Pobyt koniec września - cieplutko, ponad 30° temperatury. Jednego dnia było chłodniej, nawet zaczęło kropić, a wieczorem był mocny wiatr i 'burza" Po przylocie lokaj wziął nam walizki, pokazał pokój i to wszystko, jednak zaczął coś opowiadać bo od razu czekał na tip. Było tuż przed 21, ale spokojnie mogliśmy jeszcze zjeść kolację(do 21), szkoda że nie pokazał nam gdzie jest restauracja(nie zaprowadził nas), ale po kilkunastu minutach znaleźliśmy sami. Darmowe wifi w całym hotelu, na plaży miejscami działało trochę słabiej Jedzenie: 9,5/10 Śniadanie: gofry, pancakes, płatki, jajka, i oczywiście tureckie specjały, dużo owoców i warzyw. Sok świeżo wyciskany z pomarańczy na śniadanie kosztuje dodatkowo 2€. W miasteczku są po 1€. Obiad: tureckie specjały, pieczone, gotowane i grillowane(m.in. indyk) ale znalazły się również puree ziemniaczane, spaghetti, pielmieni(bardzo smaczne-codziennie w innych sosach), Kolacja: nie wiem czy nas nic nie ominęło(?) bo podczas tygodnia pobytu były dwie tematyczne kolacje - ryby i drugi raz sushi(te z łososiem były naprawdę smaczne) jednak później dorabiali tylko z warzywami a nie z rybą. Dodatkowo były oczywiście zupy, co posiłek inne, smaczne. Przekąski: robiony kebab w tortilli(naprawdę ok), różne rodzaje pizzy, nuggetsy, krążki cebulowe, hamburgery + owoce, warzywa, gozleme, lody-różne smaki Z owoców: pomarańcza, grejpfrut, banan, śliwka, nektarynka, brzoskwinia, arbuz, melon, winogrono białe i różowe Jest przerwa między jedzeniem ( przekąski w barach do 17) a kolacją (od 18:30). Drinki: bardzo mocne, więc co kto lubi, ja spróbowałam dwa rodzaje i więcej nie chciałam. Pokoje: nam trafił się pokój na parterze w małym budynku przy basenie, czyli nikogo na górze + taras z przodu i z tyłu a'la balkon z minisuszarką na pranie. Łazienka spora, w wyposażeniu: płatki kosmetyczne, patyczki do uszu, szampon i odżywka do włosów, żel pod prysznic, mydło, kapcie hotelowe, suszarka. Dodatkowo oczywiście różne rodzaje herbat i kawa Jacobs, cukier + czajnik. Gdy przyjechaliśmy, lodówka była uzupełniona Pepsi, mirinda, 2x piwo + woda w kubeczkach. Niestety później była uzupełniana tylko wodą albo w ogóle nieuzupełniana. W naszym pokoju cały czas był odczuwany zapach z kanalizacji, gdy klimatyzacja(apropo działała dobrze) była włączona to było ok, gdy wyłączyliśmy po chwili nieprzyjemny zapach.. Co do sprzątania mam zastrzeżenia, ręczniki były wymieniane to jedyny plus. Łóżko było zaścielone byle jak. Podłoga raczej nie była myta, a już na pewno nie w łazience, prysznic też nie był nawet odświeżony. Nie był uzupełnione też żel pod prysznic w automacie(a skończył się w środku pobytu, czyli nie był cały od początku) Śmieci w pokoju były wyrzucane codziennie, ale w łazience już nie. W prysznicu były mrówki na szczęście po zwykłym przemyciu prysznica przez nas zniknęły i się nie pojawiły ponownie. Basen: fajny, 1,40m, co do leżaków nie odczułam by nie było miejsc, przychodziliśmy po śniadaniu i zawsze coś było Morze: nie ma mocnych fal, nie robi się szybko głęboko. Woda jest bardzo zasolona Plaża kamienista(małe kamyczki), buty do wody wzięliśmy tylko raz na plażę podczas pobytu i nie narzekaliśmy, kamyki nie są aż takie bolesne. Dodatkowo pomost, płatne pawilony, leżaków wystarczająco, przyszliśmy o 15 i spokojnie było odnaleźć miejsce. O godzinie 16 już robi się powoli cień na plaży. Wyjazd z hotelu mieliśmy o 8 więc zjedliśmy śniadanie, nie dostaliśmy żadnego boxa z hotelu. Animacje - byliśmy tylko na jednej więc nie wiem czy mogę się wypowiedzieć. Wieczór Las Vegas był naprawdę fajny, impreza, tancerki, motory, pistolety z dolarami W hotelu pingpong darmowy Dodatkowo płatne automaty z grami i bilard Otoczenie hotelu super, około 1km do centrum miasteczka Kemer Obok hotelu na plaży były sporty wodne.
+Jedzenie smaczne *Piękne widoki góry + morze *Basen *W ogrodzie rosły bananowce i na nich banany *Blisko centrum miasteczka *Plaża, morze, nie ma wysokich fal *Pomost *Darmowe wifi
To już nasz 6 pobyt w Turcji także myślę że będziemy wiarygodni i obiektywni. Jeśli chodzi o sam hotel co może się podobać to na pewno lokalizacja +/- 1h od lotniska zależy od godzin przylotu (korki) na tle gór widoki w tym regionie są rewelacyjne, bliskość Kemer sklepów i barów na pewno warto chociaż zobaczyć. Sam hotel średniej wielkości czysty jak na tureckie standardy (szczególnie toalety) w gęstej zabudowie. Pokoje i łazienki faktycznie nie za duże, sprzątanie odbywa się na zasadzie pościelenia łóżka i wymiany ręczników. Jedzenie potwierdzamy monotonne jeśli ktoś się nim zachwyca to chętnie podam inne hotele dla porównania, obiady i kolacje dosłownie to samo, można sobie coś wybrać i przez 7 dni da się przeżyć. Główny bar na zewnątrz wieczne kolejki i momentami kłopoty z piwem na które trzeba było dwukrotnie czekać w czasie 7-dniowego pobytu i to około 1-1,5h to w środku sezonu trochę słabo; baru na plaży przez cały pobyt nie znalazłem :-). Plaża, faktycznie bardzo drobne kamyszki nie wymagają dodatkowego obuwia do wody i po brzegu da się swobodnie przejść gołą stopą. Leżaków na plaży sporo, czego nie można już powiedzieć o basenie, tam nagminnie rezerwowane tradycyjnie ręcznikami od bladego świtu. Bardzo śliskie płytki przy basenie trzeba być na prawdę ostrożnym i głośna muzyka. Masaże z których pierwszy raz korzystaliśmy przez cały pobyt w tej cenie warto wziąć pod uwagę (6 dni/1h - 400€ za dwie osoby + dodatki w zależności jak mocno negocjujemy). Hotel z ultra all inclusive nie ma nic wspólnego w barku pokojowym co się trafi może piwo może fanta a może sama woda i poza wodą nic nie uzupełniane, na barach nie zauważyłem importowanych alkoholi bynajmniej nic co bym znał, a jestem na prawdę wybredny :-). Na zakończenie potwierdzamy wszechobecność Rosjan, niestety jest to uciążliwe szczególnie jeśli jest ich aż 90% jak w naszym przypadku.
Lokalizacja, czystość, obsługa, ciepłe i czyste baseny.
-monotonne jedzenie dosłownie to samo codziennie -pokoje niesprzątane -bardzo głośna muzyka w ciągu dnia przy basenie i podczas animacji -słabe all inclusive (nic wspólnego z ultra)
Pobyt oceniam bardzo dobrze, Hotel bardzo fajny , czysty , dobre jedzenia , fajne animacje
Położenie- blisko do miasta , czystość, obsługa , bardzo dobre jedzenie , plaża przy samej hotelu
Nie bardzo dla rodzin z dziećmi , mało atrakcji
Hotel z zewnątrz wygląda imponująco, recepcja również dlatego po wprowadzeniu nas do pokoju przez boya hotelowego do znaliśmy rozczarowania. Pokój sam w sobie mały ale da się przez tydzień przeżyć w końcu ile tam się przebywa ale łazienka była w kształcie prawie trójkąta i tak mała że żeby wejść pod prysznic trzeba było zamknąć drzwi a żeby wyrzucić coś do kosza trzeba go było wyciągać za każdym razem z pod szafki. Jeszcze coś co nas zaskoczylo to to, że przyjeżdżając do hotelu o godz. 6.15 z rana, wylot mieliśmy 00.10 z Poznania, nie mogliśmy iść do pokoju bo jest on dostępny od godz. 14.00., trzeba było dopłacić do wszesniejszego zakwaterowania 30EUR. Pierwszy raz się z tym spotkałam, mimo wielu wyjazdów. I to by było na tyle co było niemiłe. Reszta pod naprawdę dużym wrażeniem. My byliśmy 12-19 dlatego jeszce było mniej ludzi, na stołówce było dość luźno, jedzenie od koloru do wyboru, omlety robione na życzenie, te ich bułeczki w naprawdę wielu rodzajach a o zieleniznie, pomidorkach, ogórkach, olowkach nawet grilowanych nie wspomnę, jogurty, sosiki, mięska, baranina palce lizać, no i w pierwszym hotelu jakim dotychczas byłam nie było bitwy o arbuza. Dla amatorom piwa, wina i drinków to miejsce jak marzenie. Cztery bary które serwują naprawdę pyszne drinki, piwo zimne w sam raz. Placuszki z mięskiem lub szpinakiem które Panie wypiekaja na bieżąco są gorące i dobrze smakują z piwkiem. Baseny duże, miejsca dość sporo wokół parasole przyjemnie. Nad morzem bardzo dużo leżaków, woda krystaliczna, fale fajnie bujają, plaża kamienista ale kamyczki malutkie, mona przejsc bez butów. Można skorzystać z różnych form odpoczynku na wodzie. Banan, parasoling, skutery, kanapa no i przede wszystkim flyboarding. Wspomnę jeszcze ze pokoje czyste, nasza pani zmieniała ręczniki codziennie, sympatyczna i miła.
Przepyszne jedzonko od zieleniny, przez mięska do fantastycznych ciast, deserów i owoców. Pogoda superasna, woda krystaliczna.. Bary rewelacyjne, drinki., małe kolejki albo wcale.
Malutkie łazienki ale da się przeżyć.
Hotel bardzo dobry, pokój mały, łazienka super mała. Położenie wspaniałe. Jedzenie bardzo dobre, napoje serwowane w all super.
Położenie i woda w morzu.
Wad nie ma.
Pobyt oceniam bardzo dobrze bo hotel po remoncie więc czysto. Atut to położenie bo piękne widoki, blisko Centrum Kemer. Super masaże w SPA polecam naprawdę warto! Wi fi działa na terenie całego hotelu Generalnie polecam hotel! Jedynie jedzenie monotonne ale głodni nie chodziliśmy poprostu codziennie to samo. Alkohol był importowany i drinki nie były oszukane.
Piękne widoki super lokalizacja. Pokoje nie duże ale po remoncie więc czyste i dobrze wyposażone. Polecam centrum spa bo masaże są poprostu bomba! Alkohole importowane bardzo dobre. Wifi działa wszędzie bez zarzutu. Obsługa bardzo miła i pomocna zawsze uśmiechnięta. Hotel godny polecenia.
Jedzenie monotonne w kółko to samo i niezbyt ciepłe jak na taki hotel mogłoby być dużo lepiej. Nadmieniam, że przed naszym wyjazdem zjechało się pełno Rosjan.😫
Baaardzo dużo Rosjanin......
Niedopracowane łazienki, jedzenie okropne
90% turystów to Rosjanie
Opieka rezydentki p.Agnieszki Piwowarczyk była profesjonalna! Czuliśmy się bezpiecznie i swobodnie. Będziemy wszystkim polecać właśnie ten hotel i okolicę. Hotel zasługuje na dobre 4 gwiazdki !!! Dziękujemy WWW.WAKACJE.PL za wybranie nam biura podróży PEGAS TOURISTIK i tego hotelu.