Seaden Valentine Resort & Spa

Klimatyczny hotel dla par,piękne otoczenie,wystrój pokoju, lobby i barów w stylu love.Pokój przestronny,elegancki,codziennie sprzątany,przesympatyczna pani dbająca o nasz pokój,ozdoby z ręczników,kwiaty.Obsługa na pełnych obrotach i to dosłownie,bo przy basenie kelnerka z pełną tacą drinków śmigała na rolkach.Było elegancko,nasza rocznicowa kolacja przygotowana bardzo wytwornie,Cudowny romantyczny pobyt z okazji rocznicy ślubu będzie dla nas miłym wspomnieniem.

Hotel czysty, wszystko na miejscu, blisko. Niedaleko plaży i małym spacerkiem do sklepów. Korzystałam z zabiegów Spa. I jestem zadowolona.

pobyt w hotelu bardzo udany, hotel przeznaczony dla osób 16+ co uważam za wielką zaletę, bardzo duża ilość restauracji klimatyzowanych jak i super restauracja na świeżym powietrzu, wszędzie bardzo miła obsługa kelnerska, pokoje przestronne i codziennie sprzątane zasługa pań sprzątaczek, barek codziennie uzupełniany, serwis kawowy także. Blisko do morza z piękną plażą i super barem, gdzie można także dobrze zjeść i wypić chyba najlepsze z drinków( barman z baru na plaży robi najlepsze drinki) te same w innych barach nie smakują już tak samo :) W hotelu przewaga gości z Niemiec ale obsługa traktuje wszystkich gości jednakowo i wciąż z uśmiechem. gorąco polecam ten hotel byliśmy w nim już drugi raz i na pewno byśmy tam wrócili,, brakuje tylko trochę rozrywki np disco jeśli chodzi o wieczory zawsze

Hotel w rzeczywistości odpowiadał zamieszczonym w internecie zdjęciom. Był przestronny, czysty, dobrze zorganizowany i przyjazny starszym gościom, jak my. Personel dyskretnie uwijał się wokoło, czuć było jego zaangażowanie w zapewnieniu nam dobrego pobytu. Sam zaś pobyt uważamy za całkowicie udany. Polecamy to miejsce.

Zdecydowanie polecam ten hotel. Bez dzieci,zjeżdżalni,placów zabaw i krzyków nad basenem :) bardzo czysty hotel, piękny,duży pokój z dobrą klimatyzacją (o tej porze roku w Turcji niezbędna opcja:) Cały hotel,część basenowa czy restauracyjna są przestrzenne więc nie ma kłopotu ze znalezieniem dla siebie miejsca.Nie trzeba było walczyć o leżaki :) Pyszne i niejednorodne jedzenie nawet dla wegetarianki :) Animacje były zaskakujące -nie było klauna czy karaoke ale za to pływanie synchroniczne, pokazy barmańskie oraz wieczór z kulturą turecką. Jeden z najlepszych hoteli w jakich byłam w Side,serdecznie polecam. Bardzo miły pobyt w komfortowych warunkach.

Nazwa  Seaden Valentine Resort & Spa
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, parking

Wyświetlono 105 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Elegancko,czysto,baardzo czysto,przemiła obsługa,bardzo dobre jedzenie.Wyśmienite drinki i desery.Bar przy plaży oferował duży wybór dań na lunch i bardzo dobre importowane drinki.Przy basenie był bar z menu na kartę,pyszne dania i mili kelnerzy.

Aga

Zalety

Zaletą hotelu są niewątpliwie Kelnerzy i obsługa klienta. Dobrze zorganizowani. Mili i z humorem. Wieczorne występy ciekawe.

Wady

Hotel wymaga odnowienia.

ELŻBIETA

Zalety

hotel dla osób 16+, blisko do SIDE Dolmuszem 1 euro od osoby, blisko morza poprostu super hotel

Wady

brak wad przynajmniej nic nie zauważyłam,

Andrzej

Zalety

Lokalizacja blisko plaży. No i że był dla dorosłych, dla starszych osób jest nie bez znaczenia.

Wady

Nie dało się odczuć.

Ilona

Zalety

Duży przestrzenny pokój, miła obsługa i komfort braku dziecięcych krzyków :)

Wady

Nie dostrzegam wad

Jakub

Byliśmy tydzień w hotelu i lekko jestem rozczarowany bo miał świetne opinie. Hotel słabo położony i czuć lekką klaustrofobię brak ogrodów, widoków i fajnych miejscówek do posiedzenia w hotelu. Po wyjściu z hotelu straszna wiocha i nic aż prawie do Side się nie dzieje, same hotele i wszędzie wszystko wypchane. Z plusów obsługa na bardzo wysokim poziomie, chętni do pracy nie tylko za tipy ale oczywiście mile widziane. Czystość hotelu i dbałość o detale oraz sprzątnie całego kompleksu. Bardzo kameralny basen i nawet przy pełnym obłożeniu są wolne leżaki więc super. Plaża tragedia ciasno, leżak przy leżaku i zero prywatności. Jedzenie przeciętne i trochę mało smaczków typu wieczorów tematycznych a jedzenie co dzień tych samych dań trochę mało zachęcające. Więc trochę szukaliśmy na mieście knajpeczek.

Zalety

Czystość i obsługa hotelu super. Świetny basen i kameralne leżaki max 2 rzędy od basenu. Świetna restauracja Turecka ( jedna kolacja na pobyt)

Wady

Lokalizacja hotelu oraz widoki. Wielkość terenu a raczej jej brak Przeciętne jedzenie. Okropny alkohol nawet jak na standardy all inclusive. Jak na hotel +16 za mało tematyki wieczornej na pokazach, koncertach od 21.00 do 23 już hotel praktycznie spał. Więc jak na brak czego kolwiek od hotelu (klub itp ) to kaszana wieczorami.

Iza i Jarek

Pobyt w Seaden Valentine oceniam jako jedne z najlepszych naszych wakacji. Obsluga hotelu bardzo pomocna i uczynna. Sam hotel choć niepozorny od strony podjazdu, bardzo pozytywnie zaskakuje wewnątrz. Przestrzenny, klimatyzowany (co w lipcu jest zbawienne), czysty i komfortowy. Pokój przerósł nasze oczekiwania - dostaliśmy apartament z sypialnią, salonem i balkonem dzięki czemu wieczorne pokazy mogliśmy oglądać z balkonu. Codziennie uzupełniana woda i lodówka z napojami. Jedzenie pyszne, różnorodne i każdego wieczoru przebierałam nogami na stół z baklavą którą uwielbiam i była naprawdę wybitna. Jak na środek sezonu ludzi było znacznie mniej niż się spodziewaliśmy, nie ma walki o leżaki, ani oczekiwania na stolik. Być może to zasługa hotelu tylko dla dorosłych, co jest (dla nas)jednym z największych atutów tego hotelu. Polecamy Seaden Valentine z całego serca. Wakacje odbywały się z biurem podróży Join UP, które nie zawiodło nas ani razu.

Zalety

- obsługa - przestrzeń - jedzenie - brak dzieci

Wady

- brak

Izabela

Czysty zadbany hotel Obsługa miła i profesjonalna poza recepcją, która działa opieszale i nieprofesjonalnie Pani Agnieszka od relacji z klientem, która mówi po polsku nie jest w stanie nic powiedzieć o okolicy i nie interesują ją pytania gości, stwierdziła że od 17 lat idzie do pracy potem do domu i nic więcej ją nie interesuje W łazienkach brak kosmetyków Są tylko dwa dystrybutory z płynem do wszystkiego tak odpowiedzialni w recepcji Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone Kelnerzy mili i pomocni, nikogo nie faworyzują Pokoje duże i czyste my mieliśmy dwupokojowe studio z widokiem na basen Serwis sprzątającey na dobrym poziomie Piękne otoczenie, promenada z kawiarniami do samego portu w Side Taxi do Side 10 $ Codziennie muzyka wieczorna ciekawe imprezy tematyczne, trochę krótko jak na hotel dla dorosłych ale na dobrym poziomie Plażą blisko hotelu ale ciasną z kamieniami w wodzie i bez pomostu, wiedzieliśmy o tym przed zakupem oferty więc nam to nie przeszkadzało Ogólnie bardzo fajny hotel z kilkoma mankamentem do poprawy ale zdecydowanie wart polecenia

Zalety

Okolica zewnętrzna i połozenie Hotel 16+ Czystość Jedzenie Baseny Atrakcje wieczorne Duży fajny nowoczesny pokój

Wady

Brzydka ciasna plaża Niekompetencja bardzo powolne obsługa w recepcji Pani Agnieszka od relacji z klientem ma klienta za nic Brak kosmetyków w łazience

Hotel pierwsza klasa,widoki piękne,jedzenie bardzo dobre.Hotel 16+to wspaniałe ,cisza spokuj .Polecam każdemu

Zalety

Wspaniałą hotel ,cisza spokój

Łukasz

Bardzo fajny hotel, nowoczesny, przepyszne jedzenie, super obsługa, genialne drinki

Zalety

Jedzenie, obsluga, wygląd

Wady

Animacje

Paulina

Witam, właśnie opuszczamy hotel po 11 dniach urlopu. Hotel jest bardzo zadbany jak również pokoje czy baseny. Jedzenie bardzo dobre i różnorodne, niestety największą wadą jest to, że faworyzuje się niektóre nacje. A dokładnie Niemców, nie ma co się oszukiwać pytanie tylko brzmi dlaczego tak to wygląda...

Zalety

Czystość, różnorodność jedzenia, miła obsługa (najmilsze są panie sprzątające)

Wady

Faworyzowanie Niemców... olewanie Polaków. Obsługa mówi po niemiecku, ciężko dogadać się po angielsku.

90% gości hotelu to Niemcy. Obsługa hotelu w większości mówi tylko po niemiecku, angielski w stopniu słabszym niż komunikatywny nawet na recepcji. Niemieccy goście byli caly czas faworyzowani, czuliśmy się jak goście drugiego sortu. Do tego nieprzyjemne sytuacje ciągłego poprawiania nas na niemiecki, mówisz coś po angielsku, a oni powtarzają zamówienie po niemiecku. Nawet muzyka pod Niemców codziennie rano na powitanie ta sama nuta „guten morgen guten morgen”. Mówią, że Polacy cebulacy na wakacjach zajmują miejsca nad basenem, a tutaj mimo że ręczniki można było otrzymać od godziny 8, to większość fajnych miejsc nad basenem zajęta już nawet od 6. Jedzenie baardzo przeciętne, śniadania super, pozostałe posiłki marne. Codziennie to samo.

Zalety

Blisko morza Codziennie sprzątanie pokoju Minibarek w cenie WiFi na terenie całego hotelu za free

Wady

Obsługa mówiąca tylko po niemiecku (wydaje mi się że nie jest to jednak język międzynarodowy) Zajmowanie leżaków od godziny 6 nad basenem Bardzo przeciętne jedzenie (śniadanie bardzo dobre, reszta posiłków poniżej przeciętnej)

4.9
Adrianna

Nie wiem dlaczego ten hotel ma 5*. Mamy porównanie do innych hoteli w tym standardzie i jesteśmy bardzo zawiedzeni. Z wyglądu budynek jest ładny i lobby naprawdę robi duże wrażenie. Pozatym jedzenie jest średnie a śniadania to już całkiem okropne. Obsługa przeważnie niemiła chyba że się ma niemieckie pochodzenie, portfel wypchany euro i każdemu się daje tipy to wtedy ktoś z łaski swojej do Ciebie podejdzie. Tylko w barze przy plaży kelnerzy są naprawdę sympatyczni i w Beach barze jest dobre jedzonko szkoda tylko ze od 12 do 15, pozatym drink bar skromny i ograniczona ilość drinków do wyboru. Reszta obsługi w hotelu (nie wszyscy ale w większości) rozpieszczona przez Niemców napiwkami i nastawiona głównie na nich. Na pokoje nie można narzekać bo są duże ładne czyste (codziennie sprzątane),fajnie urządzone, mini bar w cenie czyli napoje, woda i piwo uzupełnianie codziennie. Wifi w hotelu dobre ale do baru przy plaży już nie sięga. Animacji praktycznie brak można powiedzieć że to hotel dla emerytów cisza i spokój. Fajnie że to hotel tylko dla dorosłych ale nie że "Ciechocinek" a raczej niemieckie senatorium. 3x w tygodniu o 15.00 nad basenem są jakieś animacje z muzyką przez godzinę i to tyle a późnym wieczorem jakaś grupka potańczy i pośpiewa przez 1.5 h Max ale zero integracji. Hotel obok tej samej filii miał animacje i różne atrakcje non stop i w dzień i wieczorem ale to hotel dla rodzin z dziećmi. Szczerze mówiąc ludzie specjalnie siadali w barze przy plaży i oglądali animacje w sąsiednim hotelu bo były fajne i ciekawe a u nas cisza i nudy a to niby hotel dla dorosłych śmiech na sali poporstu. Co więcej jak nie zajmie się leżaka o 7 rano przy basenie to można sobie później tylko pomarzyć o jakimś fajnym miejscu identycznie jeżeli chodzi o stolik na wieczornych występach trzeba zająć stolik godzinę wcześniej inaczej nie ma gdzie siedzieć poprostu hotel nie jest przystosowany do takiej ilości gości. Niby ultra all inclusive 24h ale w praktyce od 15.00 do 19.00 nie ma żadnego jedzenia. A ten snack bar Przy basenie to już wogóle tragedia niby jest karta dań ale jak chce się coś z niej zamówić po godz. 14 to nagle niczego nie ma "only cheeseburger" ze spalonym mięsem i zepsutymi warzywami lub spaghetti czyli makaron z najtańszą passatą polany olejem i troszkę mięska. Warto zauważyć że mają błąd w rozpiskach co jest czynne w jakich godzinach bo wcale nie jest od 12 do 16 tylko od 12.30 do 15 i tak jak napisałam wyżej po godz. 14 oni sami ci dyktują co można zjeść chociaż karta dań leży na stoliku. A nocny snack bar czyli od 23 do północy to niedojedzone resztki z kolacji. Zejście do morza syfiaste i kamieniste więc bez rewelacji. My akurat źle trafiliśmy i kupiliśmy tą wycieczkę z (...) niby na 9 dni chociaż finalnie wyszło 8 dni bo tak były ustawione loty za 6 tys za os. Za taką kasę szczerze nie polecam. Reasumując daję 2 gwiazdki za piękne pokoje, mini bar w cenie i dobre jedzonko w snack barze przy plaży. Reszta to porażka.

Zalety

Czyste, duże piękne pokoje ciekawie urządzone.

Wady

Niemieckie senatorium - brak atrakcji. Nudyy i monotonne jedzenie.

Pobyt - Czerwiec 2023

Pokój ładny, czysty i przestronny . Reszta to porażka. Sanatorium dla gości z Niemiec.

Zalety

Bardzo miła obsługa. Dobre drinki. Sejf płatny. Szok !!!! Nie zauważyłem innych zalet. Hotel mały, wciśnięty w dwa sąsiadujące kompleksy.Zwykły standard polskiego hotelu 3*

Wady

Na obiad niedoprawiona pasza bez żadnego smaku. Równie dobrze można zjeść podeszwę własnego buta. Bar przy basenie jakby oderwany od rzeczywistości. Lody bez opisu. Po kolorze można domyślić się jakiego są smaku. W hotelu nic się nie dzieje..Zero animacji. Przy basenie nuda,nuda,nuda. Wieczorem występ Pani która śpiewa ogrzewane kawałki modern talking itp. Większość gości to Polacy ale obsługa na to gdzieś. Muzyka dla Niemców i Rosjan. Na koniec wieczornego występu: Spasibo. Żenada.

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel nowy więc prosty wystrój ale schludny. Personel niewiele mówiący po polsku ale bardzo sympatyczny. Jedzenie może tylko malkontentom nie odpowiadać. Do plaży blisko i po drodze bar plażowy. Serwis plażowy bezpłatny, przy wodzie o leżaku można było zapomnieć ale w dalszych rzędach bez problemu, kelner przynosi do leżaka napoje i piwo. W morzu trzeba uważać na wystające skałki, bo pamiątka z kąpieli mórowana. Niedaleko pasaż handlowy i Carrefour, gdzie można kupić tanio ichnie słodycze. Spacer promenadą i zwiedzanie starożytnego Side, to frajda. Taxi spod hotelu do Side 8 euro za kurs.

Zalety

Dużo przestrzeni w budynku, brak hałasujących dzieciaków, nieograniczony dostęp do drinków i .... Raki. Fajny bar plażowy i zabawny jego personel, próbujący uczyć się po "polskiemu".

Wady

Mała ilość wind, długi czas oczekiwania na windę. Część kelnerów ukierunkowana na Niemców i ich ewro więc czasem Polaków niezauważają. Pewnie każdy jak zechce, to znajdzie jakieś wady.

Robin z ekipą

Pobyt - Czerwiec 2023

Pobyt bard,o udany.Byłem tam drugi raz.Hotel o specyficznym wystroju który mi odpowiada.Blisko plaży z fajnym barem i obsługą na plaży.Bardzo fajny pisarz wzdłuż plaży którym można spacerem dojść do centrum Side.Piekne zachody słońca. Generalnie bardzo udane na bogato party przy basenie w trakcie dnia i wieczoru.Bardzo polecam.Moze hotel z zewnątrz nie robi takiego wrażenia jak niektóre w okolicy ale w wielu sprawach przewyższa duże molochy

Zalety

Tylko dla dorosłych.Full obsługa na 5.Bardzo sympatyczna obsługa beż problemu można się porozumieć po angielsku, niemiecku ,rosyjsku . Są też osoby z którymi można i po polsku.Dobre drinki, super urozmaicone jedzenie.Oczywiscie można spotkać Polaków którzy w pierwszym dniu narzekają bo jeszcze nie wiedzą że w bufecie przy basenie i plaży podają burgery i kebaby.A to przecież najważniejsze posiłki.Zgroza.

Wady

Zbyt gorąco w lobby i korytarzach hotelu a to że względu architektonicznych hotelu. Jak wszędzie rezerwowanie łóżek przy basenach .A tam bardzo sporadycznie brakowało miejsca.Niespodziewanie brak animatora sportowego ale może to zaletą.

Justyna

Pobyt - Czerwiec 2023

Pierwszy raz byliśmy w hotelu dla dorosłych, komfort hotelu bez dzieci nie do opisania 😁wybraliśmy się w 2 pary. Hotel polecamy. Czysto, obsługa się stara, są uśmiechnięci, pomocni. Pokoje sprzątane codziennie (niestety ręczniki też co dla mnie jest niepotrzebne), codziennie uzupełniana mini lodówka o dwa piwka, dwie wody i fante, cole. Pokój piękny, wybraliśmy z widokiem na ląd, więc był w drugim budynku, ale mieliśmy kawałek widoku na morze. Jedzenie smaczne, robią wieczory tematyczne, jest grill w niektóre dni. Przy basenie jedzenie z karty, dobre burgery i ryba grillowana. Przy plaży też polecamy, dobre jedzenie. Sama plaża ok, ale niestety trochę kamienista, nie ma efektu wow, morze ma łagodne zejście. Na plus promenada, którą dojdziemy do centrum side. Drinki w hotelu dobre, warto dać tipa i poprosić o special drink, zdecydowanie lepszy, bardziej efektowny. Animacje wieczorne spoko, fajne pokazy, trochę jednak mało w ciągu dnia (aqua gym, rzutki, piłka wodna i tyle widziałam). W piątek było pool party wieczorem, DJ, piana party, możliwość kąpania się w basenie wieczorem, tańczyły Panie, super wystrój, ale tylko do 23:00 😐 przecież to hotel dla dorosłych, mogli to pociągnąć chociaż do północy. Obsługa głównie zna niemiecki, ale z większością da też radę po angielsku (na recepcji angielski bardzo dobry). Restauracja a la carte - Pani od zapisów nie zna angielskiego, przez co nie zrozumiała co do niej mówiłam, ale poprosiła obsługę z recepcji i załatwiliśmy co trzeba. Wybraliśmy turecką, polecamy :) znajomi chińską, też chwalili. Basen - dwa baseny, czyste, wszystko ok. Leżaków dużo, dało radę znaleźć miejsce nawet o 13-14. Nad basenem co któryś dzień były owocki, ciasta, drinki z muzyka na żywo w ciągu dnia. Obsługa też zbiera zamówienia na drinki i donosi do leżaków. Polecamy shishe i kawę mrożoną, płatne ale dobre, shisha dymi jak trzeba. 10 euro Shisha, kawy mrożone 3 euro. Ogólnie hotel polecamy, warto się wybrać.

Zalety

- od 16+ - pokoje, wystrój - jedzenie, drinki - obsługa - czystość

Wady

- mało dziennych animacji, impreza wieczorna za krótka

LIDIA

Pobyt - Czerwiec 2023

Pobyt bardzo udany. Pełen relaks i komfortowa obsługa na każdym kroku. Mieszkaliśmy w pokoju standart ekonomiczny. Pokój urządzony niekonwencjonalnie. Serwis sprzątający niewidoczny ale bardzo skuteczny .Barek ku naszemu zaskoczeniu wyposażony w napoje(pepsi , fanta , piwo ,tonik, woda)był w cenie pobytu i uzupełniany na bieżąc. Piękny widok z okna na góry. Jedyny malutki minus, poniżej okien agregaty wentylacji , niestety podczas pracy przy otwartym balkonie było je słychać. Jedzenie wyśmienite. Organizowane różnorodne imprez każdego wieczora przy basenie mogły zadowolić każdego. Popołudniowe desery dwukrotnie podczas pobytu wydawane były przez personel robiący przy tym show. Leżąc przy basenie nie trzeba się było fatygować po drinka czy wodę, jeździł kelner między leażkami i spełniał życzenia na miejscu. Lobby hotelowe to oaza zupełnego wyciszenia przy porannej kawie czy wieczornej herbatce skomponowanej z różnych ziół i suszonych owoców według własnego gustu i smaku. Polecam hotel.

Zalety

Właściwie powinnam napisać ,że podobało nam się wszystko. Na terenie hotelu jest SPA z którego polecam skorzystać(świetne masaże). Hammam wykupiliśmy u rezydentki-ciekawe doświadczenie,ale w tym SPA (poza hotelem) świadczenie usługi to tzw.masówka. Było miło ,ale czuliśmy się jak na taśmie. Hotel położony w 2 linii od brzegu morza ,ale dojście super. Piękna promenada do centrum Side. Spacer podczas którego można podziwiać ciekawą infrastrukture turystyczną i oczywiście zwiedzić antyczne Side.

Wady

Każdy z nas jadąc na swój wymarzony odpoczynek ma jakieś oczekiwania. Oczywiście nigdy nie jest tak ,żeby nie mogło być lepiej. Zajmowanie leżaków przy basenie czy na plaży od wczesnych godzin rannych było nagminne i denerwujące. Bywały dni że nie było możliwości położyć się na leżaku. Mimo tego epizodu polecam pobyt w tym hotelu. Personel swoim uśmiechem i wyjątkową dbałością o gości zamaskował te małe minusiki.

Maria

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Maj 2023

Hotel tylko dla osób dorosłych, idealny dla ceniących sobie spokojną formę wypoczynku. Świetna lokalizacja, aby zwiedzić antyczne miasto Side. Czyste pokoje, miła obsługa.

Zalety

lokalizacja

Wady

przestarzały wystrój

Sara

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Maj 2023

HOtel na romantyczne wyazdy dla dwojga według mnie, chociaż ma wiele do zaoferowania, przede wszystkim standard, dobre jedzenie, ładny wystrój i dobrą lokalizacje.

Zalety

wystój specyficzny, lokalizacja, jedzenie

Seaden Valentine Resort & Spa