SBH Monica Beach

Pokoje sprzątane co drugi dzień, drinki dobre ,jedzenie monotonne dziennie to samo śniadania ok, obiady słabe , kolacje super, animacje takie sobie. Mimo tego wszystkiego pobyt udany.

Hotel bardziej na 3 gwiazdki, natomiast codziennie sprzątany, sumiennie, komplex duży, jedzenie smaczne.

Stan hotelu jak i pokoi różni się od tych pokazywanych na zdjęciach. Hotel ewidentnie potrzebuje remontu. Baldachimy znajdujące się na terenie hotelu są dodatkowo płatne, żeby móc się na nich położyć trzeba dokonać rezerwacji i opłaty od 15 do 25 euro, o tym informacji nigdzie nie było. Na terenie obiektu myszy i karaluchy, które wchodzą do pokoi w których są drzwi. Jeśli dostanie ktoś pokój, gdzie wchodzi się przez okno balkonowe tego problemu nie ma. Bezpośrednie zejście do plaży to duży plus. Inne hotele są na skarpach. Plaża przy hotelu ładna i czysta.

Hotel zdecydowanie najlepsze lata ma za sobą, a szkoda- ma olbrzymi potencjał ze względu na położenie przy wspaniałej plaży w otoczeniu pięknego ogrodu. Największe zastrzeżenia mamy do standardu pokoi- niestety proszą się o remont i wymianę wyposażenia, które po prostu jest zużyte. Marnie działająca klimatyzacja. Sprzątanie ok. Pani przychodziła codziennie i ogarnęła pokój wymieniła ręczniki. Wyżywienie raczej na minus- co prawda głodni nie chodziliśmy, ale większość potraw słaba bez konkretnego smaku, cały tydzień praktycznie to samo, mięsa z grilla tak twarde że trudno pogryźć, śniadania identyczne ,warzywa na ciepło z mrożonek, ryby małe sztuki z olbrzymia ilością ości- trudno tym się zachwycić Dla mnie dużym rozczarowaniem jest to że w hotelu nie dało się napić dobrej kawy- wszystkie ekspresy serwowały jakąś lurę oraz brak świeżych soków. Baseny ok, ale leżaki i parasole proszą się o wymianę lub odnowienie Obsługa bardzo się stara się i jak tylko może, ale nawet zasuwając cały dzień nie są w stanie zatrzeć mojego zdania że hotel wymaga odświeżenia, a pokoje remontu. Bary dostępne obsługa sprawna bez kolejek, jakość bez szału ale tak jest wszędzie i tego się spodziewałem. Główny atut to położenie w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy cudnej plaży. Plaża publiczna szeroka i długa leżaki i parasole płatne ale też w marnym stanie 15 euro komplet. Miejscowość spokojna bez życia nocnego ale tego właśnie szukaliśmy więc to dla mnie zaleta Transfery bez zastrzeżeń sprawnie i dobrym autokarem, oba loty opóźnione po ok. 1,5 godz. ale to da się wytrzymać Rezydent kompetentny, dostępny, wszystkie informacje przekazane tak jak trzeba. Z wycieczek nie korzystaliśmy wolimy wypożyczyć samochód na miejscu i zwiedzać na własną rękę ( polecam CICAR za 5 dni zapłaciłem 130euro) Ogólna ocena hotelu na max 3,5*, pokoje na 2,5* otoczenie i obsługa na 6 czy wrócimy?- jeśli zostanie zrobiony remont być może- na razie nie

Pięknie zlokalizowany hotel tuż przy piaszczystej plaży, piękne pokoje z widokiem na Ocean Spokojny. Personel bardzo miły.

Nazwa  SBH Monica Beach
Miejsce  Hiszpania / Fuerteventura / Costa Calma
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne, tenis, rowery

Bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne: tenis stołowy, minigolf, 2 korty tenisowe, siatkówka, w pobliżu szkoła windsurfingu.

Dobra lokalizacja: tylko 200 m do centrum Costa Calma, w pobliżu centrum handlowe, bary i restauracje.

Dla dzieci: 2 brodziki, miniklub, plac zabaw.

Hotel położony bezpośrednio przy szerokiej plaży, która łączy się ze słynną Playa de Sotavento.

Wyświetlono 159 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Tomek

Pobyt - Listopad 2024

Tomek

Zalety

wybór dań, alkoholi, miła obsługa, codziennie sprzątany.

Wady

Smród z klimatyzacji, mrówki w pierwszy dzień w pokoju. Słaby alkohol ( whisky 25% .. )

6.5

Zalety

Bezpośrednie zejście do plaży publicznej, sejf gratis na hasło Itaka

Wady

O produkty bezglutenowe trzeba się upominać, jakoś jedzenia, panie sprzątające trzeba upominać o myciu podłogi w pokojach, drinki zawierają znikomą ilość alkoholu, karaluchy.

Artur

Zalety

Położenie, obsługa , plaża, piękny ogród

Wady

Stan pokoi i jakość wyżywienia

Danuta

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Otoczenie, lokalizacja, smaczne posiłki.

Pobyt - Styczeń 2024

Bardzo dobry hotel, na bardzo wysokim poziomie. Bardzo dobra obsługa, czystość, codziennie sprzątany. Bardzo dobre urozmaicone jedzenie, drinki, piękna okolica. Szeroka, piaszczysta plaża

Zalety

Duży hotel, codziennie sprzątany, dobre jedzenie. Przemiła obsługa. Wszystko na najlepszym poziomie

Pobyt - Grudzień 2021

Tańszy bungalow z ogromnym łożem małżeńskim i kiepskimi łóżkami rozsuwanymi w salonie dla dzieci

Zalety

Jedzenie, polskojęzyczny animator i recepcjonistka

Wady

Wilgoć w domku

Loretta

Pobyt - Wrzesień 2021

Hotel znajduje się bezpośrednio przy plazy, jednak należy wziac pod uwagę, ze aby dojść do oceanu trzeba przejść wydmy z krzakami, wiec droga po drinka z plaży zajmuję chwilę czasu. Plaza jest ładna, chociaż polecam wybrać się 3 km dalej na plaże Sotavento - rewelacja. Jedzenie jest ok, codziennie frytki, mięso, dwa rodzaje makaronu, pizza, ryba i warzywa, ciasta, owoce itp. Najlepszym posiłkiem jest zdecydowanie kolacja. Wtedy czynnych jest najwiecej stanowisk z jedzeniem, zawsze na kolacje są tez przepyszne ptysie i fontanna czekoladowa. W barze jest duży wybór drinków w all incl. Baseny ok, jest nawet zjeżdżalnia. Trudno znaleźć miejsce przy większym basenie. Podczas naszego pobytu większość gości to Niemcy powyżej 70 lat, więc atmosfera nie była szczególnie rozrywkowa. W miasteczku jest kilka sklepów i restauracji i tyle. Nic ciekawego się tam nie dzieje. Dla wymagających pokoje będą nieco przestarzałe, dla nas były ok, oprócz łóżka, które skrzypiało. Poza tym nie lubię mieć dwóch pojedynczych łóżek w pokoju zamiast jednego dużego. Przyjemne wydawały się pokoje przy plaży, my mieliśmy pokój nieco dalej, ale z pięknym widokiem na wschód słońca, który był na tyle pozno ze codziennie można było podziwiać ten piękny widok. Ogólnie na kanarach widać, ze restrykcje koronawirusowe są mocno przestrzegane i trzeba to wziąć pod uwagę przy planowaniu urlopu. W tym hotelu na szczęście jedzenie można nakładać sobie samemu, ale na otrzymanie drinka gdy maseczka opadnie z nosa nie ma co liczyć ;)

Zalety

Bliskość oceanu, bogaty wybór drinków, dobre jedzenie

Wady

Mało rozrywkowe miejsce

danon

Rewelacyjna kuchnia i bar!!! Super polożony.Pokoje i łazienki takie sobie.Animatorzy na 5.Warto wynajac samochód (ok.30 euro za dobe-taniej na tydzien ok 105 euro)i pojezdzic po wyspie na własna ręke.

wczasowicz

Byliśmy w hotelu Monica Beach na początku lipca 2011. Hotel(bungalowy)-znajduje się w ogrodzie palmowym.2 baseny-woda zimna.Przy basenach są tylko pozostałości po parasolach.Leżaki trzeba rezerwować o 7 rano.W pokojach karaluchy są częstymi bywalcami! Jedzenie urozmajcone i dużo.Ogólne wrażenie takie sobie,ale za cenę 4 tys.od osoby, to bardzo kiepsko.

Najwiekszym minusem sa karaluchy ale jakos mozna je przezyc, wystarczy miec wlaczone swiatlo np. w lazience 24h/dobe! minusem tez jest okropnie zimna woda w basenie! I jesli ktos licze ze dostanie wyremontowany pokoj to sie przeliczy... sa to pokoje dla niemcow! teraz plusy: calkiem dobre jedzienie, szampan do sniadania :), piekna plaza, piekny ogrod palmowy w hotelu! i najwiekszy wybor alkoholi jaki kiedykolwiek widzialm a opcji all! kolo hotelu nie za wiele sie dzieje ale sa sklepy, kilka barow i restauracji, mnustwo wypozyczali samochodow, bazar senegalski w śr i nd. ceny w supermakkecie takie jak w polsce (mniej wiecej)! polecam bo hotel ma super polozenie i naprawde do wszytskiego mozna sie przyzwyczaic :)

Leszek

Wyjazd z Itaką 16-23 stycznia 2012. Obsługa na lotnisku i przejazd do hotelu na miejscu sprawny. Były wolne apartamenty, więc zamiast pokoju dano nam właśnie apartament z pięknym widokiem. Samo położenie domków jest fantastyczne - palmy widok na ocean. Obsługa hotelu (stosunkowo starego, ale czystego) uprzejma i miła. Plaża przy hotelu fantastyczna. Naprawdę dobrze wypocząłem. Szkoda tylko, że woda w basenie miała 22 stopnie

Uroczo położony hotelik z ogromną ilością pokoi na dużym terenie. Piękna plaża. W recepcji pracuje Polka P. Justynka. Bardzo miła. Odpowie na każde pytanie. Częściej korzystaliśmy z jej pomocy niż rezydenta. Myślę, że ważną informacją będzie to, iż w wypożyczalni samochodów między hotelami Taro Beach i Monica Beach również pracuje Polka a także Czeszka mówiąca naszym językiem. Polecamy ten hotel ludziom w średnim wieku, lubiącym spokój

Byliśmy na początku kwietnia.Pogoda super,jedzenie wyśmienite.Animacje bez szaleństw, ale to w końcu nie sezon.W hotelu wszyscy uczynni,serdeczni.Pokój mieliśmy idealny świeżo po remoncie z własnym wyjściem z tarasu nad ocean.Polecam wszystkim bardzo serdecznie i gorąco.

MajaM

Hotel przepięknie położony,pokoje i łazienki duże - systematycznie sprzątane /ręczniki,które chce się wymienić wrzuca się do wanny,a nie na podłogę/, bardzo miła obsługa w recepcji, w restauracji i w barach.Przesympatyczne pokojowe.Ktoś napisał,że nie trzeba zotawiać napiwków,bo i tak jest czysto.A przecież właśnie dlatego można , czy wręcz wypada czasem dać ze 2 euro napiwku. Najsłabszym elementem są animacje wieczorne. W nocnym barze królują dzieci,dorośli,którzy przyszli potańczyć podziwiają bezradnie harce najmłodszych,a o 23 -ciej niemiecki animator puszcza taki łomot,że więdną uszy.A gdzie muzyka hiszpańska,gdzie pokaz flameco? Przecież to Hiszpania! Ale ogólnie naprawdę byliśmy zadowoleni.

Ewelina

Byliśmy razem z dziećmi 8 lat i roczek w terminie 9-23 stycznia 2012 z Itaką. Brałam first minute jeszcze w lipcu i cena 8.209 zł, z gwarancją niezmienności ceny była strzałem w 10-tkę! Jako Last minute było to ponad 3.000 zł więcej!!!Lot nocny z Katowic czeskimi liniami Travel Service był ok.5 godz.,transwer z lotniska do hotelu ok. 45 min.Po zakwaterowaniu śniadanko i ocean...Pogoda super, cieplutko 24 st.c, ocean jak Bałtyk w lipcu.Basen o.k ale zimny, więc chodziliśmy z córkami to Taro Beach( te same zółte branzoletki) Wynajęliśmy chewroleta na 1 dzień za 30 E z El Santo z Taro Beach i objechaliśmy wyspę, Jaskinie w Ajuhy, Betancuria, wydmy w Corraliejo, warto...wzięliśmy też Oasis Park 23 E/os, też warto. Ogólnie wypoczynek SUPER!!!

Wiesław

Hotel fajny. Super plaża, szeroka, piaszczysta, blisko. Byłam poza sezonem, więc było bardzo kameralnie, mało ludzi. Jedzenie bardzo dobre, w zasadzie codziennie prawie to samo, ale mnóstwo do wyboru. Fajnz bar dzskoteka.

Pobyt - Sierpień 2019

Bardzo dobry hotel i cudowne wakacje. Obsługa hotelu wyraźnie aspiruje do najwyższych standardów pod każdym względem. W nocy w hotelu jest cicho i nie słychać imprez, można sie wysłać i wypocząć. Polecam.

Zalety

Położenie, czystość w pokojach, smaczne i różnorodne posiłki, wyjątkowo miła i pomocna obsługa hotelu.

jakiśtam

Pobyt - Czerwiec 2019

Byłem w tym hotelu w 2013 roku w 2016r. i jadę teraz w 2019 w lipcu;) to coś o tym mówi.Polecam

Zalety

Tylko zalety od A do Z

Wady

Wada 1-dna rezerwowanie leżaków o 5 rano przy basenie

Jacek

Pobyt - Czerwiec 2019

Idealne usytuowanie hotelu na wyspie. Mniej więcej na środku komunikacyjnym wyspy, wypożyczyć auto i jednego dnia na południe, drugiego dnia na północ i stamtąd koniecznie powrót zachodnią stroną wyspy, niezłe jaja :):) jak ktoś jechał, to wie. Dla romantycznych blisko na zachód wyspy na zachody słońca nad oceanem, jak nie ma chmur, a raczej nigdy nie ma :) to wrażenie robi nawet na mnie :o

Zalety

Wszędzie blisko (baseny, plaża, jakieś programy hotelowe itp), recepcja dostępna we wszystkich chyba językach :) wypożyczalnia aut itp.

Wady

Gdyby ktoś spędzał więcej czasu w pokojach lub przywiązywał większą wagę do szczegółów, to powiedziałby, że ten hotel wymaga, jeśli nie gruntownego remontu, to chociaż gruntownej kosmetyki, bo gdzieniegdzie wali komuną jak diabli. Ale , jako że my nie spędzaliśmy czasu w pokoju więcej niż potrzeba na spanie i toaletę, to nie przyćmiewa nam to całości.

SBH Monica Beach