Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Hotel oceniam bardzo pozytywnie, hotel jest nowy, bardzo czysty i dobrze utrzymany, ma przyjemny ogród co jest ważne gdyż plaża która jest oddalona od hotelu o 250 m jest kamienista i niezbyt przyjemna do opalania. Najbliższe piaszczyste plaże oddalone są o ok 10 km (można bez problemu dojechać autobusem) sporym atutem jest nieduża odległość do pięknych piaszczystych plaż w Falasarnie i Elafonis (odpowiednio 35 i 55 km). Hotel jest położony w bardzo spokojnej, żeby nie powiedzieć nudnej okolicy w pobliżu są tylko trzy tawerny, w odległości 1,5 km jest Kolymbari tam już jest trochę lepiej z drugiej strony do Chani jest tylko 20 km a tam już można \"poszaleć\". Ogólnie hotel należy polecić, rekomendowałbym wypożyczenie samochodu na dłuższy okres - dosyć ciekawą ofertę wypożyczenia samochodów ma sam hotel, dodatkowo dużo wypożyczalni jest w odległej o 10 km Platanias, dodatkowo mogę polecić firmę www.autoway.gr - dla kogoś kto ceni sobie obsługę w języku polskim ( samochód można już zamówić w Polsce). Kilka słów o biurze podróży - wyjazd był zorganizowany prze firmę Easytravel - biuro oceniam pozytywnie (w zakresie transferu, obsługi na lotnisku) choć ich rezydent mógłby czasem bardziej przyłożyć się do swoich obowiązków, w trakcie mojego pobytu pogoda była kratkę jak się okazało pogoda na północy wyspy była słaba, natomiast na południu była bardzo dobra ale o tym dowiedziałem się dopiero od bardzo sympatycznej i pomocnej obsługi hotelu, a nie od rezydenta - DUŻY MINUS ;-(