Udogodnienia dla dzieci: brodzik, plac zabaw, minikluby dla dzieci w okresie wakacyjnym (4-17 lat).
Tuż przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi.
Dobra baza wypadowa do zwiedzania wyspy: ok. 1,5 km do Kolymbii, ok. 27 km do Lindos, ok. 20 km do miasta Rodos.
Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Hotel położony w pierwszej linii brzegowej nadający się dla osób z dziećmi lub na emeryturze. Otoczenie hotelu zadbane. Pokoje wymagają odświeżenia. W łazience na zlewie i przy oknie zbierały się małe muszki, których obsługa nie sprzątała. Ręczniki basenowe i pokojowe wymagają wymiany tak samo jak leżaki, które w wietrzne dni stanowią zagrożenie. Hotel nie zasługuje na 5*
Dobre jedzenie (każdy znajdzie coś dla siebie), przy basenie nie ma problemu z wolnymi leżakami a sam basen jest dość spory, bardzo miła obsługa, blisko hotelu przystanek autobusowy.
Brak animacji. W ciągu dnia ,aerobik’ na bardzo niskim poziomie. Woda w basenie dla dzieci bardzo zimna. Drinki typu mojito i piwo BEZALKOHOLOWE dodatkowo płatne. Brak wody butelkowanej w pokojach. W trakcie tygodniowego pobytu tylko dwa wieczory warte uwagi: grecki i z muzyką na żywo, reszta to puszczanie muzyki przez 1-2h.
Ogólnie hotel godny polecenia,nie jest molochem,niska zabudowa,dwa baseny,plaża (uwaga,plaża zwirkowa ,niestety po wejściu do morza na dnie ogromne kamulce,bez butów nie ma szansy na bezproblemowe wejście, można skręcić kostkę), jedzenie w porządku, fajne desery, śniadania niestety monotonne. Co do napojów nie jest źle, ale przy pięciu gwiazdkach mogliby się lepiej postarać.obsluga super miła i pomocna .Jeśli chcecie wypożyczyć samochod na terenie hotelu skorzystajcie z pomocy rezydenta(my byliśmy z Itaka),wypożyczenie przy pomocy rezydenta 90EUR za dwa dni,u babki z wypożyczalni 120EUR za najtańszą wersję
Nie ma problemu z leżakami, zawsze coś się znajdzie, w czasie naszego pobytu przychodziliśmy na basen ok 9-tej lub 10-tej i było bardzo dużo wolnych miejsc. Sporo ogólnodostępnych toalet i kabin prysznicowych (to dla tych,którym nie udało się przedłużyć doby hotelowej)
UWAGA na opłatę klimatyczną, na początku, tuż po przyjeździe pobierają 70 EUR za pokój, super,ale przy wymeldowaniu również pobierają taką samą opłatę, łącznie 140 EUR za dwa tygodnie,więc można się mocno zaskoczyć.Mozna przyczepić się do napojów, soki lekko chemiczne,a te dobrej jakości, wyciskane dodatkowo płatne
Czytając opinie byliśmy pewni udanego pobytu,praktycznie nie było żadnych minusów ale niestety na miejscu bardzo się rozczarowaliśmy. Zaczniemy od plusów.Hotel z zewnątrz robi duże wrażenie, mnóstwo zieleni, zadbany. Segmenty blisko restauracji głównej i basenu. Piękna infrastruktura.Basen duży, sporo leżaków, których nie trzeba było wcześniej zajmować. Snack bar przy basenie bardzo dobry, spory wybór świeżych posiłków, pyszny tradycyjny gyros pita. Animatorzy byli "obecni"ale najczęściej widywaliśmy ich podczas posiłków. Poza tym w ciągu dnia były ze 2 animacje, w tym aqua gym i gra w piłkę. Podczas 8 dniowego pobytu były dwa dni, w których nie działo się nic, prócz puszczonej tej samej, każdego dnia składanki muzyki w tle. Śniadania monotonne, obiady i kolacje różnorodne, smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie, dużo owoców do wyboru, sałatek, słodkości, dania vege, to na plus. Drinki oszukane, więcej soku niż jakiegokolwiek alkoholu. Pokoje, jak na standard hotelu 5 gwiazdkowego słabe, na miejscu brak mydła, płynów czy żelów do kąpieli. Lodówka w pokoju pusta. Chcieliśmy sobie wziąć przy barze wodę w butelce, żeby mieć do pokoju ale barman kazał nam za nią zapłacić 2,50 euro (za 0,5 butelkę wody). To nasze pierwsze wczasy all inclusive, do których musieliśmy jeszcze dopłacać. Jeśli płacicie Państwo dość sporą kwotę, około 4 700 zł od osoby na 8 dniowy pobyt, przygotujcie sobie dodatkowe pieniądze, do wydania w hotelu. Hotel zdecydowanie nie jest wart swojej ceny a tym bardziej nie zasługuje na 5 gwiazdek. Czystość przy basenach pozostawia wiele do życzenia, leżaki zniszczone, parasole dziurawe.
Położenie, infrastruktura, blisko plaży, duży basen, smaczne jedzenie.
Ukryte koszty. Wyjeżdżając,trzeba zapłacić opłatę klimatyczną w wysokości 5 euro za dobę. W pokoju jedna litrowa butelka wody na cały pobyt, lodówka pusta. Jeśli chce się napić wody w pokoju, trzeba sobie ją kupić za 2,50 euro. Jesteśmy na wczasach all inclusive i musimy płacić za wodę, w 5 * hotelu. W pokoju zalęgły się mrówki, w łazience i łóżku. Na miejscu nie można wymienić waluty- dolarów na euro, musieliśmy iść do sąsiedniego resortu. All inclusive nie zawiera kolacji a la carte.
Ogólnie hotel polecam. Pobyt 2 os+dziecko. Duże rozczarowanie po wejściu do pokoju podkreślam 5* . Niesety standard 3* ,rok temu Kos hotel 4* o wiele wiekszy pokój, idealnie wyposażona lazienka(żele, balsamy,szampony). Niestety w Asterias tego zabrakło. A do tego byla tylko wanna a nie tak jak w innych hotelach prysznic i wanna . Jedzenie ok ,baseny i bary ok. Mila obsluga. Niestety hotel nie jest wart tej ceny czyli ponad 6tys za os.
Baseny i bary fajne,jedzenie tez dobre.
Pokoje to standard 3* ,porysowane meble,mała łazienka, brak przyborów do mycia,pokoj byl popristu brzydki ale niestety bylo 1 zdj kawalka pokoju w ofercie wiec reklamacja bylaby bezpodstawna. Reszta zdjęć w ofercie zupelnie inne ,lepsze pokoje. Itaka sie tez nie poposala jesli chodzi o sniadanie ,niby zamowione przed wylotem na 5.20 lecz sniadania brak. Moze hotel zawinił, nie wiem.
Polecam hotel rodzinom z dziećmi, 2 baseny ciepła woda,bardzo blisko morza.1 sklep poza hotelem , w obok hotelu bankomat i przystanek autobusowy.
Pyszne jedzienie,obsługa uśmiechnięta zawsze pomocna,animacje dla dzieci
Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek. Ogólnie jest ladny, ale tylko recepcja, bar zewnętrzna część, czyli baseny itd. Pokoje są zwykłe, słabo wyposażone.
Odnowiony, ładny i pierwsze wrażenie jest bardzo dobre.
Żwirkowa plaża, kamienie w morzu. Trzeba koniecznie mieć buty. Daleko od centrum miasta. Pokoje zwykłe, na pewno nie zasługują na 5*, mało miejsca w szafach. W mini barze tylko woda. Jeśli chodzi o sprzątanie, to jest ono bardzo powierzchowne. Dopiero po zgłoszeniu tego na recepcji trochę bardziej się starali. Jedzenie monotonne, nijakie. "Soki" ( ponieważ w żadnym wypadku nie można tej wody zabarwionej sztucznymi barwnikami i osłodzonej różnymi typami smaków n.p jabłkowy, pomarańczowy, nazwać sokami) są obrzydliwe. W hotelu pięciogwiazdkowym jest to skandal. Oczywiście za prawdziwy sok trzeba zapłacić 2,9?.
Polecam rodzinom z dziećmi animacje dla maluchów , jaki i starszych .
Uśmiechnięta obsługa zawsze pomocna , bardzo dobre jedzienie, pokój codziennie sprzątany.
Hotel ulokowany bardzo fajnie w sąsiedztwie dwóch innych hoteli z prywatna plaża. Obok w hotelu szkółka żeglarska (Lasery, katamarany windsurfing narty wode) Sam hotel średniej wielkosći bardzo czysty z miłą obłsuga i super jedzeniem. Nigdy nie było problemu z wolnymi leżakami zarówno na plaży jak i przy basenie.
Cisza spokoj duzo wolnych lezaków na plaży i przy basenie mimo spore ilosci gosci w hotelu. Jedzenie bajka.
Jedzenie przepyszne ( 11/10 :)) Pokój czysty, zadbany Obsługa miła - zawsze pod ręką Wolny czas można spędzać zarówno przy pięknych basenach w pobliżu barów jak i nad morska plaża, także w pobliżu baru. Szczerze polecamy :))
Polecam,super warunki,dobre jedzenie ,czysto.Jeden z lepszych hoteli jaki widzialem na wyspie.
Nowy,mila obsluga ,super baseny,czysto.
Plaża kiepska kamienie szybko robi się gleboko,brak animacji i ratowników,bar na plazy kiepski tylko napoje
Udany urlop z rodziną, miła obsługa starająca się w każdym stopniu dogodzić gościom.
blisko plaży, miła obsługa, dobre jedzenia (tylko szkoda że mało greckiego), duży nacisk na czystość
ogólnie brak
Hotel godny polecenia z bardzo miła obsługą i smacznym jedzeniem. Cudowne baseny i cała infrastruktura ,która zadowoli każdego. Polecamy i na pewno tam wrócimy .Szczególne podziękowania dla Gosi,Martyny, Sandry,Igi,Ewy,Beaty Łukasza ,Andreasa,Bagilisa. i całej obsługi hotelowej.-SUPER LUDZIE.!!! :)
Bardzo ładny hotel położony bardzo blisko plaży. czyste i nowoczesne pokoje z widokiem na cały obiekt. bardzo dobre jedzenie
polecam , bardzo pofesjonalna organizacja. Ludzie nastawieni na alkohol mogą mieć problem z akcetacją \"zamienników\" proponowanch przez Hotel , ale coś za coś ...
nowy, czysty, dobra obsługa
mało roślinności ,
Hotel na pozór prezentuje się świetnie, tak naprawdę tylko jego część jest nowo wybudowana, reszta to budynki po renowacji po wcześniejszym hotelu który tam był. Hotel należy do niemieckiej sieci LTI ale nie ma to za bardzo cokolwiek wspólnego z niemieckimi standardami jakościowymi. Dość męczące są wszechobecne komary i mrówki. Plaża nie nadaje się dla dzieci - kamienie, kamienie i żwir (w ofercie było przedstawiane iż plaża jest piaszczysto-żwirowa) - plaża nie dla dzieci. Baseny ze słodką wodą nadmiernie zachlorowane. Program animacyjny dla dzieci bardzo dobry, dla dorosłych bez zarzutu. Umiejscowienie pokoju rodzinnego o podwyższonym standardzie bezpośrednio pod dyskoteką to absurd :))))) Wyżywienie dla osób wymagających - poniżej poziomu. W sytuacji problematycznej personel hotelu kłamie i stara się unikać odpowiedzialności. Osobom wymagającym na pewno nie będzie odpowiadał wszechobecny zapach szamba. Podsumowując, wg mojej opinii hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek, lecz na 2 góra 3 gwiazdki.
przestrzenny, w obsłudze hotelowej pracuje polski zespół co ułatwia komunikację, bardzo dobra animacja dla dzieci, dla dorosłych aerobik i piłka wodna, ciekawe wieczory tematyczne,
masa wszelkiego rodzaju robactwa (komary, mrówki, szarańcza), wszechobecny zapach szamba (woda odfiltrowana z szamba służyła do podlewania trawników), personel sprzątający to Grecy - niedokładne sprzątanie - konieczność kilkukrotnego upominania w recepcji żeby taras należący do pokoju w końcu został posprzątany, jedzenie typowo hotelowe niskiego poziomu choć wybór bardzo szeroki :)))))
Hotel polecam tym, którzy szukają wakacji z dala od szumnych resortów ? fantastyczna opcja na spokojny urlop. Hotel nowy wyposażenie i wystrój na wysokim poziomie. Pokoje bardzo przestronne, bardzo czysto, żałujemy że nie mieliśmy pokoju z własnym basenem. Obsługa także na najwyższym poziomie ? bardzo uprzejma, jedzenie super smaczne. Wad żadnych nie znalazłam poza kilkoma mrówkami. Polecamy
Fantastyczny pod każdym względem
kilka mrówek
Hotel jest nowy bardzo zadbany i czysty. Obsługa bardzo miła i pomocna, posiłki urozmaicone... nie było problemu z zabraniem zupki dla dziecka na wynos z restauracji. Animacje dla dzieci i dorosłych. Brodzik dla dzieci ze zjeżdżalnią i plac zabaw. Plaża żwirkowa, nie obyło się bez obuwia ochronnego. Ogólne wrażenie bardzo dobre.
Hotel nowy i czysty! Miła obsługa i pomocna obsługa. Blisko plaży.
kamienista, żwirkowa plaża.