Nasz pobyt w hotelu polegał częściowo na plażowaniu,obserwacji przyrody/ptactwa w tym karmienie sępów,koczkodanów,gerezy rudej,waranów/,kontaktów z ludźmi oraz wycieczek fakultatywnych.Bardzo fajna wycieczka do Senegalu oraz las Makasutu.
Blisko plaży i blisko głównej ulicy z dużą ilością restauracji,co ma zasadnicze znaczenie wybierając wersję BB
Plaża nad oceanem nie zbyt ciekawa,przez 2 tygodnie pobytu codziennie wisiała czerwona flaga,a sam ocean w tym miejscu był ciągle wzburzony,idąc plażą na prawo ok.500m wyjście do oceanu i sama plaża znacznie lepsze.Plaża hotelu Senegambia wąska i wymagała rezerwacji leżaków.Piasek na plaży szary,zwłaszcza tuż przy wejściu do wody i brudził stopy.
Hotel godny polecenia. Pobyt udany, wycieczki organizowane na miejscu przez biuro podróży.
Hotel świetnie położony, przy plaży, w zadbanym ogrodzie , w którym żyją zwierzęta nikomu nie przeszkadzając i stanowiąc atrakcję dla gości. Dwa baseny z barami: jeden bardziej rozrywkowy z muzyką i animacjami, drugi \\\"wyciszony\\\".
Widoczne zużycie infrastruktury ale widać też prowadzone prace modernistyczne i budowę nowych pawilonów.
Polecam wszystkim, którzy poszukują wypoczynku jak i zarówno poznania kraju.Polecam pewnego przewodnika Yusupha Dibba www.dibbatours.com , który często stacjonuje przed hotelem.
Położenie w centrum turystycznym z dostępem do licznych tanich dobrych knajpek.Dobry dostęp do plaży.Zwierzęta w hotelowym parku tj,sępy,mały,ptaki.Pomocny personel.Bez ukrytych dopłat.
Polecam hotel z czystym sumieniem! z tego co sie orientowałam, jeden z NAJfajniejszych hoteli w Gambii. Opcja same sniadania jest naprawdę wystarczająca ze względu na bliskość barów i restauracji wzdłuż głównej ulicy Senegambia. Fajny bar znajduje sie równiez na plaży, Idąc w prawo plażą około 50 metrów bar, w którym można zjeść świeżą rybkę z frytkami i surówką, do tego piwo w cenie około 15 zł! Wzdłuz ulicy bary z kuchniami całego świata, ale polecam szczególnie ryby i owoce morza, które sa tam naprawde tanie i pysznie przyrządzone. Cena za obiad to koszt od około 15-20 zł w górę. Jesli chodzi o zwiedzanie, to spokojnie mozna korzystac z usług lokalnych przewodników. Polecam tez objazdówkę po Senegalu. Wrażenia NIEZAPOMNIANE!!!
Fantastyczny klimat hotelu, piękny ogród, duzo atrakcji na terenie i w pobliżu hotelu, śniadania bardzo urozmaicone i smaczne, blisko centrum i plaży. Ogólnie SUPER!
Nie odnotowałam ;)
Hotel oceniam bardzo pozytywnie. Schludny, czysty choć nie najnowszy. Bardzo rozległy teren, dużo zieleni. Na terenie hotelu licznie odwiedzające ptaki i małpki co jest dodatkową atrakcją. Parę kroków i jest się na głównej uliczce z barami i knajpkami. Niedaleko również do Monkey Park - fajna atrakcja. Dobra baza wypadowa do zwiedzania kraju. Polecam wybrać się na wyspę Kunta Kinte z lokalnym przewodnikiem i przeprawić się lokalną łódką - albo taką dla miejscowych, gdzie wchodzi jakieś 60 osób lub wynająć piroga tylko dla siebie. Wrażenia niezapomniane :)
blisko bardzo ładnej plaży, blisko restauracji i barów, blisko Monkey Park, rozległy teren, ptaki i małpy na terenie hotelu, bardzo dobre śniadania, duży wybór (śniadania w stylu brytyjskim).
mało atrakcji sportowych, animator sportowy wiecznie ziewający, mało leżaków na plaży.
Jeśli chodzi o atrakcje, to samą atrakcją jest znalezienie się w afrykańskim kraju. Od nas tylko zależy jak spędzimy ten czas - leżąc na plaży, czy, biorąc sobie tubylca za przewodnika, zwiedzając. Same pokoje są urządzone bardzo prosto, ale co najważniejsze, jest bardzo czysto. Zapewne największą wadą jest płatna (stosunkowo dużo) na miejscu klimatyzacja, o czym nie informuje się niestety klienta w momencie zakupu wycieczki. A zapeniam, że bez niej przeżyć się nie da, wiatraki wiszące przy suficie nic nie dają. To właściwie jedyny minus. Poza tym - przepiękna, egzotyczna przyroda, bardzo mili ludzie, wrażenia niezapomniane. Podróż życia. Jedyny minus - cena. Ja byłam za prawie 1/3 tej kwoty, którą Państwo oferujecie. Pozdrawiam