Unikalne krajobrazy wulkaniczne i Park Narodowy Timanfaya
Piękne plaże z czarnym wulkanicznym piaskiem
Jaskinie Cueva de los Verdes z imponującymi formacjami skalnymi
Hotel fajnie usytuowany z dostępem do oceanu. Pokoje czyste, przestronne z dużym balkonem. Jedzenie smaczne, duży wybór owoców ale jak dla mnie mało warzyw.
Blisko oceanu, dostęp do darmowych leżaków i parasoli nad wodą. Z dala od zgiełku sklepów ok. 1,5 km.
Zimne baseny, mało animacji ( w ciągu całego pobytu raz bingo, raz odgadywanie piosenek iże dwa razy coś dla dzieci) . Nic na żywo nie grało.
Gorąco polecam hotel SBH Royal Monica głównie dla par, ale nie tylko! Hotel jest położony w południowej części Lanzarote z widokiem na wyspę Fuerteventura. Południowa część wyspy gwarantuje wspaniałą pogodę przez cały rok (jak się dowiedzieliśmy od miejscowych). Wyspa jest dobrze skomunikowana, więc można dotrzeć w każdy jej zakątek! Zwłaszcza, że na recepcji można wypożyczyć rowery (zwykłe, górskie, elektryczne), a także samochód w bardzo korzystnej cenie! Obok recepcji znajduje się mały sklepik, który oferuje różne kremy, alkohole, pamiątki. Mały i niepozorny, a jednak wszystko w nim można znaleźć w dość rozsądnej cenie. Hotel położony przy plaży z bezpłatnymi leżakami i parasolami. Idealne miejsce do amatorskiego nurkowania, dzięki któremu można zobaczyć oceaniczne życie w bezbarwnej, czystej wodzie! Hotel od plaży oddziela jedynie promenada, która jest idealna na wieczorne spacery aby dostać się do różnych restauracji, do Flamingo beach i podziwiać zachód słońca! Odnośnie apartamentów hotelowych - przestronny salon z tv z wyjściem na balkon, z którego rozprzestrzenia się piękny widok na ocean. Ogromna sypialnia i łazienka. Apartamenty czyściutkie, codziennie ścielone łóżka, świeże ręczniki każdego dnia, wypróżniany kosz, dokładanie papieru toaletowego, mydła czy żelu pod prysznic i szamponu. Nie spodziewałam się tak pięknego i przestronnego apartamentu. Restauracja serwuje przepyszne śniadania, obiady i kolacje. Dla każdego znajdzie się coś dobrego, bo wybór jest ogromny! Chociażby na śniadanie: wybór pieczywa, jajko na twardo, sadzone, jajecznica, 3 lub 4 wybory serów, wybór wędlin, owoców i warzyw, duży wybór różnych jogurtów, naleśniki! Na obiad i kolację wybór mięsa, ryb i owoców morza, a także wybór makaronów! Oprócz tego zawsze duży wybór ciast, fontanna z białej i czarnej czekolady - po prostu raj! Jeżeli chodzi o stoliki to znajdują się w restauracji, a także na świeżym powietrzu z wydzieloną częścią dla osób palących i niepalących. Personel bardzo dba o porządek i zawsze stoliki były czyste. Po zjedzonym posiłku zaraz przychodzi i zabiera brudne naczynia. Dodatkowo na stolikach czekają na nas sztućce owinięte w serwetkę. Obok dużego basenu z oddzieloną częścią dla dzieci i dorosłych znajduje się Pool bar (10:00-23:00) w którym można spróbować różnych alkoholi jak: drinki, piwo, wino, a także 2 ekspresy do kawy i gorącą wodę do herbaty. Wybór herbat też był bardzo duży! Woda, soki, napoje gazowane (Schweppes, pepsi, pepsi zero, 7up) - wszystko czego dusza zapragnie! Między posiłkami jest można przekąsić burgera, pizze, frytki, różne słodkości! W Pool bar codziennie wieczorem odbywały się animacje - karaoke, spektakle, bingo, white night. W kompleksie znajdują się również boiska do piłki plażowej czy piłki nożnej, a także plac zabaw dla dzieci! Animatorki codziennie proponowały różne integracje, jak aqua aerobik, wspólne gry np. rzutki. Odnośnie leżaków - nie ma o nie bójki, bo jest ich naprawdę dużo i starczy dla każdego! Poza tym jest też ratownik, który się o nas troszczył. Obok hotelu latarnia morska, można spróbować profesjonalnego nurkowania, które organizuje polak, a także surfingu z odbiorem z hotelu i dojazdem do Famara beach - niesamowite miejsce, idealnie nadające się do surfingu. My spróbowaliśmy, był to nasz pierwszy raz i gorąco polecam! Poza tym skorzystaliśmy także z wycieczki, którą polecił nam Pan na recepcji. My wybraliśmy Narodowy Park Timanfaya, El Golfo i La Geria, ale możecie skorzystać z innych wycieczek, a dokładniej to, co was interesuje. Pan z recepcji na pewno podpowie tak, abyście byli zadowoleni z wyboru wycieczki. Polecam również wypożyczyć samochód i samemu zobaczyć tą niesamowitą wyspę. My niestety nie skorzystaliśmy z tej oferty, ale na pewno następnym razem wybierzemy właśnie tę formę zwiedzania już na własną rękę. Polecam wypożyczalnie właśnie hotelową, ze względu na ceny, zaczynające się od 30 euro/ dzień, bez depozytu, dodatkowo można wybrać ubezpieczenie za 8 euro. Jeszcze raz gorąco polecam hotel SBH Royal Monica, bo jest to idealne miejsce na zwiedzanie wyspy, a także na odpoczynek! Dodatkowo, ze względu, że wybraliśmy last minute przez wakacje.pl z opcją wylotu już następnego dnia, bardzo polecam również pracowników wakacje.pl, którzy jeszcze przed podjęciem ostatecznej decyzji, gdy zatelefonowałam, bardzo mi pomogli w wyborze, który okazał się strzałem w 10! O nic nie musieliśmy się martwić, bo transfer był w cenie, bagaż rejestrowany 20 kg również, no i oczywiście przelot + hotel all inclusive. Wystarczyło opłacić wakacje i się spakować, a na miejscu wybrać dodatkowe wycieczki, które nas interesują i zachwycać się urokami Lanzarote!
- Duży wybór jedzenia i napoi; - Czystość; - Wspaniałe położenie hotelu; - Bliskość do plaży; - Bezpłatne leżaki i parasole; - Pomocny i miły personel.
- Brak wody w butelce.