Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Hotel, mały kameralny. Jestem bardzo zadowolony, na stołówce nie było tłoku, obsługa bardzo miła, pokoje czyste i zadbane.
Hotel mały i kameralny, plaża hotelowa malutka, jedzenie smaczne, obsługa przemiła, na pochwałę zasługują barmani, wiedzą co robią i robią to dobrze. Drinki bardzo dobre
Mama plaża hotelowa
Wspaniały hotel-REWELACJA! Blisko do morza, minibarek uzupełniany codziennie -bez dodatkowych opłat, bardzo szeroki wybór jedzenia. Czysto, dużo rodzin z dziećmi, mało Polaków. Zameldowanie do pokoju o godzinie 15, a wymeldowanie o godzinie 11. Lecieliśmy z biura podróży Join-Up i tu ogromna niemiła niespodzianka, bo lot był przenoszony kilkakrotnie a ostatecznie ostatniego dnia na godzinę 2:30 w nocy!! Transfer na lotnisko z hotelu już o godzinie 18:00, czego nie dało się zmienić, więc z 2 dzieci kiblowaliśmy na lotnisku przez wiele godzin. Na lotnisku, na którym brakuje nawet ławek do siedzenia- do odprawy siedzieliśmy na walizkach, na podłodze. Niestety ze względu na nowe rezerwacje, nie było możliwości przedłużenia doby hotelowej. Co warto wiedzieć, hotel staje na wysokości zadania i nie zdejmuje opasek, więc mimo braku pokoju wciąż przysługuje all inclusive i można ze wszystkiego korzystać bez ograniczeń. Do dyspozycji gości jest też pokój (courtessy room), w którym przed wyjściem z hotelu można wziąć prysznic. To co przyszło nam do głowy na lotnisku - a może komuś pomoże taka podpowiedź, to można zrezygnować z transferu oferowanego przez biuro podróży i przeczekać ten czas w komfortowym hotelu, a dotrzeć na lotnisko na własną rękę taksówką w późniejszym czasie.
klimatyzacja z możliwością ciągłego działanie- bez konieczności zostawiania karty w pokoju przeważająca miła obsługa możliwość korzystania z all inclusive po oddaniu pokoju sztucznie stworzona plaża hotelowa piaszczysta - BEZ kamieni
BRAK
Pokoje piękne najlepsze te z prywatnymi basenami ale w naszej ofercie nie było możliwości wyboru. Pokoje schludne i zadbane codziennie sprzątane z mini barem uzupełnianym codziennie. Hotel piękny okolica również
Bardzo Dobre jedzenie w rozsądnych ilościach pyszne owoce wyszukane desery. Śniadania codziennie takie same. Drinki z oryginalnych alkoholi kelnerzy donoszą do leżaka nie trzeba stać przy barze. Super Aqua park
Duża ilość Francuzow i klientów z krajów niderlandzkich są oni bardzo roszczeniowi i nie uprzejmi. Z nami była tylko 1 rodzina Polaków
Hotel jest ładny, pięknie położony - z jednej strony widać wzgórza Krety, z drugiej morze. Od ślicznej, dość kameralnej, piaszczystej plaży, hotel oddziela jedynie wąska, niezbyt ruchliwa ulica. Na plaży można darmowo korzystać z leżaków. Jest to świetna opcja dla rodziców z dziećmi, których zresztą nie brakowało tutaj (nasze dzieci bawiły się bez problemu z dziećmi greckimi, francuskimi i niemieckimi). Plaża bowiem jest płytka i osłonięta od otwartego morza falochronem. Wieczorami z tarasu baru jest przepiękny widok na morze. W hotelu są ładne, strzeżone baseny ze zjeżdżalnią. Są tu też atrakcyjnie utrzymane ogrody, plac zabaw i domek dla dzieci (rodzaj letniego przedszkola nadzorowanego przez animatorów). W pobliżu hotelu są małe markety, wypożyczalnie aut i miejscowe biura wycieczkowe. Wielu Greków mówi tu po polsku, co nas pozytywnie zaskoczyło. W hotelu była bardzo miła obsługa. Pojawiały się sympatyczne gesty z ich strony. Przyjechaliśmy późnym wieczorem, a Pani w recepcji, pierwsze co zrobiła, to poczęstowała nas napojami, a dopiero później nas rejestrowała. Menedżer restauracji, mimo że było już dawno po kolacji, zaprosił nas do kuchni, byśmy skorzystali z zimnych przekąsek. To było bardzo miłe. Restauracja ma bogate menu i smaczne jedzenie. W opcji all inclusive były też przekąski pomiędzy posiłkami, głównie fastfoodstwa, ale też melony, arbuzy i desery. Mieliśmy tu bardzo udane wakacje z małymi dziećmi. Spotkaliśmy wielu miłych Francuzów, np. młode studentki z Francji pracujące jako animatorki, które pomimo bariery językowej z oddaniem opiekowały się naszymi dziećmi. Ja z kolei podszkoliłem się co nieco w języku francuskim. Bardzo nam się tu podobało. Chętnie byśmy tam jeszcze wrócili i żałujemy, że nasz pobyt trwał tylko tydzień.
Do zalet należy zaliczyć to, że jest to głównie hotel dla Francuzów, więc standardy są dość wysokie, nawet pomimo tego, że przyjeżdżają tu głównie ubożsi Francuzi z prowincji, emeryci i rodziny z dziećmi. Jest kulturalnie, nie ma chamstwa i pijaństwa w wydaniu ruskim, brytyjskim czy polskim. Miła obsługa, zarówno w restauracji, recepcji, jak i barze. Bardzo zaangażowani i oddani swoim obowiązkom animatorzy, którzy znakomicie zabawiali gości, a także super animatorzy dziecięcy.
Wad było niewiele. Na pewno trzeba wspomnieć przestarzałą infrastrukturę, np. nie można wrzucać papieru toaletowego do muszli, bo może zapchać kanalizację. Wodę ciepłą zapewnia się z butli na dachu ogrzewanej słońcem, więc czasem nie starczyło do wszystkich. Może też troszkę zapuszczone są meble i stary design wnętrz hotelowych. Niektórym może przeszkadzać to, że hotel jest głównie dla gości z Francji, jednak personel hotelowy mówi też w innych językach, śmiało można się dogadać po angielsku.
Hotel o przyzwoitym 4* standarcie,godny polecenia dla ceniących spokój. Naprzeciwko hotelu plaża kamienista, 200m dalej plaże są szerokie i piaszczyste. Basen dość duży z małą zjeżdżalnią i łagodnym zejściem po schodkach. Przy basenie mały brodzik dla dzieci. Liczba leżaków wystarczająca i nigdy nie było problemu z wolnymi miejscami. Jedzenie smaczne, dużo choć wybór potraw mógłby być większy. Śniadania raczej skromne mało zróżnicowane ale objady i kolacje przyzwoite. Kuchnia łączy w sobie elementy kuchni greckiej i francuskiej gdyż większość gości to Francuzi, dużo Czechów, Polaków i niewielu Rosjan. All alkoholowy wystarczający, drinki nie rozcienczane wodą. Pokoje czyste, codziennie wymieniane ręczniki i pościel.