Rajskie plaże z białym piaskiem i palmami kokosowymi
Bogata kultura i historia Stone Town z wąskimi uliczkami i zabytkowymi budynkami
Kolorowe rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu
Szczuty biegające po restauracji, grzyb na ścianach w łazienkach i w restauracji ograniczone jedzenie,trzeba było dojadac
Plaża
Były plusy i minusy.Do plusów zaliczyć trzeba położenie hotelu i miłą obsługę, jak również brak animacji i hałaśliwej muzyki. Bardzo dużym plusem jest bliskość wioski i możliwość kontaktu z mieszkańcami, obserwowania ich w naturalnych warunkach życia. Są przyjaźni i otwarci, można czuć się bezpiecznie. Mała ilość pokoi tworzy kamerą atmosferę i sprzyja nawiązywaniu przyjacielskich relacji, pełnych serdeczności i wzajemnej pomocy.Minusy to przede wszystkim : źle działająca i psująca się klimatyzacja-niezbędna w tamtych warunkach, słabe i limitowane jedzenie(wybór jednego z dwóch dań na obiadokolację) śniadania oparte tylko na jajkach i brak serów,wędlin, dżemów, masła przez cały pobyt, mikroporcje owoców,codziennie 3 tych samych ( arbuz, ananas, banan), 1 stary toster dla wszystkich gości. Dziwi, że właścicielem jest Włoch, który nie dba o smaki i nie wykorzystuje bogatego potencjały wyspy- świeżych owoców , ryb i owoców morza.. Bardzo dużym mankamentem był brak wody butelkowanej dostarczanej do pokoi, co jest standardem w krajach afrykańskich. Wszak na wakacjach nie powinno się myśleć codziennie o zakupach i poszukiwaniu sklepu, gdzie można kupić wodę do umycia twarzy, zębów. I na koniec uwaga dotycząca lotu: ludzie,latajcie tylko z i do Wawy! Wielogodzinne loty z innych miast nie zapewniają cateringu. Widocznie to podróżnicy innego sortu z innymi żołądkami.
Cichy, kameralny hotel idelany na spokojne wakacje we dwoje. Małe pokoje. Świetna restauracja z widokiem na ocean z dobrymi cenami. Bezpłatny internet bezprzewodowy. ok. 500 m od miejscowości Jambiani ze sklepikami, można wyjść sobie na spacerek. Typowe 4*, pokoje w bardzo afrykańskim, lokalnym stylu.
Cicha, kameralna atmosfera, obsługa
Małe pokoje
Przyjechaliśmy o 1 w nocy do hotelu, do 8 rano byliśmy głodni bo nie zapewnili żadnego posiłku po podróży. Hotel czysty obsługa bardzo miła, lecz restauracja fatalna. Braki produktach jeśli chcemy coś zamówić oczywiście za opłatą. Śniadania monotonne, obiady do wyboru 2, małe porcje i niestety nie dobre. Nie polecam ze względu że wyżywienie to ważny aspekt wakacji
Blisko morza, czystość,
Ochydne jedzenie, braki produktów w restauracji, małe dania, niewielki wybór posiłków jeden z dwóch obiadów, monotonne i wybrakowane śniadania
Hotel średni, nowe,wyremontowane pokoje są ok, ale stare, ze starymi meblami i grzybem na ścianach w łazience to nie bardzo.. Mały basen, raczej basenik, więc bez szału. Najgorsze jednak były posiłki... Nie to,że małe porcje to jeszcze niedoprawione. Rano można było się zapchać jajkami na twardo lub suchymi ciastkami. Właściciel Włoch oszczędza na wszystkim jak może.
Kameralny, dobra baza do wycieczek.
Stare pokoje, niedobre jedzenie, mąkę porcje, maly wybór.
Przyjechaliśmy późno w nocy 1 wrażenie horror ! śniadanie tosty jakies słodkie bułeczki czasem , sok , kawa ,herbata , dżem cos do smarowania , to by było na tyle , obiado kolacja wybór z dwóch dań wege lub cos pseudo mieso lub ryba -kalamar , ryż , makaron i ochydne sosy ,+ deser wiecej nie ma co opisać brak wyboru , szwecki stół nie istnieje , bardzo dobra kuracja odchudzajaca jak na 4 gwiazdkowy hotel dałbym max 1gwiazdkę . Nie polecam za żadne pieniadze . Po interwencji u własciciela hotelu jak sie zjawił miało sie poprawić ale mogliśmy tylko pomarzyć o zmianach na lepsze . jedynie co nie zawiodło to pogoda . Rzydentka tylko na poczatku pobytu pojawiła sie sprzedając wycieczki i tyle ją widzeli .
blisko morze i spokój cisza , pogoda i ciepłe morze
jedzenie tragedia w życiu nie jadłem gorzej a bywałem troche w świecie , sniadanie-obiadokolacje brak menagera w hotelu
blisko morze i spokój cisza , pogoda i ciepłe morze
Hotel dobry dla par, którym wystarczy poleżeć pod palmą i nie potrzebują zbyt wielu dodatkowych atrakcji aby wypocząć.
Położenie - hotel znajduje się tuż przy pięknej szerokiej plaży
Monotonne jedzenie. Nie oczekiwaliśmy że pokoje będą przynajmniej porównywalne z europejskimi 4*, ale spodziewaliśmy się czegoś w stylu standardu wschodnioazjatyckiego. Przeliczyliśmy się ;)