Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Jade tam na pewno jeszcze raz. Pieknie, spokojnie, dobre greckie jedzenie, bardzo przyjemni własciciele i obsluga. Codziennie sprzatane pokoje i nowe reczniki, baseny tez czysciutkie. Uwazam, ze warto, bo to atmosfera prawdziwej Grecjii. No i widoki z balkonow przecudowne.
z hotelu selenavillage jestesmy bardzo bardzo zadowoleni i napewno tam wrocimy - jak do naszego drugiego,kretenskiego domu.Warunki stworzone przez mila grecka rodzine byly takie,zenie czulismy sie jak hotelowi,anonimowi goscie a jak osoby cieplo goszczone przez wlascicieli.Czulo sie,ze dbaja-z wlasciwym Kretenczykom usmiechem-by ich goscie dobrze sie czuli w Selena Village. Z wielka przyjemnoscia mozemy potwierdzic,ze w tym hotelu oraz okolicznych miasteczkach (Elunda,Plaka) zaznalismy iscie "greckiego klimatu".Wspanialy odpoczynek!
Hotel skromny, choć bardzo bardzo miły! Wygląda tak samo jak na zdjęciach przedstawionych w ofercie, obsługa bardzo miła, wszyscy mówią po angielsku. Taras z pięknym widokiem na morze i wyspę Spinalonga. Jedzenie dobre, śniadania i obiadokolacje podawane w formie szwedzkiego stołu, więc raj dla łakomczuchów ;-)! Hotel położony w przepięknej okolicy, jest kameralnie i cicho , obok znajduje się przystanek autobusowy, skąd bez problemu można się dostać do cudownej miejscowości Agios Nicolaos (a stamtąd dla zainteresowanych w wiele innych miejscowości,np.Heraklion). Sama Elounda też ciekawa, polecamy rejs na Spinalongę, łódeczki odpływają co pół godziny, koszt to 8 euro). Kursuje też mały "pociąg" o nazwie Happy Train, jest to wycieczka do pobliskiej wioski rybackiej Plaka i następnie objazd pop górach trwa to 2 godz., koszt 10euro). "Pociąg"zatrzymuje się w takich miejscach, że zdjęcia tam zrobione prześlicznie obrazują panoramę okolic. Morze przejrzyste, kawałek od hotelu piaszczysta plaża. W okolicy wiele restauracyjek, tawern, gdzie można rozkoszować się greckimi przysmakami. Jesteśmy baardzo zadowoleni z pobytu!
fajny kameralny hotel w stylu greckim
POLECAM! Na wakacjach byłem z żoną i 1,5 rocznym dzieckiem. Hotel położony poza "centrum rozrywkowym" - czyli będzie odpowiedni dla kogoś kto szuka raczej spokoju i odpoczynku. Bardzo miła obsługa - żadnych problemów. Plaża mała i kamienista ( żwirek) - 100 metrów od hotelu ale w odległości ok. 20 minut piechotką w stronę Eloundy plaża piaszczysta. Polecam wynajęcie samochodu i zwiedzanie Krety we własnym zakresie. Hotel jest na brzegu w zatoce - na fale nie ma co liczyć. Tego typu atrakcje polecam na południowym wybrzeżu Krety - np. Irapetra - bardzo mało ludzi !!!
Jeżeli ktoś wybiera się z małym dzieckiem - wózek będzie niezbędny!!!
z hotelu selenavillage jestesmy bardzo bardzo zadowoleni i napewno tam wrocimy - jak do naszego drugiego, kretenskiego domu. Warunki stworzone przez mila grecka rodzine byly takie, ze nie czulismy sie jak hotelowi, anonimowi goscie a jak osoby cieplo goszczone przez wlascicieli. Czulo sie,ze dbaja - z wlasciwym Kretenczykom usmiechem - by ich goscie dobrze sie czuli w Selena Village. Z wielka przyjemnoscia mozemy potwierdzic,ze w tym hotelu oraz okolicznych miasteczkach (Elunda,Plaka)zaznalismy iscie "greckiego klimatu". Wspanialy odpoczynek!
Bardzo urokliwy hotel, jest w nim coś romantycznego i architektonicznie to według mnie kwintesencja greckiego stylu, to jakby imitacja greckiej wioski rozbudowanej od drogi (trochę ją słychać) w górę zbocza. Ci, którym trafi się pokój położony dalej od recepcji mają trochę pod górkę, ale za to im wyżej tym lepszy widok - na zatokę, półwysep i wyspę Spinalonga. Jestem naprawdę zadowolona, bo czegoś w tym "klimacie" szukałam. Pokoje umeblowane prosto, ale ze smakiem, Armatura w łazienkach mogłyby być trochę lepsza, nie ma zasłonki prysznicowej, a słuchawka prysznicowa najtańsza z możliwych, więc strumień wody mocno rozproszony - ale czysto, codziennie sprzątają i zmieniają ręczniki 2 razy w tygodniu. Najbliższa plaża skromniutka - wąska, na dwa rzędy leżaków i krótka, żwirowo piaszczysta a dno morza kamieniste, więc dla wrażliwych polecam sandałki, ale z drugiej strony jest kameralna, można też wypożyczyć kajaki, poślizgać się na nartach wodnych lub pontonach. Do Eloundy (bardzo sympatyczne miasteczko) idzie się 15-20 min. , jest tu spora piaszczysta plaża, sporo tawern, kluby taneczne też jakieś są. Można tu też spod hotelu dojechać autobusem (1,2 eur), jeździ mn.więcej co godzinę. W przeciwną stronę można udać się do wioski rybackiej Plaka (20-30min piechotą, ale nie ma chodnika, można też autobusem 1,3 eur), po drodze mija się całkiem fajną plażę (Drissas ?) w gaju oliwnym. No a z Plaki łódka na Spinalongę (co 0,5 h - 7 eur w obie strony). Tamtejsze PKS-y są świetne - przyciemniane szyby i klima (aut.do Heraklionu z Agios Nikolaos koszt. ok.6 eur w jedną stronę). Obsługa w hotelu bardzo miła, można się dogadać po angielsku, ale warto przyswoić sobie kilka greckich słów grzecznościowych, wtedy jest jeszcze sympatyczniej.
Hotel o niskim standardzie, nie ma animacji, wifi i klimatyzacja dodatkowo płatne. Ciche i kameralne położenie- nie ma nocnego życia, ok 2 km do centrum miejscowości Elounda. Plaża przy samym hotelu zwirowo-kamienista z łagodnym zejściem do wody.
blisko plaża
blisko plaża
Hotel beznadziejny. Żałuję, że przyjechaliśmy tu na 2 tygodnie.
W zasadzie poza położeniem hotel nie ma żadnych zalet.
Dużo by wymieniać: arogancka szefowa, niespotykany allinclusive (ustalone godziny kiedy obowiązuje), bardzo zła obsługa gości (szczególnie nie lubi się Polaków), monotonne jedzenie, malutka plaża na 10 leżaków. Płatna kawa w ofercie allinclusive. W takim hotelu jeszcze nie byłem.
W tym hotelu nas okradziono! Uważajcie na ten hotel, tym bardziej że podejżewamy obsługę hotelu. Szczerze go nie polecam. Jedzenie, pomimo że All Inclusive to był dowożony catering. Codziennie to samo. Przez dwa tygodnie naszego pobytu niczym nas nie zaskoczyli. Jeżdżę po różnych hotelach, ale takiego traktowania gości jeszcze nie spotkałam. Kawę można było pić tylko do godz.14.30, napoje były rozcieńczane z wodą. Podczas posiłków nie można było siadać na wszystkich fotelach - personel przeganiał gości na zlecenie właścicielki. Dla właścicielki, która codziennie była na miejscu lepszym od klienta All Inclusive byli goście A La Carte, których nigdy nie widziałam. Basen brudny, pływały w nim myszy i inne robaki. Personel zastraszony przez właścicielkę, która rządziła nie tylko personelem, ale także gośćmi. Właścicielka zachowywała się tak jakby za karę tu była, a goście jej przeszkadzali. Była niemiła i arogancka dla gości, szczególnie źle traktuje Polaków. Przy hotelu bardzo wąska plaża, na niej 10 leżaków, bez pryszniców. Miejsca na \"plaży\" bardzo mało. Odnowienie hotelu o którym piszą na swoich stronach biura podróży polegało na użyciu bardzo dużej ilości farby i wstawieniu paru mebli i doniczek z IKEA. Nie polecam tego hotelu nawet swojemu wrogowi! Najgorsze moje wakacje.
Brak, gdyż właścicielka ustawiała gości i była arogancka w stosunku do Polaków.
Obsługa, jedzenie, brud, AllInclusive - to właściwie jego brak.
Byliśmy nastawieni na piękny, kameralny hotel w greckim klimacie. Nie zawiedliśmy się. Dostaliśmy fajny pokój z dwoma oknami, w tym jedno z widokiem na morze. Zamiast balkonu mieliśmy taras również z pięknym widokiem, ale wiem, że niektóre pokoje mają słabe położenie. Jedynie łazienka była rozczarowaniem. Wisiała zużyta rolka papieru toaletowego, na półkach stały używane butelki po szamponach, a toaleta aż lepiła się z brudu! No i niestety taki stan utrzymywał się przez cały nasz pobyt, dlatego sami sprzątaliśmy łazienkę... Jeśli chodzi o restaurację, oceniamy ją bardzo dobrze. Posiłki były zróżnicowane, ciepłe i smaczne. Jedynie motyw kiełbasy parówkowej, powtarzającej się w co najmniej 3 daniach za każdym razem przyprawiał mnie o mdłości. No i przez pierwsze 3 dni napoje Z PROSZKU - zarówno soki jak i te gazowane (nawet woda smakowała jak z proszku :))! Koszmar! Później wszystko było już O.K. Obsługa restauracji miła, lubili pogadać. Z basenu korzystaliśmy tylko raz, bo przecież była hotelowa plaża :) Baseny czyste z rana, pod koniec dnia już pływało w nich pełno kwiatów i martwych os. Plaża mała, żwirowa, ale woda jest czysta (bez butów do wody nie wejdziemy!). Jest i cień, i słońce. W porównaniu z brudnymi plażami w samej Eloundzie, ta plaża jest rajska! :) Mimo wszystko polecam dojechać do Plaki i tak skorzystać z naturalnej kamienistej plaży - pływają tam piękne kolorowe rybki i płaszczki. Aha, warto też zwrócić uwagę na żółwie morskie, węże morskie i kraby :) Ceny wycieczek fakultatywnych proponowanych przez biuro podróży Grecos są faktycznie wyższe niż można to samemu załatwić, ale wynika to z tego, że biuro oprócz samej wycieczki dodaje coś od siebie. Dlatego jeśli kogoś stać, to warto dorzucić kilka euro i jechać z biurem i bez stresu. All inclusive obejmowało napoje ciepłe i zimne oraz alkoholowe + jakieś resztki ciasta w barze. Jeśli kiedyś będziemy mieli okazję, to na pewno tu wrócimy! :)
- cały hotel - wnętrze i cały zewnątrz - utrzymany w greckim klimacie, piękne pokoje - większość z cudownym widokiem z okna lub balkonu/tarasu - duży wybór dań w czasie śniadań, obiadów i kolacji - smaczne jedzenie - świetna lokalizacja - piękne widoki z każdego miejsca a do tego niedaleko do innych pięknych miejscowości - niedaleko przystanek, na którym wbrew pozorom autobus pojawia się planowo - plaża hotelowa, która jest naprawdę ładna, mimo że niewielka - darmowe leżaki - klimatyzacja (płatna 3 euro/dzień) - w miarę miła obsługa hotelu i restauracji - 2 baseny
- brudne łazienki - mnóstwo potraw z okropnej kiełbasy parówkowej - napoje z proszku - "wyrzucanie" gości all inclusive z części baru w określonych godzinach
Nie polecam. Jedzenie bez urozmaiceń, obsługa pozostawia wiele do życzenia.
hotel w typowo w greckim stylu, byliśmy w 3 dorosłe osoby miała być dostawka a dostałam dwa pokoje z 3 łózkami:) z jednego pokoju wyjście na taras z pięknym widokiem na morze drugi pokój z balkonem , bardzo czysto, jedzenie bardzo dobre. Do większego miasta Eloundy ok.20 min.spacerkiem wzdłuż morza. Dla osób lubiących ciszę i spokój. Wygląd hotelu zgodny ze zdjęciami na stronie. Gorąco polecam
dobre posiłki, czyste pokoje codziennie sprzątane z pięknym widokiem na morze,darmowy sejf,miła obsługa, blisko plaży z darmowymi leżakami i parasolami
dla osób lubiących spokój, brak animacji
Byliśmy z mężem w tym hotelu na początku lipca 2014r, hotel sam w sobie i okolica bez zarzutu. Ale właściciele straszni , wyliczali ile "my Polacy' wypiliśmy alkoholu, cały czas czegoś brakowało i nie mieli zamiaru uzupełniać na bieżąco braków w barze. W końcu po kilku telefonach do rezydentki w przedostatni dzien naszego pobytu podawali nam piwo z butelek, ktore było dostępne tylko odpłatnie.Nas Polaków traktowano z góry, w ostatni dzień naszego pobytu wywieszono informacje że osobom nietrzeżwym alkoholu sie nie podaje, gdy właścicielka zobaczyła naszą reakcję "śmiech i robienie sobie zdjęcia na pamiątke' szybko usuneła informacje, ale sądzimy że po naszym wyjeżdzie wywiesili ją ponownie. Po tych wszystkich przejsciach właściciele nawet sie nie pożegnali. My napewno już tam nie pojedziemy, nie mamy zamiaru czuć sie na wakacjach jak intruzi , w końcu zapłaciliśmy za te wczasy sporo.
Holel w spokojnej i pięknej okolicy.
Właściciele i obsługa bardzo nieuprzejma. Właściciele nie potrafia nawet sie przywitać, a jezeli chodzi o obsługę to są bardzo bezczelni i potrafia wprost mówicz o tym że rozszmieszają ich Polacy którzy nie znają angielskiego.
Hotel skromnie, ale gustownie urządzony, składający się z odrębnych domków połączonych w wioskę. Odnowiony z pomysłem. Ładna architektura, cały teren ukwiecony piękne widoki z okien i tarasu na morze, półwysep i wyspę Spinalonga. Hotel polecam szczególnie tym, którzy cenią sobie ciszę i spokój. Nie jest to miejsce dla imprezowiczów. Fotografie umieszczone na stronie hotelu dobrze oddają to co zastaliśmy na miejscu.
Uprzejma obsługa, pyszne jedzenie. Piękne otoczenie, cicha i spokojna okolica. Pod hotelem przystanek autobusowy. Nie ma animacji, żadnej hałaśliwej muzyki.
Dość ruchliwa droga oddzielająca hotel od plaży.
Od kwietnia 2014 r. zmienił się właściciel hotelu oraz biuro podróży - aktualnie Grecos. Dlatego nie warto sugerować się starymi opiniami. Obsługa hotelowa odbierana jest jak jedna wielka grecka rodzina, którą łączy malutki syn właścicieli. Kelnerzy wciąż podchodzą do klientów pytając, czy wszystko smakuje, czy podać coś do picia, itd. Codziennie wieczorem elegancka kolacja. Dzień przed powrotem do Polski, została urządzona impreza pożegnalna dla Polaków. Hotel godny polecenia.
-cichy, spokojny -piękne widoki z każdego miejsca w hotelu -blisko plaży -blisko miasteczka tętniącego życiem -pokoje codziennie sprzątane -obsługa hotelowa bardzo miła -all inclusive jedzenie: pyszne, urozmaicone dla przykładu ryby w różnych postaciach, np. grillowane, w panierce, smażone, w sosie itd. (napoje: soki, woda, wina, wódka, drinki, whisky, gin, cola, itd.) przez cały dzień -każdy pokój posiada balkon lub taras z pięknym widokiem
brak!
Ogólnie hotel oceniam pozytywnie, idealny dla osób pragnących wypocząć w kameralnym gronie, wyciszyć się. Z hotelu jest niedaleko do centrum miasta, spokojnym spacerkiem około 30 minut. Do pobliskiej wioski, również wartej odwiedzenia -Plaka, spacerkiem jest to około też 30-40 minut.
Hotel położony w przyjemnej okolicy, posiada swoją mała kameralną plażę, doskonałą na wieczorne romantyczne oglądanie morza.Przemiła obsługa hotelowa, na każdym kroku pytają czy wszystko jest ok. czy czegoś nie potrzebujemy. Pokoje codziennie sprzątane, wyposażone w najpotrzebniejsze sprzęty. Dużo pysznego jedzenia.
Hotel ma tylko 3 baseny z czego jeden jest może 0,5m głębokości dla dzieci i dwa większe ale też bez szału. Ogólnie mało rozrywek dla dzieci. Dla starszych zresztą też. Jedzenia było dużo i było bardzo dobre, ale dużo rzeczy się powtarzało.
To,co zastałam w Selenie nie tylko spełniło,ale przerosło moje oczekiwania.Szukałam cichego,spokojnego miejsca na odpoczynek, a znalazłam nie tylko relaks, ale i przyjacielską,serdeczną atmosferę.Wszystkim malkontentom radziłabym przed wyjazdem przeczytać uważnie ofertę hotelu,by potem nie przeżyć niemiłego zaskoczenia.Rozumiem,że nieliczne negatywne recenzje Seleny pochodzą od osób,które przez ALL rozumieją nieograniczoną ilość alkoholu i głośną zabawę oraz nie zadały sobie trudu ,by przeczytać,że jest to miejsce, w którym nie ma animacji, a hałas i brak kultury jest niemile widziany nie tylko przez właścicieli,ale przede wszystkim przez przyjeżdżających z całego świata indywidualnie gości,szukających ciszy i spokoju).W Selenie nie ma morza alkoholu i głośnych ryków na basenie.Na szczęście.Jest za to bardzo uprzejma,usłużna,wręcz serdeczna i przyjacielska obsługa(mówiąca również po polsku).Mimo paru trudnych dla hotelu sytuacji nigdy nie spotkałam się z brakiem kultury właściciela,o której ktoś tu wspominał.Wręcz przeciwnie.Cała załoga wyczulona jest na potrzeby i uwagi gości.Bardzo smaczne i urozmaicone jedzenie(z cateringu,ale nigdy nie było zimne),w opcji All wina,brandy,ouzo,soki ,napoje,herbaty i kawy.Piwo,lody i fikuśne drinki dla gości All w cenie 2 euro.Codzienne czyszczone baseny.Pokoje(jak cały hotel )urządzone w typowo greckim stylu, codziennie sprzątane, czyste i funkcjonalne.Bajeczne widoki z okna.Świetna baza wypadowa na zwiedzanie okolicy (obsługa chętnie doradza i ma dużą wiedzę na temat okolicy, zwłaszcza fantastyczna w tej dziedzinie wesoła recepcjonistka Dina i grecki wspólnik Fragoulis znają mało uczęszczane turystycznie miejsca i chętnie doradzają). Mówiąc krótko-Selena jest kameralnym, spokojnym miejscem dla kulturalnych ludzi.W mojej ocenie, obsługa hotelu znacznie przewyższa 3 gwiazdki i dotyczy to całego personelu. Selena w obecnym kształcie(po remoncie i zmianie właścicieli)funkcjonuje od roku.Jeśli utrzymają poziom,mają szansę być liderem w swojej klasie,czego im szczerze życzę.