Sea Star Taba

Hotel naprawdę bardzo fajny, dla osób ceniących spokój. Poza hotelem nie ma żadnych sklepów, barów czy dyskotek.Świetna baza wypadowa do Jerozolimy i Jordanii.

Byliśmy z rodzina wlipcu.Super wypoczynek ,cisza bez zgiełku,kameralnie.Fakt mielismy bardzo miłe towarzystwo.Super miejsce wypadowe Do Jerozolimy ,a i do Kairu droga sie nie dłużyła.Obsługa barzdo miła ,nienachalna,szkoda ,że nie mówia po polsku.
polecam

Bardzo przyjemne dwa tygodnie, morze z rybkami bardzo blisko hotelu, ładne, duże baseny. Izrael blisko, a więc możliwość zwiedzenia Jerozolimy. Jedzenie dobre, ale po tygodniu już trochę mieliśmy dosyć codziennie gulaszu na zmianę z kurczakiem. Jedyny minus że 4 godziny sie jedzie z sharmu z lotniska. Ogólnie polecam na spokojny wypoczynek.

Niestety w basenie lodowata woda - marzec 2009 Kiepskie propozycje wycieczek fakultatywnych rzadkie wizyty rezydenta

Rety ludzie, jakie tu odludzie! I super! Uroczy hotel, góry, zatoka i żar pustyni. Na pewno nie dla tych, którzy szukają tłumów, wrażeń i bazarów, ale jeśli ktoś chce odpocząć -serdecznie polecam. Skromne, czyste, codziennie starannie sprzątane pokoje (z wymianą pościeli i ręczników). Ładna plaża i baseny (dużo leżaków i parasoli). NA KAŻDYM KROKU GENIALNA OBSŁUGA! Pracownicy hotelu dwoją się i troją, aby goście czuli się tu dobrze (bez względu na bakszysz).Świetnie doprawione i różnorodne jedzenie, pyszne desery, dużo owoców. Sympatyczny i b. przydatny rezydent Selectursu- Ajman. Ciekawe wycieczki- polecam Jerozolimę z przewodniczką Aleksandrą, latem raczej nie Petra - wysoka temperatura nie pozwala docenić urody tego miejsca.

Nazwa  Sea Star Taba
Miejsce  Egipt / Taba / Taba
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, dostęp do internetu

Plaża z malowniczą rafą koralową

2 przyjemne baseny, w tym 1 z podgrzewaną wodą w okresie zimowym

Dużo udogodnień dla dzieci: plac i pokój zabaw dla dzieci

Wyświetlono 128 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Edyta

bożena

polecam

magas

Mira

Polecam ten hotel

Hotel bardzo słaby, jadzenie strasznie marne!!!!! Zero urozmaicenia, ciągle to samo, ciasta ładne, ale wszystkie o takim samym smaku. Jedyną zaletą jest miły personel, ale na tym kończą się pozytywy. Pozdrawiam i życzę udanych wakacji.

4.2
Ana

Trzy sprawy pozytywne tj. całodobowa opieka lekarska, rezydentka Triady p.Ola, brak zemsty. Hotel beznadziejny stary, brudny, bylejaki.Pokoje, łazienki tragedia, dziurawy sufit, okna lepiej zasłaniać niż przez nie wyglądać, bure ręczniki i pościel zmieniane raz na 2 tygodnie, dywanik woleliśmy zwinąć niż się od niego ubrudzić. Na ulepionych brudem korytarzach hula wiatr szklanki zapleśniałe po kawie filiżanki, śmieci.Restauracja odpychająca, obrusy w kolorze ściery do podłogi wieczny gorąc,upaćkane szyby,niedomyte filiżanki tak samo w barze przy recepcji.Panowie z obsługi basenu i plaży zajęci podrywem angielek w basenie śmieci na plaży śmieci ręczników nie ma kto wydawać i odbierać

3.2
Lori

Hotel dla niewymagających.Po prostu brzydki-zwłaszcza wieczorem. Zero klimatu. Po kolacji nuda i notoryczny brak stolików. Na plażę czeka nas kilkunastominutowa wycieczka w upale. Po tygodniu udało mi się z wielką ulgą zmienić hotel na El Wakalę. Nie polecam! Jeśli ktoś był kilka razy w Egipcie będzie rozczarowany.

yanus53

Hotel dla leniuchów pragnących odpoczynku. Do najbliższego hotelu i sklepów 10 km w każdą stronę. Żadnego zorganizowanego transportu (bus do Taby rano - powrót na własną rękę). Taxi hotelowe drogie, można złapać coś na drodze przed hotelem i pojechać do Taby Heights. Plaża żwirowa, drewniane stare stelaże z materacami w większości bez regulacji. Brak rafy bezpośrednio przy plaży - trzeba przepłynąć kilkaset metrów w prawo i zaczyna się znośna rafa do samego wejścia do fiordu. Jednak ryb mało i mocno wystraszone chyba hałasami od szosy. Z animacji na plaży tylko siatkówka. Żarcie w hotelu urozmaicone ale malkontenci są wszędzie. Oczywiście dobry punkt wypadowy na jednodniowe wycieczki z Wielkopolską czy e-sharmem.

sebek

Hotel po przyjeździe robi małe wrażenie, jednak po przekroczeniu holu hotelowego jest już zupełnie inaczej. Można spotkać wspaniałych ludzi. Pojechaliśmy we dwoje licząc na dobrą zabawe, ale to co nas tam spotkało przekraczło nasze oczekiwania. Obsługa hotelowa ok; bary na plaż, w lobby i w basenie rewelacja. Alkohole ruskie ale w porównaniu do Hurghady rewelacja! Każdego dnia disco a w ciągu dnia cisza i spokój. Jedyne uwagi mamy do Pani rezydentki, która nie była pomocna w niczym! Nawet na proste pytania odnośnie hotelu i wycieczek jej odpowiedzi były mało pomocne. Polecam ten hotel również ze względu na bliskość Izraela!!!

Delfinia

Hotel bardzo kameralny, czysty, zadbany, cichy. Plaza oddalona o jakies 400 metrow. Hotel dla osob nie poszukujacych rozrywek, a raczaj dla tych ceniacych na wakacjach spokoj. Mi sie podobal.

Hotel dobry jak na warunki Egipskie. Jedzenie bardzo urozmaicone i smaczne! świetne miejsce jako baza wypadowa do Izraela, Jordanii czy Arabii Saudyjskiej. Piękna, cicha okolica.

Patrycja

Polecam! z poczatku niezapowiadalo sie ciekawie ale z czasem bylo bosko! Wspaniali ludzie i mozna znalezc miłość. Polecam bardzo

Michał

Witam. Właśnie wróciłem z tego hotelu poleciałem tam z Alfa Star i już tego nigdy nie zrobię. Nie polecam go komuś kto szuka atrakcji, plaża ładna, choć bez wodnych atrakcji, poza rafą. Wieczorem nie ma co robić z hotelu, nie pozwalają wyjść z hotelu. O sklepach można pomarzyć, jedynie w hotelu są trzy sklepy i mają tam ceny z kosmosu. Wycieczki tylko można kupić u rezydenta, ale to jest pomyłka jak cała Alfa Star;/

magics

POlecam ten hotel ze wzgledu na polozenie Tylko 10 min do granicy z Izraelem wiec spokojnie mozna sie wybrac z jakimkolwiek biurem podrozy na niezapomniana wycieczke do Jerozolimy...iSuper plaza, dobre jedzenie, slabe drinki, fajni animatorzy, malo mlodziezy piekna okolica swojskie(beduinskie) klimaty....Malo wytworne pokoje ale czyste i przestronne, glosna klimatyzacja w pokojach Super obsluga...

ana

CO Ty opowiadasz w jakim Ty hotelu byłaś?! Ja byłam w sierpniu w i tak: pokoje beznadziejne nie mają nic wspólnego z tymi na zdjęciach, leżaków STANOWCZO ZA MAŁO!!! w porównaniu z liczbą gości, żeby zająć leżak trzeba wstać wcześnie rano!!! Basen niezbyt czysty:/ Ale żeby nie było hotel ma też plusy, przede wszystkim jedzenie, które było wyśmienite!!!, jako plus należy także zaliczyć obsługę, która jest rewelacyjna. CO do Aymana, pohamowałabym się z takim zachwytem, nie był zły ale parę wpadek zaliczył....

yessy

Właśnie wróciłam z tego hotelu i.....jak zwykle było super:-) Pierwszy raz byłam tam w czerwcu i od razu zdecydowałam, że wybiorę sie tam znowu. Rzeczywiście pokoje wymagaja remontu, ale przecież nie spedzam w nich całego dnia, bo nie po to jadę do Egiptu. Semeh codziennie układał z ręczników różne kształy wraz z płatkami kwiatów, pokój codziennie sprzątany. Jedzenie bardzo smaczne i jak poprzednio nie mielismy żadnych problemów żołądkowych. Managerowie restauracji jak i kelnerzy cały czas w gotowości. Ashraf i Mahmoud bawia gości nad basenem i plaży. Nigdy nie musiałam czekać lub z rana polować na leżak. Polly, Maxim i Kaka są super animatorami. Rafa przepiękna, na \"wyciągniecie ręki\" ;-) Polecam ten hotel osobom, które chca odpocząć.

mario

dobre miejsce dla osób szukających ciszy i spokoju\' jedzenie wyśmienite , proporcje drinków dostosowywane do preferencji klientów (uff...) , do plaży max 5 min. pieszo , rafa po prawej stronie bardzo przyzwoita (trzeba przepłynąć kilkaset metrów , ale warto) - udało mi się raz nawet spotkać czerwono-niebieską rozgwiazdę i dwa żółwie(sporo najeżek , strzępieli , skorpeny , mureny - jak się sporo pływa można dojrzeć wiele ciekawych gatunków nie widzianych wcześniej - uwaga na skrzydlice - po południu zdarzało się ,że podpływały tuż pod powierzchnią - metr od brzegu , sporo jeżowców , ale na plaży hotelowej ich nie ma . Dobre miejsce wypadowe do Izraela i Petry (chociaż te wycieczki to straszna gonitwa , jednak warto).

Hotel dla ceniących spokój,wysłużone meble,pracownicy nadrabiają uchybienia. 15-30.11 temp 35-30.Dużo Rusków-buraków.Animatorzy bardzo słabi. Pokoje w budynkach 2i6 bardzo słabe,codziennie sprzątane,TV Polonia, lodóweczka.Opcja All inclusive przyzwoita,kurczak i wołowina w różnych opcjach, b.dobry makaron robiony na zamówienie.Obiad-dania z grila,własna kompozycja sałatek, pyszne ciasta, mało owoców.Dwa baseny.Większy z przodu z animacjami i pool-barem. Mniejszy z tyłu, spokojniejszy, codziennie czyszczone, leżaki zawsze dostępne. Plaża kamienista, 5 min spacerkiem,leżaki zawsze dostępne.Byliśmy na dwóch wycieczkach z biurem E-SHARM.Jerozolima (100$/os)i Petra w Jordanii (250$/os). Pracownicy bardzo uprzejmi, uśmiechnięci i pomocni.

Sea Star Taba