SBH Taro Beach

3.5

Pokój standardowy na dwie osoby okazał się dwiema sypialniami i pokojem dziennym, co było dla mnie dużym pozytywnym zaskoczeniem. Prosto urządzone ale bardzo wygodne łóżka, żadne zapadające się materace. Smaczne jedzenie, duży wybór i na bieżąco dodawane. Zejście nad ocean z hotelu super!

Hotel idealny dla osób które nie mają specjalnych wymagań. Zdecydowanie zasługuje na 3 gwiazdki ta czwarta gwiazdka pozostała chyba z poprzednich lat jego świetności czyli jakieś 15 lat temu... Dużym atutem hotelu jest jego położenie, tuż przy długiej plaży i z pięknymi widokami niemal z każdego pokoju. 90 % gości to starsi turyści z Niemiec. Hotel mocno "zużyty" i nadgryziony ząbem czasu. Odpadają tynki, klamki, widoczne odpryśniecia na ceramice łazienkowej. Zużyte materace z kraterami po tyłkach tysiący turystów powodują, że na śniadaniu wyglądasz jak postać z serialu „The Walking Dead". Klimatyzacja która powinna ulżyć w upale działa jak traktor podczas żniw i nie daje szans na spokojny i regeneracyjny sen.. Najlepszą stroną tego hotelu jest niewątpliwie kuchnia. To ona wyciąga ten hotel na powiewierzchnię. Dużo różnorodnych dań. Smażone, duszone, wędzone ryby, małże i krewetki. Mięsa podawane pod różną postacią od smażonych, pieczonych do gulaszy włącznie. Sałatki gotowe lub do własnego zaprojektowania czekają na okrążenie ich co najmniej 4 różnymi sosami. Ciasta, ciasteczka, lody i świeże owoce, od wyboru do koloru. Nie uwierzę, że kuchnia swoją różnorodnością mogłaby kogoś nie zadowolić choć znajdzie się i taki dla którego i tak to będzie za mało. Swoją drogą nie wiem jakie inne dania można by jeszcze przygotować aby zadowolić wszystkie podniebienia, może tylko importowaną dziczyznę? Serwis sprzątający bardzo się stara aby hotel nie przypominał tych z czasów "wójka Gierka" ale dobrym sprzątaniem nie da się zmodernizować miejsca pracy. Reasumując, szukając hotelu z 4 gwiazdkami spodziewałam się zdecydowanie wyższego standardu. Ten hotel zatrzymał się jakieś 15 lat temu i mam wrażenie, że ciągnie na oparach. Potrzebuje konkretnej modernizacji albo ktoś w końcu się ocknie z zimowego snu i odbierze tą nadprogramową gwiazdkę a wtedy będzie to słuszna i sprawiedliwa ocena.

Hotel położony bardzo blisko plaży, ale co zaskakujące za leżak trzeba codziennie zapłacić. Jedzenie bardzo różnorodne,kazdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje do ewentualnego odświeżenia.

Hotel oferowany jako 4 gwiazdkowy. De facto chyba sam wlasciciel nie wie co ma. Na torebeczkach cukru na stolikach w restauracji w wydrukowanym na nich spisie hoteli sieci Sunrise Beach figuruja 3 gwiazdki. Z kolei w menu drinkow i napoi sa juz 4 gwiazdki. Ogolnie hotel na 3 i pol. Czysty, przestronny, swietnie polozony.

Wybrałam Last więc cenę miałam dobrą i za tą cenę warto było spędzić tydzień. Pani Magdalena (d. wakacyjny) spisała się na medal uzyskałam odpowiedzi na wszystkie pytania i pomoc w podjęciu ostatecznej decyzji.Linie lotnicze rewelacja. Zabrakło tylko informacji, że na pokładzie za posiłek trzeba zapłacić.Rezydentki bardzo się starały.Choć nie wszystkie informacje , których udzielały okazywały się prawdziwe (dotyczy szczegółów). Przyjemna plaża. Czysty basen. Miał być podgrzewany, ale raczej nie był. Czysto w pokojach. Łazienka czyściutka.Jedzenia było dużo i głodni nie byliśmy. Jednak śniadania takie same.Nadmiar jajek i mleka. Poza tym wybór marny. Kiepska kawa i zakąski między posiłkami. Napoje alkohol.ok. Słabi animatorzy. Tylko jedna wycieczka w j polskim.

Nazwa  SBH Taro Beach
Miejsce  Hiszpania / Fuerteventura / Costa Calma
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, golf

Atrakcje dla najmłodszych: brodzik dla dzieci, mini klub (4-12 lat), plac zabaw w zacisznym miejscu na plaży, zajęcia sportowe.

Hotel położony tuż przy plaży Sotavento - szerokiej i piaszczystej, uznawanej za jedną z najpiękniejszych na wyspie.

W pobliżu centrum handlowe, bary i restauracje, ok. 70 km do portu lotniczego w Puerto del Rosario.

Idealne rozwiązanie na aktywne wakacje.

4.7
4.7

3.5

Wyświetlono 124 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Sabina

Pobyt - Marzec 2024

Zalety

Ciepła woda w basenie, smaczne jedzenie, duży wybór również owoce morza krewetki, małże, kalmary, codziennie świeże ryby- bardzo smaczne! Duży wybór owoców

Wady

jeśli ktoś nastawia się na luksusowy hotel - to nie ten adres, jest prosty, posiada to co trzeba do udanych wakacji

4.9
fajnababa

Zalety

Kuchnia

Ela

Pobyt - Listopad 2022

Zalety

Najbardziej podobał mi się widok na ocean z balkonu.

Wady

Największą wadą są nocni goście o lepkich rękach. Wchodzą jak do siebie i zabierają wszystko co ma jakąkolwiek wartość. Na zgłoszenie obsługa reaguje zdziwieniem że nie trzymałam telefonu w sejfie. Nie polecam

masz

magda

bgt

Hotel całkiem Fajny.Pokoje duże(2sypialnie salonik i łazienka)z tarasem.Basen też całkiem niezły tylko woda troszkę zimna(da się wytrzymać)dużo niemieckich emerytów!ale Polaków też trochę tam było(w różnym wieku)Wyspa Rewelacja!!!Polecam!!!

Katarzyna Kowalska-Cichowska

Jesteśmy zachwyceni hotelem , jego położeniem i obsługą.Wszystko zadbane i czyste.Dbałość o szczegóły.

soraya

Hotel przystosowany dla rodzin z dziecmi - foteliki , podjazdy udogodnienia dla osob starszych i niepelnosprawnych. Crystalicznie czysty basen. Ze wszystkich odwiedzanych hoteli z sieci Sunrise Beach Hotels jedzenie bylo najlepsze. W opcji AI mozna korzystac z sasiednich kilku hoteli tej sieci oprocz Palace.W hotelu polska animatorka dla dzieci - super mila Gosia. Sa apartamenty , sypialnie nie maja okien w opcji 2 2 jest sie ulokowanym w partamencie z 2 sypialniami i pokojem dziennym, my mielismy nowa , przestronna lazienke. Obok hotelu baza windsurfingowa. Idealna baza wypadowa.Wypozyczalnie aut obok hotelu.W knajpce obok wifii-darmowy internet,po zamknieciu knajpki dziala rowniez (dl aposiadaczy laptopow)

Nie polecam.Towarzystwo niemeckich emerytów i brak jakichkolwiek atrakcji. W pokoju są niewygodne łóżka, ktore rozjeżdżają się przy każdym poruszeniu oraz strasznie głośno pracująca lodówka. Natomiast muszę przyznać, że posiłki serwowane w hotelu są bardzo smaczne( duże zróżnicowanie owoców morza). Również nie polecam wycieczki na rejs katamaranem, gdzie niby można podziwiać setki kolorowych ryb. Specjalnie w tym celu schodziliśmy pod wodę do lodowatego oceanu gdzie nie było widać ani jednej rybki:(

Hotel można ocenić jako bardzo przeciętny.My zapłaciliśmy w Itace 3200 złotych za os/14 dni/HB - pieniądze nie są jednak warte tego hotelu. Jedynym plusem hotelu to położenie i bardzo dobre wyżywienie.Niestety z czystością w pokojach bywa rożnie - w naszym pokoju były karaluchy i to nie jeden. Codziennie wieczorem odbywało się polowanie na nieproszonych gości i było to bardzo nieprzyjemne doświadczenie.Być może ich obecność była spowodowana położeniem pokoju - parter - niestety nie było możliwości zamiany pokoju. A na pewno nie przez osoby, które nie wybrały opcji \"widok na morze\" - te zawsze były umieszczane w pokojach na parterze wzdłuż głównego chodnika ośrodka. Sama miejscowość ładna, spokojna, jednakże bez atrakcji dla dzieci.

wyjazd organizowało biuro Itaka .Pobyt reklamowany jako 8 dniowy od 25 kwietnia do 2 maja. Niestety wylot przelozony 2 dni przed rozpoczęciem imprezy z 8 rano na 18 , więc w hotelu byłysmy już po północy 26 a więc drugiego dnia pobytu , a o wyjeżdzie z hotelu dzisiaj dowiedziałyśmy sie , że będzie o 18-tej 1 maja , tak więc byłyśmy na fuertaventurze niecałe 6 dni z zawartych w umowie 8 dni. To zwykłe oszustwo biura Itaka . Nie korzystajcie z usług tego biura

NIE POLECAM WYJAZDU Z BIUREM PODRÓŻY ITAKA. Wyjazd reklamowany jako 8 dniowy w tym 7 noclegów ograniczył się do niecałych 6 dni i 6 noclegów. Podróż powrotną w samolocie odbyłyśmy na rozkładanych krzesełkach dla stewardes w przejściu koło toalet !!!!

Należy uważać na Hindusów w okolicznych sklepach z elektroniką i unikać ich jak ognia, te tzw. "okazyjne" zakupy stanowią okazje tylko dla nich do oskubania klienta, jak ktoś przejrzy ich sztuczki, stają się bardzo agresywni. Piętą achillesową pobytu są wycieczki fakultatywne. Polska rezydentka ma za słabą pozycję wobec organizatora - firmy niemiecko-kanaryjskiej. Polacy są przez Niemców traktowani z buta. Płacimy tyle samo co Niemcy, ale traktują nas jak turystów III kategorii. W czasie naszego pobytu było kilka skandali na tle narodowościowym, była widoczna gołym okiem wyraźna nienawiść Niemców w stosunku do Polaków. W ogóle ta wyspa (Fuerteventura) to jest nieomal kolonia niemiecka i wszędzie da się to zauważyć. Mimo, że wyspa jest piękna, hotel w porządku (bardzo się starają) itd, to przez te wybryki rasistowskie Niemców, my z żoną już raczej tam nie pojedziemy więcej.

Teresa

Hotel położony w bardzo spokojnej okolicy. Rezydentka ostrzega wszystkich turystów że w hotelu......kradną. Obsługa lub pracownicy hotelu wchodzą w nocy jak goście śpią . Dlatego też na noc należy zamykać szczelnie okno. W pokoju chodzi duży wiatrak, który chłodzi ale przyjemniej byłoby spać przy otwartm oknie !!!!!
W hotelu są pokoje z widokiem na Ocean ( za dodatkową opłatą ) i na betonowe dachy. Może WAKACJE też by mogły mieć w swojej ofercie takie pokoje ? Jeśli wykupuje się bezpośrednio w ITACE - jest taka możliwość.

Klara

Pobyt - Wrzesień 2019

Hotel położony bardzo korzystnie - bliziutko pięknej plaży, którą można dojść aż na wspaniałą plażę Jandia (ok. 45min w jedną stronę, warto zabrać buty do pływania z twardszą podeszwą, ale spacer pierwsza klasa - piękne widoki, po drodze wiewiórki które jedzą z ręki, bary plażowe), blisko centrum ze sklepami i knajpkami (ok. 10min w jedną stronę). Jedzenie wyśmienite, na lunch i kolację było codziennie coś innego, zarówno potrawy \"kontynentalne\" (frytki, pizza, makarony) jak i lokalne specjały, owoce morza, ryby - każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa bardzo uprzejma, pomocna - odpowiedzą na każde pytania, pomogą w rezerwacji biletów na wycieczki, z zamianą pokoju też nie ma problemu. Pokoje trochę w starym stylu, ale sprzątane codziennie, dokładnie. Jedyna wada całego pobytu (jednak nie miała wpływu na jego jakość) - po przyjeździe w pokoju zastaliśmy całe stado mrówek. Po zgłoszeniu problemu w recepcji otrzymaliśmy nowy pokój, w którym mrówki również się pojawiły, ale pod koniec pobytu i już nie w takich ilościach. Nie wiemy, czy akurat my mieliśmy takie \"szczęście\", ale warto zaopatrzyć się w jakiś spray na mrówki (można kupić w sklepie) - jednorazowe psikanie powinno załatwić sprawę na cały pobyt. Ogólnie bardzo polecam ten hotel oraz tą lokalizację. Można spędzić świetne wakacje przy wyśmienitym jedzeniu, zarówno trochę bardziej aktywnie jak i cały pobyt wygrzewając się na słońcu i pływając.

Zalety

przepiękna plaża zaraz obok hotelu, bardzo dobre jedzenie, taras przy basenie ze wspaniałym widokiem, dobre położenie, uprzejmi i pomocni pracownicy recepcji oraz kelnerzy, czyste pokoje

Wady

mrówki w pokojach, wystrój pokoi lekko przestarzały (na wakacje 2019, dużo pokoi jest w trakcie remontu)

5.2
Łukasz Pawlik

Pobyt - Sierpień 2019

POŁOŻENIE IDEALNE ALE BIURO POWINNO SIĘ ZASTANOWIĆ OFERUJĄC TAKI HOTEL KTÓRY W ŻADNYM WYPADKU NIE POWINIEN POSIADAĆ 4 GWIAZDEK A NAWET 3. TAKI HOTEL POWINIEN ZOBACZYĆ JAK WYGLĄDAJĄ POSIŁKI W KATEGORII 4 GWIAZDEK PRZYKŁAD HOTELU ALBA CARLOTA, PRZEPAŚĆ. OGÓLNIE NASTĘPNYM RAZEM WYBRAŁBYM ZDECYDOWANIE INNY HOTEL.

Zalety

POŁOŻENIE WIDOK

Wady

1. ŚNIADANIA CODZIENNIE TAKIE SAME, BRAK UROZMAICENIA 2. WYSPA SŁYNIE Z LICZNYCH SERÓW A PODAJĄ NA ŚNIADANIE JEDEN I TEN SAM TANI SER- SKŁADNIKI MASAKRYCZNE I NAJTAŃSZE 3. HOTEL NADAJE SIĘ MAX NA 2 LUB 3 GWIAZDKI 4. POKOJE Z LAT 90, DZIURAWY TAPCZAN, MEBLE STARE, DESKA SEDESOWA USZKODZONA, ARMATURA DO WYMIANY 5. POŚCIEL SZTUCZNA, RĘCZNIKI BRUDNE 6. I TO WSZYSTKO ZA 7.000 ZŁ ZA TYDZIEŃ

Aneta Nalewajek-Bortacka

Pobyt - Sierpień 2019

Jestem rozczarowana. Cena nie adekwatna do stanu faktycznego.

Zalety

Tylko położenie. Miła obsługa

Wady

Posiłki monotonne. To co zostało było przerabianie na następny dzień. Po kilku dniach nie można tego już jeść. Mały basen na bardzo kompleks wypoczynkowy. Dopłata za widok na morze - był jeżeli przeszło się przez krzaki

Pobyt - Grudzień 2018

Jestem bardzo zadowolona z pobytu w hotelu. Jest położony przy samej piaszczystej plaży, posiłki wyjątkowo dobre, zróżnicowane i przyrządzone w stylu hiszpańskim. Pokoje sprzątane codziennie, obsługa przesympatyczna. Jeśli wrócę na wyspę to z pewnością do tego hotelu. Polecam

Zalety

Położenie, posiłki, czystość

Wady

Stary styl w pokojach, elewacja hotelu po przejściach

Mat

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

BRAK TURYSTÓW Z ROSJI :D Położenie-hotel jest przy piaszczystej plaży. Jedzenie bardzo dobre. Czystość, pokoje sprzątane codziennie. Hotel leży w spokojnej dzielnic.

Wady

Hotel nie ma swoich leżaków na plaży, leżaki są płatne.

Ks

Pobyt - Wrzesień 2018

Najlepszy hotel,miła obsługa zawsze czysto i świeżo, posiłki urozmaicone Polecam wszystkim tym którzy chcą odpocząć

Zalety

Najlepszy dotychczasowy wybór

SBH Taro Beach