Hotel dobrze położony spokojna okolica 15 minut spacerkiem od plaży po drodze nad morze dużo sklepów miła obsługa zwłaszcza Mustafa
Wyżywienie wystarczające mimo że byliśmy ostatnim turnusem drinki wódka piwo raki ouzo pokoje sprzątane codziennie . Brak animacji ale to już koniec sezonu niestety. Blisko do bazaru i przystanku autobusowego godzina do lotniska w Antalyi
Ja byłem 10 dni za 1240 zł także cena super all inclusive niektóre miejsca można by odnowić ale generalnie to nie wpływa na ocenę hotelu według mnie czwórka
Sympatyczny miejski mały hotelik :) jedzenie bardzo dobre ,świeże produkty ,codziennie coś innego na obiad i kolację ,internet w całym hotelu ,personel sympatyczny i uśmiechnięty ,plaza 10 min od hotelu ,polecam też " za rogiem " hotelu bardzo dobra o nie droga pizzerię Pepper ,dla nie wymagających i ceniących spokój hotel w sam raz :)
Tydzień All Inclusive, dwie osoby dorosłe plus dziecko 5lat. Przed wyborem hotelu czytaliśmy z żoną wszystkie opinie z ostatnich trzech lat. Na temat Selenium spotkaliśmy wiele opinii pozytywnych, ale również wiele bardzo negatywnych. Ostateczne zdecydowaliśmy o jego wyborze. Pomimo wielu nieprzychylnych opinii decyzja była słuszna. Hotel przekroczył nasze oczekiwania jeśli chodzi o obsługę i zakwaterowanie. Należy zacząć od tego, że osoby piszące złe opinie chyba nie do końca zdają sobie sprawę jak powinno się zachować w kraju bądź co bądź islamskim. Ogólnie przyjętą normą jest tu dawanie napiwków. Można je scharakteryzować jako tzw. "bakszysz". Taka forma podziękowania nawet za drobne przysługi jest w takich krajach bardzo mile widziana. Nie chodzi to o duże napiwki. Nieraz wystarczy kwota 2 - 3 € czasami warto wręczyć 5€ a nawet 10€ jeżeli chcemy być potraktowani "po królewsku". Kierując się tą zasadą byliśmy przez cały pobyt traktowani wyjątkowo. Mieliśmy zarezerwowany pokój standard. około 14 m2 z balkonem i łazienką. Po przyjeździe i rejestracji na recepcji otrzymaliśmy dwupokojowy "apartament" o powierzchni około 30 m2. od cichej strony na drugim piętrze. Winda była zepsuta więc Pan z recepcji pomógł nam wnosząc walizki. Pomimo przyjazdu po zamknięciu kuchni około godziny 22:30 poproszono nas na kolację. Nie był to już bufet ale na talerzach podano nam posiłek w zupełności wystarczający na kolacje. Pokój był bardzo czysty, sprzątany codziennie. Pomimo, że nie kładliśmy ręczników na podłogę i tak były wymieniane codziennie. Podobnie pościel. Nie było takiej potrzeby jednak obsługa robiła ten gest wobec nas. Sam hotel czasy świetności ma już trochę za sobą, jednak jest czysty i przyjemny. Dwa baseny, większy przy restauracji i mniejszy na tyłach. Brodziki dla dzieci. Niestety w październiku woda w nich była już zimna, ale tego się spodziewaliśmy. Hotel posiada własne mini SPA. Oczywiście skorzystaliśmy w łaźni tureckiej, którą córka dostała w gratisie oraz z masażu (córka tez nie została pominięta pomimo opłaty za dwie osoby). -Śniadania dość monotonne ale smaczne. Duża ilość serów, warzyw, trochę wędliny, coś na ciepło, jajka na twardo, słaba jajecznica, płatki do mleka, miody i konfitury. -Obiady składały się z zupy, dwóch dań mięsnych, o ogromnej ilości warzyw w najróżniejszej postaci oraz ciast i ciastek. -Kolacja to kolejne dwa dania mięsne (inne niż na obiad), fenomenalne sałatki, warzywa smażone i pieczone. Zaznaczę, że jestem osobą, która bardzo lubi mięsne dania i nie mogę się bez nich obyć. Pomimo, że na posiłkach były tylko dwa dania mięsne, były one zawsze świeże i bardzo smaczne. W zupełności wystarczało to aby moja dieta :-) była pełnowartościowa. Obsługa reagowała błyskawiczne na nasze potrzeby. Kelner natychmiast zabierał brudne naczynia a napoje z baru donosił osobiście. -Plaże: hotel ma dostęp do dwóch plaż. Pierwsze około 8 minut spaceru od hotelu w centrum Side nie odpowiadała nam. Tłoczno, gwarno, ciężko o leżak w pierwszej linii od morza (musieliśmy mieć oko na dziecko). Na drugą jeździ bus hotelowy. Dojazd to około 10 minut. Plaże bardzo fajna. Dużo miejsca, wolne leżaki w pierwszej linii, dość daleko płytka woda, bar na plaży niestety płatny. Bus zabiera z plaży dopiero po godzinie 16-tej więc po obiedzie ale nam to nie przeszkadzało. Wracaliśmy pieszo przez zabytkowe centrum Side (około 30 min. drogi) lub zabieraliśmy kanapki i wracaliśmy dopiero na kolację. Na wynoszenie kanapek obsługa nie reagowała. Podobnie jak na napije w pokoju czy pozostawioną na stałe kartę w czytniku co zapewniało ciągłość chłodzenia lodówki. -Zabytki to największa atrakcja Side. Wspaniałe ruiny zachowanie w całkiem niezłym stanie mieliśmy okazję zwiedzać również po zmroku. To robiło niesamowite wrażenie tym bardziej, że o tej porze było bardzo mało zwiedzających. Trudno opisywać wrażenia z oglądania tych ruin. To trzeba po prostu zobaczyć samemu. Mankamentem były wprowadzone ostatnio opłaty za zwiedzanie już nie tylko amfiteatru ale również starego Side. Szkoda. Położenie hotelu pozwala na wieczorne spacery zarówno na starówkę jak do centów handlowych i na bazary. Również polecam. W hotelu większość gości to Niemcy, trochę Polaków, para z Anglii i z Węgier. Obsługa porozumiewa się głównie po niemiecku ale chętnie uczyli się od nas polskiego twierdząc, ze z polski maja coraz więcej gości. Ogólne wrażenia na temat pobytu mamy bardzo dobre. Za naprawdę niewygórowana cenę dostaliśmy więcej niż mogliśmy się spodziewać. Dla zainteresowanych: w trakcie tygodniowego pobytu wylaliśmy nieco ponad 50€ na napiwki. To naprawdę niewiele jak za obsługę jaka dostaliśmy w zamian.
-Położenie -Czystość -Miła obsługa -Niezłe jedzenie
-Zepsuta winda -Bar na plaży mógłby oferować coś dla all inclusive np: herbata turecka, ciastka lub napoje bezalkoholowe. -Bus z oddalonej plaży mógłby jeździć częściej.
Własciwy stosunek jakości do ceny. All inclusive w formie bufetu: śniadanie : sery, wędlina sałatki, jogurt, płatki, muesli,, coś na ciepła zależnie od dnia : jajka, jaecznica, placuszki, frytki, ryż na mleku, obiad i obiado- kolacja ciepłe danie mięsna i wegatariańskie . Mozna było znaleźć dania dla tradycjonalistów: mięso w sosie, nuggetsy, kurczak pieczony i tureckie potrawy. Bardzo smaczne. Napoje alkoholowe (piwo, wódka, gin, anyżówka i bezkalholowe soki, woda, cola, fanta, sprite, kawa herbata, czekolada) Podczas posiłków towarzyszyły nam milutkie koty. W hotelu są 2 baseny stół do ping ponga, sklepik z odzieżą i spa - dodatkowo płatne. Pokoje schuldne i czyste, Hotel raczej dla osób, które sobie zorganizuja sobie czas i raczej bez dzieci, ze względu na brak zjeżadzalni, placów zabaw, Na zewnątrz hotelu siłownia plenerowa, Mieliśmy okna na basen i restaurację hotelową,, ale okna świetnie wygłuszały wieczorny hałas i muzykę restauracyjną (grała do północy). W pobliżu meczet, więc będąc w hotelu nie przegapilismy żadenj modlitwy. Goscie to głównie Niemcy, Polacy, Słowacy, Personel barrdzo przyjazny i życzliwy, mówiący po niemiecku i niektórzy po angielsku
- spokój - personel - jedzenie
- niedziałająca winda
Hotel dramat - syf,brud,wstrętne jedzenie. Nasz pokój był wielkości schowka na szczotki, balkonik wychodził na korytarz z widokiem na szczotki właśnie i. sprzęt do sprzątania. Położenie hotelu też "w d.....ie". Zadne szanujące się biuro nie powinno za żadną cenę mieć takiego hotelu w swojej ofercie. Na dowód kilka zdjęć - "świeża" bielizna, łazienka (grubsza osoba z trudem się zmieści) i nasz materac z niespodzianką z boku
zalety ? absolutny brak zalet
wady ? - wszystko
hotel dla niewymagających , raczej na max 3 tureckie gwiazdki-ogolnie zaniedbany, skromny , czesciowo jakby w remoncie ?,winda nieczynna cały sezon ekonomiczny pokoj -malutki , szaro bura posciel, szarobure reczniki , balkonik na 1os -1krzesło
dobra lokalizacja , bardzo mila i symaptyczna obsługa , duza warzyw do posiłkow - na zimno, na ciepło , grilowane , przerozne sery , jogurty , pyszne arbuzy na deser , smaczna kawa ogólnie czysto i miło- pobyt udany
mało miesa, kiepskie wedliny -codziennie te same , infrastruktura hotelowa -ogólnie zdezelowana , bardzo zimna woda w basenach - pobyt przelom wrzesnia/pazdziernika -zniechęca od korzystania
Litrowa cola w sklepach 3 zł, w tym hotelu 3 euro za puszkę, nie wolno wnosić swojego picia. Obsługa strasznie wredna i nachalna, niepomocna, próbuje wcisnąć zamianę na jakiś inny hotel, niby z all inclusive, z tego co słyszałem bardzo kiepskie warunki. Jak odmówisz to się obrażają (w ogóle Turcy się od razu obrażają jak tylko nie zarobią na Tobie kasy) i dostajesz mega kiepski pokój na uboczu bez internetu. Ogólnie internet jest dostępny tylko przy recepcji i na stolowce. Jedzenie jest paskudne, nie ma mięsa praktycznie, dla fanów warzyw duża oferta. Jak ktoś srednio przepada za warzywami to dostaje 2 rodzaje mięsnych dań typu najtańsze parówki, mega kiepska szynkę czy obleśna jajecznicę. Jedyny plus obiektu to że czysto. Jak babka sprzątająca wejdzie i zobaczy Twoje napoje to od razu leci się skarżyć. Turcy to mega złodzieje i oszuści, nie lećcie tam, Grecja to milion razy lepsza opcja. Turcy na pewno jakoś was okantują i wrócicie niezadowoleni.
Czysto
Wszystko
Pobyt w tym hotelu oceniam bardzo pozytywnie. Hotel kameralny,bardzo czysty. Pokój mieliśmy wygodny i czysty. Przez tydzień pobytu dwa razy sprzątany, ręczniki wymieniane. Jedzenie nam odpowiadało, może nie było zbyt urozmaicone ale adekwatne do ceny. Obsługa bardzo uprzejma ,pomocna. Skorzystaliśmy z masaży. Bardzo polecam masaże u pani Miry i Alego. Jesteśmy bardzo zadowoleni, wypoczęci. Gorąco polecam wypoczynek w tym hotelu. .
Spokój,cisza. Miła obsługa, czyjesz się jak w rodzinie.
Trochę daleko do plaży.
Problem z pokojem. Dla trzech osób dwie dorosłe i 10 lat dziecko dostaliśmy pokój z łóżkiem małżeńskim i materac na podłodze. Meble tak ustawione, ze nie mogliśmy otworzyć walizki jedynie na łóżku, brak dostępu do balkonu i szafy bo zastawione łóżkiem. Normalnie nie można było oddychać tak mało miejsca. Po licznych rozmowach wymieniono nam pokój na inny. Jedzenie monotonne, brak wędlin jedynie niemiecka ochydna kiełbasa.
Pokoje, jedzenie. Nie polecam.
Lokalizacja hotelu bardzio dobra dla osób lubiących zwiedzanie a nie tylko spędzanie czasu w hotelu. W miarę blisko do głównego deptaka wzdłuż morza prowadzącego do starego miasta Side. Obok hotelu ciekawa typowo turecka restauracja otwarta od rana do godz. 17. Hotel oferuje dwie plaże. Na pierwszą można przejść pieszo ok 10 min. a na drugą przewożą autokarem. Druga plaża jest z widokiem na stare miasto. W hotelu jedzenie dobre dużo warzyw mało mięsa.
Lokalizacja, blisko centrum.
Zapach kanalizacji w łazience.
Niestety początek pobytu w tym hotelu nie należał do udanych-nie było dla nas zarezerwowanego większego pokoju i przydzielili nam (trzem osobom) pokój dwuosobowy (jedno duże łóżko i materac na podłodze dla córki 17-to letniej). Pokój tak mały, że na noc wystawiałem walizki na balkon, żeby było jakiekolwiek przejście. W kolejnym dniu znowu nie było dla nas tego większego pokoju, więc kolejna noc w tym malutkim. Rekompensatą dla nas były darmowe masaże dla całej trójki (w cenie 35 EUR/ za osobę) i darmowe drinki extra płatne nawet przy opcji All Inclusive. Od trzeciej nocy już w większym pokoju było znośnie. Niestety kolejna sprawa to słabe wyżywienie (które faktycznie było opisywane w opiniach), ale to mieliśmy na uwadze przy rezerwacji tego hotelu i niestety się sprawdziło. Problemy z pokojami mieli też inni polscy goście z którymi rozmawialiśmy, ale to pewnie sami opiszą :(
- Położenie hotelu w miarę dobre, niedaleko do plaży (około 500-600 m) i do sklepików wszelkiej maści. - Obsługa bardzo miła (poza managerem).
Jak już wspominałem: - problemy z pokojami - kiepskie wyżywienie (monotonne)
Pierwszy raz wybrałam mały hotelik z opcją all inclusive i to był błąd. Wyżywienie monotonne, parę produktów w różnych konfiguracjach i stopniach rozdrobnienia. Ciepłe posiłki często jak z fast foodów, przez tydzień tylko raz było mięso przypominające mięso (skrzydełka kurczaka) i raz dziwna wędlina. Oszczędzano na wszystkim, winda nie do użycia, mleko 0,5%, ekspres do kawy co jakiś czas zasłaniany "szmatą", reglamentowany lód, wyłączana klimatyzacja w części restauracyjnej, tanie produkty. Plaża hotelowa z dowozem i zakazem spożywania własnego jedzenia i picia, mimo, że pobyt tam wiąże się z rezygnacją z obiadu i ciasta (cieniutki biszkopt lub herbatniki z paczki). Hotel ma już swoje lata i wymaga odświeżenia. Uwaga przy wymeldowaniu na rachunki z baru. Okolica cicha, siłownia przed hotelem, blisko do głównej ulicy i plaży.
Dobrze działająca klimatyzacja w pokoju, odpowiednie wyposażenie i czystość pokoju. Cicha okolica.
Wyżywienie słabej jakości, okolica lobby, restauracyjna i wokół basenu wymaga odświeżenia i wymiany części niezbyt czystych mebli. Ponadto mała ilość leżaków wokół basenu, zbyt oddalona plaża hotelowa.
Hotel bardzo budżetowy świetnie nadający się na bazę wypadową, zwłaszcza przy opcji HB. All inclusive raczej mija się z celem zważywszy na jakość wyżywienia. Ogólnie jestem zadowolony, dostałem to czego się spodziewałem. Miałem pewne obawy okazało się, że niepotrzebnie.
Czystość i ogólny stan pokoju. Dobrze działająca klimatyzacja. Bus dowożący na plażę.
Bardzo monotonne i niezbyt smaczne jedzenie. Korzystałem z opcji HB, więc napoje tylko do śniadania to lekka przesada i nie mam na myśli drinków. Jadalnia otwarta stąd brak klimatyzacji. Daleko do plaży (rekompensuje to busik)
Bardzo przyjemny hotel, miła obsługa, dobra lokalizacja, do plaży miejskiej przez ulice, ale plaża hotelowa jest dużo ładniejsza i znacznie mniej ludzi, woził nas tam busik i odbierał po południu. Dobre jedzonko, czyściutko, a przede wszystkim cichutko, od ulicy dzielił nas piękny palmowy park, hotel kameralny nie moloch na milion ludzi, polecam.
Przytulny, kameralny, cichy
Mało miejsca na leżaki przy basenie, troch na wcisk wystawiane leżaki
Za te pieniądze nie spodziewałam się cudów i cudów nie było. Nie rozumiem tylko skad oznaczenie 4ECH GWIAZDEK?? W Gmaps ma TRZY. Hotel przeciętny, niby czysto, ale klimatyzacja wiekowa, rzęzi i nie da się ustawić by wiala np tylko do góry. Winda nie działa, posiłki w nieziemskim upale bo w otwartej przestrzeni restauracji. Hotel jest do przespania się i spędzenia czasu poza nim. Na jeden dzien (w formie zadośćuczynienia za konieczność spania w innym hotelu w pierwszą noc- powód nieznany) dostalam all inclusive , ktory polegal na trzecim posiłku w środku dnia, i dostępności wyłącznie piwa i napojów z dystrybutorów - całe szczęście że nie wykupiłam go na swój pobyt. Nic poza tym, żadnych snacków w ciągu dnia, kawa, drinki - platne. Jeśli wyjeżdżacie wcześnie rano, suchego prowiantu nie dostaniecie. Plaża hotelowa ok, ale dowoz jest o 10:30 lub 11 i powrot o 16 : 30 lub 17, jeśli ktoś chce wrócić wcześniej, taksowka albo na piechotę.
Nie stwierdzono.
- monotonne jedzenie, nie opisane w zaden sposob, wiec nie wiadomo co sie wlasciwie je, - pokoj ( w tym np poduszki) śmierdział papierosami, bo palić wolno wszędzie - posiłki w upale, sala restauracyjna jest otwarta i nieklimatyzowana. - arbuzy podawane oprócz jabłek jako jedyne owoce, sa jak gotowane. Nie - winda nie działa - basen mały i malo lezakow, - palacze przy posiłkach przy stoliku obok, uważają ze skoro są nad basenem to mogą palić i jest na to przyzwolenie obsługi
Hotel brzydki kelnerzy nie mili rezydent kłamca recepcja też nie miła ogólnie nie polecam hotelu o reczniki trzabylo się upominać nie był sprzedany jedzenie wszystko codziennie to samo nigdy więcej do tego hotelu
Żadnych
Wszystko do bani
Cena adekwatna do jakości. W pierwszym dniu dostaliśmy pokój z niedziałającą klimatyzacja.( ma drugi dzień nam wymienili pokoj). Co ważne, winda w hotelu nie działa.
Hotel dla osób odchudzających się. Jedzenie wręcz okropne. Cała rodzina wychodziliśmy głodni. Na śniadanie suchy chleb, trochę zieleniny i okropne wędliny i rozpływające sery. Pewnie dlatego że brak klimatyzacji. Z owoców tylko arbuz i jabłka. Dzień w dzień. Kolacja też bez szału. Z hotelu wszędzie daleko, zwłaszcza na plażę hotelową. Owszem jest bus na plażę ale jezdzi 1020 i 11 na plażę i 1630 i 17 z plaży.
Pokój był czysty,hotel czysty,jedzenie nudne, powtarzalne, mimo all inclusive to były 3 posiłki dziennie
Cisza,spokój,blisko centrum handlowego
Jedzenie,obsługa, brak przekąsek mimo wykupionego all inclusive, brak soków, bar czynny do 22:00,później płatne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, jedzenie przerabiane z całego tygodnia.
Hotel zadbany, położony niedaleko plaży, blisko sklepów. Posiada 2 baseny , na plażę można dość pieszo lub dowozi bus hotelowy.
Czyste pokoje, 2 baseny, blisko plaży sklepów i starego antycznego miasta Side.
Słabej jakości jedzenie, mało zróżnicowane.
Hotel kameralny w spokojnej okolicy, miła obsługa (oprócz jednej osoby), bardzo ubogie menu (oprócz sałatek) Zewnętrzna plaża to porażka (dojazd busem. Może za kilka lat będzie ok). Od 10.20 do 16.30 człowiek jest uwięziony (brak możliwości powrotu) Bardzo dobry kontakt z rezydentem.
Pokój czysty sprzątany codziennie, miła obsługa.
Monotonne jedzenie(oprócz sałatek) sympatia dla Niemców, brak anomacji, muzyka turecka. Niedziałająca winda. Brak możliwości odświeżenia się i przebrania po zdaniu pokoju (od 12 do 17).Brak pomieszenia do przechowania bagażu.