Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą
Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami
HOTEL SAVELEN - na pewno nie zasługuje na dwie gwiazdki tylko na cztery :D . Jest to hotelik mały jednak baaardzo przyjemny. Prowadzi go miła rodzinka Greków - starszy pan, pani i ich córki :) Oprócz tego jeszcze pomoce w kuchni, sprzątaczki i pani przy barku :). Pokoje są bardzo eleganckie (codziennie sprzątane), my mieliśmy piękne drewniane obicie lustra oraz obrazu nad łóżkiem, marmurowe stoliki nocne oraz toaletkę... Łazienka w porządku (czysta).
Teraz kilka slow o jedzeniu - śniadania: kawa, mleczko, sok pomarańczowy, szynka, ser, jajka, dżem oraz taki dżem miodowy (pyszny), no i ten smaczny, chrupiący chleb z sezamem :) Obiadokolacje: baaardzo urozmaicone, np. - zapiekane bakłażany, musaka, spagetti, zapiekane papryczki nadziewane mięskiem z ryżem, gulasz, frytki, ziemniaczki z koperkiem, gołąbki... Tak bym mogła wymieniać i wymieniać... Wszystko pyszne i w ogromnych ilościach :)
Przy hotelu jest też basen z brodzikiem dla dzieci oraz leżaki, krzesła (darmowe) i cała masa roślinności (bananowce, cytrynki, pomarańczki, palmy i pięknie ukwiecone drzewka).
Do plaży spacerkiem 15 minut, do centrum 25 minut.
Jedyny minus to samoloty, które słychać oraz droga główna w pobliżu).
Polecam naprawde dla nie wymagających.Pojechałabym tam drugi raz każdy czuje się tam jak w domu!!!
Mili wlasciciele,dobra cena,dobre jedzenie,dla kogoś ktto chce odpocząć od zgiełku
Niedaleko lotniska,ale dla dzieci przeloty samolotów mogą być atrakcją,cykady heee
Witam. Byłem w 2009 roku w tym hotel, ale co dziś nie mogę tego przeboleć, że mnie coś podkusiło aby ten hotel wybrać. Na dzień dobry stary rupieć BMW e30 na podjeździe zapewne właściciela widać, że od lat nieruszany heh niezła reklama na hotelu. Jedynie śniadania smaczne, bo resztę woleliśmy jeść poza. Pokoje niby oki wiadomo choć to co w nocy nie dało się spać ( pokój od strony morza) i to nie z gorąca, ale z WYLEWANIA SZAMBA PRZEZ ZAPEWNE WŁAŚCICIELA!!!! Normalnie szok!!!! I to każdej nocy !! Do dziś nie mogę w to uwierzyć, ale to faktycznie miało miejsce.... Hotel na zadupiu to fakt mega minus jak się chciało quada wypożyczyć to trzeba było drałować 15 min poboczem, bo brudną zasyfioną plażą nie miało za bardzo to sensu. Aha teraz coś śmiesznego. Drugiego dnia trochę zmachani przyszłyśmy ze spaceru i niestety żadnej wody nie kupiliśmy no to co nie było wyjścia podszedłem do baru i zamówiłem 2x 0,2 Coca Coli. Jakieś moje zdziwienie jak koleś nagle przy podawaniu powiedział two and two four no suuuper hehe 4euro za 2 male szklanki picia (no może się nie znam, ale cena raczej z kosmosu hotel **). Heh niezłą miał minę wieczorem jak wparowałem ze zgrzewką wody i 2 butelkami Coca Coli. Nigdy więcej ** Pozdro
Najbardziej odpychają brudne łazienki,,,,,!!!! Personel wcale nie przykała sie do sprzątanie,,,,Naprawde odrażające!!!!
Korzystałam z tego hotelu wraz z moją rodziną. Koszmar bo: -nocne przeloty samolotów budziły nas. a nasze dziecko budziło się z płaczem co się dzieje - dojście ruchliwą drogą do najbliższego sklepu i centrum to walka o przeżycie z pędzącymi samochodami - plaża, a raczej namiastka brudnego wybrzeża daleko od hotelu - mili gospodarze nie zastąpią niestety braków w menu: dostałeś zupę ale już nie załapałeś się na danie główne bo zabrakło chwilowo i musisz czekać -
Pierwszą atrakcją hotelu jest bliskość (5-6 km) lotniska w Rhodes. Widoki startujących samolotów fajnie wyglądają na fotkach- gorzej w nocy. Noc z atrakcjami- gwarantowana (chociaż to można potraktować na plus). Obsługa hotelowa- swojska i miła. Jedzenie jak na 2gwiazdy przyzwoite (monotonne śniadania, ale za tą cenę nie ma co wybrzydzać :) Cywilizacja rzeczywiście daleko- bez samochodu trudno jest się poruszać, tym bardziej, że cała wyspa jest dość mała i w dwa dni można ją zwiedzić. W Rhodes polecam tawernę Mamma Sofia (dają świetne mule). Polecam również pokój znajdujący się na dachu. Cały dach będzie do waszej dyspozycji!!! Brak sąsiadów jest jego atutem nr1!!!! Plaża kamienista i brudna, ale za to pusta.
Polecam dla osób pragnących odpocząć - całkowite wyciszenie ...Jedzenie wyśmienite ,hotel bardzo czysty i przemili ludzie ...
Eleni i Savvas to wspaniali właściciele tego przemiłego hoteliku!!!!!!!!!! Jeżeli ktoś liczy na all inklusive to zapraszam na wschodnią część wyspy,tam 4 i 5* hotele czekają na waszą kasę tylko że tam nie poznacie Rhodos,a przede wszystkim jego mieszkańców i wspaniałej kuchni.Hotel skromny ale przemiła obsługa.Przepyszna kuchnia to zasługa Duli...siostry Eleni która sama przyrządza wszystkie potrawy.Jeżeli ma ktoś ochote na zabawę to i poblskim Theologos i Saroni są i dyskoteki i taverny.Przystanek autobusowy zaraz przy hotelu .Wypozyczalnia samochodów oddalona o ok.2 km.(od 20 euro za dobę).Pokoje czyste i codziennie posprzątane.Basen a przy nim ogród ...cytryny,banany,granaty itd.Dla żądnych odpoczynku wspaniałe miejsce.
Hotel polozony daleko od miasta (dojscie do najbliższego sklepu zajmowalo nam ok. 20 minut), przy bardzo ruchliwej ulilcy. Miła atmosfera, bardzo dobre posiłki. Jedynie na sniadania codziennie przez 2 tygodnie dostawalismy ten sam zestaw. Sok na sniadanie rzeczywiście byl rozcieńczany woda z kranu, ale wode z kranu pili równiez własciciele i pracownicy hotelu, więc u nich to chyba normalne. Plaza kamienista i duzo na niej smieci. Dla niewymagajacych.
MIŁA, RODZINNA ATMOSFERA .GRECY PROWADZACY HOTEL SZALENIE ŻYCZLIWI I BARDZO SYMPATYCZNI. DLA CHCĄCYCH SPOKOJNIE WYPOCZĄĆ POLECAM MAJ I CZERWIEC.HOTEL JEST POŁOŻONY W MAŁEJ MIEJSCOWOSCI (20 km ) od stolicy , ALE WSZĘDZIE MOŻNA DOJECHAĆ AUTOBUSEM LUB WYPOŻYCZYĆ SAMOCHÓD I ZWIEDZIĆ WYSPĘ W 1-2 DNI.
Hotel położony przy ruchliwej ulicy, jak większość hoteli na Rodos... Miła obsługa, smaczne jedzenie, czysto i schludnie. Basen i ogród ładne i dobrze utrzymane. Przystanek autobusowy tuż przy hotelu. Doskonały jako baza wypadowa do miasta Rodos.
Właśnie wróciłam z Rodos i jestem bardzo zadowolona z tego hotelu, cichy, kameralny, w spokojnej okolicy, dobre jedzonko, typowo greckie, dużo alkoholu, fajny spokojny basen w przepięknym ogrodzie, mili właściele Sav i Elen, polecam szczególnie osobom ceniącym spokojny wypoczynek bez dzikich tłumów w wielkich kolosach, wysepka mała więc nie ma problemu żeby tanio wypożyczyć samochód i pojeździeć, pozwiedzać, a naprawdę jest co!!!
Veni, vidi, vici. Nie jestesmy wymagajacy. Hotel ok, obsluga ok, zarcie ok. Tak czytamy te opinie i smiac sie chce. Ludzie jak chcecie rozrywki to do las vegas albo do miasta Faliraki jak ktos slusznie zauwazyl, tam macie wino kobiety i spiew a jak ktos chce wypoczac i samemu pozwiedzac to jak najbardziej. Z obsluga nie bylo problemu, sprzatane pokoje codziennie, reczniki tez wymieniane, \"kolderki\" prasowane a jak komus to nie pasuje zawsze sa hotele od 4 * w gore. Wolimy pojechac do takiego rodzinnego hoteliku niz do sterylnego zelbetonowego 10 pietrowego kloca w centrum miasta gdzie sie wychodzi prosto na betonowa ulice.
Hotel położony przy ruchliwej ulicy, na wsi, w dodatku bardzo daleko od sklepów i jakiegokolwiek "centrum". Do najbliższego sklepu idzie sie poboczem ulicy i trzeba bardzo uważać, żeby jakiś szybko jadący samochód, autobus lub tir człowieka nie potrącił. Jeśli ma się pecha i dostanie się pokój od ulicy, ma się gwarantowana nieprzespaną pierwszą noc (potem się człowiek przyzwyczaja, bo nie ma wyjścia) - szum samochodów od ulicy słychać nonstop, nawet w nocy. Ogród i basen ładne, niestety od godziny 19.00 (kiedy jeszcze jest jasno i bardzo gorąco) NIE WOLNO SIĘ KĄPAĆ W BASENIE!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie siedzą na tarasie przy basenie lub w barze przed telewizorem i mogą tylko pomarzyć o kąpieli - swoisty paradoks, tym bardziej że do najbliższego baru jest ponad kilometr ruchliwą szosą, więc mało kto wybierze się wieczorem poza hotel. Plaża najbliższa hotelowi jest kamienista, brudna, zaniedbana - trzeba chodzić o wiele dalej, żeby znaleźć lepszą plażę. Jeśli ktoś decyduje się na ten hotel, niech od razu wynajmie samochód i jeździ na ładne plaże położone daleko od hotelu. Jedzenie na szczęście jest smaczne, natomiast rano do śniadania podawano sok pomarańczowy rozcieńczany WODĄ Z KRANU!!!!! (jeden z gości hotelowych widział to na własne oczy!). W pokojach jest taki zaduch i upał, że bez klimy nie da się wytrzymać (klima od 1 lipca w cenie, wcześniej płatna 5 Euro na dobę). Nie ma lodówek w pokojach, więc jakiekolwiek soki czy owoce po jednym dniu w pokoju nadają się do wyrzucenia.
Hotel jak na ** bardzo sympatyczny. Miła rodzinna atmosfera - właściciele z obsługą bardzo mili. Rewelacyjne posiłki - typowa grcka , domowa kuchnia - jedzenia dużo i smaczne. Basen i ogród ok, pokoje ładne, hotel przytulny. Sprostować trzeba jedynie odległość do centrum Thelogos nie 100m a 1000m z duzym plusem ( na moje oko hm...nogi :) to ok 1400m ( 100 m od hotelu to jest tylko maleńka stacja benzynowa ). Warto wypożyczyć sobie auto w centrum Theologos i zwiedzić całą wyspę.
Beznadziejny. Kompletna prowincja, do najbliższych zabudowań 1,5 km, do plaży ok. 800 m drogą przez pola. Plaża nie użytkowa - kamienista, na niej rozpadające się szklarnie i bunkry, ogólny brud! Obsługa hotelu - beznadziejna, właściciel prawie co wieczór pijany, pokoje sprzątane co 2-3 dni. Na opcję All Inclusive nie ma co liczyć, pseudo obsługa robi łaskę, że po 15 min. cokolwiek naleje. Ogólnie po wyjeździe do tego hotelu (?) nigdy więcej nie pojadę na Rodos i odradzam wszystkim wyjazd, bo naprawdę będziecie czuli się rozczarowani.
Hotel prowadzony przez sympatyczną,ale momentami leniwą rodzinkę!Savel-właściciel hotelu-rozbawiał nas już samym wyglądem:)Hotel położony jest na samym początku miasta więc na dojście do centrum trzeba poświęcić ok. 10-15 minut.Hotel skromny,ale czysty.Pokoje sprzątane codziennie.Łazienka dość skromna,ale nic nam na głowy nie leciało:)Jedzienie przepyszne-domowa kuchnia grecka-nie wiedziałem,że bakłażana można przyrządzić na tyle sposobów:D!Plaża jest bardzo blisko,ale ta niedaleko hotelu okropnie zaniedbana,a czysta plaża dopiero w centrum miasta!Co do miasta to brak rozrywek dla młodzieży i ludzi,którzy oprócz wypoczynku chcieliby się choć trochę zabawić!Polecam mniej wymagającym,dla których liczy się wypoczynek i nie czepiają sie detali
bardzo fajne miejsce dla ludzi lubiących spokój ewentualnie dla grup osób które lubią ciche plaże
Położenie hotelu to nie zaciszne miejsce, ale kompletne pustkowie, bez żadnych atrakcji (niech nikt na nie liczy). To zupełnie oddalony od małej miejscowości turystycznej Teologos hotel, na zupełnym bezludziu. Hotel niczego sobie, pokoje skromne, przyjemne, ale w nich przebywa się w zasadzie tylko w celu spania. Sprzątanie poniżej krytyki, no cóż to tylko dwie gwiazdki. Najbardziej sympatyczny to Savel, właściciel, który troszczy się o wszystko, on pielęgnuje ogród, dba o cudowny basen i zagaduje wczasowiczów. Jedzenie urozmaicone, podawane w formie szwedzkiego stołu, który jest wątpliwej jakości (nieestetyczne, odgrzewane, a czasami zimne i tak jak wszystko podawane z łaski, nawet o płatne trzeba się prosić i czekać, aż łaskawie ktoś obsłuży). Zapomnij o All inclusive!
Właściciele hotelu Sawas i Elena bardzo mili ludzie. Posiłki smaczne, zawsze świeże. Basen przy hotelu czysty. Otoczenie posesji zadbane. Pokoje sprzątane, wymiana ręczników codziennie. Miejscowość prawie jak na wsi. Do czystej plaży Sawas podwozi swoim leciwym mercedesem. Trzeba tylko poprosić właścicieli hotelu. Możliwość wypożyczenia samochodu z wypożyczalni, których jest sporo w okolicznych miejscowościach.