak głośno ze będąc w pokoju czujesz się jak na dyskotece , nie da sie spać . Na basenie również cały dzień gra dj huczy w głowie, do tego hotel przy tak ruchliwej ulicy , że przejście przez pasy przeżyjesz lub nie do tego ogromny hałas z samochodów , huk niesamowity. Plaża żwirkowa , wejście do morza niebezpieczne jakieś kamienie obrośnięte glonami można zrobić sobie krzywdę . Betonoza zero zieleni. Restauracja na 7 piętrze , wind dużo ale i tak się długo czeka. Za każdym razem trzeba się ogarnąć pojechać na 7 podczas plażowania czy basenu. Internet płatny 14$ za 7 dni tylko jedno urządzenie wiec Np na telefon i komputer trzeba zapłacić x2 dla każdego . Wydają tylko jedna kartę do pokoju , porażka . Czystość oceniam na 3 , stan pokoi również . Jedzenie ok , aczkolwiek powtarza się bardzo . W pobliżu nic ciekawego ruchliwa ulica ze strach chodzić chodnikiem . Dla młodych ludzi , którzy nie byli za granicą lub tak wyobrażają sobie wakacje ok , dla dorosłych i rodzin porażka, zwłaszcza z tymi dyskotekami i ta muzyką, zero animacji dla dzieci dyskoteka o 21:15 no jak dla mojego dziecka za pozno. Jedyny plus to spa cudowny haman robią Tajki , masaż cudny i nie drogo . Najgorszy hotel w jakim w życiu byłam . Lepiej zapłacić więcej i nie mieć ukrytych kosztów i hałasu i chociaż trochę zieleni nawet na spacer.
Spa
Czystość , jedna karta do pokoju , muzyka głośna bardzo na basenie cały dzień , dyskoteki i głośna muzyka przy której nie da sie spać , beton zero zieleni , ruchliwa ulica i szum z samochodów , niebezpieczne wejście do morza , dodatkowe opłaty za internet
Hotel całkiem Ok ładne molo , miła obsługa ale … i tu zaczynamy : - jedzenie okropne nic się nie da zjeść - basen ładny ale oblegany przez Januszy i Grażyny zakładają ręczniki o 2-3 w nocy rezerwując leZak a nie korzystają z nich przez cały dzień - potem całymi koloniami zajmują leżaki na plazy - ręczników darmowych nie dostaniesz bo o 9:00 jest juz ich brak tak jestem tu 4 dzień i jeszcze nie miałam przyjemności otrzymać ręczników -plusy miła obsługa, dbają o czystość jest kilka fajnych pokoi z tarasem na którym jest jakuzzi na tarasie ale brak na nich leżaków do opalania
W miarę czysto
Niesmaczne jedzenie codziennie te same desery zaleta dla osób odchudzających się bo nic nie zjedza
Samo miejsce jest piękne. Hotel Stary, pokoje brudne i średnio sprzątane podczas pobytu, jedzenie monotonne. Leżak przy basenie trzeba zająć przed 6 rano bo potem nie ma wolnych, leżaki na plaży brudne, plaża żwirowa, a wejście do morza nierówne i kamieniste, wieczorem atrakcje i dyskoteka dla dzieci, dla dorosłych marnie, codziennie to samo.
Brudne pokoje, kiepscy dj, monotonne jedzenie
Hotel niestety jest na 4 gwiazdki. Niestety zdjęcia przedstawiane w biurze podroży różnią się od rzeczywistości. Pokoje są średnie, ze sprzątaniem też jest bardzo kiepsko. W hotelu dużo Polaków jak i rosjan. Wi fi jest płatne w całym hotelu - 2 euro za dzień, jest słabe. Jedzenie trochę jest monotonne. Plaża żwirkowo -piaskowa, polecam buty do wody. Bar na plaży, leżaki, parasole,ręcznik. Obsługa hotelowa i restauracyjna jest miła. Wokół jest pełno sklepów i bazarków. Na pewno tego hotelu nie polecę dalej nikomu.
Położenie hotelu
Pokoje średnie, sprzątanie fatalne, wi fi płatne
Pokoje bardzo czyste ,obsługa bardzo miła i sympatyczna, Atrakcje dla dzieci i dorosłych
+ Molo na plaży Bardzo dobre jedzenie 3 bary(na plaży , na basenie oraz w środku hotelu) Spa Siłownia Plac zabaw dla dzieci Restauracja
Nie ma wad
Najgorszy hotel w jakim byłam. Jedzenie bardzo kiepskie i przede wszystkim zimne obsługa nie miła. Drinki nie do wypicia i podawane w plastiku . Pokoje niby odremontowane , ale czystość pozostawia wiele do życzenia. Plaża tragiczna bez butów nie da się pływać połowa ludzi z wracała z ranami. Transfer do hotelu to 3 godz i 40 minut nie tak jak podają 2.5godz podróż koszmar. Obsługa w recepcji na zasadzie po co tu przyjechaliście.
Jedyny plus to basen i piękne widoki z tarasu .
Wszystko. Dramat nie polecam nikomu.
Lokalizacja ok, czysto, w pokoju brak klamki do balkonu oraz przeciekający prysznic - w ostateczności da się przeżyć.
Bardzo miła obsługa hotelowa (barmani i obsługa sprzątająca), mimo wielu obowiązków wciąż uśmiechnięci i chętni do pomocy. Przy barze przy plaży jeden Pan zajmujący się "laniem parkietu z kamieni" raz na 5-10 minut drze japę ... "Bananna dawaj" można się wystraszyć, ale ok.
Animacje - dramat. Panowie przez cały pobyt tańczyli w ciągu dnia dwa te same układy przy basenie. W dodatku aerobic prowadzony "na odczepne" z gwizdkiem w jamie ustnej. Dj przy basenie jak i wszystkie przedstawienia (które niby mają być "śmieszne") prowadzone są w języku rosyjskim. Halllo, a co z innymi turystami ? Wszystko dla Rosjan ?? Niepoważne i żenujące....
Pierwszy raz w Turcji i bardzo niemile zaskoczeni z cała rodziną , 2+2 oraz siostra z rodziną, nie wiem czy sugeruje się poprzednimi wakacjami w innych krajach ale opisze nas pobyt w tym miejscu. Od samego przyjazdu i wejścia do hotelu pierwsze problemy na recepcji, pan który nas meldował albo był pod wpływem środków odurzających albo miał na nas turystów wyr....ne brzydko pisząc, wejście do pokoju i szok, pokój brudny nawet peta z papierosa znaleźliśmy na podłodze , o łazience nie wspomnę taka tragiczna, woda pod prysznicem nie schodziła i łazienka pływała, sejf opłacony na recepcji ale fizycznie w pokoju go nie było, drzwi na balkon bez klamki , tv nie działało, brak ręczników, wszystko zgłoszone na recepcje i co? Cisza. Zainterweniowaliśmy do biura z którego kupiliśmy wakacje a mowa tu Tui oczywiscie mailowo bo rezydenta na miejscu brak. Po interwencji wszystko zostało zorganizowane… Teraz posiłki -masakra codziennie to samo i to nie do zaakceptowania przynajmniej dla nas trzeba było stołować się na mieście niestety ale kto płaci all inclusive żeby dopłacać na mieście, drinki różnie ,zależy który barman robił , trafiały się do bani ale na ogół ok, obsługa w hoteli obrażona na cały świat, basen fajny z małym problemem typu leżaków , 6:30 rano ręczniki trzeba było zostawiać bo później nie było miejsc na basenie, plaża ok morze ciepłe , sporty wodne na plazy dla miłośników . Położenie tez ok przy płazy i tunel pod jezdnia na plaże prosto z basenu , z tylu hotelu nieduże centrum handlowe kilka uliczek a do centrum Alanya ok 7km autobusem miejskim 12-15 min, taxi 15€ tak ze do przeżycia Na terenie hotelu bar bistro gdzie można było się poratować hamburgerem i pizza (całodzienna) animacje dno, w trakcie dnia raz przez 20min dwóch gości z gwizdkiem w ustach prowadzili aerobik i tyle Wieczorne animacje trafiliśmy dwa razy na 8 dni pobytu -masakra . Jeszcze bym zapomniał o sprzątaniu pokoi, sprzątaniu słowo klucz bo wcale nie sprzątają , wchodzą rozlewają blicz żeby był zapach a raczej smrud ze były i tyle z ich strony Pisze ta opinie jeszcze będąc tu na miejscu bo dziś jest piątek a wyjeżdżamy z tad w niedziele tak ze już bliżej niż dalej . Naszym skromnym zdaniem hotel ten niestety nie zasługuje na 4 gwiazdki w żadnym wypadku. Czytajcie opinie i zastanówcie się nad tym miejscem naprawdę oczywiscie jest to tylko nasze zdanie i opinia która chciałem się podzielić. Pozdrawiam
Mini bar, położenie hotelu.
Opisałem wyżej .
Witam serdecznie wszystkich, którzy wybierają się do hotelu Santana i chcieliby zasięgnąć obiektywnej i pozbawionej przesady opinii :) Podczas czytania wczesniejszych opinii muszę powiedziec, ze z podobnymi rzeczami się nie spotkałam. Natomiast przechodząc do sedna - już jadąc autokarem transferowym można podziwiać bardzo ładne okolice pełne kolorowych hoteli, sklepów, czemu towarzyszą piękne góry w tle no i oczywiście morze :) Sam hotel na zdjęciach robi bardzo dobre wrażenie, jednak jak dla mnie niestety tylko na zdjęciach :( Nie jestem osobą nadzwyczaj wymagającą, jednak hotel mnie rozczarował. Hotel jest duży, wydaje mi sie, że ma za mało przestrzeni na zewnątrz zeby ktokolwiek mógł się tam czuć swobodnie(chyba ze poza sezonem) zawsze i wszędzie jest tłoczno trzeba stac w kolejkach, nie ma ani chwilki spokoju.. Pokoiki są meleńkie ale czyste łazienki bardzo ładne :) klimatyzacja mocna na penwo nie będzie Państwu gorąco co najwyżej zimno :P Nie wykupywaliśmy pokoju z widokiem na morze(co kosztuje 30 euro) i nie żałujemy :) z drugiej strony jest ładny widok na góry a pieniążki przeznaczyliśmy na inny cel :) Przyznaje ze dywany na korytarzach(przynajmniej na 5. piętrze) są bardzo brudne ale dla mnie dywan nie odgrywał żadnej roli. Baseny są bardzo ładne i dosyć duże jednak zawsze przepełnione tak jak każde miejsce w tym hotelu, dlatego kameralność oceniłabym tutaj na - 1 Nie ma tam miejsca gdzie można by się wyciszyć i posiedziec we dwoje to na pewno.. Jedzenie - jak dla mnie FATALNE - naprawde wiele osób narzekało pod koniec zatruliśmy się i ostatni dzień spędziłam z chłopakiem w pokoju ... nawet teraz po powrocie jeszcze nas trzyma zatrucie.. Jedzenia jest dużo ale rzadko jest z czego wybrac cokolwiek i chociaż dużo nie jemy i nie jesteśmy wybredni to i tak było to strasznym problemem... napoje wszystkie rozcieńczane z wodą w coli 1/3 coli :) Nawe w hotelach o niższym standardzie w jakich dotychczas byłam nie praktykowano czegos takiego. Animacje bardzo ciekawe :) Pan Waldek świetnie wypełnia swoje obowiązki i wieczorami jesli ktos to lubi jest się jak pobawic. Co do plaży - nie jest ładna a już na pewno nie piaszczysta!!! Jeśli ktoś ma porównanie z Tunezją lub Egiptem na pewno będzie rozczarowany zarówno plażą, jak i morzem, do którego prowadzą kamienie pokryte meszkiem i glonami. Plażę ogólnie oceniłabym tutaj raczej słabo choć trzeba przyznać że dbają o nią więc troszke to dodaje uroku ale i tak pozostaje taka jaka jest czyli całkiem średnia(ładniejsza nad bałtykiem) Okolica Mahmutlar jest nawet ładna - sklepiki restauracje.. Natomiast przechodząc do ogólnej oceny pobytu nie jestem zadowolona - cenię miejsca w których mogę zaznać spokoju - choć trochę tu jednak nie ma takiej możliwości !! Wszędzie tłoczno i ciągle zajęte wszystkie miejsca siedzące to codzienność leżaków przy basenie brakuje już o 8.30 rano :) Na pewno będę zwracac juz ogromną uwage na kameralność hoteli, bo tutaj czułam się jak na polskim targu :) NIE POLECIŁABYM TEGO HOTELU ! A na pewno nie ludziom ceniącym spokój czy lubiącym się bawić we własnym gronie bo tu nie ma na to miejsca... Jeśli ktoś jest bardzo rozrywkowy i szuka przyjaciół na wakacjach i lubiBARDZO tłoczne miejsca, nie potrzebne mu dobre jedzenie i piaszczysta ładna plaża, to moze akurat mu się spodoba:) Na pewno hotel dla niewymagających ! Ogólne wrażenie o Turcji bardzo słabe - jeśli wahacie się pomiędzy Turcją a innym krajem wybierzcie raczej tę drugą opcję:) Turków również nie polubiliśmy. Oczywiście nie mozna uogólniać ale są raczej nie kulturalni i często chamscy na bazarach - jelsi chodzi o targowanie.. To równiez mi przeszkadząło bo nie lubię się targować, na pewno więcej nie wybiorę się do Turcji i Wam również nie polecam tego kraju... Jest tyle pięknych miejsc w podobnej cenie więc przemyślcie swój wybór jeszcze raz :)) pozdrawiam :)w razie pytań proszę pisac:)
Dramat! Powinni odebrać im te gwiazdki! Nigdy więcej.
Nie polecam, ja tam nigdy więcej nie pojadę i szczerze wszystkim odradzam. Hotel wymaga remontu, pokoje nowego wyposażenia, animacje okropne. Wszyscy wszystko robią na odwal się, porażka!!!
wczoraj wróciliśmy z rodziną,super wakacje,byliśmy od 18.08 położenie super z jednej strony góry z drugiej morze,jedzenie ekstra nie do przejedzenia,a ci co piszą o zatruciach to ci,co ładują na talerze ile popadnie bo za darmo,my po tygodniu z dzieckiem zero problemów i niech nikt nie pisze,że obsługa słaba i brudno bo,,turaski\'\' chodzili jak mróweczki.polecam safari po górach nie zapomniane atrakcje dla całej rodziny
JESTESMY BARDZO NIEZADOWOLENI Z NASZEGO WYJAZDU . HOTEL MOZNA NAZWAC TOTALNA NORA .PODCZAS NASZEGO POBYTU CHOC JAK I POPRZEDNICH TURNUSÓW PANUJACA CHOROBA . REZYDENCI NIEPOMAGAJA W NICZYM TRZEBA BYC ZDATNYM NA SIEBIE > JEDZENIE BARDZO MONOTONNE JEDYNIE DUZY WYBOR OWOCÓW . NIEDALEKO HOTELU ZNAJDUJE SIE TARG i CHOC ON DAJE CHOC TROSZKE SZCZESCIA NA URLOPIE . LUDZIE NIEWYBIERAJCIE TEGO BAGNA TO JUZ LEPIEJ JECHAC NAD BAŁTYK I CHODZIC POD PARASOLA NIZ BYC ZATRUWANYM
grzyb na scianch brak klimy dopłata do syfu zygowiny klinika z lekarzem to hotel dla POLAKÓW . ostatni raz tam i jekturistik. turnus od 11 do 25 sierpnia 2010
hotel nalezacy do bagna syf i choroby tyle co mam do napisania . zmarnowana kasa i same nerwy