Selectum For Two Side (ex. Heaven Beach Resort & Spa)

Bardzo polecam hotel, obsługa miła, jedzenie pyszne. :)

Hotel czasy świetności ma już bardzo dawno za sobą.Przede wszystkim jest bardzo brudno, Wykładzina dywanowa w korytarzach chyba nigdy nie została wyczyszczona,plamy po róznych zaschniętych cieczach.Brudne windy,brudne lustra,podłoga z płytek popękana i tez brudna.W stołówce bo nie nazwę tego miejsca restauracją-do stolików można się przykleić.Podkładki brudne stare,plamy.Nie widziałam żeby ktoś z obsługi to przecierał.Inie przkonuje mnie to że w Turcji 5 gwiazdek inaczej jest nadawane,nawet w 2 gwiazdkach musi być czysto. Na plaży leżki i stoliki też w opłakanym stanie.Personel leniwy i na tzw.zwsie.Okolica nieciekawa,Poza plażą nic ciekawego. Nie polecam tego hotelu-to porażka

Pokój ładny, czysty, codziennie sprzątany i wymieniane ręczniki

Pokój przestronny, czysty i dobrze wyposażony. Wygodne, duże łóżko, fajny balkon z widokiem na góry i częściowo na morze. Obsługa miła i pomocna. Jedzenie pyszne, urozmaicone. Dużo rozrywek, blisko morza.

Hotel jak najbardziej na plus, czysty, zadbany. Pokoje sprzatane codziennie. Obsługa bardzo pomocna i uśmiechnięta. Bardzo dużo gości z Rosji. Po dotarciu pomimo że pokoj jest od 14 mieliśmy dostęp do wszystkiego- ręczniki- bary - jedzenie. Fajne jest to, że nie trzeba nosić opasek na rękach.

Nazwa  Selectum For Two Side (ex. Heaven Beach Resort & Spa)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kizilagac
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi

4.2

Wyświetlono 91 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Dominika

Bardzo polecam hotel, obsługa miła, jedzenie pyszne. :)

1.0
Wiesława

Zalety

BRAK

Wady

BRUD,mało personelu

AGNIESZKA

Pokój ładny, czysty, codziennie sprzątany i wymieniane ręczniki

Zalety

Blisko plaży, czysty

Wady

Zimna woda w basenie, jedzenie bardzo monotonne mimo że hotel był zamykany następnego dnia kazano nam dopłacić 60 euro za późniejsze wymeldowanie myślę że to dość dużo jak na kilka godzin.

Zalety

Piękny zapach w całym hotelu. Różnorodne jedzenie. Dobre alkohole. Świetna obsługa. Czysty pokój. Blisko do morza, dużo barów i restauracji. Wspaniałe restauracje ala carte.

Wady

Drobna wada to zimna woda w basenie, ale w październiku raczej to normalne.

Zalety

Podejście obsługi jak najbardziej na wielki plus. Kontakt z recepcją bardzo dobrych (w języku angielskim), concierce dzwonil dopytać czy jeszcze moze w czymś pomóc. Mieliśmy pokoj od strony morza z dużym balkonem. Pokoje bardzo czysty, bardzo wygodne łóżko z kilkoma poduszkami, mini barek uzupełniany codziennie (piwo, napoje w puszkach, woda). Klimatyzacja podzielona na dwie strefy. Bardzo dobrze wyciszające drzwi zewnętrzne- nie słychać hałasu z dworu oraz zasłony przyciemniające.

Wady

Nie mam zastrzeżeń. Jedyne co mnie zastanawiało cały pobyt to ten pusty plac przed hotelem ;) Droga z lotniska dość długa (pogubili wózki pasażerów na lotnisku - i podobno dzieje się to za każdym razem) trwała niecałe 2 h.

Nataliia

Super hotel. Bardzo nam spodobało. Polecam. 💯💥💥💥

Zalety

Najlepszy hotel

Wady

Nie ma

Adam

Hotel spełniający oczekiwania normalnych turystów. Zawsze można doszukiwać się dziury w całym ale po co tracić na wakacjach czas.

Zalety

Hotel super usytuowany, przestronny, czysty z piękną plażą. Jedzenie, obsługa,bary, kelnerzy 10/10. 8 dni spędzone w rewelacyjnej atmosferze.

Wady

Ja osobiście nie dopatrzyłem się żadnych wad

Hotel bardzo na plus miła obsługa czysto dobre jedzenie duży wybór

Zalety

W ciągu dnia animatorzy dbali o atrakcje a wieczorem na plaży były imprezy

Wady

Dużo czasu spędzało się w windzie ale to przez to że było sporo osób

Aneta

Brak walki o leżaki. Plaża ładna kamienisto żwirowa, sprzątana w ciągu dnia kilka razy. Pokoje w hotelu wymagają odświeżenia.

Zalety

Uśmiechnięta obsługa. Basen. Plaża. Jedzenie. Ładne widoki z balkonu. Błyskawczna reakcja obsługi na zepsutą lodówkę, jak również zablokowany sejf.

Wady

Słaba klimatyzacja w hotelu, w pokoju w miarę działająca.

2.5
Anastasiia

Odradzam))))hotel ma 3 gwiazdek a nie 5 )Jedzenie codzień prawie to samo , nie było morskich potraw (krewetek,kalmar)Nawet był zepsuty kalafior)

Zalety

Wygląd zewnętrzny tylko ładny a w środku tragedia)

Wady

Brudno ,w łazience grzyb wszędzie, pościelę nie zmieniane a tylko przewracane na drugą stronę)Widok na niezagospodarowane pole )alkohol nie importowany a takie wrażenie że rozcieńczony z wodą….

Kamila

Hotel potrzebuje remontu . Ale bardzo fajnie organizują imprezy okolicznościowe. Jedzenie to śniadania mogli by zmieniać. A tak to spoko wyjazd na wakacje.

Zalety

Imprezy okolicznościowe i organizacja. I bardzo fajna kuchnia italia

Roma

Hotel na bardzo wysokim poziomie. Zarówno lokalizacja jak i standard hotelu jest strzałem w 10! Obsługa kompetentna, miła, pomocna. Hotel jest położony w cichej i spokojnej miejscowości nieopodal Side. Jedzenie pyszne, przygotowane z troską. Korzystaliśmy z oferty dla nowożeńców i bardzo polecamy :)

Zalety

- lokalizacja - dobre jedzenie - kompetentna obsługa

Wady

- problemy z klimatyzacją w pokojach

Wspaniałe miejsce na wypoczynek we dwoje 😊przepyszne jedzenie, pokój z widokiem na morze cudowny 🤩 Polecam wszystkim ten hotel 😊

Zalety

Wspaniała obsługa, życzliwość, uśmiech

Wady

Wszystko było ok

Magdalena

Bardzo pozytywni ludzie, piękny hotel oraz blisko do morza

Zalety

Basen który jest dostępny dla wszystkich, w moim przypadku codzienne imprezy organizowane przez obiekt na plaży

Wady

Słaba klimatyzacja, jedzenie

Alina

Nasz pobyt w tym hotelu nie był do końca udany jak na 5 cio gwiazdkowy hotel jest tam wiele niedociągnięć . Raczej nie polecamy tego hotelu . Kondycja tego obiektu jak i obsługa głównie przy plaży wymaga korekty .

Zalety

Do zalet możemy zaliczyć położenie oraz częściowo jedzenie serwowane w hotelu (pyszne desery) .

Wady

Naszym zdaniem hotel prosi się o remont. Obsługa bardzo słabo porozumiewa się po angielsku. Obsługa przy plaży, oprócz uroczej Pani serwującej placki oraz barmanów jest nie do przyjęcia. Lekceważące traktowanie gościa hotelowego jest na porządku dziennym (np. gdy po dłuższym czasie udało nam się złożyć zamówienie na jedzenie po oczekiwaniu zostaliśmy poinformowani , że nie zrealizują zamówienia bo już za późno )

Paulina

Hotel jest naprawdę cudowny! Pokoje takie same jak na zdjęciach, codziennie sprzątane, uzupełniany mini barek, zawsze wszędzie czysto. Obsługa była świetna! Barmani, kelnerzy, animatorzy zawsze do waszej dyspozycji. Codziennie imprezy z prawdziwego zdarzenia. Alkohole bardzo dobre tak samo jak jedzenie. Wszystkiego chciało by się spróbować. Duża różnorodność w potrawach. Hotel 16+ wiec jest to naprawdę cudowne Miejsce dużo atrakcji dla dorosłych. Bardzo polecam ten hotel

Zalety

Wszyscy bardzo pomocni, dużo atrakcji, przepyszne drinki i jedzenie, super obsługa, prywatna plaża

1.7
Gosia

Bardzo źle wspominam pobyt w tym hotelu. Moja ocena będzie bardzo niska z kilku powodów : jedzenie niestety jak na Turcję bardzo przeciętne, alkohole owszem importowane, ale obsługa kompletnie nie znała się na robieniu podstawowych drinków.,w ogóle znajomość języka angielskiego była znikoma. Restauracja Al'carte totalne dno - dwukrotnie przynieśli mi surowe mięso, jak guma, którego nie dało się pokroić nawet. Oprócz tego grzyb na suficie, słabo działająca klimatyzacja, brudne pokoje. Jednak to co było najgorsze w tym hotelu to zuchwała kradzież Pani sprzątającej! Zostawiliśmy niestety w pośpiechu portfel w szufladzie koło łózka. Dokładnie wiedzieliśmy ile mieliśmy pieniędzy bo je przeliczaliśmy. W tym dniu w naszym pokoju była tylko Pani sprzątająca, która przywłaszczyła sobie 50 euro - 10 banknotów po 5 euro. Kiedy chcieliśmy iść na zakupy, zajrzeliśmy do portfela żeby przeliczyć pieniądze a tu niespodzianka- nie ma połowy banknotów. Sprawa zgłoszona do rezydentki - zero reakcji, do obsługi hotelu- zero reakcji, a Pani zuchwale sprzątała sobie dalej na naszym piętrze. Do końca wyjazdu baliśmy się cokolwiek zostawić w pokoju. Nigdy więcej do hotelu nie wrócę! Byłam w wielu hotelach w Turcji, niekiedy zostawiałam rzeczy na wierzchu - nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło!!! Dlatego drodzy Państwo radziłabym się mocno zastanowić nad wizytą w tym hotelu, ponieważ niestety każdego mogło to spotkać - niestety trafiło na nas.

Zalety

Wifi, imprezy

Wady

Brudne pokoje z grzybem, niedobre jedzenie, nieuczciwość personelu, hotel nastawiony na rosjan,

Marcela

Pani w biurze poleciła nam ten hotel w Turcji. Ten wybór to był strzał w dziesiątkę!! Hotel tylko dla dorosłych więc w hotelu oaza spokoju :) Jedzenie dobre, drinki też :D Wszystko w cenie. Blisko na bazar który jest zaraz za hotelem. Hotel czysty, nie ma nic do zarzucenia. Jak komuś przeszkadzają np. krzywe fugi to niech nie jedzie nigdzie... Na plaże koniecznie zabrać buty do wody dla swojego komfortu, bo niestety przy wejściu do morza są kamienie.

Zalety

dobre jedzenie ( w tym lody do wyboru :) ) blisko do morza brak dzieci

Jadwiga

Bardzo fajny, dosć kameralny hotel. Położenie dogodne, plaża , lezaki dostępne dla kazdego, miła atmosfera. Zaletą było to że nie było dzieci. Na basenie spokój, bez krzyków. Na jadalni dużo miejsc, bez kolejek, obsługa elegancka.

Zalety

Brak dzieci. Dużo miejsca na jadalni. Super plaża i zaplecze na plazy. Basen duży, czysty, 140cm głęboki. Polecam

Wady

Obsługa zapominała uzupełnić barek w pokoju oraz w kosmetyki w łazience. Trzeba było ja szukac i prosić.

Maryla

Nie poleca to mało. Przestrzegam wszystkich, którzy podróżowali do cywilizowanych miejsc przed wydaniem pieniędzy na ten hotel! Recepcja: Pracownicy nie znają angielskiego, dokładnie dwie osoby mówiące w języku tak uniwersalnym. Jeśli nie jesteś klientem z Rosji (rosyjski znają wszyscy) nie bardzo masz szansę na uśmiech i miłą obsługę w recepcji. "SPA" - smród i brak kompetencji. To, że wciskają usługi za "dobrą cenę" znam bo był to mój drugi pobyt w Turcji. Córka uparła się na masaż i poszłyśmy. Na jednym łóżku ja na drugim ona i uwaga mój masażysta mówiący szeptem do drugiej masażystki co ma robić - SKANDAL. Pokoje- znośne, niedomyte ale z tym sobie poradziłam. Zawsze biorę swój zestaw do sprzatania :) Najbardziej jednak przeraził mnie widok brudnego mopa walniętego na produktach do uzupełniania minibarku. Za 3 euro dziennie można było liczyć na wymianę ręczników i pościelenie łóżka oraz rolkę papieru toaletowego. Rdza na lustrach zamalowana srebrną farbą w kolorze ramy lustra. Bary- brak słów, wino z lodem w plastikowych kubkach, kelnerzy w brudnych koszulkach, ogólny zapach potu, rozumieją tylko podstawowe słowa. Chcesz serwetkę, użyj tłumacza inaczej nie masz na co liczyć. Ogólnie barów biało być więcej niż było. Piekarnia wpisana w ofercie - BRAK - ale szyld jest przy barze:) Plaża - o 10 nie ma co liczyć na wolny leżak. Jest na to rozwiązanie. Rezerwacja łóżka za 10 E dziennie. Tu całkiem przyjemnie chyba że akurat w tej strefie VIP trzeba skosić stawę! Tak więc 20 metrów od łóżka pracownik odpala kosiarkę i kosi! Oczywiście o 17.00 "grzecznie" dają do zrozumienia, że już czas do pokoju. Składają wielkie kopce z brudnych poszewek i prześcieradeł na sąsiednich łóżkach. Basen – Tu o dziwo wolne leżaki praktycznie cały dzień czynny dość długo bo dopiero ok 18.30 – 19.00 przychodzi ktoś wypraszać ludzi. Restauracja główna – pierwszy raz wróciłam z ULTRA ALL inclusive głodna. Wybór jedzenia tak bardzo ubogi, że nie mieści się w głowie. Jedzenie codziennie takie samo. Zmieniały się może 2 -3 dania. Do dań z grilla – codziennie tych samych ( kurczak, ryba, mielone coś) kolejka. Stoliki się kleją, nie sposób podnieść podkładki pod talerz. Może dlatego kelnerzy nigdy tego nie podnoszą. O wszystko trzeba się prosić lub samemu obsłużyć. Od sztućców po napoje. Ludzie w nerwach sami wstawali i nalewali sobie wodę o ile były szklanki, wino itd. Cały zespół ze skwaszonymi minami, ruszający się jak w hipnozie. Wolno i bez celu. Mają w nosie, ze siadasz do stolika bez nakrycia, zawsze można odwrócić się w inną stronę. Jeśli ktoś liczy na wybór mleka do kawy to zachęcam do przestawienia się na kawę czarną. Nie wierzyłam, kiedy okazało się, że kawa z mlekiem tylko z ekspresu. A mleko podawane osobno tylko do płatków z jakiegoś zbiornika. Ogólnie jedzenie nie do przejścia! Nocny serwis 23.00-2.00 – tu też zaskoczenie tzw. Resztki ze stołów pańskich. Zimna zupa, warzywa i dziękuję. Klimatyzacja w restauracji włączana kiedy kończy się pora posiłku, wcześniej otwiera się drzwi. Ogólnie brudno i nieprzyjemnie. Zawsze sprawdzam opinie o hotelach i powiem szczerze, że widząc ocenę 4,5 na 5 możliwych przy 1500 opinii pomyślałam, że zawsze ktoś się będzie czepiał ale nie. Niestety ten hotel wygląda ładnie tylko na zdjęciach. Szkoda, że nikt nie pokazał zdjęć toalet w barze przy plaży... Może gdyby kosztował połowę mniej a ja jechałabym po raz pierwszy za granicę i liczyła na dużą ilość słabego alkoholu to byłoby „fajnie”, jednak tak jak pisałam na początku, jeśli podróżuje się po cywilizowanych krajach, chce się odpocząć w czystości i spokoju nie polecam!

Zalety

Brak dzieci - ale to jest hotel 16+ więc normalne

Wady

Opisałam w opinii

Selectum For Two Side (ex. Heaven Beach Resort & Spa)