Selectum Colours Bodrum (ex Asteria Bodrum Resort)

Zanim zdecydowaliśmy się na wybór Selectum Colours przejrzeliśmy oferty setek hoteli na całym tureckim wybrzeżu z nadzieją na to, by wybrany hotel spełniał nasze wszystkie wymagania i aby pobyt był jak najbardziej udany. Ostatecznie wybór padł na właśnie ten hotel i był to strzał w dziesiątkę. Z przyjemnością wystawiamy pozytywną opinię, ponieważ wszystko czego oczekiwaliśmy od udanego wyjazdu zostało nam tutaj zapewnione 😊 No prawie wszystko, ponieważ minusem dla nas była niezbyt ciekawa w naszej opinii plaża, ale nie zaważyło to na ogólnej ocenie. Cały hotel położony jest na bardzo malowniczym terenie, można spacerować pięknymi alejkami z widokiem na morze, piękną roślinność i zadbane domki, w otoczeniu restauracji i barów na każdym kroku i cudownych kotów 😁 Piękne widoki, miła i uczynna obsługa, pyszna kawa (szczególne pozdrowienia z Polski dla Ibrahima z Lobby Baru 😃), dobre drinki (nie szczędzą na alkoholu, a dla tych, którzy wolą jednak coś słabszego - również coś się znajdzie) no i pyszne jedzenie w ogromnej ilości! Codziennie inna kolacja ze smakami z różnych zakątków świata, można poznać przeróżne kuchnie nie wychodząc z hotelu. Przy basenie lody, gofry, hot dogi i kumpir. Kilka barów, tematyczne restauracje, jedna (z różnorodnym menu) otwarta całą noc. Klimatyzacja w pokoju, sejf, codziennie uzupełniany minibarek. Bardzo blisko do centrum Gümbet, gdzie można pójść spacerem albo dojechać dolmuszem, który zatrzymuje się pod hotelem. Tak samo można dojechać do samego Bodrum, które również jest niedaleko, tak więc lokalizacja hotelu na wielki plus. To do czego możemy się przyczepić to cienkie ściany w pokoju, słychać praktycznie wszystko obok i na zewnątrz. Biuro Anex Poland oraz portal wakacje.pl - bez żadnych zastrzeżeń - wszystko dobrze zorganizowane i na czas, opieka miłej rezydentki. Podsumowując – ogólnie bardzo udany urlop w cudownym hotelu, chętnie wrócimy ponownie! ♥️

Super Hotel. Super obsługa.Wszystko bezproblemowo.Szybkie transfery z i na lotnisko.Brak opasek,jedzenie i picie bez ograniczeń. Lodówka w pokoju zawsze pełna. Ilość jedzenia i napojów olbrzymia.czysto ,dużo toalet i natrysków ,ze będąc na plaży lub basenie nie trzeba wracać do pokoju. jeśli ktoś narzeka na ten hotel to przesadza.Kilka restauracji i barów. niczego nie brakowało.nawet dają ile chcesz wody w butelkach do mycia zębów lub czajnika w pokoju.baseny,korty,boiska,stoły do pingponga i bilardu.animacje dla dzieci i dorosłych,występy i to nawet pod koniec października.Panie z klubiku dla dzieci mimo zmęczenia (pracowały od rana do wieczora ) zawsze uśmiechnięte, dbające o maluchów.Kuchnia rewelacja,widać ze kucharzom zależny żeby każdy był zadowolony. Mozna by się rozpisywać ale my i nasz syn jesteśmy super zadowoleni.Planujemy tam wrócić.I jeszcze coś ważnego: nasz lot powrotny był opóźniony o 4godz (nie z winy hotelu )i był około północy,pokój zdany do południa i... mogliśmy korzystać ze wszystkiego do samego wyjazdu z hotelu. posiłki napoje baseny plaza kompletnie wszytko ,nikt nie traktował nas jak gorszych tylko dlatego ze już wg umowy minął nasz pobyt;do ostatniej minuty mieliśmy wszystko jak inni ,poza pokojem oczywiście. nawet kolacja zaczynała się o 19tej to zrobili nam transfer na lotnisko po 20tej żeby każdy zjadł jeszcze kolacje.!walizki w specjalnym pomieszczeniu z obsługa i kamerami i uśmiechem personelu,i jeszcze waga do zważenia bagaży do samolotu.po wymeldowaniu nawet nam dali ręczniki na plaże i basen.i jeszcze bym zapomniał: doba zaczynała się od 14tej,do hotelu przywieziono nas około 11,możne wcześniej,odrazu mogliśmy ze wszystkiego korzystać ,pokój dostaliśmy tez wcześniej niż się należał .Naprawdę rewelacyjny Hotel i super wakacje .Dziękujemy za pobyt! p.s. Biuro podróży ANEX i rezydentka Julia ,tez brawa ,wszystko było super.

Hotel był strzałem w dziesiątkę.Przylecielismy z mężem rano od razu zauroczył nas piękny widok z lobby.Po zostawieniu walizek w oczekiwaniu na pokój poszliśmy do cukierni zjeść ciasteczka i napić się pysznej kawy. Wszyscy w koło byli uśmiechnięci i bardzo mili.Na powitanie stał stolik z szampanem.Pokój otrzymaliśmy dosyć szybko i mogliśmy się cieszyć urokiem hotelu.Lobby bardzo przestronne, bar,cukiernia i sklep z biżuterią,po zejściu ze schodów czekał nas fryzjer oraz centrum spa z basenem oraz ogromną stołówka z wejściem na rozległy taras Hotel z pięknymi ścieżkami wokół zieleni.Mozns znaleźć tu duży basen ,basen w strefie relaksu oraz basen w środku ,siłownie,strefę dla dzieciaków, zjeżdżalnię ,można skorzystać z piłki plażowej.Deserem na wieńce są pomosty z których można skakać do wody i się opalać oraz domki na wodzie w pięknej scenerii.Hotel przystosowany również do niepełnosprawnych,na terenie lekarz i fotograf oraz sklepik.

Wszystko jak najbardziej na plus dobre jedzenie i super lokalizacja

Jestem bardzo zadowolony z pobytu w hotelu Selectum Colours Bodrum. Oferowane warunki pobytowe były dla mnie pod każdym względem super. Ogólnie cały obiekt zasługuje na bardzo wysoką ocenę.

Nazwa  Selectum Colours Bodrum (ex Asteria Bodrum Resort)
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Bodrum
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, parking

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

Wyświetlono 26 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Michalina

Zalety

Piękne otoczenie, pyszne jedzenie, miła obsługa, ogólna atmosfera miejsca

Wady

Nieciekawa plaża, pokoje średnio wygłuszone

Pawel

Zalety

Zalet bardzo wiele. dużo by wymieniać. ale najważniejsze ,nie czuliśmy się jak kolejni klienci tylko pełna opieka hotelu do ostatniej minuty,mimo ze już wiele godzin wcześniej byliśmy wymeldowani.Szacunek za to i wielkie DZIĘKUJEMY !

Wady

Przytyłem :))))) takie dobre jedzenie:)

Zalety

Piękne widoki, miła i pomocna obsługa ,pyszne drinki , jedzenie super , lody codziennie,bliskość do centrum miasta .Animacje i występy na żywo.Myślę że każdy znajdzie coś dla siebie.

Wady

Nie zauważyłam,pokoje wymagają lekkiego odświeżenia.

Wszystko jak najbardziej na plus dobre jedzenie i super lokalizacja

Jurek

Zalety

Infrastruktura zarówno zewnętrzna jak wewnętrzna jest na wysokim poziomie. Malownicze położenie hotelu, czystość, udogodnienia w zakresie komunikacji a przede wszystkim pyszne, mega urozmaicone jedzenie, bardzo bogata oferta gastronomiczna . No i bardzo bardzo sympatyczna i uprzejma kadra pracownicza.

Wady

Spędziliśmy w hotelu cudowne chwile i na ten moment nie umiemy wskazać czy były jakieś wady.

Grzegorz

Hotel bardzo przyzwoity chociaż drobny remont pokoi by się przydał, brak Polskiej telewizji nawet 1 kanału, natomiast obsługa, atrakcje i jedzenie naprawdę na najwyższym poziomie, bogaty program kulturalny czysto. Udany urlop Polecam

Zalety

Jedzenie, obsługa, program kulturalny, czystość

Wady

Pokój który dostaliśmy mógłby zostać odnowiony, brak Polskiej TV

Hotel czysty,ładny dobrze skomunikowany. Wszędzie było blisko. Posiłki OK...

Zalety

Miła obsługa.czyste i zadbane pokoje.

Wady

Raczej brak.

Adam

Hotel godny polecenia ,wyżywienie wyborne, napoje i alkohole wysokiej jakości nie miałem problemu z dostępnością markowych alkoholi, animacja i rozrywka również na 5 choć jeśli chodzi o animacje dla dzieci było słabo ale może dlatego że to końcówka sezonu. Mało zjeżdżalni bo tylko dwie dla dzieci. w ocenie ogólnej 4/5

Zalety

Wyżywienie było rewelacyjne

Wady

Bardzo słabe animacje dla dzieci właściwie brak

Jarek

Hotel ładny, dość duży, co można potraktować jako plus. Położenie fajne, nie na odludziu. Pokoje nie są najnowsze ale są ok. Czystość? Trochę do życzenia pozostawia. Pokoje sprzątane po lebkach ale nie jest to tragedią. Co do stołówki to jak to w Turcji, nie jest najczyściej ale również nie najgorzej. Jedzenie różnorodne i dużo, wieczory tematyczne. Animacje przez pierwsze trzy dni to była „dyskoteka” z muzyką techno itd. Dla mnie bardzo słabo. Innym się podobało. Hotel naprawdę ładnie położony, obsługa w przewadze bardzo miła choć zdarzały się wyjątki. Leżaki przy morzu i basenie da się znaleźć. Natomiast totalnym nieporozumieniem jest brak wyznaczonych stref dla palaczy, przez to wszędzie jest smród dymu papierosowego. Dla osoby niepalącej jest to dramat. Smród przy śniadaniu, co chwila czuć smród dymu, na leżaku również nie da się spokojnie poleżeć dłużej niż 10-15 min. Poza tym ogrom(...) i hotel na nich nastawiony. Zwracają się do Polaków po rosyjsku, co mnie strasznie drażniło. Pomimo wszystko hotel polecam bo jest naprawdę piękny.

Zalety

Wady

Smród dymu papierosowego, ogrom ruskich, obsługa zwracająca się w języku rosyjskim do Polaków.

Arek

Super Hotel Wszystko na Bardzo Wysokim Poziomie jedynie pokoje trochę odbiegają klasą ale nie jest źle klima działa łóżka wygodne bardzo dobra obsługa miła i pomocna W całym kompleksie jest bardzo czysto w barze orginalne trunki kelnerzy nie są natrętni byłem poprzednio w Alanii lecz tamte hotele nie spełmiały moich wymagań Jedzenie przepyszne każdy znajdzie coś dla siebie Gorąco polecam ten Hotel Arek z Wodzisławia Śląskiego

Zalety

Piękne widoki strefa basenów prywatna plaża blisko centrum

Sławomir

Hotel na bardzo wysokim poziomie. Obsługa miła,pomocna. Bardzo duży wybór jedzenia. Na lotnisku czeka polski rezydent który powie wszystko co i jak. W hotelu również spotkanie z polskim rezydentem, który omawia zasady panujące w hotelu. Najlepsze alkohole w lobby.

Zalety

Bardzo dobre położenie hotelu max godzina od lotniska. Bardzo blisko plaży.

Wady

Czasami mętna woda w morzu.

Karolina

Piękny hotel Wszystko na bardzo wysokim poziomie Czysto Pyszne jedzenie Super atrakcje dla dzieci i dorosłych Wakacje marzeń Obsługa bardzo miła i pomocna Dziękujemy

Zalety

Jedzenie Basen Plaża Lokalizacja Personel

Wady

Nie znalazłam

Edyta

Hotel cudowny. Pięknie położony, widoki, czystość, kuchnia, Ultra ALL, animacje, desery na 5*. Polecam zarówno dla par jak również dla osób z dziećmi. Podzielony na dwie stery w jednej sami dorośli w drugiej przy zjeżdżalniach rodzony z dziećmi. Kilka budynków, pełno kwiatów, kilka rozmaitych rezerwacji. Super rezydent, nic dodać nic ująć. Perfecto.

Zalety

Wszystko, dosłownie :)

Wady

Brak wad, mimo że wymagający że mnę klient - nie doszukałam się ani jednej.

Zdecydowanie polecam! Organizacja jak i pobyt spełniły nasze oczekiwania w 100%.

Zalety

Bardzo przyjazny hotel, obsługa bardzo miła. Jedzenie bardzo dobre. Pokoje czyste i zadbane.

Daniel

Polecam! Zwłaszcza rodzinom z dziećmi. Bliski transfer na lotnisko ok 1h -40km. Bliskość morza ok 50-100m. Prywatna plaża. Super pokoje z wyjściem na dwór z pięknymi widokami okazały się strzałem w 10. Zamiast kisić sie w standardowym korytarzu hotelowym. Ogromny obiekt. Ultra AllInclusive 24/7. Miła obsługa niewymagająca napiwków. W lobby leją oryginalne alkohole. Jedzenie różnorodne ale to jedyny minus gdyż słabo doprawione i trochę nie w nasz gust. Animacje w hotelu dla dzieci i dorosłych oraz imprezy na basenie nocą na bardzo wysokim poziomie! Pokoje małe ale to w ogóle nie przeszkadza mimo pobytu z dwójką małych dzieci. Niestety konieczność całonocnej klimy załatwiła nas na koniec wyjazdu. Ogólnie bardzo na plus:)

Zalety

Alkohole oryginał w lobby Miła obsługa Piękne otoczenie pokoi Bliskość lotniska Bliskość morza Duże baseny z brodzikiem dla dzieci Animacje Spora różnorodność jedzenia

Wady

Kiepsko przyrządzone jedzenie, podawanie zimnych owoców morza to zbrodnia

Ogólnie hotel bardzo fajny. Po kolei: doba hotelowa od 14 - jednak można korzystać z wszystkiego oprócz WiFi do momentu otrzymania kart do pokoju. Na wejsciu witają szampanem + jakies lokalne nalewki. Pokój standard + łóżko piętrowe dla rodziny 2+2 spokojnie daje rade - brak jakichś mega luksusów ale moim zdaniem jest wszystko co potrzebne, czysto,sprzątane codziennie, lodóweczka uzupełniana codziennie w napoje gazowane, wode oraz piwo(no chyba że w godzinach sprzątania akurat jest drzemka w pokoju). Hotel mega czysty, zadbany, pokoje troszeczke od centrum wydarzeń tzn basenów czyli w nocy mimo codziennych imprez w pokoju jest cisza. Co do basenów stricte: super. Czyściutkie, codziennie jakieś animacje, woda w czerwcu ciepła. Na barach drinki świetne,piwko efes z kegi. W trakcie dnia przekąski, lody, gofry, bar 24/7 trochę na uboczu gdzie robią świetna pizze, burgery i pasty. W głównej restauracji posilki bardzo dobre, duży wybór. Zjeżdżalnie czynne jakoś chyba 10-12:30 oraz 14-16:30 czy jakoś tak. Przy plaży bar, aczkolwiek sama plaża mnie nie urzekła - po prostu jest, byłem tam w trakcie 7 dni tylko 2 razy. Dla dzieci czynny miniclub - 2,3 przedszkolanki dostępne, jednakże mimo ich obecnosci lepiej być tam razem z dziećmi. W hotelu dostępny lekarz w pakiecie allin - syn wbił sobie drzazgę w palec, lekarz bez problemu dodatkowych opłat pomógł. Odnośnie plusów hotelu na prawdę można dużo wymieniać. Wieczorami imprezy przy basenie, muzyka na żywo, pokazy w amfiteatrze, codziennie cos innego. dla dzieci w godz 21-21:30 minidisco.Jeśli chodzi o minusy: jak wcześniej pisałem w mojej opinii średnia plaża. Poza tym to już takie trochę na siłę szukanie minusów - w trakcie pełnego obłożenia hotelu trochę bajzel logistyczny w głównej restauracji zwłaszcza na kolacji tzn trochę za mało obslugi co do liczby gości. Nieraz zdarzało się, że stolik był wolny ale brakowało na nim sztućców, które trzeba było sobie samemu ogarnąć albo pytając obsługi, albo szukając pojemników rozmieszczonych po całej restauracji(mega wkurzało mnie to że w jednej części restauracji były widelce i noże, natomiast po przeciwnej stronie łyżki). Tak samo chcąc się napić wina do posiłku trzeba było czekać, aż ktoś z obsługi podejdzie do stolika, nie zawsze obsługa wyrabiała się żeby to ogarnąć. Poza tym w godzinach szczytu troche trzeba odstac w kolejkach na barze, gdzie też barmani obslugują różnie tzn. często ktoś się wepchnie w kolejkę mimo że czekasz 5 minut. Dostępna siłka. Niedaleko hotelu Carrefour i 2 lokalne sklepy typu nasz lewiatan, do miasta 10-15 minut spacerem. Przy wejściu do hotelu dostępny taxi button - w moim przypadku po minucie od wciśnięcia taxi przyjechało. Koszt przejazdu do bodrum - 10 dolarów, do centrum gumbet 5 dolców. Z oslugi wszyscy kurde chodzili zawsze usmiechnieci, mili, zawsze slyszalem hello,how are you, how can i help you itp. Podsumowując: bardzo, bardzo fajny hotel, może nienajtańszy, jednakże mimo niewielkich minusów szukanych trochę na siłę, na prawdę polecam. Z miłą chęcią tam wrócę.

Zalety

Obsługa, jedzenie, restauracje, bary, czystość, baseny, atrakcje, animacje, pokoje, położenie hotelu, lekarz dyżurujący w hotelu.

Wady

Średnia plaża, czasami bałagan w restauracji oraz dość dowolne podejście do barmanów do kolejki przy barach.

Bardzo dobry stosunek ceny do jakości, duży wybór jedzenia, super przekąski, pokoje odnowione, piękna strefa basenowa razem z częściowo zacienionym basenem dla dzieci, duża piękna piaszczysta plaża z molem (nawet dwoma) i możliwością skorzystania ze sportów wodnych razem z barem oraz dwie zjeżdżalnie w pobliżu plaży.

Zalety

Lokalizacja tuż nad morzem, blisko z lotniska w Bodrum, smaczne i różnorodne jedzenie, bary, odnowione klimatyzowane pokoje z lodówką uzupełnianą codziennie o napoje (woda, piwo i inne napoje gazowe), w porządku obsługa hotelowa. Trzy dodatkowe restauracje oprócz restauracji głównej. Mini amfiteatr, plac zabaw, animacje dla dzieci i wieczorne występy dla dorosłych. Bardzo dobry zasięg WiFi na terenie całego kompleksu - transfery rzędu 20Mb/s nawet na plaży.

Wady

Kompleks jest bardzo duży, jeśli chce się przejść z hotelu na plażę trzeba pokonać wiele schodów, których ilość zależy od lokalizacji pokoju. Jeśli ma się małe dziecko trzeba je ciągle nosić po dziesiątkach schodów co jest męczące. Na terenie hotelu kręci się dość nachalny fotograf jak na ten standard hotelu namawiając na płatne sesje. W łazience zdarzyło się 2 razy w ciągu tygodnia trafić na karalucha ale była dezynfekcja od razu robiona po zgłoszeniach więc to pewnie tymczasowa niedogodność.

Ola

Jako wybredny klient, oceniam pobyt w hotelu oceniam na 5/6. Hotel ma bardzo rozległy teren, a w każdym jego zakątku można znaleźć bary czy restauracje, z których możemy podziwiać piękne widoki. Obsługa na każdym kroku stara się uprzyjemnić nam pobyt. Należyta dbałość o czystość, zarówno na obiekcie jak i w pokojach. Dla rodzin z dziećmi przygotowane są takie atrakcje jak brodzik, mini klub, plac zabaw, ślizgawki oraz wieczorne występy w amfiteatrze. Dla dorosłych natomiast organizowane są każdego wieczoru imprezy tematyczne takie jak white party, cyber party czy wieczory z muzyką na żywo. Hotel funkcjonuje w ramach rozmuły ultra all inclusive, dzięki czemu możemy posmakować nie tylko lokalnych trudnów ale także markowych alkoholi takich jak chivas, jack daniels, absolut, gordons czy aperol. Jedna z restauracji jest czynna całodobowo, co zadowoli nawet największych łasuchów ;-) Zarówno na basenie jak i na plaży nie było większego problemu z dostępnością leżaków. Ręczniki można wymieniać nawet kilka razy w ciągu dnia, nikt nie robi o to problemu. Plaża długa, piaszczysta ale dość wąska, dla osób które nie są miłośnikami piasku jest możliwość plażowania z pomostu wokół którego pływają kolorowe, ładne rybki :)

Zalety

Formuła ultra ai, dużo atrakcji i aktywności organizowanych przez hotel, dobre położenie hotelu.

Wady

lobby otwarte tylko do 24, internet dostępny dopiero po zameldowaniu do pokoju, nie przy każdych schodach jest podjazd dla wózków.

Angelika

Pobyt - Maj 2024

Pięknie położony hotel z malowniczym widokiem na riwierę egejską. Dla mnie bajka jeść posiłki patrząc na morze :-) hotel jest bardzo duży więc trzeba 1-2 dni żeby się odnaleźć, natomiast wszystko jest na najwyższym poziomie. Urozmaicona kuchnia ze stalym akcentem klasyków czyli kofty, dania z grilla, borek, baklava). Jedyny zarzut to mały wybór świeżych owoców ( głównie jabłka i pomarańcze), brakowało mi arbuza itp. Basen, czystość hotelu na najwyższym poziomie. Trochę słabo wypadają pokoje. Przynajmniej nasz wypadałoby już odświeżyć. Ale codziennie zmieniane były ręczniki/posciel. Bylo czysto. Codziennie uzupełniana lodówka z napojami. Wszystko w ramach all inclusive. Akurat w trakcie pobytu wypadały moje urodziny, mąż poprosił o dostarczenie nam jakiegoś ciasta i wina. Dostałam room service z życzeniami, winem i wszystko bez dodatkowych opłat. Kolejny plus, z hotelu blisko do uliczkek ze sklepikami:-) sporo turystów anglojęzycznych i Polaków. Personel bardzo pomocny i miły. To mój pierwszy raz w Turcji i na pewno nie ostatni. Hotel godny polecenia, spotkałam turystów którzy mówili że są już w tym hotelu 3-4 raz :) to o czymś świadczy :)

Zalety

Piękne widoki Blisko lotniska Miły i pomocny personel Pyszna kuchnia Masa atrakcji (piana party podbiła serca dzieciaków)

Wady

Pokoje wymagają odświeżenia Mało miejsca na suszenie prania/rzeczy Plażowych Mały wybór świeżych owoców

Alina

Pobyt - Czerwiec 2018

Warto pojechać do tego hotelu nie zależnie od miesiąca. My byliśmy w czerwcu i było super. Polecamy

Zalety

Wspaniałe położenie, pokoje i wyżywienie.

Selectum Colours Bodrum (ex Asteria Bodrum Resort)