Scaleta Beach

3.5

Nie polecam. W pokoju wilgoc, stęchlizna, niekiedy brak ciepłej wody, wyposażenie leciwe, łazienka wymagająca pilnej modernizacji, głośno z zewnątrz - głośne animacje z sąsiedniego hotelu, bliskość ruchliwej ulicy. Na śniadania bardzo mały wybór. Basen czynny w godzinach 10-18.

Hotel czysty, sprzątany codziennie; jedzenie typowo greckie (trochę zbyt częsta powtarzalność dań); fajnie wydzielone pokoje (każdy ma zachowaną swoją strefę prywatności). Cudowny widok z tarasu, codziennie można oglądać spektakularne zachody słońca. Miła obsługa. Wadą jest brak rozrywki, brak wieczorków tanecznych, itp. Hotel oddalony od obiektów rozrywki; blisko na plażę.

Szczerze mówiąc jestem mocno zaskoczony negatywnymi opiniami o hotelu. Otrzymaliśmy pokój na samej górze - faktycznie, schodów dosyć dużo, ale widoki wynagradzają wszelkie niedogodności. Przylatując mieliśmy pełną świadomość warunków, których możemy się spodziewać, szczególnie biorąc pod uwagę niską cenę za tygodniowy pobyt. Hotel położony w pięknym miejscu z genialnym widokiem na morze. Jedzenie dobre, ale brakowało mi greckich serów i większej ilości świeżych owoców. Polecam wizytę na niedalekiej plaży Spilies i wizytę w tawernie na plaży prowadzonej przez cudowną Iwonę. Najlepsze owoce morza, które jedliśmy w życiu!

Hotel kiepski. W łazienkach zawieszone są kotary niczym z lat 60 tych, a płytki były kladzione prawdopodobnie 20 lat temu. Wanna brudna. Jedzenie niskiej jakości. Oferty pobytu dla jednej osoby z reguly sprzedawane są za kilka tysięcy a cena ta nie jest warta tego hotelu w moim odczuciu. Dodatkowo w naszym przypadku twierdzono że nie można było dokupić doby hotelowej i przez 12 h czekaliśmy na wyjazd autokarem w gorącu gdyż w holu hotelu klimatyzacja chyba nie była włączona. Nie polecam!

Hotel trąci PRLem , Po wejściu do pokoju (o4:00nad ranem)na dzień dobry strzał w nos smrodem stęchlizny! Płytki w łazience pamiętają Turecką okupacje a kotara wisząca w brodziku prysznicowymi mogła by spełniać funkcje plandeki w ŻUKu , cieknącą umywalka , deska sedesowa urwana oraz rozmiarów dla dziecka . Dla miłośników zwierzat, po wyjściu na balkonik można oglądać barany oraz kozy skaczące po paletach

Kod hotelu HOT22085
Nazwa  Scaleta Beach
Miejsce  Grecja / Kreta / Scaleta
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, bez paszportu, parking

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

5.7
1.5
3.8

3.5

Wyświetlono 66 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.4
Dorota

Zalety

Smaczne obiady i kolacje. Obsługa w języku angielskim.

Wady

Hotel ma bardzo dużo minusów. Przykładowe to: głośno, stęchlizna, smród kanalizacji, stare wyposażenie.

Ela

Zalety

Widok z tarasu.

Wady

Brak rozrywki.

Wojtek

Zalety

Fenomenalna lokalizacja, piękne widoki. Jedzenie smaczne, basen okej, dobra baza wypadowa do podróżowania po Krecie.

Wady

Duża ilość schodów, pokojom przydałoby się odświeżenie. All inclusive mogłoby trwać dłużej niż do 22giej. Mało tawern, barów w okolicy

1.6
Izzaa

Zalety

Widok na morze.

Wady

Ciasna łazienka z kotarą i płytkami kładzionymi prawdopodobnie około 20 lat temu. Pokoje niezgodne ze zdjęciami prezentowanymi w internecie. Niskiej jakości jedzenie w opcji All inclusive.

2.1
Krystian

1.6

Nie polecam. Jedynym plusem była miła i uśmiechnięta obsługa. Pokój mieliśmy na 4 piętrze -186 schodów. Nie było możliwości zmiany nawet za dopłatą. Pokój nie widział konkretnego remontu od dłuższego czasu, a smród stęchlizny pozostał na wszystkim co ze sobą mieliśmy w walizkach. Na nasz przyjazd - 2 osoby - została przygotowana jedna mała buteleczka wody. W naszym pokoju wifi już nie działało. Jedzenie monotonne, mało smaczne. Przekąski między obiadem a kolacją - codziennie to samo ciasto, które po kilku dniach było już wyschnięte. Chodziliśmy po prostu głodni. Poprosiliśmy o wcześniejsze śniadanie ze względu na wycieczkę, dostaliśmy chleb, masło i dżem. Suchego prowiantu hotel nie wydaje - można sobie samemu zrobić (kanapki z dżemem) i zapakować w husteczki. Dodam tylko że chcieliśmy śniadanie po 7, a normalnie śniadanie zaczyna się o 7:30, więc to nie były 3 czy 4 godziny różnicy. Bar czynny 11:00-22:00. Przed 11:00 nie napijecie się żadnego napoju gazowanego, chyba że sobie kupicie w sklepiku hotelowym. Po 22:00 hotel wygląda na opuszczony. Toalety przy recepcji w godzinach popołudniowych śmierdziały już niemiłosiernie, a ‚codzienna konserwacja’ basenu to kpina - raz na kilka dni wsypywany chlor. Plaża to też śmiech na sali, trzeba pokonać trzy kondygnacje schodów, przejść tunelem podziemnym - który jest ulicą i jeżdżą tam normalnie samochody, a nastepnie trzeba przejść jeszcze ok 100 metrów żeby dojść do ‚plaży’. Na miejscu możemy zastać leżaki położone na betonowej wylewce.

Zalety

Wady

Monotonne jedzenie Snack bar to kpina, jedynym snackiem było codziennie jedno i to samo wyschnięte ciasto Dystans do pokoju Brak wifi w pokoju

Mieczysław

Pobyt - Lipiec 2023

Była dużo opinii że pokoje brudne muszę stwierdzić że ja i moi znajomi byliśmy bardzo zadowoleni z czystości ręczniki wymieniane codziennie pokój sprzątany na każde żądanie pościel wymieniana więc bez zarzutu.Jedzenie może nie z górnej półki ale smaczne i trochę zróżnicowane piękne widoki z jadalni i pokojów , trochę schodów jak to w budynku na zboczu góry dobre do spalania kalorii.Plaża faktycznie trochę zaniedbana ale dlatego że hotel nie jest jej właścicielem za to może czyste i ciepłe.Reasumując moja opinia jest bardzo na tak, jeżeli ktoś szuka kawioru to zawsze coś będzie mu przeszkadzać.

Zalety

Wspaniałe widoki podczas posiłków i wieczorem super zachody słońca.

Wady

Plaża trochę zaniedbana.

2.4
Justyna

Pobyt - Czerwiec 2023

Opinia jest niestety straszna. Po przyjeździe do hotelu o 3 w nocy musieliśmy iść jakieś 400 m pod górę z walizkami do pokoju. Zakwaterowanie jest w domkach oddalonych od budynku hotelu, codziennie musieliśmy pokonywać kilkadziesiąt schodów w upale. Pokoje są śmierdzące, klimatyzacja zepsuta.

Zalety

Plus za basen Widok jest wspaniały ale można go podziwiać tylko od strony basenu.

Wady

Śmierdzące pokoje, zepsuta klimatyzacja, monotonne posiłki. Mała ilość leżaków, nieadekwatna do ilości gości. Słaba lokalizacja, daleko do miasta.

Dana

Pobyt - Maj 2023

Hotel bardzo kameralny w maju. Nie ma tłumów, jest cicho i spokojnie. Plaża bliziutko.

Zalety

Piękne położenie hotelu, bardzo miła obsługa, smaczne jedzenie pod dostatkiem.

Wady

Dla kogoś kto szuka rozrywek to tam nie znajdzie wielu.

1.4
Grzegorz

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel dla emerytów. Pokoje śmierdzą stechlizna. Zdjęcia podkręcone przez fotografa. Plaża kiepska.

Ryszard

Pobyt - Czerwiec 2022

Pokoje fatalne śmierdzi stęchlizną ( trzy gwiazdki ? ) Jedzenie monotonia . Krótko pisząc nie polecam , za podobną kasę w Turcji urlop nie do porównania . Skalete odradzam .

Zalety

Zalety , to chyba Panie sprzątające robiące wszystko aby turysta był zadowolony, niestety meble z poprzedniej epoki (trzy gwiazdki ?) Jedyny plus to położenie i widoki wynagradzające ciągłą wspinaczkę .

Wady

Polak jest " gościem " drugiej albo trzeciej kategorii . Nie polecam tego hotelu , jest tyle pięknych miejsc na świecie . Jak nauczą się szanować wszystkich jednakowo ,i zrobią coś ze smrodem w pokojach to można rozważyć pobyt . Widok z hotelu piękny , ale to dał im Bóg .

3.8
Beata i Łukasz

hotel dla emerytów, animacje tylko dla Francuzów, animatorzy nawet nie próbowali nawiązać kontaktu z ludzmi nie mówiącymi po francusku wręcz ich ignorując. Życie kończy się w hotelu o 22.30, plaża ok 600m a nie 100m, w dodatku malutka i totalnie zabrudzona, śniadania monotonne do znudzenia, pokoje tragiczne, jedyny plus to przepiękny widok, Pozdrowienia dla Grupy \"Riczmond\" :)))

Turystka

Hotel dla osób, które cenia sobie piękne widoki i na tym koniec. Nie ma co liczyc na liczne atrakcje i udogodnienia dla dzieci, animacje wyłącznie dla turystów francuskojęzycznych.Leżaki na dalekiej plaży dostępne dla gości hotelowych tylko po uiszczeniu 2,5 Euro od osoby.

wald 66

Muszę dołożyć swoją opinię,bo wyglada,że tylko sfrustrowani piszą.Sam jadąc byłem przygotowany na masakrę,ale jest dobrze.Hotel położony w lini prostej z 500 m od morza,ale że Kreta to jedna wielka góra,to trzeba wracać pod górę,nie polecam osobom z problemami oddechowymi czy ruchowymi.Jedzenie b.dobre,specyficzne,na obiad zawszeryba,mięso,spagetti, zielonka,desery itp.Dostęp do napojów, wody nielimitowany herbata,kawa non stop.drink bar 10-22:30 piwo,raki(ija),ouzo,brandi reszta markowa za własną kasę.Basen ok.klima działa obsługa nienatrętna.Polecam normalnym.

Dawid B

Tak jak pisali inni - tylko dla leżaków. Pokój mieliśmy nawet ok, jedzenie też przyzwoite choć czasami monotonne rzeczywiście. Jeśli chcesz poleżeć przy basenie i się opalać jest ok. Brak rozrywek. Animacje porażka jak i sami animatorzy. Polakom nie polecam zdecydowanie.

michal

Fakt, nastawieni na aktywne spędzanie czasu mogą liczyć na malutki (ale czysty) basen. Ponadto jest świetny kort (z widokiem na morze)i wąziutkie boisko do siatkówki plażowej. Jedzenie pyszne! Dużo i dobre, choć fakt poranne posiłki mało urozmaicone. Warto wiedzieć że zamiast schodów jest też droga, którą można szybciej dojść do pokoju (mieliśmy na samej górze - pok.436). Sam pokój jak na zdjęciu, bez rewelacji - typowy, grecki pokoik z bezpłatną klimą. Nam to wystarczyło! Obsługa niezwykle cierpliwa, a francuzi przyjaźni - często graliśmy w waterpolo - pozdrowienia dla Emily-:]

Pobyt - Lipiec 2019

Słaba obsługa ,animacje tylko dla Francuzów, Polacy traktowani jak gorszy sort ,słaby wybór jedzenia szczególnie śniadanie same jaja -sadzone mieszane i w skorupce do tego jakieś croissanty nie do ujedzenia czasami gumowate ,płatki ,w pokoju smród niesamowity otwierając pokój już smierdzialo na zewnątrz ,ciuchy przesiakniete wilgocią ,.Mieliśmy awarie prądu światło zapalalo i się i gasilo naprzemniennie przyszedł Pan który nie wiedział jak naprawić usterkę więc rozłączył włączniki światła zostawiając mała nocna lampkę nad łóżkiem. Z klimatyzacji ciekla woda na łóżko pościel z materacem mokre zamiast wymienić na suche dostaliśmy ręczniki aby podlożyć na to mokre .Nie mozna tez bylo czasami korzystac z basenu bo francuziki mialy zajecia we wodzie ,stol od ping ponga też zajmowany przez francuzikow na animacje to samo z piłką do siatkówki a w ofercie hotelu opis że dostępne .Żenada Nie polecam tego hotelu

Zalety

Ładnie położony z fajnym widokiem ale tylko z pokoju położonego nad recepcją

Wady

Obsługa ,śniadania ,animacje ,smród w pokojach

1.0

Pobyt - Czerwiec 2018

postanowiliśmy z mężem spedzic urlop w tym hotelu na przełomie maja i czerwca. jeździmy dużo po Grecji jednak tu trafiliśmy najgorzej. Polak dla obsługi traktowany jest najgorzej. Żadnych animacji dla Polaków. śniadania zamawiane na wcześniej opierały się na cieście i herbacie. Jedzenie generalnie z małym wyborem. Berak naturalnych soków same gazowane napoje. O 22 bar zamknięty w którym i tak wybór okrojony. Pokoje w miare czyste jednak uwagę przykuła moja Pani która podłogę myła ręcznikiem.... Do przetrwania jednak na pewno tam nie wrócimy.

Zalety

Wady

mało zróżnicowane jedzenie, słabe śniadania, smród szamba, rygorystycznie zamknięty bar o 22, sniadania zamawiane wcześniej na basie herbaty i ciasta.....

anna

Pobyt - Maj 2018

hotel dosyc przyjemny na poziomie baru,basenu.Dużo zieleni.kwiatów.piękny w idok z pokoi z balkonami.Miałam wątpliwą przyjemność mieszkać na ostatnim poziomie.Stromo,jak diabli,smród z szamba.Pokoje -pożal ię boże.Póżne lata 70-te,.Dwie prycze z prześcieradłem,bury koc jak w więzieniu dwa drewniane taborety i skrzepiąca powiedzmy szafa. O łazience nie wspomne.Jedynyą zaletą odrapanej wanny było to.że jak wchodziłam z nogami śliskimi od kremu to n.ie można się poślizgnąć.Same rysy.zacieki i odpadające płytki.Panie sprzątaczki ribily co tylko mogły no ale nie dały rady.Wszystkie te niedogodności rekompensowała wyśmienita kuchnia

Zalety

Piękne widoki

Gość

Pobyt - Październik 2017

Obsługa miła, pokoje dosyć duże, ale niektóre bardzo daleko od plaży i recepcji, sprzątanie jest codziennie. Wszędzie czysto, dużo roślin i kwiatów. Bardzo ładne widoki z basenu czy recepcji, ewentualnie z pokoju, jak ktoś trafi na dobry. Pozytywne oceny mogą wynikać z faktu, ze za ocenę dostaje się za darmo butelkę lokalnego alkoholu (plastikową) - pokazuje się ocenę, a potem dostaje się butelkę. Teraz wady. Jedzenie mało urozmaicone, mały wybór. W każdym razie świeże. W okolicy hoteli nic się nie dzieje, nic nie ma. Plaża nie jest sprzątana, nie zachęca do przebywania. WiFi co chwilę się zacina i nie działa. W łazience odpada prysznic, nie trzyma się, ze słuchawki woda leci w różnych kierunkach. Ciepła woda z prysznica jest żółta - inna niż z kranu... W późnych godzinach ciepłej wody brak. Do pokoi dostają się dziwne długie robaki, jakieś wije czy coś... Mają ok. 4-5cm. Pokoje słabo wyposażone - nie ma półek, większość rzeczy trzeba trzymać w walizkach. Boisko do tenisa źle odgrodzone od krzaków, wpadały tam co chwilę piłki.

Zalety

Cicha okolica Ładne widoki

Wady

W okolicy nic nie ma Łazienki wymagają remontu

Scaleta Beach