Sea Gull Beach Resort (Hurghada)

Piąty raz byłem w hotelu Sea Gull, to świadczy o wysokiej ocenie jaką mam na temat tego hotelu.Świetna kadra, znakomite położenie, wybór jedzenia, czysto i sympatycznie. Bardzo dobre wrażenie popsół przedstawiciel biura Coral, który nie odebrał mnie z hotelu na lotnisko. Przed spotkaniem organizacyjnym, drugiego dnia po przyjeżdzie pytałem skąd mam zostać odebrany. Powiedział, że sprzed recepcji hotelu w którym mieszkam. Uzgodniłem to w obu recepcjach.Zostałem rozliczony przez pracownika hotelu w czerwonej bluzie. Nakleił na moją walizkę nalepkę z numerem mojego pokoju i napisem OUT i polecił czekać na autubus. Takie odprawy odbywały się codziennie, a z gości o tej godzinie z całego hotelu do Warszawy leciało 5 osób. W żadnej recepcji pilot Corala nie pytał o mnie. Kosztowało mnie to dużo zdrowia i pieniędzy.

Hotel z przyjazną atmosferą, czysty, zadbany, dobre jedzenie i atrakcje dla turystów. Świetni animatorzy i obsługa klienta. Lokalizacja hotelu najlepsza z możliwych. Polecam serdecznie.

pokój fajny z widokiem na morze ale bez balkonu , łazienka ok tylko prysznic bez możliwości regulacji

Hotel czysty, choć jest standard, to nie 4*, a mniej, część personelu, zwłaszcza kelnerzy, bardzo uprzejmi. Jedzenie średnio smaczne, mały wybór.

Hotel w centrum Hurgady przy głównej ulicy, czysty, zadbany. Pokoje czyste, odnowione. Jedzenie, Jak na Egipt rewelacji nie było, ale głodny człowiek nie chodził. Woda w basenie jak na październik zimna. Codziennie animacje na plaży i programy rozrywkowe wieczorem. Super zabawa z ekipą od Parasailingu. Ostrzegam przed nurkowaniem z centrum przy hotelu (kiepska obsługa i sprzęt na złom) Niestety miłe wrażenie zacierają goście z rosji . Jest ich za dużo i dużo piją, przez co zachowanie ich jest chamskie .

Nazwa  Sea Gull Beach Resort (Hurghada)
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne

Piękna, piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu.

Park wodny z kilkunastoma zjeżdżalniami oraz wodospadem.

Kilka restauracji oraz barów, w tym jeden na wieży ze wspaniałym widokiem na Hurghadę.

Z myślą o najmłodszych gościach hotelu: plac zabaw, brodzik, miniklub.

Wyświetlono 992 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Mariusz

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Świetne położenie, znakomity zespół pracowników, czysto, wybór jedzenia dawał możliwość różnych kompozycji. Pokoje duże, codziennie sprzątanie, fajne dwie plaże.

Wady

Nie widziałem.

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Czysty, dobra obsługa, dobre jedzenie.

Alina

Zalety

blisko morza , jedzenie super

Wady

dużo rosyjskich turystów

5.1

Zalety

dużo atrakcji, miły personel

Wady

słabe jedzenie, mały wybór; standard słabszy niż 4* hotel

KRZYSZTOF

Zalety

Pokoje, obsługa, położenie w centrum, animacje.

Wady

Brak rafy, zimna woda w basenie (jeszcze nie podgrzewana). Hotelowe centrum nurkowe. Dużo (...).

Krystian

Hotel to bardzo duży kompleks i zdecydowanie każdy znajdzie coś dla siebie. Można jechać śmiało z dziećmi. Jest sporo atrakcji, basenów, sklepików, więc nie można narzekać na całkowitą nudę. Położony w centrum Hurghady, więc jeśli ktoś potrzebuje wyjść na miasto to jest na wyciągnięcie ręki. Niestety w hotelu są też firmy, które organizują wycieczki i ludzie pracujący dla nich codziennie chodzą i próbują namawiać. My skorzystaliśmy z dwóch wycieczek, bo w naszej ocenie udało się wynegocjować dobrą cenę. Byliśmy na nurkowaniu i quady na pustyni. Nasi znajomi skorzystali też z sesji masaży całego ciała. Jeśli ktoś nie był w kraju arabskim to warto wiedzieć, że ze wszystkim trzeba się targować, bo jest to w ich kulturze. Dostając kartę od pokoju dostaje się również kartę na ręczniki, które można pobrać przy plaży (2 plaże). W październiku plaże, jak i baseny były czynne 07:00-18:00 i w tych godzinach można było pobrać ręczniki. Jeśli nie zdążyliśmy oddać ręczników to nic się nie działo, można było wziąć do pokoju i oddać kolejnego dnia. Dodatkowo była możliwość pobrania czerwonych chustek, które przywiązywało sie do parasola przez co ludzie oferujący wycieczki nie podchodzili. Na terenie hotelu są tak na prawdę 2. Starszy i nowszy, my oraz nasi znajomi dostaliśmy pokoje w starszym. Nam odpowiadał, bo był na prawdę duży z balkonem, lekko ząb czasu go dotknął, ale czas spędzaliśmy głównie poza hotelem, więc nie przeszkadzało nam to. Znajomym znowu nie odpowiadał, więc bez problemu dostali pokój w nowszym. I w starszym i w nowszym dawali jedzenie, tylko w tym drugi było go zdecydowanie mniej. Jedzenie dosyć zróżnicowane, część potraw się powtarzała, ale ogólnie bardzo nie narzekaliśmy. Zdarzyło się, że ze 2-3 ominęliśmy posiłek, bo mieliśmy ochotę zjeść coś na mieście. Dodatkowo dostaje się razem z kartami takie bilety na darmowe jedzenie we włoskiej i orientalnej restauracji na terenie hotelu, ale finalnie nie udało nam się z tego skorzystać, bo nie starczyło nam czasu. Niestety dużo Rosjan, ale z tym się liczyliśmy. Traktowaliśmy ich po prostu jak ‚powietrze’ i jeśli to komuś przeszkadza to radzę robić to samo. Wyjazd jest wtedy o wiele przyjemniejszy :) Druga nacją w hotelu to Polacy, potem Czesi, a na końcu Niemcy. Obsługa bardzo miła i pomocna. Na ulicach nagabują na wiele rzeczy, ale nie spotkaliśmy sie ani razu z nieprzyjemnym zachowaniem, jak miało miejsce to w Turcji. Polecam kupić kartę SIM na miejscu, my kupiliśmy 2 za 1010 funtów egipskich z transferem 30GB każda. Starczyło do końca wyjazdu bez problemu. Trzeba tylko przy zakupie mieć paszport. Na miejsce wzięliśmy w gotówce 125 dolarów, a resztę wypłacaliśmy w funtach egipskich za pomocą revoluta. To już jak komu pasuje. Z taksówek najlepiej brać ubera, chociaż raz zdarzyło się, że wracaliśmy późno w nocy, wsiedliśmy po czym anulował przejazd i na końcu chciał więcej. Natomiast po nastraszeniu, że zostanie to zgłoszone zapłaciliśmy normalnie. To była jednorazowa sytuacja i zdarzyło się kiedy jechaliśmy bez znajomych. Prawie bym zapomniał, na terenie hotelu jest Ping-pong, kort tenisowy (na bilet, który dostaje się przy zameldowaniu do wykorzystania tylko raz) i na tej samej zasadzie bilard. Hotel ogólnie Nam się podobał, nie był to Hilton, ale też nie patrzyliśmy pod tym względem. Atrakcji było sporo, 2 plaze, jedzenie w miarę zróżnicowane z tym, że po tygodniu widać, że część rzeczy się powtarza, miła obsługa, pokoje w dobrym standardzie i bez problemu można zamienić jeśli coś się nie podoba. Z alkoholi w barach można było wziąć wódkę, gin, whisky piwo, i wino (czerwone, białe oraz różowe). Niestety wino było dostępne tylko w barze, w środku hotelu gdzie była wydawana kolacja. Poza tym w sklepach nie kupi się alkoholu, przynajmniej my nie znaleźliśmy. Jedynie w barach, restauracjach na mieście. Polecam nie daleko hotelu jest caribbean bar, w którym są niskie ceny, nad plażą i można też coś wrzucić na ząb. Co jest bardzo uderzające to brud na ulicach, nie przejmują się tym w ogóle i śmieci walają się dosłownie wszędzie, ale też trzeba po prostu nie zwracać na to uwagi i chociaż ze swojej strony wrzucać śmieci do kosza :) jeszcze wracając do atrakcji to jeżeli chodzi o nurkowanie to można za darmo spróbować 5 minut z osprzętem przy plaży (tej mniejszej) i zobaczyć czy się spodoba oraz jak z tym się pływa. Polecam, instruktorzy bardzo cierpliwi i non-stop pływają z Tobą. Nurkowanie to coś czego kilka osób obawiało się w naszej grupie, ale polecam bardzo, bo człowiek czuje się jak w dużym akwarium. Polecam również kupić sobie maski do snurkowania, bo na samym nurkowaniu można sobie w przerwie to robić, jak i jest wiele miejsc np. Magawish island na której również widać piękną rafę koralową. Przy samym hotelu jest nie duża rafa, przy większej plaży. Przepraszam, że tak chaotycznie, ale piszę o wszystkim na gorąco.

Zalety

-pomocna obsługa -dużo atrakcji -codziennie sprzątany hotel -sklepiki na plaży -położenie w centrum

Wady

-dotknięty lekkim zębem czasu stary hotel (jeśli komuś takie rzeczy przeszkadzają) -po tygodniu powtarzające się potrawy (ale każdy znajdzie coś dla siebie) -Rosjanie jeśli zwracamy na nich szczególną uwagę

Grzegorz

Hotel dzieli się na dwa budynki. Pierwsza to starsza część z ładnym dużym lobby ale słabymi pokojami. Nowa część jest jakby mniejsza ale za to wszystko jest świeższe. Pokoje duże i ładne. Bardzo wygodne materace. Jedzenie średnie a alkohol słabiutki i nie dobry- same miejscowe trunki! Baseny ładne ale z zimną wodą. Brak internetu na terenie obiektu no chyba że się wykupi za 3 dolary to wtedy dostaje się specjalny kod na jeden telefon i można korzystać w pokoju. Z plusów to umiejscowienie budynków w samym centrum Hurghady

Zalety

Umiejscowienie, ładne pokoje w nowej części budynku, ładne ogrody i baseny, obsługa.

Wady

Brak internetu, zimna woda w basenach, słaby i niedobry alkohol, monotonne jedzenie, animacje

Dariusz

Hotel oceniam jako dobry ,jest czysty , jedzenie tak jak w całym Egipcie takie same ,obsługa super miła , jeden barman przy basenach sugerował że trzeba dać pieniądze za obsługę , są dwie plaże dużo leżaków , dużo Rosjan, Pokoje różne lepsze i średnie codziennie sprzątane.(...)

Zalety

Same

Wady

Mój ukochany hotel ❤️. Wróciłam tu po raz kolejny i już planuję nowy przyjazd na styczeń. Super miła i pomocna obsługa, która wkłada wiele serca i wysiłku w utrzymanie obiektu w dobrym stanie i sprostanie wymaganiom wszystkich gości. Przestronne i czyste pokoje, bdb jedzenie, ciekawe animacje, i ShowTime, dwie plaże kilka basenów, barySerdecznie polecam wszystkim ceniącym dobrą jakość za rozdąną cenę😍😍😍

Zalety

Hotel znajduje się w centrum Hurghady, a zarazem przy samym morzu. Wszędzie można dotrzeć spacerkiem, blisko do sklepów i barów i dyskotek. Duże, przestronne i czyste pokoje Różnorodne i smaczne jedzenie. Duże, zadbane terytorium, piękny ogród, czyste plaże i baseny. Obsługa miła, sympatyczna, kulturalna i gotowa do pomocy, wszyscy uśmiechnięci. Bardzo przyjemna atmosfera przez cały pobyt.

Wady

Brak dyskoteki, ale są w pobliżu. Zdejmowanie opasek przy wymeldowaniu, gdy do wylotu jest jeszcze dużo godzin. Brak późnego wymedowania

3.4

Pobyt oceniam na słaby. To jest raczej hotel dla niewymagających. Brud, smród. Dostaliśmy pokój brudny nie sprzątnięty po kimś przy samej kuchni i klimatyzatorów. Po prośbie o zmianie pokoju dostaliśmy trochę lepszy ale też brudny. Pracownicy nie kwapią się do sprzątania chyba że zapłacisz. Za wszystko oczekują pieniędzy. W barze przy basenie to już łaskę robią że ci coś naleją. Jedzenie monotonne i nie najlepsze. Dziecko przez tydzień jadło ryż bo nic innego jej nie smakowało tak jak i nam zresztą. Klamek w oknach brak brudne firanki i zasłony. Cena za wycieczkę nie adekwatna do tego co dostaliśmy. Jedynym plusem są baseny i Aqua park córka była zadowolona. Raczej nie polecam tego hotelu już nigdy tam nie wrócę.

Zalety

Aguapark, blisko plaży.

Wady

Jedzenie Czystość Animacji brak Za wszystko trzeba płacić Pracownicy nie mili

Hotel bardzo duży ale na plus jak dla mnie ponieważ dla ludzi którzy lubią pospacerować to w otoczeniu pięknie zagospodarowanej roślinności to jest naprawdę gdzie. Dwie plaże , cztery baseny oraz centrum miasta dla każdego coś miłego. Jedzenie smaczne, codziennie fajne animacje. Personel bardzo miły. Super opcja to że przychodnia lekarska na miejscu i również bardzo miły personel. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni i serdecznie polecam

Zalety

W sumie wszystko a najbardziej lokalizacja

Wady

Jak dla mnie brak

Rysiek

Hotel Seagull Resort to tak naprawdę dwa kompleksy stary i nowy . Stary po remoncie i w trakcie remontu i nowy . W zależności gdzie się zostanie zakwaterowany. W starej części minusem jest dostęp do plaży przy morzu jest mały, schowany w zatoczce ( woda lekko mętna od glonów) blisko przystani łodzi i statków wycieczkowych co ma swoje minusy - zapach spalin z pracujących silników, w nowej części plaża duża w pełni otwarta na morze z małymi skrawkami rafy co jest na plus ( odległość starego kompleksu od nowego to tylko 5 minut drogi także jest wszystko blisko siebie) Zakwaterowanie Ok. No chyba że trafi się pokój od ulicy ( i to ciągłe używanie klaksonów przez egipskich kierowców - nie da się spać ) dlatego poprosiłem o zmianę pokoju - nie było z tym problemu. Plusem jest też to że hotel jest w centrum miasta sklepy , bary , buliki można zobaczyć życie tubylców schodząc w boczne uliczki Jedzenie klasyczne dla Hoteli Egipskich przepychu nie ma ale nie brakuje niestety brak jest zróżnicowania posiłków - monotonia ciągle to samo. Jedno czego nie brakuje to pogody i słońca. Polecam bo cena jest niższa niż nad polskim morzem.

Zalety

Dwa duże kompleksy połączone , 3 czy 4 restauracje do dyspozycji gości Dwa ciągi basenów w starej i nowej części , basen dla dzieci w obu częściach

Wady

Jedzenie mogło być bardziej urozmaicone Serwowano ciągle te same dania na śniadanie Te same na obiad I te same na kolację i tak przez 10 dni bez istotnych zmian

Wiola

Ogólnie hotel okey, czysto, sprzątane pokoje codziennie, jedzenie dość monotonne ale smaczne

Zalety

Zaletą duze i głębokie baseny

Jacek

W tym hotelu poraz kolejny obsługa Ok ale podczas wymeldowania pobranie 10 dolarów za al to nie fer i branie paszportu pod zastaw

Zalety

Barmani

Wady

Pobieranie na koniec dodatkowej opłaty za al

Hotel czysty, zadbany. Jedzenie dobre, dosyć duży wybór dań. Obsługa super, bardzo miła, pomocna.

Zalety

Czystość, położenie, menu. Bardzo duża ilość miejsc do leżakowania na plaży. Codziennie wieczorem organizowane animacje typu karaoke, koncerty. Ogólnie bardzo polecam.

Pokój bardzo czysty i codziennie sprzątany. Jedzenie smaczne i duży wybór . Obsługa hotelowa dba dosłownie o wszystko. Siłownia mogła by być lepsza ale jak na hotelową to i tak nie jest źle. Polecam

Gos

Hotel spełnił nasze oczekiwania. Byliśmy czteroosobową rodziną. Wzięliśmy pokój standard i w zupełności nam wystarczył. Jego chodzi o restauracje to jedzenia dużo i zróżnicowane. Jak się znudzi jedzenie w restauracji głównej można zjeść w tych położonych przy plaży,a tam kuchnia włoska, chińska, indyjska. Każdy znajdzie coś dla siebie. Baseny czyste, na każdym ratownik. Hotel jak i teren wokół bardzo zadbany. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Polecamy ☀️☀️☀️☀️

Zalety

Miła obsługa

Wady

Nie było czegoś takiego

Paula

Personel bardzo miły, jedzenie monotonne, mimo „dużego” wyboru po 3 dniach mieliśmy dość. Drinki robione na szybko bez większej dokładności. Pokoje czyste ale huk wentylatorów zza okna był początkowy nieznośny. Dużo miejsca na plaży i przy basenach, panowie zawsze chętnie pomogli przenieść leżak blisko morza. Mieliśmy późny wylot i za dodatkową opłatą mogliśmy przedłużyć pobyt. Klimtyzacja działała dość głośno ale spełniała swoją funkcję. Plusem jest niewątpliwie 15 minut drogi na lotnisko. Nie wiem czy wrócimy do Egiptu ale jeśli tak to z pewnością poszukamy czegoś z lepszym standardem

Zalety

Blisko lotniska Dużo miejsca przy basenach i plaży Miły personel

Wady

Jedzenie Brak wifi w pokojach Hałas wentylatorów Niezbyt smaczne drinki

Gabriela

Pierwszy dzień był wyjęty z życia, nikt nas nie pokierował do pokoju czekaliśmy od 11 do 14:40 (miał ktoś przyjść do nas ale jednak sami musieliśmy się upomnieć dostaliśmy karty, numer pokoju i które piętro i TYLE). Doszliśmy do pokoju i doznaliśmy szoku… było brudno nawet pościel była brudna, grzyb i pleśń pod prysznicem, pajęczyny, kurz i brud. Rezydent z biura podróży to poprostu żenada nie polecam bo facet niewie z czego żyje. Natomiast trafiliśmy na nasze zbawienie Panią Magdę z anexu siedzi na dole przy wejściu do hotelu. Ta kobieta poprawiła nasze wakacje- zadzwoniła po menagera hotelu, który również okazał się złotym człowiekiem poszedł z nami pokazałam mu wszystko i zaraz zebrał ekipę, która przyszła i zaczęła sprzątać i przyznał rację że rozumie że z małym dzieckiem jednak to nie jest posprzątany pokój. Później nam trochę ulżyło natomiast niesmak pozostał, na drugi dzień dzięki pani Magdzie dostaliśmy nowy pokój w nowej części, i na samo wejście do pokoju było wielkie wow. Wielkim sercem tego hotelu są ludzie, którzy tam pracują a przedewszystkim jest dwóch wspaniałych kelnerów Mohamed i Ahmed i takie podejście jakie mają do ludzi i dzieci jest nie do opisania. Każdy służy pomocą, chętnie odpowie na pytania pomoże doradzi. Generalnie gdyby nie ten pierwszy niesmak było by inaczej, natomiast jednak jest troszkę inaczej niż w ofercie i na zdjęciach. Brakowało nam animacji, muzyki na basenie trochę przykro, że ludzie sami muszą sobie puszczać muzykę. Natomiast drinki i jedzenie smaczne :) I smutne było to, że podczas show time- były wymienione wszystkie dosłownie prawie wszystkie Państwa poza Polską, której nawet sporo tam było więc hotel raczej nie nastawiony na Polaków :)

Zalety

Osoby tak pracujące jak już wspomniałam, jest kilka osób które naprawdę dają życie temu hotelowi. Hotel jest blisko lotniska co jest super. Lokalizacja hotelu przy głównej drodze mega plus. Oddzielny basen dla dzieci a dla dorosłych. Dwie plaże i duża ilość leżaków - zawsze się znajdzie miejsce :-)

Wady

Stara część hotelu mega brudna i zaniedbana. Jedzenie trochę monotonne, codzień prawie to samo. Brak animacji dla dzieci poza sezonem. Brak muzyki na basenie.

Stella

Hotel nie dla wymagającego klienta..Jedzenie bardzo dobre nikt nie będzie głodował..alkohole to każdy wie lokalne ,ale za to piwo dobrej jakości..baseny oki oczywiście jest mały basen dla dzieci ze zjeżdżalniami ,natomiast basen przy nowej części nie pomyślane 1.90 ,przy każdym basenie ratownik.. Animację dla dzieci wieczorami part na plaży z pianą...Dwie plaże przy nowej części jest nawet mała rafa z rybkami .....materace na plaży według mnie do wymiany bardzo brudne konieczne ręczniki....pokoje w starej części oki tylko widok balkon w balkon nie bardzo ,ale do przeżycia..Lokalizacja znakomita w środku miasta można iść na szoping.Mizna dobrze zjeść na mieście fajne restauracje można się wybrać na stęka z wielbłąda i homara podobni bardzo dobry nie jadłam ,bo to nie w mojm guście .Pokoje codziennie sprzątane znajomi mieli pikuj rodzinny na samym parterze numer 80 nie polecam...Zakupy koszulki od 5 do 7 euro więcej nie płacić oczywiście mocno zawyżają....Antinal koszt na mieście 1.5 $chcą 3$.Byl to hotel średnie klasy ,ale i tak jesteśmy zadowoleni

Zalety

Lokalizacją,plaża bo dwie ,posiłki i czysto dbają chłopaki

Wady

Za głębokie basenny ,niektóre pokoje balkon w balkon brak prywatność

Sea Gull Beach Resort (Hurghada)